co je referenční systém?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: co je referenční systém?

Příspěvek od pasul »

Aha. Tak co teď? Něco je potřeba a ono to sakra není zadara co? Hmm.

capouch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od capouch »

Ale hovno, podle toho obrázku to vypadá dost fórově, aspoň ten mikrák, tak jestli neni lepší dát spíš prachy někomu za změření "na úrovni" než koupit nějakej china aušus, nevim co je to zač, recenze nerecenze, není nad něčí osobní zkušenost. Tak asi tolik

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

No to určitě ano. Pokud už to budeš mít koupené, tak stejně nevíš co s tím. Kde, co a jak musí být umístěné. Ovšem takové měření, návrh a instalace od profi firmy bude sakra drahší. Tak spíš krát dvacet ceny tady tohohle ATB PC...

boxer

Příspěvek od boxer »

ale dát štyrku a použít to jednou se mi nechce

Zavolej J. Holcnera z Melissy,ať ti to pořádně změří.Dej mu 4 a máš to vychytaný. :idea:

capouch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od capouch »

Boxer

Myslím, že kvůli mě se do Prahy nepotáhne ;)

boxer

Příspěvek od boxer »

Se ho zeptej a uvidíš.
Já za něj mluvit nemůžu,ale do Prahy jezdí a pokud bude domluven s tebou na měření za platbu,tak.....

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

capouch píše: Bych to potřeboval změřit, sem s toho na nervy, ale dát štyrku a použít to jednou se mi nechce :-(
Já věřím spíše svým uším... pošoupnul jsem bedny víc dopředu (předtím jen 75 cm) a k sobě a najednou to dostalo šťávu. Zvuk je barevnější, plastičtější, dynamičtější. Na nějaké přesné ustavení pořád nemám čas, ale už teď je to mnohem větší radost poslouchat.

Dadafte díky, nevím jestli jsou tvé teorie správné, ale bez tebe bych byl asi pořád při starém. Teoretiků je tu dost, ale neporadí, takže důležitá je vlastní praxe. Osobní zkušenost je nad zlato. Když jsem tu psal k úvaze něco o třetinách a pětinách, tak jsem byl také zesměšněn, načež se objevil "ten správný uctívaný článek" který všechny ty "nesmysly" uvadí na pravou míru, kde se doporučuje si udělat značky na sudých i lichých vzdálenostech, protože ty liché násobky omezují rezonance. :lol: Tož já vám synci nevím...
Dadafte, rád bych si to u tebe někdy poslechl, jestli by to bylo možné, šlo by to někdy? Bydlíme asi jen pár set metrů od sebe.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

dadaft: až budem mať niekedy doma klud (čo pri dvoch malých deckách je dosť zriedkavé), tak podla tvojho návodu trochu poexperimentujem. Bohužial fungujem v režime klasickej obývačky kde mi nemôžu bedne trčať do priestoru, takže ostane iba pri experimente.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Nazdar dadafte. Ty ses nakonec ztotožnil s Cardasem?

JP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JP »

noaid píše:
capouch píše: Bych to potřeboval změřit, sem s toho na nervy, ale dát štyrku a použít to jednou se mi nechce :-(
Já věřím spíše svým uším... pošoupnul jsem bedny víc dopředu (předtím jen 75 cm) a k sobě a najednou to dostalo šťávu.
Veriť svojim ušiam môžeš, ale to je asi tak všetko.
Koľko ľudí už videlo UFO na vlastné oči, prisahali by ti na hrob ich matky, nakoniec je z z mimozemského plavidla igelitový sáčik plávajúci vo vetre..

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

PMA
sektářství odporuje mému naturelu. co mám asi tak podle tebe dělat, když jsem o něčem hluboce přesvědčený, ale nikdo to prostě nebere vážně?

JP
tak to není. já ti to "ufo" můžu předvést kdykoliv. nechci všechny přesvědčit, že to je ufo, ale zajímá mě, co to je. jestli je to plastový sáček ve větru, nebo odraz od vodní hladiny, nebo 3D...

Peer
právě že ne Cardas, ale metoda Joachima Gerharda z Audiophysic mně připadá jako bingo!
jen je ji třeba opravdu pochopit, což autoři článků bohužel nepochopili.

noaid
není problém. tento týden už nebudu mít čas, ale příští můžem dát scuka. pošlu ti SZ.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

JP píše:Veriť svojim ušiam môžeš, ale to je asi tak všetko.
Možná jsem sám ufoun, ale já poslouchám muziku přes své uši, nic jiného mi nezbývá, měřák mi ten dobrý pocit neposkytne. A jde o ten poslech. Co z toho, že podle něj bude vše ideální, když se tam nebu cítit dobře a nebude se mi to líbit. Kde budu mít na spektru špičky je mi jedno, ty tam někde budou vždy. Jde jen o to, jaké se mi budou líbit a jaké vadit, a to poznám alespoň já jen ušima.
Chci poslouchat muziku pro radost a ne abych byl pořád na nervy, že to není úplně ideální a místo poslechu jen pořád měřil a zkoumal. A stejně nejlepší muzika je ticho venku někde na kopci tisíc km daleko, takovou nebudu mít doma ani s aparátem za milióny. :D A v 3D.

A ještě jeden nápad - chceteli vyzkoušet účinek "basové pasti", dejte do rohu stolek nebo něco a přes něj peřinu. Samozřejmě s klasickým analogovým peřím, duté vlákno nezní tak dobře. Nedělám si prču.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Nechcem moc zasierať toto vlákno o referencii - ale nedá mi to. Zo srandy som prehnal tú konskú skladbičku mikrosystémom čo máme v spálni. Umiestnenie repro je snáď proti všetkým "svätím" HI-FI pravidlám - v rohoch miestnosti hore na knižnici 5cm od zadnej steny - asi pol metra od holého stropu. O rovoramennom trojuholníku nemôže byť tiež ani reči. A čuduj sa svete - ten koník precupital dosť podobným smerom ako podla popisu tunajších expertov mal a zmizol niekde za mojím pravobokom. *jupi* Treba to brať samozrejme s rezervou - ale bolo to tam!
Bolo to ovela priestorovejšie ako moja "velká" kvázisprávne umiestnená zostava v obývačke. Tak sa v tom človeče vyznaj.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

kdyby byly ty bedny minivěže zazděné ve zdi tak běží úplně předpisově.... :D

Odpovědět