Laici versus technici

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Laici versus technici

Příspěvek od BVa »

dadaft
Neskresľuje, naopak v okolí svojej rezonancie skreslenie znižuje, pretože výrazne znižuje výchylku reproduktora.
A odpoveď na druhú otázku je tu:
an inner driver creates the effect of an infinite air space behind the external bass driver
Jeden reproduktor (vnútorný) "simuluje" nekonečne veľkú uzavretú ozvučnicu pre druhý, "vonkajší" reproduktor (tým, že sa pohybuje súhlasne a tak zostáva objem "konštatný", takže aj zmeny tlaku v boxe,ktoré inak bránia v pohybe reproduktora na nízkych kmitočtoch) aby to hralo basy pri rozumných rozmeroch a objeme.
Merhaut ti odpovedal správne :) , aby to hralo basy, na to je aj basreflex.
Ak sa môžem spýtať, ktorý uzavretý box to hrá od 32Hz (predpokladám free field, pre -3dB)?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

dobře. tak zkresluje míň. neboli já mám na basech radši určitý druh zkreslení, který produkují uzavřené bedny. je mi to fuk. ale i z tvé odpovědi vyplývá, že prostě hrajou jinak a ne stejně.

s těmi dynaudii jsem si to tak myslel. otázka zůstává - proč tam prostě neudělali basreflex?

ty bedny:
Obrázek
32-20k píšou v katalozích. popravdě si myslím, že hrajou rovinu tak od 40Hz.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

dadaft píše:odpověď hodná merhauta.

ML: jistě. otázka je proč.
To je vývoj.
A jak známo vývoj jde stále kupředu. Kdysi jsem měl bedny tesla ARS1058 a byly uzavřené. Chceš vědět proč? :lol:
Potom vznikla TVM a tam už byly bassreflexy.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

to není zrvna nejšťastnější příklad, nemyslíš? :mrgreen:

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

BVa píše: to Acon
Ešte si myslíš, že to má zmysel? ;)
Ide o to, čo. Akákoľvek vzájomná komunikácia datafta s merhautom zmysel nemá a zaráža ma, že nemajú v sebe štipku ohladuplnosti voči ostatným a zasierajú už Xtú tému súkromným bojom s veternými mlynmi.
dadaft píše:.... tu díru prostě slyším a říkejte si co kdo chcete.

a tomuhle vláknu už nepomůže ani svěcená voda...
to nepomôže, hlavne mu nepomôže aj Tebou donemoty preberaný basreflex, napriek tomu, že chápem uzavreté bedne, a to, že každý merhautov príspevok naserie Tvoje ego a samozrejme naopak. Basreflex v podaní BVA ba BP presvedčil mnoho prítomných a ak sa mám vyjadriť k dobre spravenému a zle spravenému, tak do neba vychvalované bedne predných českých konštruktérov boli podľa viacerých prítomných s tým menej vydareným. Vzhľadom na to, že moje bedne tam nehrali vôbec (dnes už viem prečo) nejdem to chápať ako absolútne hodnotenie, pretože viem aký veľký vplyv má na to priestor, ale počul som ich krátko aj u BVa a rozhodne mi basreflex nevadil. No z absolútnej antipatie k basreflexu som už vyrástol.

Aby nevznikol zbytočný konflikt, nijako som nechcel uraziť českých konštruktérov len sa mi tam tie bedne nepáčilli rovnako ako moje.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Rozlišuj

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Acon píše:napriek tomu, že chápem uzavreté bedne, a to, že každý merhautov príspevok naserie Tvoje ego a samozrejme naopak.
ale ne Acone. s merhautem se bavím rád. jeho lakonické odpovědi mě vytáčejí spíš v dobrém a nutí popřemýšlet. většinou ví, co říká.
jenom kdyby nebyl takový suchar...

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Technici-konštruktéri (ak sa to tak chápe) na fórach sú jednoznačným prínosom, nesmú to však byť konštruktéri so zištnými záujmami, alebo „osobnosti“ s hviezdnymi manierami, sami sa stavajúci do pozície mienkotvorcov, mysliaci si, že si môžu dovoliť čokoľvek voči komukoľvek. Ovšem je nutné priznať, že do kategórie mienkotvorcov sa mnohokrát stavajú i laici a to je rovnako škodlivé, takže aj laici by mali dvakrát vážiť, čo na net zavesia. Skutočný konštruktér by mal byť nad vecou, nemal by odsudzovať iného konštruktéra, ani poslucháča za to, že má svoju filozofiu a už vôbec nie používať na zvýraznenie presahu vedomostí, prípadne opovrhovania urážlivé a hanlivé výrazy, prípadne odrádzať od kúpy toho či onoho výrobku podsúvajúc mu priamo či nepriamo ten svoj vlastný. Ľudia majú svoje uši a na tých nakoniec celé HiFi stojí. A vôbec nebude na škodu, keď nimi budú počúvať aj slovo Pána konštruktéra. Osobne som rád, že máme takého aj u nás. *thumbs up*

durgo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od durgo »

zaujímavé vlákno ;)
osobne si radšej kúpim aparát kde si vychutnám muziku naplno a s emóciami a nie kde si vychutnám len audiofislké pičoviny ;)
Špičkovo nahratých CD je naozaj málo, a ten čo ich má dosť by mohol v rozumnej cene siahnuť po aktíve BVa *thumbs up*
Myslím, že aktív je tá správna cesta ... ;)
Je mi jedno, či technik vraví, že apararát skresľuje ja sviňa, no a čo, ak počúvam hudbu čo sa na "pravdivom" aparát nedá počúvať *taktone*
Zostava by sa mala vyberať podľa hudby čo počúvame a nie podľa % neviem čoho ...

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 durgo
Ale nech každý počúva čo chce a na čom chce, proti tomu nič nemám, len nech sa pritom nepokúša "odborne" vysvetlovať, prečo je to jeho najlepšie.
Inak tento prístup
Je mi jedno, či technik vraví, že apararát skresľuje ja sviňa, no a čo, ak počúvam hudbu čo sa na "pravdivom" aparát nedá počúvať
mi pripomenul bývalého kolegu, ten mal zásadu, že malý "prúser" treba prehlušiť vačším, takže ak sa napr. jeden deň opil, na druhý deň aby sa na to zabudlo nabúral auto ;) .

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

BVa píše:...malý "prúser" treba prehlušiť vačším, takže ak sa napr. jeden deň opil, na druhý deň aby sa na to zabudlo nabúral auto ;) .
:lol: :lol: :lol: čím prehlušil to auto? *2thumbsup*

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Nebyť konštruktérov, nemáme tu nič. Ani dobre, ani zle hrajúce prístroje. BVa robí pravdivé prístroje - jednoducho z princípu, to je OK, ale stavím sa , že presne vie, ako na to, aby to bolo teplé, šťavnaté a fajnové ako BigMac. Sú tu predsa aj takí, čo milujú veľké autá, prsia a zadky!
Chce to len chcieť a verziu nazvať povedzme 300LE (Laic Edition).

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

To Durgo.Mam hodne podobny nazor,ale to vetsina uz vi :lol: . *thumbs up*
To Palipol.
palipol píše:Technici-konštruktéri (ak sa to tak chápe) na fórach sú jednoznačným prínosom, nesmú to však byť konštruktéri so zištnými záujmami, alebo „osobnosti“ s hviezdnymi manierami, sami sa stavajúci do pozície mienkotvorcov, mysliaci si, že si môžu dovoliť čokoľvek voči komukoľvek. Ovšem je nutné priznať, že do kategórie mienkotvorcov sa mnohokrát stavajú i laici a to je rovnako škodlivé, takže aj laici by mali dvakrát vážiť, čo na net zavesia. Skutočný konštruktér by mal byť nad vecou, nemal by odsudzovať iného konštruktéra, ani poslucháča za to, že má svoju filozofiu a už vôbec nie používať na zvýraznenie presahu vedomostí, prípadne opovrhovania urážlivé a hanlivé výrazy, prípadne odrádzať od kúpy toho či onoho výrobku podsúvajúc mu priamo či nepriamo ten svoj vlastný. Ľudia majú svoje uši a na tých nakoniec celé HiFi stojí. A vôbec nebude na škodu, keď nimi budú počúvať aj slovo Pána konštruktéra. Osobne som rád, že máme takého aj u nás. *thumbs up*
Presne tak to citim,lepe to nemohlo byt receno *bravo* Jde o vzajemny respekt a ten opravdu mnohdy chybi *thumbs down*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Zappadaddy píše:Jde o vzajemny respekt a ten opravdu mnohdy chybi *thumbs down*
není to trošku fráze? já bych to neviděl tak zle. myslím, že až na pár úletů je to tady vcelku v klídku. nemít stejný názor neznamená nemít respekt a nebýt slušný. mně to tady přijde jako hodně pohodové fórum...

snad jsem to nezakřikl.

Odpovědět