Daň za HIGH-END ?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
pininfarino
Kontaktovat uživatele:

Re: Daň za HIGH-END ?

Příspěvek od pininfarino »

[quote="T-M"]nehledej v tom pravidlo žádné jednoduché není - vyber si to co se ti líbí (zvukově).quote]
T-M veď to je jasné. Aj keď sa to nezdá, prešiel som aj ja dlhou cestou k dnešnej zostave. Netreba sa nechať pomýliť tým DVD Denon 2.200 SACD/DVD_A. Je to úžasný stroj. Poslal som ti mail s prílohou; články z celosvetových fór. Neni to slabý článok v zostave.. So zvukom aparatúry som maximálne spokojný. .
V predošlých odpovediach sa to postupne posúvalo do polohy, akoby som bol so zvukom nespokojný. Opak je pravdou. Podmienkou sú kvalitné nahrávky. A potom to HRÁ !!

*klanimse*

durgo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od durgo »

cabasse cara som počul myslím dva krát na výstave a zvuk sa mi veľmi páčil, no neviem ako by to bolo doma dlhodobo
vtedy som videl pár inzerátov na cabasse a uvažoval som, že si ich aj kúpim,zrovna tento model ako máš ty ,no nakoniec som kúpil slovenské acony a to celkom náhodou

pininfarino
Kontaktovat uživatele:

james píše:zkoušel si ty takzvané neposlouchatelné nahrávky třeba na jiné mid-end nebo high-end
sestavě ?
Najskôr musím povedať, že sa tu používajú (aj mnou) pre nezainteresovaných silné výrazy. Okruh "načúvateľov" , medzi ktorých sa aj ja počítam, to pochopí. Je ale asi veľa ľdí, ktorí nezaregistrujú pri testoch vôbec nič. Mám to odskúšané. Takže toľko k nepočúvateľným nahrávkam..
To, že staršie - nekvalitné nahrávky nejak nešmakujú, sa prejavovalo postupne vždy, ako pribúdali nové - lepšie komponenty. Posledná moja zostava toto len zaklincovala.
Na inej mid-end zostave som popočúval /Denon 1500 AR, Denon 1500, Jamo Clasic 10/ - má to moja dcéra. Tam je počuť rozdiely taktiež, ale vôbec nijako to neobťažuje.

pininfarino
Kontaktovat uživatele:

durgo píše:cabasse cara som počul myslím dva krát na výstave a zvuk sa mi veľmi páčil, no neviem ako by to bolo doma dlhodobo
vtedy som videl pár inzerátov na cabasse a uvažoval som, že si ich aj kúpim,zrovna tento model ako máš ty ,no nakoniec som kúpil slovenské acony a to celkom náhodou
Durgo, bude to asi tak, že som tie Cabasse čo si videl kupoval ja. Iné čo viem sa v tomto regióne nevyskytli...
To, že si kúpil tie Acony, ti vrelo schvaľujem! *thumbs up* Pred kúpou Cabasse Kara som mal v hľadáčiku na muške okrem Mattovych PMC_EB1 aj práve Acon Divus.
*klanimse* Acon Divus --- sen. *klanimse*
Aké Acon máš ty?

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

T-M píše:korys: kdes přišel na ty kraviny o propagaci vlastních výrobků ? Nic tu nikomu nenabízím, ale snažím se poctivě odpovědět tak mi nevkládej nějaký postranní úmysly...
Prosím Tě, přečti si ještě jednou co jsem napsal. Hovořil jsem o propagaci Tvých preferencí ve zvuku, tzn. Tvého vkusu, kterým se řídíš a podle kterého hodnotíš, ale který je nepřenositelný a nemusí být u druhých stejný. Nic o nějakých Tvých výrobcích.
Mimochodem kravina je Vaše teorie o low-mid-high, neb hranice nejsou jasné. Pravda je jen to, že uspokojující řešení není nikdy levné a je neštěstí pokud člověk investuje mnoho prostředků do věci kterou třeba nedokáže docenit, protože atributy, které přináší jsou pro něj méně důležité, nebo jsou prostě zabity nevhodně vybranými ostatními komponenty.
Přes řeku do stínu stromů.

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

pininfarino píše:Podmienkou sú kvalitné nahrávky. A potom to HRÁ !!
Prave si prisiel na to sam. Cim lepsia a s vyssim rozlisenim hrajuca zostava, vzdy dokonalejsie odhali nekvalitu resp. nedostatky nahravky. To je dan High-endu, vyzaduje kvalitne nahravky. O tyzden je vystava v Prahe, zober si jedno kvalitne CD a jedno zle, napr. nejaky pop. Nechaj si to pustit na top zostave a presvedcis sa sam, ze ten pop bude hrat aj na tej top zostave rovnako katastroficky, ako katastroficky je nahraty.

durgo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od durgo »

pininfarino píše:
durgo píše:cabasse cara som počul myslím dva krát na výstave a zvuk sa mi veľmi páčil, no neviem ako by to bolo doma dlhodobo
Durgo, bude to asi tak, že som tie Cabasse čo si videl kupoval ja. Iné čo viem sa v tomto regióne nevyskytli...
To, že si kúpil tie Acony, ti vrelo schvaľujem! *thumbs up* Pred kúpou Cabasse Kara som mal v hľadáčiku na muške okrem Mattovych PMC_EB1 aj práve Acon Divus.
*klanimse* Acon Divus --- sen. *klanimse*
Aké Acon máš ty?
nemám presne acon divus, ale trošku starší model acon A1334S, je to v podsate to isté ako divus, tá istá ozvučnica, tie isté zosíky, len iný basák,no mne sa ten zvuk páči

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

korys- nemá cenu se o tom bavit (jak víš co se zrovna mně líbí ? Umím uznat i věci co nejsou moje krevní skupina a třeba i doporučit když znám vkus posluchače ) - končím

pinif - nic jsem nedostal . Každopádně ti přeji (bez jakékoliv ironie) dobrou zábavu v hledání . Také i o tom to je, člověk se setká s množstvím zajímavých aparátů.

sekal

Příspěvek od sekal »

Pininfarino :

*offtopic* Protože debata v tomto vlákně mně poměrně dosti připomíná diskusi z jiného threadu, která zde proběhla nedávno, tak doufám, že tvá nejistota či drobné pochyby nevyústí v něco takového, protože to by byl smutný konec a příliš vysoká daň(-doslova)... Takže v klidu a hlavně se z toho nepos*at, jak říká Bolek Polívka....:)

pininfarino
Kontaktovat uživatele:

Hopp píše:
pininfarino píše:Podmienkou sú kvalitné nahrávky. A potom to HRÁ !!
Prave si prisiel na to sam. Cim lepsia a s vyssim rozlisenim hrajuca zostava, vzdy dokonalejsie odhali nekvalitu resp. nedostatky nahravky.
No ja som na to neprišiel dnes. Dnes som iba oznámil, že mám kôli tomu druhú - lacnejšiu zostavu...
Ale asi si nepotešil PMA. On tvdí niečo iné:
PMA píše:Bohužel to chce postupovat ještě výš, a pak si i ta nyní neposlouchatelná CD zase stanou stravitelnými. Bohužel je to tak, nedělám si legraci. Mid-End je nejproblematičtější varianta řetězce.
......teda,ak rozumiem tomu čo znamená "výš"
Do Prahy sa teším!

pininfarino
Kontaktovat uživatele:

sekal píše:Pininfarino :

*offtopic* Protože debata v tomto vlákně mně poměrně dosti připomíná diskusi z jiného threadu, která zde proběhla nedávno, tak doufám, že tvá nejistota či drobné pochyby nevyústí v něco takového, protože to by byl smutný konec a příliš vysoká daň(-doslova)... Takže v klidu a hlavně se z toho nepos*at, jak říká Bolek Polívka....:)
Nie Sekal, neboj . Diskusia je vecná, máme to pod kontrolou.
Jak som povedal. Zdá sa, že toto trápi viacerých, treba to riešiť *thumbs up* *thumbs up*

pininfarino
Kontaktovat uživatele:

T-M píše:pinif - nic jsem nedostal . Každopádně ti přeji (bez jakékoliv ironie) dobrou zábavu v hledání . Také i o tom to je, člověk se setká s množstvím zajímavých aparátů.
Sorry - pošlem!
Všetko dobré! *thumbs up*

pininfarino
Kontaktovat uživatele:

durgo píše:nemám presne acon divus, ale trošku starší model acon A1334S, je to v podsate to isté ako divus, tá istá ozvučnica, tie isté zosíky, len iný basák,no mne sa ten zvuk páči
Úžasné!
Myslíš, že by sa dalouskutočniť nejaké krátke posedenie?
*fnuk*

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

pininfarino píše:
T-M píše:Ano mám DIY bedny a zesík ale nepodceňujte to hoši troufnu si říct že je to dost dobrej aparát.
T-M to neni o podceňovaní. Vyššie som písal, že to nemyslím ironicky. Je tu nejaký problém a snažíme sa tomu prísť na kĺb. Ak na to prídeme, môžeme si v konečnom dôsledku ušetriť hodne času, nervov a tiež peňazí. Píšem v množnom čísle - písali mi do pošty členovia, ktorí riešia podobné záležitosti...
Hodím sem ešte jeden obrázok. Hneď na začiatku chcem upozorniť, že je len SCHÉMATICKÝ. Na ňom by som chcel názorne ukázať, v čom ja (ako laik) vidím celý problém.
Obrázek
Graf A) symbolizuje starú lacnú vežu s jej dosahom na frekvencie. Zároveň graf A) symbolizuje starú nahrávku. Absencia okrajových frekvencií je doplnená množstvom /dôrazom na úrovni 100 Hz /10 kHz.
Graf B) symbolizuje kvalitnú aparatúru a kvalitnú nahrávku. Frekvenčný rozsah je široký.
Problém vznikne skrížením aparatúry A) a nahrávky B), ale aj aparatúry B) a nahrávky A). Samozrejme najkvalitnejší je výsledok B) +B), slušne počúvateľný je pri A) + A).
Toto sú len moje úvahy. Sú tu profíci, ktorí to dokážu zmerať či zrátať. Dokiaľ sem nehodia svoje fudované výsledky, bude platiť moja teória o placetej Zemeguli *jupi*
To není problém, to je prostě fakt, který dělí HiFi od spotřebního audia, ale také třeba určitou filosofii poslechu na německou a ostrovní, Flat versus EQ. Že to vychází z fyziologické křivky je jasné. Tato vanička je jako koření a musí se tím zacházet velmi obezřetně a citlivě. Trošku můžem, moc nesnesem. A na tom poměru kolik, se dělí i ty filosofie. Němci to rádi trošku přeženou - mají rádi více kýče. Kouzelné slůvko tady je asi MASKOVÁNÍ. Nedostatky v reprodukci zamaskujem touto vaničkou, čímž se poslech prvoplánově stává líbivější. Rovněž méně povedené nahrávky se tím jakoby zamaskujou na krátkodobě poslouchatelnější úroveň, ale je to pořád na úkor jiných důležitých atributů,které tam stále chybí a v dlouhodobém hledisku stejně časem převáží únava, těžkopádnost a pocit, že všechno hraje tak nějak stejně. No a i našinci hifisté se podle toho dělí, kolik toho koření snesou a mají rádi.
Přes řeku do stínu stromů.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

T-M píše:korys- nemá cenu se o tom bavit (jak víš co se zrovna mně líbí ?...
T-M píše:...
To co tady říkám už dávno objevili kluci z brněnský kliky (syčák,matrix,machalík)...
U vintage věci jako příklad dobře hrajících věcí jsou Ti250 od JBL nebo quadral titan,vulkan,montan . Tyhle věci se prodávají za cenu levného mid fi ale hrajou královsyk a to i přestože nemají na sobě žádné "kosmické materiály"
BTW nechápu že někdo ještě agavelovi neurval ruce za ty skvělý bedýnky co prodává tak lacino...
:idea:

Odpovědět