Dark side of the moon píše: ↑19 čer 2020 14:38
A za sebe byl ještě znovu doporučil vyzkoušení subwooferu (s DRC) a to k jakékoliv sestavě a bednám. Může se to zdát jako protimluv, ale dojde k nárůstu objemu basů (lépe řečeno k rozšíření jejich frekvenčního spektra) a zároveň k jejich zpřesnění a celkovému projasnění výsledného zvuku. Není to úplně přesný popis, ale vyzkoušejte. Má to jediné nebezpečí, už ten sub nebudete chtít vrátit.
Sub mám někde v krabici na půdě (JBL LS-120P). Používal jsem ho k předchozím sloupům Focal. K Revelům je to dost underkill a zatím jsem se nedokopal s ním nějak experimentovat - mj. i přesně z toho důvodu, který uvádíš, že bych pak měl potřebu pořídit počádný sub(y). Ono to tak stejně skončí

. Ale to bude až příběh nové poslechovky, tady jsem provizorně.
svartenatt:
Mně zase přijde debilní zkoušet něco, o čem z jasných a pragmatických důvodů ani neuvažuju. Svět je holt pestrý

.
BVa:
Takhle to dopadá, když se někdo snaží za každou cenu mluvit o něčem, o čem neví vůbec nic (ty o mé poslechovce). Minela vedle minely. Vše podstatné už jsem napsal, stačí před tím nezavírat oči a nesnažit se za každou cenu hledat důvody ke sporům, jak to děláš snad ve všech svých příspěvcích nejen v tomhle vlákně. Jediným tvým argumentem jsou i tady urážky a napadání.
Proč je ten hrb dramaticky větší bez Helmholzů? Proč ten hrb zmizí, když jsou Revely ve výrazně větších místnostech? To je klíč k tvému nepochopení. Je zarážející, že i přes 40 let zkušeností a domnělé IQ143 ti tenhle naprostý základ akustiky uniká...
Jenže on ti ve skutečnosti neuniká. Ty to moc dobře chápeš, že tu plácáš pitomosti, ale.... I tvé slovo "chalapa" "
S tým s tebou končím" vydrželo platit jen pár hodin... Důvěryhodnost nula.