"kvalita" čím dál tím hůře zaplatitelná a to nejen v hifi
Re: "kvalita" čím dál tím hůře zaplatitelná a to nejen v hifi
Nejsem až tak zkušený posluchač, ale nedávno jsem byl na návštěvě dnes již kamaráda a poslechl jsem si jeho Gramo, které si překábloval a doladil a DIY elektronkový zesilovač amatérské konstrukce nějakého pána tuším z Kroměříže. Rázem jsem se ocitl v koncertní síni, přestože jsem byl jen v malém obýváčku bytovky 

[quote="boxer"]Aby bylo vidět i pro neznalé, co vše je tam k vidění,tak zde udělám "reklamu".
No, tak to je nádhera!
Připadám si jako vlk v ovčárně.
Už vím kde budu při příští cestě do Prahy trávit tu "chvilku" kterou bude manželka vybírat něco na sebe v Promodu na Václaváku
No, tak to je nádhera!
Připadám si jako vlk v ovčárně.
Už vím kde budu při příští cestě do Prahy trávit tu "chvilku" kterou bude manželka vybírat něco na sebe v Promodu na Václaváku

Díky Zdenku za fotky, když jdu kolem vždy se tam zastavím na pokec a pokochat se nádherou vintage mašinek. Má vše v perfektním stavu a plné kondici, a tomu i odpovídá cena. Výběr LP, které vozí přímo z Japan, velice slušný, desky většinou úplně nové.
Já jsem něco podobného viděl v Anglické poblíž Audiga- to je pobočka nebo něco úpně jiného?
Tam to zrušil a má to vše v Burzovním paláci.
Webové stránky nemá? Jde mi o otevírací dobu. Díky.
Po - Pá: 10 - 17 h.
jb@filateliepraha.cz
jb@filateliepraha.cz
Díky. Škoda, je to pro nás nepražáky otevírací doba na P.R.D., ale asi nemá zájem prodávat i těm.
koukám, že debata se zvrhla v reklamu překupníků co prodávaj za totální maximálky 

Souhlasím, ale ber to tak, že kdo nemá příliš hluboko do kapsy, tak si to koupí, i když jde o second hand. Navíc má zákazník - s ohledem na možnost odzkoušení - i určitou záruku bezzávadového optického a technického stavu, za což také hlavně platí onu přirážku. Já osobně si však v ČR také téměř nic nekupuji. Vše je tady skutečně velmi předražené a netýká se to jen HiFi. Bohužel..

Nechce se mi hledat ceny ani průměrné světové platy, 50 let zpět, ale tipnu si, že ten skutečný HIGHEND nebyl ani dříve za hubičku.
Že se dnes jede vysokoobrátková výroba, to je prostě smůla. Jak jinak zaměstnat tolik lidí, když spoustu práce dělají automaty ?
Kdyby na pár let přestali lidi kupovat auta, tak snad krachne celosvětová ekonomika
Že se dnes jede vysokoobrátková výroba, to je prostě smůla. Jak jinak zaměstnat tolik lidí, když spoustu práce dělají automaty ?
Kdyby na pár let přestali lidi kupovat auta, tak snad krachne celosvětová ekonomika

Bohužel ani tahle výroba není tam, kde by byla potřeba (je především v Číně). Otázka jak zaměstnat by možná měla znít proč zaměstnat. Právě vysokoobrátková výroba ukazuje, že ta práce vlastně není potřeba. Nemluvě o nevýrobné sféře. Je zkrátka potřeba kvalitativní změna. Proč třeba trávit 1/3 dne v práci? Proč nezavést 3 dny z týdne volno, za stejné peníze? Žádný problém, kdyby to udělal celý svět. Není to tak dávno, kdy se pracovalo i v sobotu - a dneska nám 2 dny volna připadají normální a nezpochybnitelné. Ostatně velkopodnikatelé už jdou tím směrem (Kurzarbeit), i když se přitom snaží podojit stát...Jarda69 píše: Že se dnes jede vysokoobrátková výroba, to je prostě smůla. Jak jinak zaměstnat tolik lidí, když spoustu práce dělají automaty ?
...jenomže ti "velkopodnikatelé" úměrně zkrátí lidem mzdy nebo snad znáš jediného dobrého pána továrníka co Tě zaplatí když čučíš doma na TV jak zrovna není zakázek, práce ? Již dnes je zcela běžné zaměstnávání přes loupežné a parazitní agentury které si ponechají až 30% Vašeho výdělku. Tož do prdele.
No jistě, právě proto jim plat v Kurzarbeitu má dorovnat stát. Ale kdyby týden zkrátili všichni, tak by to šlo. Lidstvu by se nic nestalo, kdyby vyrábělo o 20 % méně, spíš naopak.
ja si nemyslim ze je kvalita horsie zaplatitelna, len sa udialo to ze to co bolo predtym pre nas jasne high End v pravom slova zmysle (Dynaudio, B&W, Classe...) dnes vyraba svoju top radu svojim sposobom pod urovnou alebo max na urovni ich top rad z 80tych a 90tych rokov ale za vyssie ceny (nebrat za slovo v niecom sa zlepsili ale v mnohom sa nikam nepohli alebo zhorsili) - napriek tomu ze vyrbaju mnoho veci alebo vsetko v krajinach tretieho sveta. Proste asi prisli narastli a pustili sa do toho cisto ekonomicky s planovanymi medzirocnymi rastmi, KPI, Maximalizaciou EBIDTA, minimalizaciou nakladov, zvysovanim trhovych podielov... Proste komercny biznis. Zostali ci vyrastli tu vsak konkurencne znacky aj z CR a SR alebo su tu ine vo svete ktore dokazu robit velmi vysoku zvukovu a technisku kvalitu za adekvatne alebo dokonca velmi priaznice ceny. No a potom je tu kopu firiem ktore naskocili na vlnu High End a chcu dobehnut a preskocit tych z prvej skupiny (Vincent, Cambridge Audio, Aurum Cantus, ...) maju Highendovy vyzor, fotia vnutro aby bolo vidno ze pouzivaju High End pozitiv diely a planuju KPI, maximalizuju EBIDTA, minimalizuju naklady (vyrova v tretom svete), zvysuju trhove podiely, no a potom tu narastli ako huby po dazdi firmy ktore vyrabaju kable, podlozky pod kable, a riadia sa rovnakymi zasadami ako prva a tretia skupina )maximalizacia zisku,...
/Podla mna sa akurat lahsie da opit rozkom ako v minulosti - predajcovia su zdatnejsi a internet plny zarucene objektivnych testov a nazorov. Cize spotrebitelovi sa tazssie hlada ihla v kupke sena. Nevidim to vsak vobec cerne len treba byt trochu viac kritickejsi a viac rozmyslat a pocuvat hudbu vlastnymi usami
/Podla mna sa akurat lahsie da opit rozkom ako v minulosti - predajcovia su zdatnejsi a internet plny zarucene objektivnych testov a nazorov. Cize spotrebitelovi sa tazssie hlada ihla v kupke sena. Nevidim to vsak vobec cerne len treba byt trochu viac kritickejsi a viac rozmyslat a pocuvat hudbu vlastnymi usami