Projektory obecně

Odpovědět
konferencier
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Projektory obecně

Příspěvek od konferencier »

merhaut ad kontrolní otázka

Já to osobně nevnímám jako nic útočného a negativního. Možná kdyby tam lachim dal emotikon 👍 tak to bude jasnější. Dle mého to myslel pozitivně, nebo pochvalně.

Ale mohu se mýlit. A i kdyby to myslel jako rýpanec, pak není důvod hned vyhlásit válku. Lze to přeci s nadhledem přejít a pokračovat dál slušnou formou.

😉
moderátor

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Pochvalně? Tak v tom případě má tady někdo problém s pochopením textu. A já to nejsem:-)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Doporučuji každému, ať si domů půjčí projektor běžné kategorie do 30 k a promítne v noci co největší obraz na celistvou bílou stěnu, klidně třeba v garáži.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Merhaut
Absolutně nechápu,proč máš tendenci každého,kdo s tebou byť jen trochu nesouhlasí, okamžitě napadat a arogantním způsobem osočovat :?: Když si přečteš své příspěvky napříč forem a vlákny,tak sám musíš uznat,že takhle nevypadá normální diskuze a z tvé strany je to většinou arogantní a povýšenecké chování.Je to diskusní fórum,tak by se mělo diskutovat,přenášet zkušenosti a případně radit.Ne hned každého napadat,máš to zapotřebí :?:
Jinak k tvému poslednímu příspěvku
První co bylo,když jsem koupil a zapojil svůj první projektor,tak jsem zkoušel za úplné tmy promítat na stěnu.Nechal jsem si kvůli tomu i udělat zatemňovací rolety.Byl jsem absolutně nadšený a spokojený,ale jen do doby,kdy jsem pořídil první plátno.Dnes bych bez plátna do projektoru nešel ;) Toť můj názor a osobní zkušenost,než mě napadnes.Neznamena to,že mám pravdu,pouze má osobní zkušenost a názor,na který mám právo :)

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

merhaut píše:
25 bře 2018 21:46
Doporučuji každému, ať si domů půjčí projektor běžné kategorie do 30 k a promítne v noci co největší obraz na celistvou bílou stěnu, klidně třeba v garáži.
To je sice pěkné, věřím, že nezkušený člověk bude nadšen, ale nic to neříká o tom, zda je lepší platno, ci upravená zeď.
Jsem naprostý laik a myslel jsem si, že pokud platno obsahuje nějakou povrchovou úpravu, mohl by se tento povrch aplikovat i na zeď.

Očekával jsem v Tvých příspěvcích trochu více informací a méně arogance a napadání.

Jinak samozřejmě Lachim tím "páni... tomu říkám profi přístup." Něco posouvá a pozitivní to rozhodně není.
Očekával jsem ale věcnou argumentaci.

Pokud existují barvy se stejnou vlastností jako plátno a nechceš prozradit jaké, stačí to napsat. To, že někam stačí Primalex na vysterkovanou zeď je sice pěkné, ale asi to nebude to nezlepší co se dá použít.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

merhaut píše:
25 bře 2018 21:46
1) Často jezdíme se skupinkou kamarádů a našimi dětmi na společné dovolené, kam beru z domu projektor (kat "do 30tis") a děláme večer "kino" tak, že "kinosál" uděláme v tom pokoji (společenské místnosti,na chodbě...), kde je největší volná bílá stěna. Pro tento účel je to plně dostačující a všechny děti i většina dospělých jsou ohromeni velikostí obrazu a dokonce i zvukem, i když sebou vozím jen malé PC bedýnky se subem. S kvalitní projekcí to ale má společného pramálo..

2) nedávno jsem měnil projektor i plátno. Měl jsem možnost vidět nový projektor na starém i novém plátně, stejně tak i starý projektor. A zjištění? Výměna původního bílého plátna za speciální s šedým povrchem byla u projektoru s rozlišením XGA stejně výrazná, jako když jsem nechal původní bílé plátno a vyměnil projektor XGA za HDTV 1080p... Proto jsem přesvědčen, že na plátno je potřeba se dívat jako na plnohodnotný komponent.

3) Díky své práci se hodně pohybuji po hotelech a po firmách a často se setkávám s tím, že ve svých sálech/saloncích/zasedačkách nemají plátno, ale promítá se na stěnu... Na ppt s textem a grafy to stačí , ale video či foto ve full HD? Většinou je to tragédie. Ale nutno říct, že to není jen tou stěnou. Má zkušenost je taková, že když má někdo projekci vyřešenu na stěnu, přistupuje stejně "lowcostově" i k projektoru a zatemnění...

merhaut
Rád bych se Tě prosím zeptal na dvě věci:

- když píšeš, že klienti si v 90% vybrali zeď místo plátna, tak jak probíhá ukázka/prezentace, podle které si vybírají? Podle mne si zeď může vybrat jen ten, kdo slyší na argument "cena". Ale možná se pletu a budu rád, když dáš více info.

- píšeš, že existují barvy a nátěry, které jsou specializované jako projekční podklad. Prosím, můžeš napsat, které barvy se ti nejvíce v praxi osvědčili? Existuje i nějaká exteriérová? Rád bych ji využil na chalupě, kde také děláme "letní kino" na zeď baráku a tam by se mi takový nátěr docela hodil.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Jak velkou plochu (kolik se musí aplikovat vrstev nátěru?) natřeš tou jednou plechovkou barvy?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

1 plechovka 1,2 galonu = plus minus 250 palců uhlopříčka. Rady např. zde: https://v3.alltecstores.com/manuals/pdf ... 0Sheet.pdf

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Kdo chce černou, má ji mít:

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Pro mě osobně ideální kombinace:

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

merhaut
Ok, díky moc za zajímavý odkaz na barvy.
Ještě prosím, můžeš odpovědět na dotaz, který tu již několikrát zazněl a to, jak v praxi probíhá ukázka projekce na stěnu a na plátno, když píšeš, že...
merhaut píše:
24 bře 2018 21:59
Víc jak 90 % domácích zákazníků si nakonec při ukázce vybralo projekci na upravenou zeď. A těch ušetřených peněz.
Osobně si dovedu představit jen jeden jediný způsob a to mít demo místnost, kde je plátno i nátěr + projektor, který má dvě uživatelské nastavení a to každé zkalibrované na konkrétní plochu. Ale možná to jde dělat jednodušeji.

P.S.: Prosím, neberte jako útok a snahu Tě "nachytat", mne to opravdu zajímá.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Jednoduše, stačí mít několik panelů cca. 1 x 1 metr se vzorky nátěrů a pláten...

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

Bude to Xiaomi někdy v ČR? Resp. má někdo zkušenost s nákupem v Číně? Já tam nakoupil už spoustu věcí, ale nikdy ne takto drahou záležitost. Tohle zařízení je přesně to, co hledám.

Odpovědět