teraz je z neho po prebalení do inej krabice game PC pre decká.
Hodne skromne deti.
Nikdy jsem se nestyděl za to, že uvádím jako primární zdroj PC. Název HTPC je podle mne jen marketingový tah prodejců PC: Vytvořit iluzi, že za tímto názvem dostanu něco extra kvalitního. Ano, já mám PC tzv. "nadupané", ale jen a jen proto, že jej používám na matematické výpočty. S ohledem na použití v audiu jsem jej pochopitelně trochu upravil (jeden harddisk na software a výpočty, druhý na audio, odhlučnění a pod...). Pro potřeby audia a videa bych výkon nepotřeboval, na to dnes stačí výkonový Low-end s dobrou grafickou kartou. Na HTPC je prakticky nejdražší case, zbytek je úplně to samé co v běžném PC (a mnohdy i méně). A to co je uvnitř, stárne neskutečně rychle...587sk píše:Dovolím si súhlasiť s Alienom![]()
Asi pred dvomi mesiacmi som si poskladal celkom nadupané HTPC,
teraz je z neho po prebalení do inej krabice game PC pre decká.
Už tej techniky a ovladačov bolo v obývačke priveľa. Do budúcna
to tiež poriešim priemerným notebookom s univerzálnym využitím.
Ono je to ale trochu složitější.Nevím teď přesně co pro tebe je KVALITNÍ NOTEBOOK, ale cena 50tis. za noťas ti nezvýší kvalitu takového výrobku oproti noťasu za 15tis ani o jedno procento. Platíš akorát za výbavu, periferie, výkon a kapacitu.

Promiň, ale ty jen detailně rozepisuješ to, co já celou dobu tvrdím. Že za vyšší peníze si zakoupíš výkonnější a také dražší výbavu. Notebook s dražším displejem přece není nic jiného. Má vyšší rozlyšení, kvalitnější a také třeba dražší grafickou kartu (shodou okolností ATIMik3cuk píše: Tu to politiku vždy razily firmy jako je Acer a takoví NO NAME výrobci z elerktro-supermarket-obchodů (patritot,advent - dixons UK).A protože největší trh je USA, kde se nebezpečně dral Acer na první místo v prodejích NB museli firmy jako HP,asus,lenovo, toshiba slevit na kvalitě a stát se konkurenceschpnými - v USA je totiž záruka jen rok (někdy i méně) a tím pádem to amíky netrápí oni to kupují jako rohlíky v krámě.No a protože ten Acer vydrží ten rok (někdy i méně) tak se jim to vyplatí.
Tohle ovšem neplatí o notebooku HP nebo lenovo za 50 000kč a šasi z magnezioveho kompozitu... příkladně provedené chlazení.Kvalitní LCD které nemá přesvětlený střed a podexpondované rohy displaye.Komponenty nejsou z "druhovýroby"(to co se moc nepovedlo - HDD,RAM,mechaniky,LCD apod.)- některé značky (Acer) kupují např. HDD které se ve výrobě moc nepovedly, ale jsou funkční (vadné sektory se upraví tak aby se donich nezapisovalo a NEW HDD je na světě).LCD 5 vadných pixelů ? žádný problém to NB za 15 000 snese...
Prosím porovnejte i pohým okem tyto NB a pokud ani to Vás nepřesvědčí zajděte si to někam "omakat". I laik tahle musí poznat!
..kiez by to bolo take jednoduche..hlavne ked sa tu vzdy najde niekto ako "predajca" ktory si myli diskusne forum s miestom pre neplatenu inzerciu/promo.AlienCZ píše:Zkusme vrátit k tématu, HTPC na notebooku .......... pro a proti.
Znovu se tedy budu opakovat:agustini píše:..kiez by to bolo take jednoduche..hlavne ked sa tu vzdy najde niekto ako "predajca" ktory si myli diskusne forum s miestom pre neplatenu inzerciu/promo.AlienCZ píše:Zkusme vrátit k tématu, HTPC na notebooku .......... pro a proti.
Tak takato tlacenka jednej ntb znacky je uz na mna naozaj moc! Anonymita na forach zo sebou prinasa naozaj zaujimave situacie, hlavne ked nevies s kym hovoris. Tu sa moze lahko stat ze naivny predajca vysvetluje svoje teorie/analogie(tak z vlastnej hlavy a to co cital v novinach) aj ludom co do problematiky neakym sposobom vidia.. Co ocakavas ze ti na tie blaboly niekto podobny asi tak odpise
PS: prosim ta, premaz si vsetko vo svojich prispevkoch co propaguje tvoju znacku, lebo o to poziadam admina.. Toto vlakno je o HTPC a nie o tom co si ludia myslia, aka znacka notebooku je podla teba najlepsia..
Dik za pocho..

Ventilator nezapojis neni treba nebo ho vymenis za http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 hlučnost 7.0 až 17.0dB je nádhera. jinak ale neni treba ten pasiv na grafice a CPU bude stacit. dal sat a DVB-t karty zadny problem, ale to me prinde zbytecne kdyz si muzes koupit specialni set-top-box který toho zvládne daleko vic. Ale proč ne:korys píše:Jo,jo takhle nějak by to mohlo vypadat.Jen mě tam pořád straší ten ventilátor.A co ty tunerové a satelitní karty,nebo jsem to přehlíd?Ta cena již vychází dost zajímavě.
Ventilatoru se neboj. Muj 14cm vetrak na 700 ot/min neni slyset a ty dvy 8 cm vetraky na 1200 ot/min skoro taky ne. Teda jsou, s uchem u casu. Vtip je ve vyresene regulaci otacek podle teploty prociku. V letnich vedrech bych to teda jen ventilatoru ve zdroji nesveril ani nahodou.korys píše:Jo,jo takhle nějak by to mohlo vypadat.Jen mě tam pořád straší ten ventilátor.A co ty tunerové a satelitní karty,nebo jsem to přehlíd?Ta cena již vychází dost zajímavě.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů