Měření vs. poslech

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Měření vs. poslech

Příspěvek od PavelDosko »

to mas fuk, vsechna vlakna jsou zanesena stejnym kolovratkem

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Ak by "skodil" pristroju ci suciastkam v nom akusticky tlak, tak nekompromisne riesenie by bolo dat elektroniku za stenu do druhej miestnosti...

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

A to se dostávám k meritu věci. Výhybky reprosoustav.
Jsou ladiči schopní vytáhnout výhybku z reprobedny? Tam bude největší dopad na zvuk, pokud věří na vliv podložek.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

vyhybka by vubec nemela byt v prostoru reproduktoru

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ale součástí reprosoustavy, tak jak jsem uvedl.
Takže pokud existuje znatelný vliv mikrofoničnosti na součástkách ve výhybce, jakékoliv podkládání komponent bez mechanických prvků je zbytečné.
Výhybka je pevně spojena s reproboxem.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

no kdyz ti mlati basak do neoddelene vyhybky dobre to neni ... p.s. na vsem zalezi

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Jsem ten nejméně povolaný, který by měl jakýmkoliv způsobem někomu zasírat jeho vlákno prostoduchými plky, ale od chvíle, kdy tu jistý "hifista" (který poznal změnu zvuku při výměně podložek (stojánků) pod repro kabely - masiv místo smrkového) nepoznal, že mu v reprobedně "odešel" výškáč, jsem velmi ostražitý a s občasným ťukáním na čelo se už jen věnuji poslechu hudby ;) Hezký zbytek večera všem.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

A tom se tady dobrých pár let bavíme. Že chybí kus spektra zvuku nikdo nepozná, protože o nefunkčním výškáči nevěděl, ale typ dřeva co si koupil zná.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

vy jste u toho byli? Víte jak odchází vifa? Měnili jsem své Vify výškáče? Řekl bych že nic z toho. K tomuhle pokecu už tu chybí jen to pivo točený.. :lol:

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Bola popísaná reálna skúsenosť, kde Cough, ktorý káble nepočuje, po troch taktoch ušami diagnostikoval chybu výškového reproduktora u Pytla. Následne Pytel menil výšky. Normálny hluchoň čo nepočuje káble to počul a borec čo počuje rhodium na konektoroch... "Dokonca, ani manželka z kuchyne to nepočula. "Verím, že Miero dá odkaz na diskusiu, mne sa to hľadať nechce. Aj tam to skúšali obkecať 😁, teraz keď si už v Lachimovej počujúcej partii idú káble lepšie na odbyt, však?

sekal

Příspěvek od sekal »

Jen bych doplnil, že Cough slyší velmi dobře (tedy to, co slyšet lze), i když se tím nikde nechlubí a vlastní mj. špičkovou, skutečnou state of art poslechovku, o které si většina nejen zdejšího pléna může nechat jen zdát.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

si myslím že dotyčný je jeden z 2-3 největších slyšících v cz/sk. A neřekl bych úplně, že se nechlubí. :)
Pozvěte ho k sobě domů, u koho ještě nebyl. Jednu dobu myslím po návštěvách chodil a naléval majitelům sestav "čistého vína". To myslím vážně.. pokud má někdo sestavu o které si myslí, že hraje výborně. On to prověří. 8-)

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

kychtax
No čo, už si si "preklepal", ako je to s tými nožičkami pod zosilňovačom? :)

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Myslím Bunta, že to zytečně zjednodušuješ.Tvojí záminku neznám, napadá mě jen, že se to snažíš zesměšnit.Jako ostatně spoustu věcí kolem kabelů, nožiček a dalších věcí.

Mě osobně tenhle problém podkládání komponentů nožičkama Stilpoints (a dalšíma) přišel dřív tak trochu jako snobárna, zbytečná věc na parádu za spostu peněz, ale na druhou stranu...je to hifisticky pěkný na oko.Takže, proč ne.

Metalíza na autě taky nezlepší jeho jízdní vlastnosti, ale vypadá dobře.

Jenže pak jsem byl osobně svědkem toho, jak došlo nejen po podložení komponentů ke změně zvuku, ale dokonce k další změně po výměně typu nožiček.Nechápu princip funkce, ale ta změna tam prostě byla.

Nebyl jsem tam sám...bylo tam odhadem dalších dvacet lidí a nikdo z nich neřekl...je mi líto, ale já nic neslyším.Spíš se všichni začali udiveně koukat po ostatních.
kabelguru.cz

Odpovědět