Bezdrátová myš
Bezdrátová myš
Mám comp umístěný v kuchyni a klávesnici s myší na vyjížděcí desce pod stolem. Vyhovuje mi tedy bezdrátová klávesnice a myš. V poslední době se ale děje toto: Chvíli po spuštění compu začne časový úsek, kdy klávesnice vynechává a myš taky... Je velmi zábavné napsat tři řádky a pak zjistit, že v každém slově chybí 3 písmena...
. Z nikoho jsem zatím nevydobyl praktickou zkušenost, jestli se tento jev dá vyřešit koupí kvalitnější (dražší) klávesnice a myši. Moje sada je Labtec za 800kč. V době, kdy "to funguje", je bezvadná, takže se nejedná o nějaké kontakty pod klávesami, či co... Teď mám myš nahrazenu (zapůjčenou) drátovkou a ta nezahapruje nikdy. Synovec mi radí, ať se vys... na bezdrát a koupím si za pár šupů drátovku. No, ale pro můj provoz je bezdrát fakt méně obtěžující... Prosím o jednoduchý názor (v řeči compů rozhodně nejsem doma...) nebo o tip na nějaké počítačové forum podobné tomuto.
Re: Bezdrátová myš
Mám podobné problémy u myše. Myslím, že to bude mít souvislost s bateriemi. Zkus je dočasně nahradit alkalickými, jestli to problém vyřeší uvidíš. Nemusí jít o zjevný problém, třeba jsou už akumulátory malinko v háji.
Taky bych nejdřív vyměnil baterky. Podle zkušeností kolegů baterky v myši úplně hoří.
Nemusi to byt len baterkami.
Stava sa to aj, ked myska alebo klavesnica nema priamy kontakt s radiovym prijmacom. Jednoducho by nemalo byt nic v ceste, alebo sa musi dodrziavat max. vzdialenost medzi nimi.
Stava sa to aj, ked myska alebo klavesnica nema priamy kontakt s radiovym prijmacom. Jednoducho by nemalo byt nic v ceste, alebo sa musi dodrziavat max. vzdialenost medzi nimi.
Z vlastní zkušenosti: Mám dvě bezdrátové myši a klávesnice. Jednu v kanceláři (Genius) a jednu doma (Labtec). V kanceláři bez problému (počítač stále zapnutý), doma ty problémy co popisuješ nastanou když jsou u myši baterky vybité, nebo je v blízkosti čidla něco kovového (stačí i stojan LCD monitoru).U geniusky měním baterky v myši tak 1x za 2 měsíce, v klávesnici preventivně taktéž. Doma u Labtecu v myši 1x za měsíc, ba i dříve.
Přidám svoje poznatky - dělalo mi to samé a připojuji se k baterkám. Ke konci životnosti kolísal dosah a výpadky byly nenápadné a otravné.
Koupil jsem dvě sady obyčejných aku tužkáčů i s nabíječkou a stále to točím dokola. Aku na konci klekne naráz, vyměním, nacpu do nabíječky a jedu dál.
Od té doby mám pokoj.
Koupil jsem dvě sady obyčejných aku tužkáčů i s nabíječkou a stále to točím dokola. Aku na konci klekne naráz, vyměním, nacpu do nabíječky a jedu dál.
Od té doby mám pokoj.
Dík za vaše postřehy. Bohužel u mne se výměnou baterek nikdy nic nezměnilo. A mám vždy alkalické. Je to vždy tak 5 min po zapnutí compu, pak to zas časem zmizí... Jako, kdyby v té době něco v compu pracovalo, co ruší to spojení. I když podržím šipku posunu kurzoru v textu, kurzor se pohybuje neplynule. Myš popojíždí jen o toik, o kolik chce a kliknutí zůstává bez odezvy. Pak za pár minut vše O.K.
.
-
Dismembered
- Kontaktovat uživatele:
Pokud bys chtěl pořídit kvalitní nový set, podívej se k Logitechu nebo Microsoftu. Dělají bezkonkurenčně
nejlepší periferie dostupné na našem trhu. Stačí si jen nasadit cenovou hranici, zkouknout
design, ergonomii a funkce u obou výrobců a vybrat si to, co vyhovuje víc.
Já osobně bezdrátovou myš nemůžu, protože jí baterky dělají moc těžkou a je mi to nepohodlné.
Používám již cca 5 let Logitech MX510 a nemohu si stěžovat, ba naopak.
nejlepší periferie dostupné na našem trhu. Stačí si jen nasadit cenovou hranici, zkouknout
design, ergonomii a funkce u obou výrobců a vybrat si to, co vyhovuje víc.
Já osobně bezdrátovou myš nemůžu, protože jí baterky dělají moc těžkou a je mi to nepohodlné.
Používám již cca 5 let Logitech MX510 a nemohu si stěžovat, ba naopak.
Mě to dělalo taky a bylo to bateriemi, už sem na to neměl nervy tak sem zakoupil dobíjecí myš s akumulátorem a fertig, furt měnit baterky bylo jak u blbejch, chtělo je to každej měsíc, někdy tři týdny. Ještě mě napadlo, když ti to zlobí tak se v ten okamžik podívej na vytížení procesoru, pokud bude na 100 procentech tak něco pracuje na pozadí a ta myš může mít trhavý pohyby a nebo vynechávat, je to běžný. Ale není to vždy odhadnutelný jen výkonem procesoru, třeba když rozbaluju více rarů najednou tak vytížení CPU mám nízko, ale stejně se s kompem nedá nic dělat takže to až tak jednoznačný není. Může ti jet antivir nebo co já vim všechny ty programy na hledání havěti a je to hned. možností je víc.
Jo a kdybys kupoval nový set tak se připojuju k logitechu nebo microsoftu, výběr bude už na tobě jaký upřednostňuješ rozložení kláves, logitech má takový "jejich" jinak kvalitně oboje na úrovni 
Měl jsem vždycky jen logitech. Žádný problém, možná občas, když docházely baterky, ale spíš opravdu ve fázi, kdy problém signalizoval, že se mám rozhlídnout po nových bateriích. Takže nevím: přímý kontakt, nebo něco rušivého? Otázka, je, jestli ti to nedělá ve chvíli, kdy ti někde v kompu nabíhá něco dalšího. Nejlepší řešení už zmínilo víc lidí: asi to chce slušnější klávesnici a myš. Ale jsem jen negramotný uživatel.
Nebo jinej systém. Windows (předpokládám) mají notoricky špatně nastavené priority procesů. Terminál má mít vyšší priority, aby při interaktivní práci (semtam kliknutí, semtam klávesa, semtam tisk na monitor) nebylo poznat, že na počítači běží i jiné procesy.
primare: a po 5 minutách to přejde? Tak co si stěžuješ, zkrátka počkej.
Jsou lidé, kterým myš přestává fungovat úplně.
primare: a po 5 minutách to přejde? Tak co si stěžuješ, zkrátka počkej.
mně tohle dělala klávesnice a myš v ložnici. drátová. myslím, že to bude zmateným signálem. měl jsem to zapojené přes několik usb prodlužek s hajdaláckými konektory a na konci PS2 rozdvojku pro myš a klávesnici a na ní zase usb redukce. navíc byla myš zapojená do barevně označené zástrčky pro klávesnici a naopak. jinak to nechtělo ve spojení s dalšími 2 klávesnicemi a myšáky fungovat. někdy počítač vynechával písmenka, protože tenhle chaos mu hlava nebrala. když jsem začal používat dobré dlouhé usb pro každou věc zvlášť, jsem v klidu. když máš slabé baterky a ještě ti něco ruší signál, je hotovo.
jen na okraj: když udělám řekněme 10 tisíc pohybů myší denně, je těžký baterkový bezdrát jako rubat na šachtě...
jen na okraj: když udělám řekněme 10 tisíc pohybů myší denně, je těžký baterkový bezdrát jako rubat na šachtě...
To Dadaft
Naštěstí mě kliání myší neživí, takže hmotnost ustojím...
. (po apsání éhevy jse muelopravovat 2 písmen) . Chtěl jsem napsat: Po napsání téhle věty jsem musel opravovat 2 písmenka...
. Teď se mi to daří bez chyby, ale na každé klávese musím spočinout tak půl vteřiny...
To Petrl
Tak nějak to cítím- že comp chroustá něco jinýho a na myš sere... A tady je moje původní otázka, jestli vyhodit 3litry za myš a kláv, kdyžto třeba bude dělat to samý
.
Naštěstí mě kliání myší neživí, takže hmotnost ustojím...
To Petrl
Tak nějak to cítím- že comp chroustá něco jinýho a na myš sere... A tady je moje původní otázka, jestli vyhodit 3litry za myš a kláv, kdyžto třeba bude dělat to samý
-
Dismembered
- Kontaktovat uživatele:
Primare: Napiš sem složení tvé sestavy (procesor, paměť a disk) a zkontroluj si pomocí trojkombinace ctrl+alt+del vytížení procesoru na záložce výkon.