Měření vs. poslech
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Měření vs. poslech
Schopnost porozumět psanému textu je pro jakoukoliv diskuzi nutnou podmínkou.
Poměrně dost dlouho jsem tu nebyl.
A po pročtení témat zde probíraných už vím, že zase dlouho nebudu!
Tohle věčné měření pindíků (ať už v kterémkoli vlákně je opravdu chorobné!)
Kdy vy vlastně posloucháte hudbu? Nemyslím zvuk a charakter vašich sestav. Prostě muziku.(???)
Včera tady nějaký kolega zmínil Cimrmana..Nelze než souhlasit!!!

A milovníkům grafů byl doporučil založit si vlastní "Anti-Hifiroom"!
To vaše mlácení prázdné slámy by normálně umořilo i vola!!!
Tak se mějte, zase tak za tři roky si to tu přičtu...
A po pročtení témat zde probíraných už vím, že zase dlouho nebudu!
Tohle věčné měření pindíků (ať už v kterémkoli vlákně je opravdu chorobné!)
Kdy vy vlastně posloucháte hudbu? Nemyslím zvuk a charakter vašich sestav. Prostě muziku.(???)
Včera tady nějaký kolega zmínil Cimrmana..Nelze než souhlasit!!!
A milovníkům grafů byl doporučil založit si vlastní "Anti-Hifiroom"!
To vaše mlácení prázdné slámy by normálně umořilo i vola!!!
Tak se mějte, zase tak za tři roky si to tu přičtu...
S tím naprosto souhlasím.. Obzvláště vlastnímu.Dark side of the moon píše: ↑25 čer 2020 12:56Schopnost porozumět psanému textu je pro jakoukoliv diskuzi nutnou podmínkou.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Antony:
Pokus se soustředit a přečti si můj text ještě jednou. Pokud to bude stále příliš složité na pochopení, pokusím se to vysvětlit podrobněji. Nehledej v textu to co bys sis tam přál mít, ale to co tam je.
A pak pojďme věcně diskutovat, pro začátek třeba jen o bodu 1):
"Nevím o žádném aspektu (parametru) reálného zvuku, který by nebyl měřitelný. Každá reálně slyšitelná změna zvuku je měřitelná a dá se najít její příčina."
Pokus se soustředit a přečti si můj text ještě jednou. Pokud to bude stále příliš složité na pochopení, pokusím se to vysvětlit podrobněji. Nehledej v textu to co bys sis tam přál mít, ale to co tam je.
"Nevím o žádném aspektu (parametru) reálného zvuku, který by nebyl měřitelný. Každá reálně slyšitelná změna zvuku je měřitelná a dá se najít její příčina."
Dobře, jak mi prosím vysvětlíš, že má moje sestava s nožičkami Stillpoints pod zesilovačem jiný zvuk, než s nožičkami Carabase Compact? Zesilovač je stejný, skladby stejné. Rozdíl ve zvuku je naprosto zřejmý. Upozorňuji, že hraji poměrně nahlas. Děkuji.
Sestavu jsem měřil zatím pouze s běžnými nožičkami. Měření provedl PMA.
Sestavu jsem měřil zatím pouze s běžnými nožičkami. Měření provedl PMA.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ano, to je dobrá otázka. Já to nevím.
Je mi to jasné u reprobeden - (viz. vlákno "Reprosoustavy - Jaký optimální podstavec - nožičky pod reprosoustavy") a u gramofonu.
Proto jsem na tvém vlákně položil otázku:
"Ostatní součástky (např. kondenzátory) - mohou vibrace způsobené zvukovými vlnami z reprobeden nebo jiných audio komponentů nějak ovlivnit jejich vlastnosti? Ví to někdo, je to nějak zdokumentováno? Moje vzdělání v oboru elektro je jen základní, ale moc se mi to nezdá. Jak silné by takové vibrace musely být?"
Já osobně jsem při použití jiných nožiček pod komponenty bez pohyblivých součástek nikdy změnu ve zvuku neslyšel, ale konkrétně Stillpoints jsem nezkoušel.
Pokud je při použití Stillpoints pod zesilovačem rozdíl ve zvuku tvé sestavy naprosto zřejmý, musí v takovém případě měření ukázat rozdíl oproti původnímu (např. změna frekvenčního průběhu, hlasitost, parazitní zvuky v signálu, změna délky doznívání, ...). Následně by bylo možné určit, které ze součástek jsou ovlivněny a jak se jejich parametry vibracemi mění případně jak a kde vibrace pronikají do původního signálu.
Pátral jsem dost pečlivě, ale nikde jsem k této problematice nic nenašel.
Je mi to jasné u reprobeden - (viz. vlákno "Reprosoustavy - Jaký optimální podstavec - nožičky pod reprosoustavy") a u gramofonu.
Proto jsem na tvém vlákně položil otázku:
"Ostatní součástky (např. kondenzátory) - mohou vibrace způsobené zvukovými vlnami z reprobeden nebo jiných audio komponentů nějak ovlivnit jejich vlastnosti? Ví to někdo, je to nějak zdokumentováno? Moje vzdělání v oboru elektro je jen základní, ale moc se mi to nezdá. Jak silné by takové vibrace musely být?"
Já osobně jsem při použití jiných nožiček pod komponenty bez pohyblivých součástek nikdy změnu ve zvuku neslyšel, ale konkrétně Stillpoints jsem nezkoušel.
Pokud je při použití Stillpoints pod zesilovačem rozdíl ve zvuku tvé sestavy naprosto zřejmý, musí v takovém případě měření ukázat rozdíl oproti původnímu (např. změna frekvenčního průběhu, hlasitost, parazitní zvuky v signálu, změna délky doznívání, ...). Následně by bylo možné určit, které ze součástek jsou ovlivněny a jak se jejich parametry vibracemi mění případně jak a kde vibrace pronikají do původního signálu.
Pátral jsem dost pečlivě, ale nikde jsem k této problematice nic nenašel.
Našel jsem v textu protimluvy. Ty jsem zvýraznil a odůvodnil. Neuvedl jsi vůbec žádné argumenty, proč by tomu mělo být jinak.Dark side of the moon píše: ↑25 čer 2020 15:17Antony:
Bod 1) je takové zaříkávadlo bez argumentu, jehož zbytečným opakovaným uvedením nelze dokázat nic jiného, než co už dávno tvrdím. Mantra, máme pravdu, protože máme pravdu, protože máme pravdu. Důkaz kruhem. Vyznání víry. Nic víc.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Antony:
To je těžké, když nedokážeš chápat text a jeho souvislosti. Pojď diskutovat k tématu.
Uveď nějaký aspekt (parametr) reálného zvuku, který nejde změřit.
To je těžké, když nedokážeš chápat text a jeho souvislosti. Pojď diskutovat k tématu.
Kychtax
.Ak budeš pri tomto pokuse skutočne niečo z boxov počuť, tak máš smolu a zosilňovač je zrelý na opravu alebo reklamáciu, pretože je to snímač vibrácií a nie zosilňovač. Ak nebudeš počuť nič, tak si si to jednoducho vsugeroval, "pretože Stillpoints". 
DSTOM
Dokáže, ale nechce.. O tej citlivosti na otrasy hovorí tzv mikrofoničnosť.
Jednoducho..Ak je to pravda, tak bez signálu do zosilňovača, v tichu, by si pri poklepe(otrasy) na zosilňovač asi tak silnom, ako vyvolá hlasitá hudba, musel počuť z reproboxov nejaký zvuk, reakciu na tie otrasy (hlasitosť nastavená rovnako ako pri tej hudbe). Ak to má meniť zvuk, musí to byť niečo počuteľné. Prípadne môžeš "preklepnúť" aj DAC..Dobře, jak mi prosím vysvětlíš, že má moje sestava s nožičkami Stillpoints pod zesilovačem jiný zvuk, než s nožičkami Carabase Compact?

DSTOM
Dokáže, ale nechce.. O tej citlivosti na otrasy hovorí tzv mikrofoničnosť.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ta mikrofoničnost bývá jev u elektronek a vzduchových kondenzátorů. Jaký může mít vliv na fóliové a elektrolytické kondenzátory a jiné součástky? To je možná odpověď na všechno to voodoo s podložkami.
Kable ma nezaujimaju, ale co viem, tak Pavel pripravuje nove:
Zdroj: https://www.spaudio.cz/pripravujeme/SPaudio nové signálové a reproduktorové kabely druhé generace pro ještě lepší zážitek z poslechu
To je těžké, když nechápeš smysl toho, co píšeš.Dark side of the moon píše: ↑25 čer 2020 16:56Antony:
Už v první větě přiznáš, že nevíš. Není mým úkolem dále dokazovat, co všechno nevíš. Další tvoje tvrzení jsou bez argumentu, tedy domněnky. Pokud v dalším textu i tyto domněnky popřeš, jsou nepravdivé. Ale rozhodně s první větou tvého příspěvku souhlasím zcela.
Aky problem hifi podlozky vlastne riesia?svartenatt píše: ↑25 čer 2020 17:43Ta mikrofoničnost bývá jev u elektronek a vzduchových kondenzátorů. Jaký může mít vliv na fóliové a elektrolytické kondenzátory a jiné součástky? To je možná odpověď na všechno to voodoo s podložkami.
- polozit pristroj na mäkku podlozku - obmedzene spojenie s podlahou
- polozit pristroj na hroty - maximalne spojenie s podlahou
Existuje nejake tretie riesenie s magickymi vlastnostami?
Napr. zatazit pristroj na mäkkej podlozke zavazim?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Přistoupil jsem k tezi, že akustický tlak může vyvolat vibrace, které působí na elektroniku v místnosti, kde akustický tlak působí.
Pokud má jev mikrofoničnost vliv na součástky, mohly by mít i podložky nějaký vliv na tyto akusticky způsobené vibrace.
Hlavní otázkou je, jestli, mimo elektronky a jiné součástky se vzduchovým dielekrikem, mohou na vibrace reagovat jiné součástky.
Pokud má jev mikrofoničnost vliv na součástky, mohly by mít i podložky nějaký vliv na tyto akusticky způsobené vibrace.
Hlavní otázkou je, jestli, mimo elektronky a jiné součástky se vzduchovým dielekrikem, mohou na vibrace reagovat jiné součástky.
Už dlouho jsem nečetl nic nového od Kocmeistera. Je to vůbec jeho vlákno ?