HTPC

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Donuts
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od Donuts »

Asi pred dvomi mesiacmi som si poskladal celkom nadupané HTPC,
teraz je z neho po prebalení do inej krabice game PC pre decká.

Hodne skromne deti. :)

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

587sk píše:Dovolím si súhlasiť s Alienom *thumbs up*

Asi pred dvomi mesiacmi som si poskladal celkom nadupané HTPC,
teraz je z neho po prebalení do inej krabice game PC pre decká.
Už tej techniky a ovladačov bolo v obývačke priveľa. Do budúcna
to tiež poriešim priemerným notebookom s univerzálnym využitím.
Nikdy jsem se nestyděl za to, že uvádím jako primární zdroj PC. Název HTPC je podle mne jen marketingový tah prodejců PC: Vytvořit iluzi, že za tímto názvem dostanu něco extra kvalitního. Ano, já mám PC tzv. "nadupané", ale jen a jen proto, že jej používám na matematické výpočty. S ohledem na použití v audiu jsem jej pochopitelně trochu upravil (jeden harddisk na software a výpočty, druhý na audio, odhlučnění a pod...). Pro potřeby audia a videa bych výkon nepotřeboval, na to dnes stačí výkonový Low-end s dobrou grafickou kartou. Na HTPC je prakticky nejdražší case, zbytek je úplně to samé co v běžném PC (a mnohdy i méně). A to co je uvnitř, stárne neskutečně rychle...

Mik3cuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mik3cuk »

AlienCZ

V podstate stebou souhlasím, ale nemohu souhlasit stímto:
Nevím teď přesně co pro tebe je KVALITNÍ NOTEBOOK, ale cena 50tis. za noťas ti nezvýší kvalitu takového výrobku oproti noťasu za 15tis ani o jedno procento. Platíš akorát za výbavu, periferie, výkon a kapacitu.
Ono je to ale trochu složitější.
Dnes ja doba taková, že PC komponenty a cena lidske (robotizovane) práce je dost nízká.Vše vyrobí robot nebo robotizovaný "bambusák" v chine nebo vietnamu.A dále konkurence, kupní síla a tech. vyvoj posunul cenu PC komponentů na velmi slušnou hodnotu jaka tu ještě nebyla (jen se podívejte co se děje na poli CPU, GPU a pamětí obecně - 4 jadro za 3500kč ? graficka karta která zvladne 2 HD 1080p videa přehrávat zaroveň a přitom nezatíží CPU ? cena 2300kč. Je libo 500GB HDD SATA - 1500kč ? a mohl bych pokračovat dále.. samozřejmě že natom mají výrobci, prodejci marži ... čili výrobní ceny jsou mnohem menší.A proto nezáleží, jak dlouho to bude pracovat bez poruchy, ale KOLIK SE TOHO PRODÁ!!! Proto bohužel i firmy které ještě do nedávna byly synonymem kvality začaly tu kvalitu "snižovat".Proto dnes stojí notebook HP s C2D 2GHz 160GB HDD 2GB RAM DDR2 15 000kč a méně... jenže tento notebook má naprosto otřesně vyřešené šasi, keré se prohýbá a dochází k praskání (levných) plastů a základních desek !!!Dále, aby NB vypadal efektě je šasi co možná nejtenší... takže je uněj upně hrozně vyřešeno chlazení komponent, které tak hodně trpí a taky vemi brzy odejde.

Tu to politiku vždy razily firmy jako je Acer a takoví NO NAME výrobci z elerktro-supermarket-obchodů (patritot,advent - dixons UK).A protože největší trh je USA, kde se nebezpečně dral Acer na první místo v prodejích NB museli firmy jako HP,asus,lenovo, toshiba slevit na kvalitě a stát se konkurenceschpnými - v USA je totiž záruka jen rok (někdy i méně) a tím pádem to amíky netrápí oni to kupují jako rohlíky v krámě.No a protože ten Acer vydrží ten rok (někdy i méně) tak se jim to vyplatí.
Tohle ovšem neplatí o notebooku HP nebo lenovo za 50 000kč a šasi z magnezioveho kompozitu... příkladně provedené chlazení.Kvalitní LCD které nemá přesvětlený střed a podexpondované rohy displaye.Komponenty nejsou z "druhovýroby"(to co se moc nepovedlo - HDD,RAM,mechaniky,LCD apod.)- některé značky (Acer) kupují např. HDD které se ve výrobě moc nepovedly, ale jsou funkční (vadné sektory se upraví tak aby se donich nezapisovalo a NEW HDD je na světě).LCD 5 vadných pixelů ? žádný problém to NB za 15 000 snese...
Prosím porovnejte i pohým okem tyto NB a pokud ani to Vás nepřesvědčí zajděte si to někam "omakat". I laik tahle musí poznat!

Obrázek Obrázek
vlevo kvalita která u HP začíná od 20 000Kč, vpravo "kvalita" pod 20 000kč

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

Mik3cuk píše: Tu to politiku vždy razily firmy jako je Acer a takoví NO NAME výrobci z elerktro-supermarket-obchodů (patritot,advent - dixons UK).A protože největší trh je USA, kde se nebezpečně dral Acer na první místo v prodejích NB museli firmy jako HP,asus,lenovo, toshiba slevit na kvalitě a stát se konkurenceschpnými - v USA je totiž záruka jen rok (někdy i méně) a tím pádem to amíky netrápí oni to kupují jako rohlíky v krámě.No a protože ten Acer vydrží ten rok (někdy i méně) tak se jim to vyplatí.
Tohle ovšem neplatí o notebooku HP nebo lenovo za 50 000kč a šasi z magnezioveho kompozitu... příkladně provedené chlazení.Kvalitní LCD které nemá přesvětlený střed a podexpondované rohy displaye.Komponenty nejsou z "druhovýroby"(to co se moc nepovedlo - HDD,RAM,mechaniky,LCD apod.)- některé značky (Acer) kupují např. HDD které se ve výrobě moc nepovedly, ale jsou funkční (vadné sektory se upraví tak aby se donich nezapisovalo a NEW HDD je na světě).LCD 5 vadných pixelů ? žádný problém to NB za 15 000 snese...
Prosím porovnejte i pohým okem tyto NB a pokud ani to Vás nepřesvědčí zajděte si to někam "omakat". I laik tahle musí poznat!
Promiň, ale ty jen detailně rozepisuješ to, co já celou dobu tvrdím. Že za vyšší peníze si zakoupíš výkonnější a také dražší výbavu. Notebook s dražším displejem přece není nic jiného. Má vyšší rozlyšení, kvalitnější a také třeba dražší grafickou kartu (shodou okolností ATI :-) a ne Nvidia), je vyráběn složitějším a třeba nákladnějším procesem. Kovové či slitinové šasi je jen opět investice do dražší výbavy. Ale i tento Notebook se ti sklidem posere hned první den na všech frontách komponent. A odtučnělé šasi s tendencí přehřívání? No jestli to takhle kurví kromě Fujitsu Siemens i HP u svých levných notebooků tím spíše si HP nekupovat. U MSI tohle totiž nehrozí, žádné ODTUČNĚLÉ a přehřívající se verze u svých notebooku za 15 totiž nemají. je to zase otázka výběru, chceš-li noťas tenoučký, tichounký a elegantní, těžko jej používat kromě prestižního ukazování na náročnou práci, myslím, že je to celkem logické. MSI v tomlhe směru dělá skvělé spolehlivé univerzály, které nejsou malé, tenké, ale ani hlučné. Myslím, že výčet značek od kterých bych levnější notebook sám nekoupil jsem uvedl a Accer rohodně patří mezi ně. naopak MSi zcela viditelně vyrábí a také distribuuje notebooky prostě jinak. Nejdražší modely vůbec nevyrábí, soustřeďuje se na nejnižší a střední cenovou kategorii a výrobky má monolitické, to zn., že i v nejnižších třídách používá identické základy šasi, takže i v nejnižší třídě nabízí v segmentu šasi a displej kvalitu výroby a použitých materiálů svých nejvyšších tříd. A tím je pro mě po zkušenostech s ní naprosto vyjímečná a proto ji také rád doporučuji. Neboť v tomto málo běžném případě se nemusím za svoje návrhy stydět a vím, že nabízím opravdu vyjímečný výrobek za opravdu nízkou cenu. Tady se po letech MSI prostě povedl skvělý produkt. Není to tak u nich běžné u ostatních, bohužel, tady to platí ale 100%.
-------------------
Evidentně zde narážíme na nesrovnalosti v chápání výrazu kvalita. V předchozí části diskuse šlo o poruchovost, MSI má technické provedení notebooku (šasi) za 15K vemi příkladné.
-------------------

Zkusme vrátit k tématu, HTPC na notebooku .......... pro a proti.
Naposledy upravil(a) AlienCZ dne 15 črc 2008 10:05, celkem upraveno 1 x.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

AlienCZ píše:Zkusme vrátit k tématu, HTPC na notebooku .......... pro a proti.
..kiez by to bolo take jednoduche..hlavne ked sa tu vzdy najde niekto ako "predajca" ktory si myli diskusne forum s miestom pre neplatenu inzerciu/promo.

Tak takato tlacenka jednej ntb znacky je uz na mna naozaj moc! Anonymita na forach zo sebou prinasa naozaj zaujimave situacie, hlavne ked nevies s kym hovoris. Tu sa moze lahko stat ze naivny predajca vysvetluje svoje teorie/analogie(tak z vlastnej hlavy a to co cital v novinach) aj ludom co do problematiky neakym sposobom vidia.. Co ocakavas ze ti na tie blaboly niekto podobny asi tak odpise :?:

PS: prosim ta, premaz si vsetko vo svojich prispevkoch co propaguje tvoju znacku, lebo o to poziadam admina.. Toto vlakno je o HTPC a nie o tom co si ludia myslia, aka znacka notebooku je podla teba najlepsia..

Dik za pocho.. :!:

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

S tou paranoiou bych to tolik neprehanel.

Aby to bylo trochu politicky vyvazene, tak staci jedno konstatovani, ze ntb MSI jsou sracka. :)

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

agustini píše:
AlienCZ píše:Zkusme vrátit k tématu, HTPC na notebooku .......... pro a proti.
..kiez by to bolo take jednoduche..hlavne ked sa tu vzdy najde niekto ako "predajca" ktory si myli diskusne forum s miestom pre neplatenu inzerciu/promo.

Tak takato tlacenka jednej ntb znacky je uz na mna naozaj moc! Anonymita na forach zo sebou prinasa naozaj zaujimave situacie, hlavne ked nevies s kym hovoris. Tu sa moze lahko stat ze naivny predajca vysvetluje svoje teorie/analogie(tak z vlastnej hlavy a to co cital v novinach) aj ludom co do problematiky neakym sposobom vidia.. Co ocakavas ze ti na tie blaboly niekto podobny asi tak odpise :?:

PS: prosim ta, premaz si vsetko vo svojich prispevkoch co propaguje tvoju znacku, lebo o to poziadam admina.. Toto vlakno je o HTPC a nie o tom co si ludia myslia, aka znacka notebooku je podla teba najlepsia..

Dik za pocho.. :!:
Znovu se tedy budu opakovat:

P.S: nejsem prodejce IT komponent, realizované instalace za posl. cca 6 let byly pouze v kategorii výpomoci přátelům a jejich přátelům jako osobní koníček. Věřím, že oproti opravdu zainteresovaným prodejcům mají moje zkušenosti podstatně větší váhu, nejsou totiž zatíženi profitem na konkrétních značkách a řešeních.

Myslím, že by neškodilo číst posty pořádně. Do problematiky kvality notebooku MSI jsem byl zavlečen v podstatě tebou samým, nevstupoval jsem do ní dobrovolně a z vlastní iniciativy. Sám bych byl rád, kdyby se diskuse vrátila k HTPC a k mému návrhu "notebook jako HTPC". Jestli tu chcete něco mazat, tak to tu rovnou zrušte, mazání jsme si užili jinde do sytosti a prý to byl hlavní důvod proč se zakládali nová fora. Má-li být můj osobní názor brán jako nechtěná reklama, tak bych rád věděl, jak tu chcete diskutovat o jiných komponentech a zdělovat si informace, zda-li jsou dobré, nebo ne a proč. To se bude hovořit obecně a značku výrobku si budeme posílat tajně poštou? To jste spadli na hlavu? :o :roll: Analogie s názvem fora už neplatí? HIFI - NÁZORY ..?? Jak píše Donuts, klidně si napište, že MSI je šunt a je to :-) Já vím své, mám právo to napsat a tím to končí. Takže s "pochopením" nepočítej, já totiž absolutně nechápu tvoji reakci. TEČKA :-)

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Má představa o HTPC:
Slušně vypadající(hifi)škatule aby to zapadlo k jiným strojkům do racku.Tiché chlazení a BD mechanika,DVBS/DVBT tuner a k tomu patřičnou HDkartu pro HDplazmu a zvukovku pro kvalitní hifi zvukový výstup. Hadr a RAM je v dnešním standartu asi vyhovující vždy i pro sklad FLACů.Důležitý prvek DO místo klávesnice a asi kvalitní zdroj, přísluš.soft.Důraz
na stabilitu a spolehlivost.

korys
Kontaktovat uživatele:

Hledej...

Příspěvek od korys »

JE TO REÁLNÉ A ZA KOLIK?
(bez zobrazovače,ten je HDplazma nebo LCD)
Jestli tohle dneska zvládne noťas,tak mi ho ukažte. A jak to bude v racku vypadat?
Možná více otázek,ale k věci. :oops:
Přes řeku do stínu stromů.

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Ja se tak nejak ztotoznuji s Korysem. Mam tenhle case od Silverstone. Nebyl moc drahy, ma hlinikove jen celo, zbytek je lakovany ocelovy plech. Ale vypada i tak dobre.
Obrázek

BR mechaniku mam v planu. Zatim ho pouzivam jako prehravadlo filmu v x264 720p. Slo mi o tichost, takze vsechny vetraky regulovane (zdrojovy automaticky bez moznosti nastaveni, chladic se 14cm vetrakem a 2 x 8cm vetraky vzadu podle zadane teploty procesoru) a HDD jsem volil mensi notebookovy 2.5 jen 80GB (je slyset jen s uchem na casu). Filmy prehravam z jineho PC na siti, casem mozna zridim neco jako sitove uloziste s patricnou kapacitou. HTPC melo do nedavna zasadni problem s nemoznosti poslat pres HDMI nove BR zvukove formaty. To ovsem nova rada ATI grafaren rady 4800 zmenila. I kdyz za cenu hlucnejsiho chlazeni. Na podzim ma ATI uvest na trh levnejsi radu grafik, ktera snad vystaci s pasivnim chlazenim a navic Asus a Auzen chystaji zvukove karty s HDMI vystupem, kde k videu nove zvukove formaty primichaji a budou snad umet i 7.1 LPCM pro starsi AVR s HDMI vstupem. Spatny software neni ani free projekt http://www.team-mediaportal.com/

Mik3cuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mik3cuk »

Tak jsem udělal přip. sestavu jak by to asi mohlo vypadat.
Zdroj - aktivni PFC cili pri takovem malem odberu jako bude mit tohle pc se vecinou ani ventilator nesepne.
Paměti - na takove to PC sklidem staci 2GB DDR2 800MHz
Mechanika - BD-R/DVDRW
Grafika - pasivni chlazeni a prehravani 2x HD 1080p v realnem case bez zateze CPU, HDMI a HDCP neni problém
Zakl. deska - cokoliv na intelu se slusnou vybavou
Procesor - stacil by i celeron ale tohle pc bude i na nějakou tu pařbu či jiné :)
HDD - 500GB velmi tichý,chladný a vykonný samsung F1 (stací i na velkou diskografii ve flacu)
Chladic CPU - passive...
a slusna skřín s dálkovým ovládáním...
OS třeba i Linux dle libosti...

Samozřejmě že by to šlo poskládat u levnějí ale tohle je slušný poměr vykon/cena. - Můžete přidat své vlastní představy
Obrázek

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Jo,jo takhle nějak by to mohlo vypadat.Jen mě tam pořád straší ten ventilátor.A co ty tunerové a satelitní karty,nebo jsem to přehlíd? 8-) Ta cena již vychází dost zajímavě.

Mik3cuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mik3cuk »

korys píše:Jo,jo takhle nějak by to mohlo vypadat.Jen mě tam pořád straší ten ventilátor.A co ty tunerové a satelitní karty,nebo jsem to přehlíd? 8-) Ta cena již vychází dost zajímavě.
Ventilator nezapojis neni treba nebo ho vymenis za http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 hlučnost 7.0 až 17.0dB je nádhera. jinak ale neni treba ten pasiv na grafice a CPU bude stacit. dal sat a DVB-t karty zadny problem, ale to me prinde zbytecne kdyz si muzes koupit specialni set-top-box který toho zvládne daleko vic. Ale proč ne:
DVB-T
Obrázek
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... L000000BT3
a pro SAT (DVB-S2) napr. tohle http://www.gisow.cz/satelit/it-product_ ... -2727.html

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Mik3cuk

Nechci ti brat iluze, ale tohle jen ventilator ve zdroji podle meho nazoru neuchladi.

Grafika - pasivni chlazeni a prehravani 2x HD 1080p v realnem case bez zateze CPU, HDMI a HDCP neni problém

No tak tohle taky neni tak uplne bezproblemove. Musi byt splneno nekolik podminek.
korys píše:Jo,jo takhle nějak by to mohlo vypadat.Jen mě tam pořád straší ten ventilátor.A co ty tunerové a satelitní karty,nebo jsem to přehlíd? 8-) Ta cena již vychází dost zajímavě.
Ventilatoru se neboj. Muj 14cm vetrak na 700 ot/min neni slyset a ty dvy 8 cm vetraky na 1200 ot/min skoro taky ne. Teda jsou, s uchem u casu. Vtip je ve vyresene regulaci otacek podle teploty prociku. V letnich vedrech bych to teda jen ventilatoru ve zdroji nesveril ani nahodou.

Mik3cuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mik3cuk »

nevidim duvod proc ne (pokud teda na pc neprazi prime slunce). CPU stim velkym pasivem urcite nebude skoro vubec topit (a da se jeste podtaktovat nebo koupit nejlevnejsiho celerona a ten je studeny jak psi cumak). no a pokud jde o grafiku, tak to jsem schopen stebou souhlasit ....tak staci koupit levenejsi s aktivnim chladicem a ten vymenit za specialni pasivni prip. pasivni a knemu velky nizkootackovy ventilator(prichytnes stahovackama a je to).Jinak ale 12cm ve zdroji a 14cm ventilatory na case pokud pojedou do 1200ot/min a jsou kvalitni, tak v dobre provedene case to prezije i parne dny (prehravani videa ci bezna prace(internet), ale ne parba her nebo (en)kodovani videa).

Odpovědět