HTPC

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: HTPC

Příspěvek od Aleska »

Libor píše:Hledám odpověď na otázku proč je obecně považován "grab" programem EAC za kvalitnější než "grab" pomocí WMP 11.
Na to je skutečně těžká odpověď a mám podezření, že ti na ni nikdo neodpoví. Když pominu otázku vzniku obou programů (tzn. že třeba je EAC starší = rozšířenější), může to být také tím, že je něco "mezi nebem a zemí", neboli "Když dva dělají totéž, nikdy to není totéž". V tomto případě musíš "zapomenout na měření" a porovnávat poslechem. Ten je rozhodující.

Je to úplně to samé, jako preferování Foobar2000 před jinými audiopřehrávači. Teoreticky by všechny přehrávače měly mít stejnou kvalitu, ale nemají. Jsou to výtvory lidského umu a ne každý má preferenci pouze kvality zvuku, jiný může upřednostit vzhled, jiný něco jiného... A toto není názor jenom můj, na audiofilních netech se jiný nedoporučuje a jako výstupní přehrávač se často používá při přehrávání namixovaného výstupního zvuku ve studiích.

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

Externí grafika dnes už vůbec není nutná. Díky nejnovějším integrovaným čipům 780G máte na boardu vše potřebné, včetně HDMI výstupu, 7,1 zvukovky s podporou i DTS, prostě všechno. Podívejte se o pár postů zpět na board, který sem zde vkládal jako návrh.

AMD 780G + SB700 Chipset
Obrázek

Co tu máme:
D-Sub alias RGB
DVI - video výstup
HDMI - video výstup
Toslink - digitální audio výstup
FireWire - širokopásmový výstup použitelný na zvuk i video, záleží na externím zařízení
eSata - přímé připojení na externí SATA disk
USB - nevím, co to je :-)
G-LAN - síťovka Gigabit
PS/2 - klávesnice + myš
7,1 analog audio výstup
stereo audio vstup
mikrofonní vstup

Hlava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hlava »

Jak si povzdechl kdosi v diskusi k tomuto článku na CD-R ... mít tak miniITX desku s 780G chipsetem a s integrovaným 22W dvoujádrem Athlon X2 3250e, asi není pro HTPC dál co hledat :cry:

Hlava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hlava »

Hlava píše:Jak si povzdechl kdosi v diskusi k tomuto článku na CD-R ... mít tak miniITX desku s 780G chipsetem a s integrovaným 22W dvoujádrem Athlon X2 3250e, asi není pro HTPC dál co hledat :cry:
UPDATE: J&W Mini-ITX 780G! *hura*

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

Hlava píše: UPDATE: J&W Mini-ITX 780G! *hura*
Taky jsem *jupi* než jsem zjistil, že nikde není *thumbs down* Ani venku. :(

Mik3cuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mik3cuk »

AlienCZ píše:Taky jsem *jupi* než jsem zjistil, že nikde není *thumbs down* Ani venku. :(
Jak pravil klasik
V páté pětiletce všechno bude :)
A venku se tuším dá objednat http://www.ncix.com/products/index.php? ... Technology

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

Docela pěknej HTPC kejsík s pasivním 120W zdrojem na externí adaptér v lehkém hifi designu. Dělá se i v černým, hliníkové čelo se sklápěcí "plošinou".
http://www.silverstonetek.com/products/ ... 9&area=usa
Obrázek

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

Další zajímavé a vychytané želízko do HTPC:
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=67

Obrázek

Mik3cuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mik3cuk »

Alternativa s Intel procesorem a Nvidia grafikou

Obrázek
Obrázek
Porovnání zde http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=0

manicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od manicka »

Oggy píše: (jsou PC mechaniky, co ctou SACD?)
Nejsou a nebudou - je to ochranná politika Sony.
Jedině jí vyrvat z Sony PS3 :-)

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

Vraťme se k HTPC pro AV. Už někdo z Vás měl možnost potkat PC video komponentu s 1080 upscalerem? Protože tohle je docela zásadní problémek pro majitele HD zobrazovačů, DVD plajery to už mají i v nejlevnějších nabídkách, tím se posouvá sledovatelnost klasických DVD záznamů na LCD/Plasma s HD obrazovkou na přijatelnou úroveň, ale videokartu s upscalerem na 1080 jsem ještě nezaznamenal, čímž je sledování DVD přes HTPC na LCDčkách pořád na předpotopní úrovni.

Zatím jsem narazil jen na nějaké externí mašiny, hodně drahé.
http://www.hometheatre.net.au/cp251f.htm

Mik3cuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mik3cuk »

AlienCZ píše:Vraťme se k HTPC pro AV. Už někdo z Vás měl možnost potkat PC video komponentu s 1080 upscalerem?
Ale vždyt to je přece velice jednoduché použij ffdshow filtr a v něm je obsažen upscaler a to bud 2x rolišení zdrojového videa a nebo na rozlišení jaké si určíš. Neříkám že to bude jak z obvodů firmy Faroudja, ale je to zadarmo.

něco málo:
http://www.projecthtpc.co.uk/software3.html jinak google vi víc.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

HTCP

Příspěvek od hi-fi calvus »

Dneska jsem viděl v akci u známého HTCP na windows media centru na velké TV a docela mě to nadchlo.
Po příchodů domu jsem asi 4 hodiny serfil po netu a hledal vše možné na tohle téma, taky počítal kolik by mě vyšlo tohle si poskládat.
Neskutečné kolik možností se nabízí, uváha že si třeba do toho teď koupím jen DVD mechaniku a za rok koupím za babku BD mechaniku a mám zase otevřené další možnosti je parádní, taky jsem se díval na net např. na zvukovky a našel jsem jednu za necelé dva tisíce, co je celá ve zlatě a má vzorové D/A převodníky, Cyrrus Logic s číselným označeními stejnými, jaké používá např. Cambridge Audio nebo Oppo DVD playery. Celkem jsem čučel.
Však koukněte se

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Tak tohle by u nás doma v obyváku určitě obstálo, navíc se nabízí upgrejdy kdykoli a za setinu toho co platíme my co?

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Re: HTCP

Příspěvek od hi-fi calvus »

Pár tipů dovnitř : Deska MSI KA 790GX (v alfě za 2400) má integrovanou grafiku, tedy pro video velice solidní a deska už má i mimo jiné HDMI výstup pochopitelně. Zvukovka : ASUS Xonar DX/XD (cena 1950). CPU : Athlon 64X2 stačí 5200 EE (běhá na 2,7GHZ) jen vyměnit ten boxovaný chladič, ten bude určitě dost hlučný, našel jsem jeden od SCYTHE SC1000 za 625,-kč. Nejdražší jsou ty kejsy (skříně) už ty s displejem se pohybují od 3 tisíc až do .... ale dají se koupit do 5 tisíc už moc pěkné, viz obrázky, z těch obrázku je tam tuším jen ten s tím největším displayem za 10 něco ale zbytek je do 5 tisíc.
No já se dostal na 12 tisíc, ale to jsem ušetřil zatím na mechanice DVD, HDD a zatím jsem tam nechal integrovanou zvukovku. Tu mechaniku a ten hard bych vzal zatím z PC, mám totiž dvě mechaniky a tři hardy, jak jsem říkal dalo by se to skládat i na etapy a nakonec už se člověk jen baví sem tam s apgrejdem něčeho zastaralého, ale možná by fakt bylo finančně lepší jít do toho než kupovat každý rok nový kdovíjaký player nebo receiver a to jde vždy o větší prachy.

Vagi
Kontaktovat uživatele:

Re: HTCP

Příspěvek od Vagi »

Doplním, že by se to nechalo postavit i na Intel G45 platformě. Ta, oproti starším chipsetům, má plnou podporu BD, H264 atd.

Odpovědět