Daň za HIGH-END ?
Re: Daň za HIGH-END ?
A není to náhodou spíš o tom jak to hraje, než o tom kolik to stojí? Myslel jsem, že označení high end, má označovat kvalitní zvuk a ne vysokou cenu i když ta je většinou průvodním jevem.
- pininfarino
- Kontaktovat uživatele:
A nemôže súvisieť to, čo napísali PMA aj T-M nejako s tým, že majú obaja DIY zosilňovače ... a T-M dokonca tuším aj repráky?
Nemyslím to ironicky!
Nemyslím to ironicky!
Na fsportu se kdysi řešil podobný problém a vyřešilo se to pořízením silnějšího zesilovače... Zkus si někde půjčit silnej koncák. Acuphase (170W/8Ω) je skvělej, ale ty Tvý bedny vypadají jako hodně nenažraný.
Já když měl typické mid-end bedny za cca 50 tis tak jsem měl stejný problém. Co jsem koupil pořádný bedny tak i špatný nahrávky hrají tak, že to netahá za uši. Je slyšet hned, že nahrávka je horší, ale poslech je příjemný a neseroucí
Já když měl typické mid-end bedny za cca 50 tis tak jsem měl stejný problém. Co jsem koupil pořádný bedny tak i špatný nahrávky hrají tak, že to netahá za uši. Je slyšet hned, že nahrávka je horší, ale poslech je příjemný a neseroucí

- pininfarino
- Kontaktovat uživatele:
Ale však chlapi.... ja nechcem tvrdiť , že mám neviem akú zostavu. Ale. Zosilňovač má práve tých 2x170w/8 ohm. Repárky majú citlivosť 93,5db. A že by boli nekvalitné... ? Niekto rebríčky neuznáva, ale predsa; v Nemeckom Stereoplay sú v skupine Absolute Spitzenklasse s 59 bodmi – tesne za Dynaudio C4...
Napíšem ešte raz to čo si až doteraz myslím: Problém sa mi javí, ako dôsledok extrémnej detailnosti a zamerania na široké spektrum frekvencií danej zostavy. (ospravedlňujem sa za neodborné výrazy)
Ja teraz len hľadám vedecké zdôvodnenie toho, prečo by malo platiť to, čo napísali PMA a T+M.
Napíšem ešte raz to čo si až doteraz myslím: Problém sa mi javí, ako dôsledok extrémnej detailnosti a zamerania na široké spektrum frekvencií danej zostavy. (ospravedlňujem sa za neodborné výrazy)
Ja teraz len hľadám vedecké zdôvodnenie toho, prečo by malo platiť to, čo napísali PMA a T+M.
No, mě přijde, že ve "špatných" nahrávkách především asi neexistuje složka, která by způsobovala, že se na dobré sestavě objeví nějaké příšerné zvuky, které nedokáže špatná sestava přehrát a oni tu nahrávku kazí. Spíš to je tak, že se na špatné nahrávce spíš projeví, že sestava nedokáže přehrát něco co tam má být a jelikož to je u té špatné nahrávky třeba ta jediná věc co tam je, udělá to z ní nahrávku ještě horší. Na Quadralech opravdu nemám problém poslouchat prakticky cokoliv a na mnohem dražších současných a v recenzích vychvalovaných bednách to byl problém jako kráva. A přesně jak říkal TM, female jazz tam zněl skvěle 
Problém bude buď v bednách, nebo zesíku a spíš v těch bednách. Připchni si ty svoje starý bedny na Accuphase a vyzkoušej.

Problém bude buď v bednách, nebo zesíku a spíš v těch bednách. Připchni si ty svoje starý bedny na Accuphase a vyzkoušej.
- pininfarino
- Kontaktovat uživatele:
Nie je to o tomto. Tam sa neobjavuje nič navyše.. Tam chýba (najviac v basovej sekcii).Hellboy píše:No, mě přijde, že ve "špatných" nahrávkách především asi neexistuje složka, která by způsobovala, že se na dobré sestavě objeví nějaké příšerné zvuky
vědecké zdůvodnění není třeba - stačí zkušenost.
Ano mám DIY bedny a zesík ale nepodceňujte to hoši troufnu si říct že je to dost dobrej aparát.
To co tady říkám už dávno objevili kluci z brněnský kliky (syčák,matrix,machalík). Hranice mezi těmi třemi skupinami se dá těžko určit ale u nových komerčních produktů leží většinou dost za hranicí 100k za komponent . mid fi je někde okolo 30-50k-100k za komponent.
U vintage věci jako příklad dobře hrajících věcí jsou Ti250 od JBL nebo quadral titan,vulkan,montan . Tyhle věci se prodávají za cenu levného mid fi ale hrajou královsyk a to i přestože nemají na sobě žádné "kosmické materiály"
BTW nechápu že někdo ještě agavelovi neurval ruce za ty skvělý bedýnky co prodává tak lacino. najdou se jistě i další produkty a samozřejmě vyjímky (drahé šity a levné věci co dobře hrají-na ty první bych si vzpomněl ale na ty druhé moc ne...
).
Ano mám DIY bedny a zesík ale nepodceňujte to hoši troufnu si říct že je to dost dobrej aparát.
To co tady říkám už dávno objevili kluci z brněnský kliky (syčák,matrix,machalík). Hranice mezi těmi třemi skupinami se dá těžko určit ale u nových komerčních produktů leží většinou dost za hranicí 100k za komponent . mid fi je někde okolo 30-50k-100k za komponent.
U vintage věci jako příklad dobře hrajících věcí jsou Ti250 od JBL nebo quadral titan,vulkan,montan . Tyhle věci se prodávají za cenu levného mid fi ale hrajou královsyk a to i přestože nemají na sobě žádné "kosmické materiály"
BTW nechápu že někdo ještě agavelovi neurval ruce za ty skvělý bedýnky co prodává tak lacino. najdou se jistě i další produkty a samozřejmě vyjímky (drahé šity a levné věci co dobře hrají-na ty první bych si vzpomněl ale na ty druhé moc ne...

No, proč asi?T-M píše:vědecké zdůvodnění není třeba - stačí zkušenost.
BTW nechápu že někdo ještě agavelovi neurval ruce za ty skvělý bedýnky co prodává tak lacino...

Nezlob se, ale nemohu s Tebou souhlasit. Není to univerzální řešení pro každého. Je to propagace Tvého nebo Vašich zvukových preferencí a Vaší cesty.
Co se týče zkušenosti, ano, ale musí to být jeho vlastní vyposlouchaná zkušenost co vlastně poslouchat a slyšet chce a k tomu má pak směřovat a používat prostředky. Tady zjevně došlo k nedorozumnění, které možná nechtěně vyvolal PMA.
U pininfarina vnímám:
1) poddimenzování zdroje signálu (DENON DVD2200), který je primárně určen spíše do levnějších domácích kin k vícekanálovým receiverům, než pro bezkompromisní stereo není adekvátním partnerem k tomuto zesilovači, ani k těmto bednám (250- 300tisíc Kč za bedny asi není úplně nějaký mid end nebo jak jste to nazvali).
2) Jde o to, jaký charakter zvuku ze své top sestavy očekával a co preferuje za muziku - ona vlastní zkušenost při výběru komponent pro svůj vkus.
Vezměme jako příklad právě ony zmiňované Quadraly. Typická německá značka s německým charakterem zvuku, který je výrazně odlišný třeba od Anglánů. Tady v SM kraji je na české poměry HiFistudií jak nasráno a přesto se tato značka pro svůj vanovitý charakter(Bum, cink) nějak neuchytila. Přesto věřím ,že je mezi posluchači spoustu lidí, zejména rockerů, kterým sedne k druhu poslouchané hudby a také k méně kvalitním nahrávkám v tomto žánru (přidá ty chybějící masírující basy, přičinelovatí ty skomírající výšky), ale Top End to zdaleka není. Cabasse Kara vžádném případě nebyla konstruována na toto, tato firma určitě neklade důraz na co nejsilnější bas, ale na vzdušnost, přesnost, odstínování barev, vnímavost pro mikrodetail, prostor. Kde to chcete třeba v rockovém nářezu hledat a ocenit? Její přednosti asi musí logicky ocenit jiní posluchači v jiné hudbě. Navíc přesný bas většinou ani nepůsobí nejmohutněji a nejrozmáchleji a v neduživých nahrávkách může působit zdánlivě nedostatečně. A teď je otázka: Vybral si Pininfarino vzhledem k svému poslechovému vkusu správný typ bedny?
Přes řeku do stínu stromů.
- pininfarino
- Kontaktovat uživatele:
T-M to neni o podceňovaní. Vyššie som písal, že to nemyslím ironicky. Je tu nejaký problém a snažíme sa tomu prísť na kĺb. Ak na to prídeme, môžeme si v konečnom dôsledku ušetriť hodne času, nervov a tiež peňazí. Píšem v množnom čísle - písali mi do pošty členovia, ktorí riešia podobné záležitosti...T-M píše:Ano mám DIY bedny a zesík ale nepodceňujte to hoši troufnu si říct že je to dost dobrej aparát.
Hodím sem ešte jeden obrázok. Hneď na začiatku chcem upozorniť, že je len SCHÉMATICKÝ. Na ňom by som chcel názorne ukázať, v čom ja (ako laik) vidím celý problém.

Graf A) symbolizuje starú lacnú vežu s jej dosahom na frekvencie. Zároveň graf A) symbolizuje starú nahrávku. Absencia okrajových frekvencií je doplnená množstvom /dôrazom na úrovni 100 Hz /10 kHz.
Graf B) symbolizuje kvalitnú aparatúru a kvalitnú nahrávku. Frekvenčný rozsah je široký.
Problém vznikne skrížením aparatúry A) a nahrávky B), ale aj aparatúry B) a nahrávky A). Samozrejme najkvalitnejší je výsledok B) +B), slušne počúvateľný je pri A) + A).
Toto sú len moje úvahy. Sú tu profíci, ktorí to dokážu zmerať či zrátať. Dokiaľ sem nehodia svoje fudované výsledky, bude platiť moja teória o placetej Zemeguli

- pininfarino
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ano, ano! Nemenil by som momentálne za nič na svete ! Pri kvalitných nahrávkach - podľa horného grafu B) + B) u mňa momentálne konečná!!korys píše: A teď je otázka: Vybral si Pininfarino vzhledem k svému poslechovému vkusu správný typ bedny?
- - -
Ešte k tomu CD prehrávaču. Kdesi som to už spomínal. Stál nejakých 1.200€. Ale. Mal som ho súbežne s Accuphse DP 55, a Denon S I0. Oba v pohode prehral. Pritom DP 55 bola PC nejakých 3.200€. Nemám ho z rozmaru.

korys: kdes přišel na ty kraviny o propagaci vlastních výrobků ? Nic tu nikomu nenabízím, ale snažím se poctivě odpovědět tak mi nevkládej nějaký postranní úmysly.
Týká se to úplně stejně i komerčních produktů
pinnifarina: může to být jedna z možností (i když imho spíš to v tom není), ale je jich mnoho dalších - popravdě řečeno nejlepší aparáty nemívají vždy nejvyšší rozsah. Takže toto neplatí ve většině případů.
Jak říkám, jsou určité zásady konstrukce například reprosoustav, které vedou k výsledkům a jiné co moc nevedou k výsledkům. Co tě však mohu ujistit, když tyto zásady budeš respektovat, tak výsledek nebude nikdy laciný a to ani v diy.
Pokud vás zajímá konstrukce tak se běžte mrknout na nějaké konstrukční fórum - tady to nemá cenu rozpatlávat. Tady je to spíš o poslechu a tak a kdykoliv se to tady zvrhne v spekulování o konstrukci je z toho flame a na to nemám náladu ani čas.
Jak jsem již říkal musíš ty svý komponenty vyzkoušet s něčím dalším a pak uvidíš kde je problém..... a ani ti nevnucuji s čím sám uvidíš co je pro tebe pohodovej a "neseroucí" zvuk , taky se v tom trochu liším s mnoha mými kamarády.
Týká se to úplně stejně i komerčních produktů
pinnifarina: může to být jedna z možností (i když imho spíš to v tom není), ale je jich mnoho dalších - popravdě řečeno nejlepší aparáty nemívají vždy nejvyšší rozsah. Takže toto neplatí ve většině případů.
Jak říkám, jsou určité zásady konstrukce například reprosoustav, které vedou k výsledkům a jiné co moc nevedou k výsledkům. Co tě však mohu ujistit, když tyto zásady budeš respektovat, tak výsledek nebude nikdy laciný a to ani v diy.
Pokud vás zajímá konstrukce tak se běžte mrknout na nějaké konstrukční fórum - tady to nemá cenu rozpatlávat. Tady je to spíš o poslechu a tak a kdykoliv se to tady zvrhne v spekulování o konstrukci je z toho flame a na to nemám náladu ani čas.
Jak jsem již říkal musíš ty svý komponenty vyzkoušet s něčím dalším a pak uvidíš kde je problém..... a ani ti nevnucuji s čím sám uvidíš co je pro tebe pohodovej a "neseroucí" zvuk , taky se v tom trochu liším s mnoha mými kamarády.
- pininfarino
- Kontaktovat uživatele:
Nová a zaujímavá info pre mňa... V tom by mohol byť ten háčik ! .....T-M píše:popravdě řečeno nejlepší aparáty nemívají vždy nejvyšší rozsah.
Odporúčam sa zaoberať výhradne svojim pocitom, tlčhubom na fóre sa vyhni. Už ti niekto niekedy poradil niečo zadarmo?pininfarino píše:Nová a zaujímavá info pre mňa... V tom by mohol byť ten háčik ! .....T-M píše:popravdě řečeno nejlepší aparáty nemívají vždy nejvyšší rozsah.
nehledej v tom pravidlo žádné jednoduché není - vyber si to co se ti líbí (zvukově). Ale pozor musí se ti to líbit dlouhodobě ne někde na výstavě a nebo ve studiu. Musíš si to poslechnout déle a na mnoha věcech až pak můžeš říct jestli je to k něčemu dobrý...
Když už jsi dopadl tak, že musíš mit v pokoji ještě jednu low end sestavu, tak by stálopininfarino píše:Nová a zaujímavá info pre mňa... V tom by mohol byť ten háčik ! .....T-M píše:popravdě řečeno nejlepší aparáty nemívají vždy nejvyšší rozsah.
za to to trochu prozkoumat. Teoretické odpovědi se zde asi nedočkáš,
zkoušel si ty takzvané neposlouchatelné nahrávky třeba na jiné mid-end nebo high-end
sestavě ? Nebo je hoď do placu tady na foru, třeba se ukáže, že na něčem jiném to hraje více než dobře.