No prave proto, ze je to low end a nepredpoklada se vyuziti silneho cpu, tak na rozdil od GF8800ultra ta moje karta ma hw akceleraci videa, i kdyz 3D vykon je slabota. To je primo zduvodneni NVidie, proc 8800Ultra nema HW akceleraci. A dalsi pruser je to, ze na vyuziti HW prehravani videa nemuzes mit jakykoli software (PowerDVD a WinDVD a jeste tusim neco od Nvidie). Zrovna 264kodek v CCCP zarucene HW prehravani nepodporuje. Navic zatezuje prednostne 1 jadro, coz taky neni optimalni (ale CCCP taky pouzivamMik3cuk píše:Nemam tu zkusenost stakovym low endem jako je 8500GT (coz je hodne velky derivat 8800GT) ale problem bude u tebe v tom power dvd ten soft sam osobe muze zrat tech 30%CPU (nesnasim ho) stahni si ffdshow codec http://download.instaluj.cz/audio-video ... -07-22.exe a pust to treba v bsplayeru nebo windows media classic ... uvidis ze se to zlepsi. ja stimto codcem to rozjel na matrox grafice(nejaka starsi) a P4 1,8GHz (478 cocket) video se sice sekalo ale bylo to pravych 1080p ...Oggy píše:Mik3cuk
No vsak jo. Ta GF8800GT ma zatez CPU jen par procent. Ta moje GF8500GT to podle testu a stranek NVidia dava taky. Jen ne u mne.
HTPC
Re: HTPC
Nevidim duvodu proc by mely byt nejake spesl ovladace .. vse jede i v linuxu cili zadne licence ... (nebo nikoho netrapi)Oggy píše: A dalsi pruser je to, ze na vyuziti HW prehravani videa nemuzes mit jakykoli software (PowerDVD a WinDVD a jeste tusim neco od Nvidie). Zrovna 264kodek v CCCP zarucene HW prehravani nepodporuje. Navic zatezuje prednostne 1 jadro, coz taky neni optimalni. Leda ze uz by zase vysla nova verze CCCP.

Nektere veci se deji i pres to, ze pro ne nevidime duvod.Mik3cuk píše:Nevidim duvodu proc by mely byt nejake spesl ovladace .. vse jede i v linuxu cili zadne licence ... (nebo nikoho netrapi)Oggy píše: A dalsi pruser je to, ze na vyuziti HW prehravani videa nemuzes mit jakykoli software (PowerDVD a WinDVD a jeste tusim neco od Nvidie). Zrovna 264kodek v CCCP zarucene HW prehravani nepodporuje. Navic zatezuje prednostne 1 jadro, coz taky neni optimalni. Leda ze uz by zase vysla nova verze CCCP.
http://www.cdr.cz/a/24504
zjistis, ze to opravdu neni tak jednoduche a vzdy funkcni. Napr se v clanku pise:
Má to ale svá omezení.
Video totiž musí být zkomprimováno po jistými profily, nestandardní nastavení způsobí buď to, že přehrávač nebude schopen vůbec DXVA cestu zprovoznit, nebo dokonce vytuhne grafický ovladač atikmdag (naštěstí Vista toto umí rozdýchat a ovladač restartovat bez pádu systému).
A jeste na strankach NVidie:
http://www.nzone.com/object/nzone_pvhd_build.html
For playing Blu-ray and HD DVD movies
For the ultimate HD DVD or Blu-ray movie experience on a PC, you will need the following:
* A PCI Express graphics card with NVIDIA® GeForce® 7 or 8 Series HDCP-capable GPU, secure HDCP CryptoROM, and 256MB graphics memory.
* NVIDIA® ForceWare® featuring NVIDIA® PureVideo™ HD technology (greater than or equal to Microsoft® Windows® XP driver version 158.22 for the GeForce 8800 and GeForce 7 series GPUs or greater than or equal to Microsoft Windows Vista™ driver version 158.18 for all GeForce 7 or 8 series GPUs)
* Optical disc drive supporting Blu-ray and/or HD DVD movie playback
* Blu-ray or HD DVD movie player software with PureVideo HD hardware acceleration of H.264, VC-1, and MPEG-2 high-definition content
Vsimni si posledniho bodu: Ne jakykoli software na prehravani, ale s PureVideo HD hardware acceleration.
Oggy Může být, ale ja s NV driveramam 175.16 jedu bez problemu a MKV,MP4,H.264 apod .. dokonce i m2ts (coz je z HD kamery standardu AVHCD) a nemám žádný problém.. nic nez CCCP (ffdshow) v pc nemám... a pakliže může být na blue-ray " MPEG-2, H.264/AVC, and SMPTE VC-1" tak v tom nevidím žádný problém... video se zbaví ochrany nějakým any-dvd a půjde přehrát i třeba v BSplayeru apod.
Jasne, CCCP je taky muj oblibeny balicek. Jenom na 264 pouzivam codec od Cyberlinku (ne cely prehravac). Jen jsem tim chtel rict, ze kupovat slaby (malo topivy) procak a spolehat na vzdy funkcni HW prehravani neni dobre reseni. Kdyz jsme u ffdshow, pouzivas postprocessing?Mik3cuk píše:Oggy Může být, ale ja s NV driveramam 175.16 jedu bez problemu a MKV,MP4,H.264 apod .. dokonce i m2ts (coz je z HD kamery standardu AVHCD) a nemám žádný problém.. nic nez CCCP (ffdshow) v pc nemám... a pakliže může být na blue-ray " MPEG-2, H.264/AVC, and SMPTE VC-1" tak v tom nevidím žádný problém... video se zbaví ochrany nějakým any-dvd a půjde přehrát i třeba v BSplayeru apod.
Uricite ale u 1080p pokud je to kvalitni rip (mala komprimace), tak neni ani treba (hodne vysoka sila zpracovani rozmlzuje obraz - proste ho vyhlazuje na ukor ostrosti) samo, ze kdyz ho vypnmes, tak to odebere praci CPU...Oggy píše: Kdyz jsme u ffdshow, pouzivas postprocessing?
Hezky se to rozvinulo.Přiznám se,že jsem teď z toho docela out
.Přes PC fanda nejsem a měl jsem takovou představu,že bych tímto jedním strojem mohl výhledově zabít několik neažtakdůležitých much jedním vrzem.Hlavně zdroj HDsignálu pro využití velké placky a úložiště hudby při záznamu z jiných zdrojů.U zvuku bych chtěl v prvé řadě zachovat co nejlepší kvalitu a zůstat u klasického sterea.O vícekanál nemám sebemenší zájem.DVB settopboxy ať sat nebo terestrial i DVDrekordéry a v neposlední řadě i BR přehrávače mne ve svých samostatných krabičkách svým hnusným bakelitáckým provedením dokonale odpuzují a proto bych si jimi nechtěl zaplevelovat HiFistojan a degradovat tak estetiku sestavy.Ač se to jevilo velmi jednoduše(PC jako LEGO),ukazuje se to trošku složitější.V každém případě dík za názory a tipy a pište dál. 
Přes řeku do stínu stromů.
Postavit HTPC není tak velký problém, jak se může zdát.
Lze postavit velmi tiché PC. Ovšem, není to zadarmo a vyjde to víc než běžný i slušně "našlapaný" NB.
Podstatné je dekódování HD videa. U BR disků může být i 40Mbit/s (např. X-men, pokud se nepletu). To pak už procesor nezvládne a musíš mít video kartu, která má hw dekódování .264. Zvol kartu, které stačí pasivní chlazení. Pokud si do toho dáš DVBT nebo DVBS2 kartu, tak si můžeš nahrávat pořady na hdd a současně čučet na film z BR
A jednu poznámku na závěr. Tiché PC, které bezvadně zvládne HD nebude dostatečné na přehrávání nejnovějších her. PC na moderní hry je žrout a proto topí a hlučí.
Pár odkazů s radami:
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... e&Itemid=1
http://www.mach4.cz/
Snad tam najdeš nějakou inspiraci.
Lze postavit velmi tiché PC. Ovšem, není to zadarmo a vyjde to víc než běžný i slušně "našlapaný" NB.
Podstatné je dekódování HD videa. U BR disků může být i 40Mbit/s (např. X-men, pokud se nepletu). To pak už procesor nezvládne a musíš mít video kartu, která má hw dekódování .264. Zvol kartu, které stačí pasivní chlazení. Pokud si do toho dáš DVBT nebo DVBS2 kartu, tak si můžeš nahrávat pořady na hdd a současně čučet na film z BR
A jednu poznámku na závěr. Tiché PC, které bezvadně zvládne HD nebude dostatečné na přehrávání nejnovějších her. PC na moderní hry je žrout a proto topí a hlučí.
Pár odkazů s radami:
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... e&Itemid=1
http://www.mach4.cz/
Snad tam najdeš nějakou inspiraci.

Co říkáte na tohle?
Zajímala by mne cena tohodle kousku,tu jsem nevyčet.
O Hry na PC absolutně nemám zájem.
A co tak se vykašlat na HTPC a koupit neco jako tohle:

RECENZE: http://avmania.zive.cz/Titulni-strana/H ... fault.aspx
P.S. tyhle zařízení mají sve mouchy jak se jistě v recenzi dozvíte, ale většinou není s upgradem firmwaru a OS postaveném na linuxu žádný problém.Přesto bych počkal na rozvinutí platforem Intel Atom,NVidia tecra a AMD-ATI taky neco kutí...

RECENZE: http://avmania.zive.cz/Titulni-strana/H ... fault.aspx
A blue-ray přehrávač bych koupil jako mechaniku do stavajícího PC.V něm bych tento disk zkopíroval a přes sít (optika, wifi) poslal na disk v tomto zařízení... 1TB disk dnes stojí 3300kč což je i na velkou sbírku ve flacu a hodně filmů v mkv (na blue-ray je bohužel většinou film ve starém MPEG2 - čili zabírá strašně moc místa).Řešení je také koupě normálního stolniho bloue-ray přehrávače a tento přístroj používat jako databanku hudby a filmů v nižším bitrate.Jedním z nejdůležitějších parametrů přehrávače je schopnost přehrát většinu video formátů a kodeků. V tomto ohledu je IAMM NTD38 nekompromisní, zvládá s přehledem video kodeky MPEG 1/2/4, DivX, Xvid, WMV9, WMV9HD, H264, HD soubory (TS,TP,TRP) i formáty .MKV, .WMV, .AVI, .ISO, .IFO, .VOB, .MPG, .ASF, .DAT. Potíže mu nedělají ani audio formáty jako MP3, WMA, AAC, OGG, PCM, AC3, apod. Samozřejmostí je podpora českých titulků (CP 1250) v textových formátech SRT, SMI, SUB.
Díky nadprůměrné konektivitě připojíte IAMM ke všem typům televizí a projektorů (S-Video, kompozitní, komponentní, HDMI výstup). Vestavěné 2 x USB Host rohraní a e-Sata port dovolí připojit externí disk, DVD mechaniku nebo USB Flash disk. Analogový i digitální audio výstup umožní vychutnat si zvuk nejen ve stereu, ale také v 5.1 prostorové kvalitě po připojení externího receiveru.
Základní údaje:
DD Media Player-High Definition (až 1080P)
WiFi BG/ LAN 10/100 připojení, NDAS technologie
Atraktivní design s barevným 2" LCD displejem
Možnost pevného disku až 1TB SATA
Přehrává MKV,AVI,Divx,Xvid,ISO,VOB filmy
Podpora českých titulků SRT,SMI,SUB (CP 1250)
Výstup HDMI až 1080P, kompozitní i komponentní
Dálkové ovládání
Specifikace:
Procesor: SEM623 (By Sigma Designs)
Paměť: 64MB (RAM), 8MB (Flash)
Operační systém: ucLinux
LCD displej: vestavěný 2" TFT displej
Podporované soubory a formáty:
Video (codec, format) : MPEG 1/2/4, DivX, Xvid, WMV9,WMV9HD, H264, HD file (TS,TP,TRP), .MKV, .WMV, .AVI, .ISO, .IFO, .VOB, .MPG, .ASF, .DAT
Audio: MP3, WMA, AAC, OGG, PCM, AC3, DTS decoding down mixing, DTS pass through
Obrázky: BMP, JPEG/JPG, PNG , GIF
Video výstup: Composite, S-Video, Component, HDMI
Rozlišení: Komponentní (480p/576P,720p,1080i), HDMI (480p/576P,720p,1080i, 1080p)
Audio výstup: Analog stereo, digitální Coaxial a Optical
Titulky: SRT, SMI, SUB ( podpora českých titulků CP 1250)
TV Systém: NTSC, PAL
Network: kabel Ethernet 10/100 RJ-45 port, Wireless 802.11 B/G
Network security: Wireless WEP a MAC adresa
NDAS techologie: přímý přístup na disk přes LAN / WiFi (2000, XP, Vista)
Síťový protokol: Wireless IEEE80211.B/G, 5dbi anténa, kabel 10/100 mbps Fast Ethernet, TCP/IP (DHCP klient nebo manual IP adresa)
Hard Disk: 3.5” Interní SATA I/II až 1TB
Partition typ: NTFS, FAT32
USB rozhraní: USB2.0 Slave, USB Host
Napájení: AC-DC Adapter 12V, 3A
Rozměry : 180 x 140 x 70 mm
Obsah balení: IAMM NTD38, dálkový ovladač, anténa WiFi, AC adapter, AV kabel, USB kabel, manuál, CD
P.S. tyhle zařízení mají sve mouchy jak se jistě v recenzi dozvíte, ale většinou není s upgradem firmwaru a OS postaveném na linuxu žádný problém.Přesto bych počkal na rozvinutí platforem Intel Atom,NVidia tecra a AMD-ATI taky neco kutí...
Ty Matroskové přehrávače jsou fajn,ale mají stejnou chybu jako většina settopboxů - a to je právě provedení škatule - design hodný kuchyňské linky,ale né hifi
Ale asi máš pravdu,že bude vhodnější ještě chvíli počkat na další projekty.
Ten REELBOX nemá žádný potenciál ?Podle mne aspoň fešák.
Ten REELBOX nemá žádný potenciál ?Podle mne aspoň fešák.
Do něčeho takového bych nikdy již nešel. Sám mám velmi nepříjemnou zkušenost s něčím obdobným. Když jsem u prodejce reklamoval, že to není to co to dle reklamy má být, skončili jsme jeho větou: Já to sám neposlouchám, já jsem audiofil.
Jestliže je to drahé, je to předražené..., jestliže je to laciné, pak je to rovnou šmejd ověnčený zaplacenou reklamou...
V současné době je dle mne optimální PC, stavěné podobně jako HTPC, kde největší výdaj je skutečně case, jinak je to to samé. A přehrávat to umí také všechno. 
Ahoj Alešku,
jsem rád,že jsi se zapojil.Co myslíš,že je mizerné,ten REEL nebo Matrosky,nebo obojí?Já do toho nespěchám,jen sonduju možnosti.
jsem rád,že jsi se zapojil.Co myslíš,že je mizerné,ten REEL nebo Matrosky,nebo obojí?Já do toho nespěchám,jen sonduju možnosti.
No já teda nevím jak a načem to pan "audiofil" poslouchal, ale snad přece nebudu využívat interní D/A převodník a pošlu vše optikou do externího DACU ? Nebo přes HDMI do AV receiveru.... Opravdu nemám netopíří uši, abych poznal rozdíl mezi optickým kabelem za 200kč a káblem za 5000kč .... to fakt se namě nezlobte, ale tohle to zařízení je především určeno pro pohodlné sledování multimediálního obsahu především v HD formátu (video i audio)a to je (řekněmě si upřímně) v drtivé většině namixováno do 5.1 resp. 7.1 a pod... Tzn. bude přehráváno tím "dábelským" a zatracovaným AV receiverem...Aleska píše:Do něčeho takového bych nikdy již nešel. Sám mám velmi nepříjemnou zkušenost s něčím obdobným. Když jsem u prodejce reklamoval, že to není to co to dle reklamy má být, skončili jsme jeho větou: Já to sám neposlouchám, já jsem audiofil.Jestliže je to drahé, je to předražené..., jestliže je to laciné, pak je to rovnou šmejd ověnčený zaplacenou reklamou...
V současné době je dle mne optimální PC, stavěné podobně jako HTPC, kde největší výdaj je skutečně case, jinak je to to samé. A přehrávat to umí také všechno.
Pokud je někdo "audiofil" tak přece nemůže poslouchat dunivé výbuchy v akčních filmech... ale koupí si SACD přehrávač za 30 000kč zesilovač za 50 000kč a repro za 100 000kč a bude mít stereo hrající jak z praku - otom žádná!!!Ale prostě nemůžete srovnávat krabičku za cca 6000kč která zvládne snad všechny současné HD formáty videa a možná i zvuku + komprimované formáty...dá se pohodlně ovládat jedním ovladačem ... má jak RJ-45 LAN tak wireless LAN ... chtít odní "high-fidelity".
jistě je to dorá volba, ale zase je zde kvalita ovlivněna výstupem.. tak pokud do PC dám zvukovku za 5000kč a nebo to zněj vyvedu optikou a pak dekoduju externím D/A ... tak jsem natom stejně ...V současné době je dle mne optimální PC, stavěné podobně jako HTPC
u těchto zařízení jde především o všestranost a pohodlí při používání... a zvuk poslaný optikou ven se mi zdá jako dostatečné "hifi řešení", ale mohu se mýlit ...
Design:
čistě subjektivní věc...
ten REEL vypadá zajímavě a ještě sem našel něco tak trochu v hifi designu:
http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=63163

Hmm, tak najít dobře vypadající přehrávač multimedií asi nebude jednoduché. On to vyrábí kde kdo. Vzhled je všelijaký,ale jaká je kvalita, to je jiná otázka.
Jedním ze zajímavých přehrávačů je http://netgear.com/Products/Entertainme ... A8000.aspx. Ale pořád má moc umělohmotný zjev.
Pokud někdo hledá hifi kvalitu pro přehrávání jen audio ripů, pak http://linn.co.uk/digital_stream_players. To vypadá dobře.
Jedním ze zajímavých přehrávačů je http://netgear.com/Products/Entertainme ... A8000.aspx. Ale pořád má moc umělohmotný zjev.
Pokud někdo hledá hifi kvalitu pro přehrávání jen audio ripů, pak http://linn.co.uk/digital_stream_players. To vypadá dobře.