Laici versus technici
Re: Laici versus technici
pokud mazat, navrhuji smazat vše od prvního korýšova přispěvku včetně.
třeba se pak někdo osmělí, a taky přispěje. a už to nebude jen moje protest-vlákno a stane se tím, čím původně mělo být...
třeba se pak někdo osmělí, a taky přispěje. a už to nebude jen moje protest-vlákno a stane se tím, čím původně mělo být...
Takže je to vyjasněné a již můžeme poprosit Merhauta ať se oprostí "nutkání" psát do vlákna "Laici versus technici" a je vše vyřešeno. Myslím si, že toto řešení je možné, smysluplné a užitečné = máme možnost sledovat našeho koníčka nejen z pohledu techniků, ale i laiků. Jednostranný pohled "na věc" vede vždy k neprospěchu všech a zde máme ideální příležitost sledovat "obě strany mince".boxer píše:Aleska.
Ale Dadaft to tak pochopil,že se nebude angažovat v Technici versus laici a proto založil vlákno opačně znějící.
Stačilo,kdyby si J.M. toho vlákna nevšímal a byl klid. Myslím,že J.M. nemusí mít za každou cenu příspěvky i tam,kde nic "technicky" nehrozí jeho osobě a jeho myšlení.
fajn. ale aspoň několik vět bys máznout mohl. nechce se mi je opakovat.
Ano Františku Merhaute.
Dělám chyby. Standart je vlajka, nikoli norma a múza je inspirace.
Kroužky jsou erotická pomůcka, a na technický web nepatří.
Děkuji za opravu konkrétních chyb. To je správné napomenutí.
Omlouvám tobě i píšící i pasivní veřejnosti.
Tvé pravdivé a peprné příspěvky s pikantní slovenčinou připomínají stručné glosy Pavla Dudka...
Máte sjednané autorské práva?
Je to natolik originální a nepřenosné, že mi to od tebe přijde jako plagiát?! Proti obsahu samotnému, navíc mluvnicky správně sestavenému nelze nic namítat.
Kladu si otázku, co tě na dadaftovi až tak nadzvedává.
Bez tebe by toto vlákno dávno zaniklo v řadě jiných, zajímavějších příspěvků. Navrhuji ukončit křižácké tažení.
Donuts.
Ano, Janáček bude.
Dělám chyby. Standart je vlajka, nikoli norma a múza je inspirace.
Kroužky jsou erotická pomůcka, a na technický web nepatří.
Děkuji za opravu konkrétních chyb. To je správné napomenutí.
Omlouvám tobě i píšící i pasivní veřejnosti.
Tvé pravdivé a peprné příspěvky s pikantní slovenčinou připomínají stručné glosy Pavla Dudka...
Máte sjednané autorské práva?
Je to natolik originální a nepřenosné, že mi to od tebe přijde jako plagiát?! Proti obsahu samotnému, navíc mluvnicky správně sestavenému nelze nic namítat.
Kladu si otázku, co tě na dadaftovi až tak nadzvedává.
Bez tebe by toto vlákno dávno zaniklo v řadě jiných, zajímavějších příspěvků. Navrhuji ukončit křižácké tažení.
Donuts.
Ano, Janáček bude.

eficak píše:Donuts.
Ano, Janáček bude.

konečně zde dorazil někdo opravdu vtipný...
díky efičáku za tuto lekci !!!
Kluci, mně se nějak hádanky nedaří, že by toto:dadaft píše:eficak píše:Donuts.
Ano, Janáček bude.![]()
![]()
![]()
konečně zde dorazil někdo opravdu vtipný...
díky efičáku za tuto lekci !!!
znamenalo že Janáček bude ?(c) Machalik
A přeji pěkný, pohodový den,
právě poslouchám Janis Joplin (její Can't Turn You Loose z alba Blow All My Blues Away)
zábava bude !
já zrovna Jana Kirschner - Shine
moc škoda, že už zpívá jenom anglicky...
moc škoda, že už zpívá jenom anglicky...
je to Jarda Merhaut ne František 

Popleta je mé nové jméno.
Omlouvám se Jardo.
František je v tom nevinně. Je to on, kdo obvykle klade chladivé obklady na komunikační záněty.
Omlouvám se Jardo.
František je v tom nevinně. Je to on, kdo obvykle klade chladivé obklady na komunikační záněty.

Jardo Merhaute, máš to zapotřebí?
Proč chceš mít OMG stále poslední slovo?
Moje babička říkávala: Hádavce a hlupáka umlčíš, jen když mu neodpovíš.
A byla to chytrá babička - dejž jí ......
Proč chceš mít OMG stále poslední slovo?
Moje babička říkávala: Hádavce a hlupáka umlčíš, jen když mu neodpovíš.
A byla to chytrá babička - dejž jí ......
Hezky řečeno, věřím že to takto již nyní dopadne. Jardo tvé reakce na technické "bláboly" nebo špatně "pochopené/chápané" fyzikální zákony jsem chápal. Zde již jen opravdu zbytečně šťouráš a rozněcuješ debatu.Aleska píše: Je zde ještě jedno řešení, ale musí chtít oba dva. Ať si Merhaut ponechá to "Technici versus laici" a Dadaft "Laici versus technici". Poté stačí již jen málo - každý z nich nebude psát do vlákna toho druhého. Pak již stačí trocha toho slušného chování a inteligence (oba mají obojí) a vše se uklidní. Je to jako u dvou kohoutů na dvorku: Klid na dvoře je pouze tehdy, když se navzájem nevšímají, mají co žrát a každý má to svoje hejno slepic.
Dejme tedy Merhautovi a Dadaftovi totéž,
když může mít na Slovanetu své vlastní vlákno Velký Bobo,
proč ne u nás Merhaut a Dadaft ?
Nech brouka žít
žuchty čvachty piškumpré
zpěv ať pozná a ne pláč
chramsty prousty sakrblé
veš i statný paroháč
protoplasmy proto né
lni láskou k nim k blížním svým.
Nech brouka žít
žuchty čvachty piškumpré
ať se pachtí světem dál
chramsty prousty sakrblé
lev i prostý hovnivál
protoplazmy proto né
lni láskou k nim k bližním svým.
Měj brouka rád i já ho mám.
Mimochodem to byla v dětství jedna z mých oblíbených písní

jak jsem nakupoval ruský bigbít...
v roce 93 nebo 94 jsem obchodně vyrazil do Ruska, do Volgogradu. chtěli jsme dovážet hliníkový prášek z největší ruské hliníkárny pro firmu Hebel Porobeton. ano, právě hliníkový prášek způsobuje, že tvárnice tak hezky napění. jako bublanina od babičky. jel jsem tam na zkušenou s mnohem starším a zkušenějším kolegou G, Moskvičem, jak oni říkají (tj. obyvatelem Moskvy, protože Rusové se své "Rodiny" nikdy nevzdají - i kdyby celý život prožili v emigraci. je jen jediná možnost pochopit, proč tomu tak je: zajet do Ruska), který po štacích v Západním Německu zakotvil u nás ve firmě. bylo to moje štěstí. bez G bych byl v reálném postsovětském kapitalismu absolutně v prdeli. běžná scéna: vystupujeme z auta na parkovišti před státním podnikem, kde jsme měli domluvenou schůzku, když tu se přiřítí kolona černých Jeepů s kouřovými skly, chránící 10 metrový pancéřovaný Mercedes uprostřed. z teréňáků vyskáčou borci se samopaly a zajišťují prostor jak v nějakém přiblblém americkém filmu. z meďoura vystoupí hejsek mladší než já, v obleku v ceně mého ročního platu. "pan ředitel přijel do práce", suše konstatuje G. jo, tohle je jedna z tváří Ruska. ale jsou jich tisíce, protože to je opravdu velká země. pro našince z naší malé české zahrádky téměř nepředstavitelně veliká. jedině v Rusku ještě potkáte opravdové hippies. třeba. nebo pochopíte, co ve skutečnosti znamená slovo řeka. třeba. to když přijedete na břeh kalné Volhy a ten druhý nevidíte. "tady ve městě je regulovaná", prohlásí G, "má jen 8km na šířku...". mosty se nestaví. jediná cesta dál je po hrázi gigantické vodní elektrárny...
k věci. poslední den jsme si udělali volné odpoledne. já chtěl nakoupit nějaké cdčka. brzy jsem zjistil, že normální kamenné prodejny s tímto zbožím ve Volgogradu v těch dobách nejsou. po složitém vyptávání jsem byl nakonec nasměrován na hlavní volgogradský bulvár. osmi proudá silnice a patnáct metrů široké chodníky. lidí jako máku. to, co jsem hledal, vypadalo jako klasická česká pouliční trafika. jen kompletně zamřížovaná. po chvíli dohadování s mladou, totálně zhulenou prodavačkou skrze miniaturní okénko, jsme si ujasnili, že nechci koupit ani Phila Colinse, ani Pink Floyd, ale něco ruského. rossijskij rock. "nejlepší je DDT", povídá sličná děvočka za mříží. "chcete to slyšet?" "jak slyšet?", nechápu. "kde?" "udělejte deset kroků vzad", ona na to. byla to palba. nic netušící chodci se ohli jako mladé břízky a nevzrušeně pokračovali v chůzi za svým. jsou zvyklí na ledasco. mně tlaková vlna postavila do pozoru ulíznutou ofinu a odfoukla kravatu. koukal jsem jak zjara. na bocích stánku visely obrovité bedny. nevím, čím to krmila, ale dojem byl koncertní. 1kW minimálně...
takhle se v Rusku v 93 nebo 94 nakupoval rock. rossijskij rock.
v roce 93 nebo 94 jsem obchodně vyrazil do Ruska, do Volgogradu. chtěli jsme dovážet hliníkový prášek z největší ruské hliníkárny pro firmu Hebel Porobeton. ano, právě hliníkový prášek způsobuje, že tvárnice tak hezky napění. jako bublanina od babičky. jel jsem tam na zkušenou s mnohem starším a zkušenějším kolegou G, Moskvičem, jak oni říkají (tj. obyvatelem Moskvy, protože Rusové se své "Rodiny" nikdy nevzdají - i kdyby celý život prožili v emigraci. je jen jediná možnost pochopit, proč tomu tak je: zajet do Ruska), který po štacích v Západním Německu zakotvil u nás ve firmě. bylo to moje štěstí. bez G bych byl v reálném postsovětském kapitalismu absolutně v prdeli. běžná scéna: vystupujeme z auta na parkovišti před státním podnikem, kde jsme měli domluvenou schůzku, když tu se přiřítí kolona černých Jeepů s kouřovými skly, chránící 10 metrový pancéřovaný Mercedes uprostřed. z teréňáků vyskáčou borci se samopaly a zajišťují prostor jak v nějakém přiblblém americkém filmu. z meďoura vystoupí hejsek mladší než já, v obleku v ceně mého ročního platu. "pan ředitel přijel do práce", suše konstatuje G. jo, tohle je jedna z tváří Ruska. ale jsou jich tisíce, protože to je opravdu velká země. pro našince z naší malé české zahrádky téměř nepředstavitelně veliká. jedině v Rusku ještě potkáte opravdové hippies. třeba. nebo pochopíte, co ve skutečnosti znamená slovo řeka. třeba. to když přijedete na břeh kalné Volhy a ten druhý nevidíte. "tady ve městě je regulovaná", prohlásí G, "má jen 8km na šířku...". mosty se nestaví. jediná cesta dál je po hrázi gigantické vodní elektrárny...
k věci. poslední den jsme si udělali volné odpoledne. já chtěl nakoupit nějaké cdčka. brzy jsem zjistil, že normální kamenné prodejny s tímto zbožím ve Volgogradu v těch dobách nejsou. po složitém vyptávání jsem byl nakonec nasměrován na hlavní volgogradský bulvár. osmi proudá silnice a patnáct metrů široké chodníky. lidí jako máku. to, co jsem hledal, vypadalo jako klasická česká pouliční trafika. jen kompletně zamřížovaná. po chvíli dohadování s mladou, totálně zhulenou prodavačkou skrze miniaturní okénko, jsme si ujasnili, že nechci koupit ani Phila Colinse, ani Pink Floyd, ale něco ruského. rossijskij rock. "nejlepší je DDT", povídá sličná děvočka za mříží. "chcete to slyšet?" "jak slyšet?", nechápu. "kde?" "udělejte deset kroků vzad", ona na to. byla to palba. nic netušící chodci se ohli jako mladé břízky a nevzrušeně pokračovali v chůzi za svým. jsou zvyklí na ledasco. mně tlaková vlna postavila do pozoru ulíznutou ofinu a odfoukla kravatu. koukal jsem jak zjara. na bocích stánku visely obrovité bedny. nevím, čím to krmila, ale dojem byl koncertní. 1kW minimálně...
takhle se v Rusku v 93 nebo 94 nakupoval rock. rossijskij rock.
byla to palba........ mně tlaková vlna postavila do pozoru ulíznutou ofinu a odfoukla kravatu.
A od té doby doma posunuješ o mm bedny a hledáš ten rossijskyj zvuk?
Promiň,ale nedalo mi to.
A od té doby doma posunuješ o mm bedny a hledáš ten rossijskyj zvuk?

Promiň,ale nedalo mi to.

ne. od té doby vím, že můj pupek není centrum světa.
p.s. uzavřené bedny musíš stavět na milimetr, jinak to nepříjde, to, co ti jiný typ beden podle mě nedá - dokonalá souhra. ale nechci jitřit vášně...
p.s. uzavřené bedny musíš stavět na milimetr, jinak to nepříjde, to, co ti jiný typ beden podle mě nedá - dokonalá souhra. ale nechci jitřit vášně...