Kava k poslechu
Kava k poslechu
Napadlo me tema na odlehceni. K dobremu poslechu urcite patri udelat si domaci pohodu, hodit starosti za halvu a zpomenout na svet. K cemuz (teda krome chlastu
) patri urcite i dobra kava. Je tu nejakej fajnsmekr, co si kupuje nejakou kvalitni kavu (Brazilie, Columbie, apod.)? Nic proti Jihlavance
. Tusim v Tescu jsem koupil cerny baleni Cafe Arabica, mod dobra. Nekdo dalsi?
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kava k poslechu
Prestal jsem pit kavu a tak ji nahrazuji spaldovou kavou a chutna mi. 
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Zappo proč jsi přestal pít kávu?
Já myslím, že dobrá káva se k poslechu také velmi hodí. Uvařím si kávu, pustím si aparát a poslouchám, občas usrknu z hrnku voňavou kávu. Já osobně mám rád Tchibo Gold nebo presso z presovače Krupss. Samozřejmě, že dvojka červeného, sedmihvězdičková Metaxa nebo desetiletá Whiska či čepovaná Plzeň (to je možné jen Zappadaddyho) jsou také fajn, ale někdy musí člověk zůstat u nealkoholického požitku. A pro tento případ je tady káva.
Já myslím, že dobrá káva se k poslechu také velmi hodí. Uvařím si kávu, pustím si aparát a poslouchám, občas usrknu z hrnku voňavou kávu. Já osobně mám rád Tchibo Gold nebo presso z presovače Krupss. Samozřejmě, že dvojka červeného, sedmihvězdičková Metaxa nebo desetiletá Whiska či čepovaná Plzeň (to je možné jen Zappadaddyho) jsou také fajn, ale někdy musí člověk zůstat u nealkoholického požitku. A pro tento případ je tady káva.
Dobre kafe je dobre kafe
. Ja si dam kavu obvykle k muzice o vikendu, nejlepe Nescafe Arabica ci dobre piccolo. Jelikoz pres den tak 4 zvladnu nez dorazim domu, tak vecer davam prednost spise caji ci dobremu lehcimu vinku, 5* Metaxe (7* je moc jemna ML
, suchemu Martini s olivou, ci jinemu dobremu moku; ale jen tak na chut.
pre boha, skúšal somZappadaddy píše:Prestal jsem pit kavu a tak ji nahrazuji spaldovou kavou a chutna mi.
Mám pre teba typ. MildeSorte. Tiež som uvedomelo znížil príjem kofeínu a poriadnu kávu pijem tak 2-4x za deň, ale inak pijem MildeSorte. Je to pražená Čakanka + 40% kávoviny. Celkovo je obsah kofeínu oproti Turkovi cca 20%. A hlavne chuťovo na hony vzdialená špaldovej.
Podľa dennej doby, kedy počúvam, je to káva, alebo pohár neprechemizovaného vína. Občas aj prechemizované z obchodu ak je z dobrého vinárstva.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Cajicek je taky fajn.Kavu nepiju protoze si chci uzivat hudbu hooooodne dlouho vis?Mark Levinson píše:Zappo proč jsi přestal pít kávu?
Přes řeku do stínu stromů.
Jedině zrno Piazza 1kg 650.- moc dobrá 
Kolegové,
nechci rušit Vaše pohodové hifi téma, ale alespoň zde nepište nesmysly. Přirovnávat thein ke cofeinu je silně zavádějící. Toto téma už řešilo několik rozsáhlých klinických studií. Hlavně sem prosím nedávejte odkazy na obecné (a velice nepřesné) definice z internetu!!!
Čaje (černého, zeleného, bílého) lze s malým rizikem vypít denně litry (což některé národy úspěšně již staletí praktikují). O kávě toto bohužel říci nejde. Nic proti ní, při rozumném přístupu (podobně jako u alkoholu) může být její konzumace i zdraví prospěšná.
Pít kávu před kritickým poslechem aparatury může být silně matoucí. Vliv silného kafe výrazně ovlivní Vaše vnímání, zejména v prvním okamžiku, kdy se obvykle rozhoduje o dojmu ze zkoušené aparatury. Ona ta ochota, s jakou Vám občas prodejci servírují ve studiu presso není tak zcela nezištná. Ti z Vás, kteří absolvovali příslušná marketingová školení vědí, o čem mluvím...
Pipísi, čekám že právě Ty - jako dlouholetý znalec zakročíš
.
nechci rušit Vaše pohodové hifi téma, ale alespoň zde nepište nesmysly. Přirovnávat thein ke cofeinu je silně zavádějící. Toto téma už řešilo několik rozsáhlých klinických studií. Hlavně sem prosím nedávejte odkazy na obecné (a velice nepřesné) definice z internetu!!!
Čaje (černého, zeleného, bílého) lze s malým rizikem vypít denně litry (což některé národy úspěšně již staletí praktikují). O kávě toto bohužel říci nejde. Nic proti ní, při rozumném přístupu (podobně jako u alkoholu) může být její konzumace i zdraví prospěšná.
Pít kávu před kritickým poslechem aparatury může být silně matoucí. Vliv silného kafe výrazně ovlivní Vaše vnímání, zejména v prvním okamžiku, kdy se obvykle rozhoduje o dojmu ze zkoušené aparatury. Ona ta ochota, s jakou Vám občas prodejci servírují ve studiu presso není tak zcela nezištná. Ti z Vás, kteří absolvovali příslušná marketingová školení vědí, o čem mluvím...
Pipísi, čekám že právě Ty - jako dlouholetý znalec zakročíš
-
merhaut
Já bych to tak nedémonizoval... piju kafe každý den celý den furt und furt a ještě žiju i poslouchám
podľa mňa, mileniek nikdy nie je dosť. Napriek tomu, že nemajú antioxidačný účinokpipis píše: Korýš má pravdu - všeho moc škodí a to se týká prakticky čehokoli - množství čaje i milenek.