Měření vs. poslech

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Měření vs. poslech

Příspěvek od BVa »

svartenatt
Ptám se, jestli jsi to zkusil. Reakce je debilní.
Ako obvykle..Po tom čo napísal k obrázku "vodopádu" vyššie
Jedna z iterací. Tady je to dobře vidět kolem 30 Hz. Amplitudově je tam lehký propad, ale dozvuk výrazně delší než na zbytku basů. Vysvětlení příčiny je podle mě vcelku jednoduché: moje stávající místnost má mega hučák v rozmezí cca 30-36 Hz. Helmholzy, které mám nainstalované, jsou laděné nejníže na 32 Hz. Co je pod touhle frekvencí, jim unikne a proto ten skokový nárůst dozvuku.
Inak regovať nemohol..Asi mu docvaklo, že ten "ocásek" nebude "hučák miestnosti" ale basreflex. Ale on z "princípu" nedokáže priznať vlastný omyl.. Hovorí sa tomu "konská hrdosť". ;)

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Podla merania impedancie maju tie jeho F208 bassreflex naladeny na cca 27-28Hz, takze nainstalovane basstrapy ho nepotlacuju. Takze naozaj na premeranie staci upchat na jednej bedni, a druhu na tu chvilku merania uplne odpojit...

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Bastrap v miestnosti nijako nemôže potlačiť rezonanciu (princíp funkcie) basreflexu, aj keby bol naladený presne na rovnaký kmitočtet. Môže znížit amplitúdu, ale doznievanie basreflexu ("ocas" na fb) tam bude na waterfale vždy..

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Dark side of the moon píše:
19 čer 2020 14:38
A za sebe byl ještě znovu doporučil vyzkoušení subwooferu (s DRC) a to k jakékoliv sestavě a bednám. Může se to zdát jako protimluv, ale dojde k nárůstu objemu basů (lépe řečeno k rozšíření jejich frekvenčního spektra) a zároveň k jejich zpřesnění a celkovému projasnění výsledného zvuku. Není to úplně přesný popis, ale vyzkoušejte. Má to jediné nebezpečí, už ten sub nebudete chtít vrátit.
Sub mám někde v krabici na půdě (JBL LS-120P). Používal jsem ho k předchozím sloupům Focal. K Revelům je to dost underkill a zatím jsem se nedokopal s ním nějak experimentovat - mj. i přesně z toho důvodu, který uvádíš, že bych pak měl potřebu pořídit počádný sub(y). Ono to tak stejně skončí :D . Ale to bude až příběh nové poslechovky, tady jsem provizorně.

svartenatt:
Mně zase přijde debilní zkoušet něco, o čem z jasných a pragmatických důvodů ani neuvažuju. Svět je holt pestrý ;) .

BVa:
Takhle to dopadá, když se někdo snaží za každou cenu mluvit o něčem, o čem neví vůbec nic (ty o mé poslechovce). Minela vedle minely. Vše podstatné už jsem napsal, stačí před tím nezavírat oči a nesnažit se za každou cenu hledat důvody ke sporům, jak to děláš snad ve všech svých příspěvcích nejen v tomhle vlákně. Jediným tvým argumentem jsou i tady urážky a napadání.
Proč je ten hrb dramaticky větší bez Helmholzů? Proč ten hrb zmizí, když jsou Revely ve výrazně větších místnostech? To je klíč k tvému nepochopení. Je zarážející, že i přes 40 let zkušeností a domnělé IQ143 ti tenhle naprostý základ akustiky uniká...
Jenže on ti ve skutečnosti neuniká. Ty to moc dobře chápeš, že tu plácáš pitomosti, ale.... I tvé slovo "chalapa" "S tým s tebou končím" vydrželo platit jen pár hodin... Důvěryhodnost nula.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Pitrs, to, že tomu absolútne nerozumieš je úplne v poriadku, fakt si si neosvojil ani základy, v poriadku však nie je, že zjavnými nezmyslami a osočovaním nepomôžeš ani sebe ani nikomu inému, skôr naopak...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

...dalsi "zdravy rozum" :-) .

Napis s cim konkretne a z jakych dovodu nesouhlasis, podpor sve tvrzeni merenim z me poslechovky. Pak se muzeme bavit.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

radši nic :)

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Aaaaa ...dalsi "zdravy rozum" 🙄

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

s chutí jsem si početl u kafíčka. *palec*

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Díky, smolil jsem to docela dlouho, tak snad dává to, co jsem napsal, nějakej smysl.

Tohle to hifistický scházení se, mi poslední dobou dost chybělo.Dřív jsme chodili pravidelně do hospody a žvanili jsme o hifi (a ovšem možným taky) a bylo to hrozně zábavný.A teď už většina lidí nemá tolik chuti se sejít, vymlouvaj se na to, že nemaj čas, nebo se bojej kovidální infekce.

No a to dopisování si na fóru, to prostě neni vono.
kabelguru.cz

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Fotka nedokaze preniest sluchovy vnem, takze do procesu sa zapaja seda hmota a hodnoti, co oci vidia.

Bez posluchu uplne nejde hodnotit zvuk, ak je na fotke vsetko v poriadku, ale pripisovanie pozitivneho efektu hifi bizuterii, a obzvlast ak ju sami vyrabate a predavate nie je IMHO v sulade s pravidlami tohoto fora.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Ty Miero dokážeš bejt ještě mnohem trapnější, než jsem si myslel.

Hifi bižuterií (jinak taky hifi voodoo), jsem měl namysli např zátěžový desky, který používá Kocmeister.Jsou z betonu a koupený někde v OBI.
Nevyrábíme je.
Dřevěný špalíčky, kterejma má Koc podložený kabely taky nevyrábíme.Jsou od truhláře.
Je toho víc, ale nebaví mě to vypisovat.

Nemá to totiž smysl.

Tvoje šedá hmota zase překroutí to co oči viděj a ještě tomu přiřadí význam, kterej to nemá.
...

A ještě jedna věc...zase hodnotíš něco, co jsi neviděl na vlastní oči, že si to neslyšel a nejspíš ani nikdy neuslyšíš o tom ani nemá cenu psát.Ale bezpečně víš, že to nefunguje/nemá vliv a ještě si dovoluješ hodnotit, jestli to je, nebo není s pravidlama fóra.

Ty vážně nejseš normální.
kabelguru.cz

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Aha... Tak teda pro pořádek, když už se navezeš do Miera , že není normální - ty "velice kvalitní propojovací kabely" jsou teda jaké značky ?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Šeďour:
Moc příjemné čtení *thumbs up* . A trolla nech tonout v jeho hlouposti.

Odpovědět