AMAZON

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Martinp
Kontaktovat uživatele:

AMAZON

Příspěvek od Martinp »

Může mě nekdo vysvětli jak je to s nákupem na amazonu?
Našel jsem CD který bych chtěl koupit, ale je tam několik nabídek. Jsou tam nová i použitá CD za různé ceny.
http://www.amazon.com/gp/product/B0007W ... e=&seller=
Měl jsem za to že je to klasickej e-shop s novýma CD.

Odar

Re: AMAZON

Příspěvek od Odar »

Amazon funguje podobne, ako EBay. Mas tam aj novy aj pouzity tovar (od roznych predajcov / firiem). Pri tom cenovom rozdiele by som to ale neriesil a zobral nove CD (7 new from $21.99 2 used from $21.98).

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Jsou tam novy, pouzity, a od prodejcu tretich stran, tedy ne primo od Amazonu. Nevim jak pouzity, ale CD, ktery neprodava primo Amazon neni mozny poslat mimo USA tusim, do Cech urcite ne, jestli to urcuje Amazon nebo prodejce nevim a ve vysledku je to jedno. V tom pripade by mohla pomoct zasilkovasluzba.com nebo shipito.com, pricemz shipito vyzaduje platbu pri reigstraci, takze za me zasilkova sluzba, pouzil jsem ji a v pohode.

wawrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wawrik »

Priamo Amazon použité veci nepredáva. Je to ponuka nezávislých obchodníkov, ktorí si platia za miesto na amazoňáckom webe. Tí môžu predávať nové aj jazdené veci.

Ja by som sa na tvojom mieste obzeral po anglickom amazone, kde je to CD za 10 libier. Od zoverstock kupujem často, nové aj jazdené, a sú úplne v pohode. Tie "jazdené" sú často nedotknuté, len s poškodenou alebo zlomenou krabičkou. Akurát včera mi došlo asi 8 placiek.

Vraj je slušný aj nemecký Amazon, ale s tým skúsenosti nemám.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Samozřejmě že kupovat do CZ od třetích prodejců (od těch, kteří umožňují obecně prodej do zahraničí) na americkém amazonu už dost dlouho LZE, několikrát jsem takhle kupoval.
Mezi ebay a amazon je velký rozdíl, na amazonu prodávají jen oficiální obchody a bazary, na ebay kdokoliv.
Na evropských amazonech je většinou mnohem dráž než na US, kromě britské produkce na britském amazonu, kde může být někdy levnější než v US. Nejhorší ceny bývají na DE a FR amazonu, alespoň v mém sortimentu, běžně i dvojnásobné oproti US.
Na UK amazonu vyjde zase levněji poštovné než na US. Zásilka z UK je tady většinou rychleji než z US. Při větším počtu kusů není nebezpečí další platby cla/DPH.
Tak si vyber.
Já bych raději než použité za skoro 400Kč z UK bral nové za 400 Kč z US. ;)

Martinp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinp »

Porovnal jsem ceny pár CD a čučím jaký je oproti českým eshopům rozdíl.
Jaký je zhruba poštovný z Amazon UK ?
Si snad udělám registraci.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Pokud by ses chtěl registrovat, tak bys to měl umět v helpu najít :-)
http://www.amazon.com/gp/help/customer/ ... eId=596194
http://www.amazon.co.uk/gp/help/custome ... =200396150
U obchodníků z marketplace mohou být ceny lehce jiné, často nižší, pokud zasílají přímo a ne přes nějaký dopravní uzel amazonu. Z UK při nákupu 1CD přímo od obchodníka či na ebay bývá poštovné kolem 2 GBP.
Oproti českým obchodům lze často na amazonu či ebay nakoupit i za třetinovou cenu nové, u použitých ještě levněji. Proto mne zánik kamenných obchodů moc netrápí, smysl tam má kupovat asi jen české věci.
Zatím nejvýhodnější můj kup byl na ebay již zcela vyprodané a nové nekoupitelné DVD-audio Greendale Neila Younga za 0.1 EUR+poštovné 2 EUR. ;)

Martinp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinp »

Ještě se zaptám. Když si vyberete CD je tam většinou nabídka na nové třeba za 14 liber. Potom třeba deset nových od 6ti liber a tri použitá od 4 liber.
Z čeho vybíráte? Tu první nejdražší nabídku, nebo jedno z tech deseti nových, podle ceny a nebo podle prodávajícího?
A ještě když nakoupím od různých prodejců více CD příjde to v jednom balíku? nebo každý zvlášť?
Respektive, jde nastrkat CD do košíku od různých prodejců? Jak je to potom s placením?

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Ja to beru pokud mozno od Amazonu, protoze me vetsinou neslo poslat CD od jinyho prodejce CD do Cech, takze uz neexperimentuju. Jestli je to nekde levnejsi o dva dolary, tak me to netrapi.

Pri zadavani objednavky je moznost tam nastavit bud poslat najednou, takze se pocka, az je vse pohormade. Nebo rozdelit objednavku, potom tusim platis dopravu zlvast. Je-li chyba na strane Amazonu, tak ti poslou omluvnej emajl a ze ti rozdelej objednavku, a ze nebudes platit nic navic.

Dokud neni objednavka odeslana, tak ji muzes upravovat, rusit, atd., v tomhle je na Amazonu skvela flexibilita. Pred potvzenim objednavky se ti zobrazi celkovej nahled objednavky - co, kolik kusu, jaka cena, predpokladany odeslani. Vubec, jejich servis od objednani (at uz se single-click, ci bez) po dodani je ukazkovej. Ja uz si zvyk u nich nakupovat, vse funguje pefektne. Kdyz ochutnas sluzby a ceny tak, jak by mely byt a porovnas to se sluzbami a cenami u nas, tak si myslim, ze neni co resit. I kdyz si vyberu na americkym Amazonu nejlevnejsi postovny (nema smysl priplacet za prioritny dodani, kdyz se dodaci lhuty o 1-2 tydny zvysily diky vyrizovani cla a dph), kde je vyrizeni az 7 pracovnich dni (nebo tak nejak), tak to stejne poslou behem 1-2 dnu. Na ceskych e-shopech kdyz si vyberu prioritni vyrizeni a zaplatim rychlejsi dodani a zaplatim kartou (aby to poslali co nejdriv), tak stejne nez to vyridej a poslou (nekdy je potreba urgovat), skoda mluvit. U Amazonu se fakt neni ceho bat. Cely to maji postaveny na zakaznickym servisu a cenach. Psal jsem o americkym Amazonu, UK Amazon nevyuzivam.

sekal

Příspěvek od sekal »

Gabik :
Jaká je obvyklá výše cla u CD (z amer. Amazonu) ?

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Pri nakupou nad 22 Eur je clo 20% do CR a myslim, ze se do toho zapocitava i doprava. U nas v CR to ted hodne dodrzujou, takze neproklouzne ani mys. Tady je o tom peknej clanek: http://www.amazon-kindle.cz/1-dil-seria ... zrudnosti/. Vtipnej je paragraf o vypoctu cla a dph... I kdyz zaplatim 20% navic, tak radsi to koupim na Amazonu (nebo jpc.de nebo cdbaby.com, atd.), pac u nas ani v eshopech neni takovej vyber.

sekal

Příspěvek od sekal »

Gabik :
Díky, (i za odkaz).*thumbs up* 20% resp. (vč.DPH) 40%-ní nárůst ceny nás nemusí vůbec trápit vzhledem k cenám v našich e-shopech, které jsou ve srovnání s USA a Japonskem často více než dvojnásobné (!)..

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

gabik píše:U nas v CR to ted hodne dodrzujou, takze neproklouzne ani mys.
Mi proklouzlo nejen mnoho myší, ale i krysy. Vše zásilky až do 1500Kč.
Jinak místo neustálých dotazů bych doporučil použít google a help amazonu, vše se dozvíte mnohem rychleji. ;)

sekal

Příspěvek od sekal »

noaid píše:Mi proklouzlo nejen mnoho myší, ale i krysy. Vše zásilky až do 1500Kč.
Na krysy za 1.500,- Kč se žádné clo nevztahuje, neboť clu podléhají zásilky až od 150 EUR výše, jak nám ostatně říká i uncle google.. Tedy jak se zdá, malá domů se moc nepovedla...:mrgreen:

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

noaid
Proklouzlo, neprloklouzlo, zalezi kdy. Nez se to zmenilo (1.4. 2011/12?), tak Ceska Posta to neresila, nekdy to proslo, nekdy mi to poslali na dobirku, nekdy mi to poslali bez dobirky, ale byl u toho papir, ze mam zaplatit do tehdy a tehdy, atd., nebyl v tom zadnej system a za vyrizeni si CP neuctovala zadnej poplatek. Jeslti me s dph vyhmatli, nebo ne byhla ciste nahoda. A taky jak pise Sekal, zalezi za kolik... Po zmene zkratka a dobre po tom jdou, zase jsme u nas v CR papeztejsi nez papez, takze se to kontroluje. Samozrejme, ze neco sem tam proklouzne se asi stane, ale pomer je obracenej - 90% zasilek dneska vyhmatnou, pred zmenou trebas 10%, cisla jsem si vycucal z prstu pro ilustraci. Kdyz jsem si nechal poslat letos v lednu zasilku pod 4000,- korun, tak CP chtela za vyrizeni cla a dépáhé poplatek pres 100 Kc. Kdyz si necham z USA poslat CD a nepresahnou ani 22 Eur, tak je dodaci lhuta o 1-2 tejdny delsi nez bejvavala. A to co je nad 22 Eur, tak bezpecne vyhmatnou. Pokud mas ty po zmene jinou zkusenost, tak jedine pro tebe dobre, aspon nekdo. Ja naopak. Jenom jeste dodatek - s placenim dph a pripadne cla se uz tolik nakup v USA nevyplati, takze je idelani si dat do kosiku zbozi na USA Amazonu a UK/DE Amazonu / jpc.de, apod. a srovnat ceny a spocitat si, co to bude stat nechat si to poslat z USA vcetne pripadne dph + 4-5 tejdnu dodani a pslani z nejakyho evropskyoh eshopu, kdy je dodani v radech dnu az tyden.

Jinak souhlas s Noaidem, staci si dat do kosiku objednavku, na par kliknuti zjiste co, jak, kdy, kolik. Specielne na Amazonu pred potvzenim objednavky celou objednavku vidite. Cdbaby.com - tam po odeslani objednavky s ni uz nic nelze delat. A stalo se mi, ze jsem si omylem koupil misto CD mp3. Poslal jsem jim email, ze to byl omyl, ze chci CD a ne mp3 a zrusili mi download a vratili na kartu penize. Ale stalo to par emailu a to jeste na spravnou adresu, ktera je ucrecna pro objednavky. Amazon ma tohle osetreny lip. Dokonce na jejich ctecce Kindle, ze ktery se daji primo koupin e-knihy, tak se daji v nejaky lhute vratit, pokud kliknete, ze jste si ji koupili omylem (coz jde asi docela lehce, je to na jedno kliknuti) - vrati vam penize.

Odpovědět