Měření vs. poslech

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
rimidalv
Kontaktovat uživatele:

Re: Měření vs. poslech

Příspěvek od rimidalv »

šeďour píše:
26 čer 2020 16:05
BVa píše:
26 čer 2020 12:01
šeďour
Myslím Bunta, že to zbytečně zjednodušuješ.Tvojí záminku neznám, napadá mě jen, že se to snažíš zesměšnit.Jako ostatně spoustu věcí kolem kabelů, nožiček a dalších věcí.
Doprdele, aké zosmiešňovanie, čo je na tom zložité?? Že treba pritom rozmýšľať? Ak potlačenie vibrácií (ak to vôbec funguje..) zmení zvuk prístroja, tak vibrácie musia produkovať "niečo" počuteľné, čo ten zvuk zmení. A zistiť sa to dá jednoducho vyprovokovaním tých mechanických vibrácií. Ak to žiadny zvuk do boxov nevyvolá, tak je to autosugescia, pretože "nič" nemôže zvuk zmeniť. Bodka .. Ono tie najjednoduchšie vysvetlenia sú obvykle pravdivé. Že vám to "rúca bábovičky" a nekonečné "ladenie" , to je váš problém. ;)
Zosmiešňovanie (a trápnosť pri ľuďoch s nejakým technickým vzdelaním..) je snaha vytvárať "tajomno a nadprirodzeno", navyše z dôvodov "ekonomických". To sú "záminky", nie racionálny prístup.
A nauč sa konečne slušnosti a netikete. *thumbs down*
A zase to Bunta zjednodušuješ a vytrháváš z kontextu (jak máš běžně ve zvyku).Nebo omylem odpovídáš na něco, na co jsem se neptal.

Když popisuju příklad z praxe, kdy jsem já a dalších zhruba dvacet lidí, slyšeli rozdíl při podložení přístroje, tak je to podle tebe vytváření "tajomna a nadprirozena" výrobcem těch nožiček ?

To, že jsme to zřetelně slyšeli, to nám "rúca bábovičky" ??

A když se zvuk změnil při změně typu nožiček, tak je to podle tebe"mikrofoničností" přístroje.To jsou teda, ale geniálně navržený nožičky, když jejich rozdílnou konstrukcí výrobce dokáže ovlivnit různý složky tý "mikrofoničnosti" ,teda charakteru zvuku, kterej jsme všichni slyšeli.

Mě se zdá, že místo nějakýho technicky logickýho vysvětlení toho jevu, jen všechno kolem toho neguješ, nebo....a to je horší...bohapustě kecáš.
Zjevně by to narušilo tvojí technokratickou víru.
...

Kocmeister má komplet zničený vlákno.
to šeďour

Trochu slušnosti by neuškodilo!
Po tom, co tady čtu tvé příspěvky, bych si od "gurů" nekoupil ani tu tkaničku do bot!

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Líbí se mi příměr k placaté Zemi. Pocitáři jsou sekta placaté Země a nevěří těm, kteří zjistili a změřili, že je kulatá.
Tady nemůže vzniknout dohoda.
Ale díky racionálním členům fóra za snahu. Falešnou víru nelze lehko zničit.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Antony píše:
26 čer 2020 15:19
Jo, a v realitě je tam nekonečno bodů, což zřejmě víš, ale nechceš přiznat. Nebo nevíš, což by bylo ještě horší..
I na gramoplatni je nekonecne mnozstvo bodov, ale PCM zaznam sa zda byt dostatocnou alternativa pre audio...

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Já jsem celou dobu čekal, kdy to někdo napíše.
A stalo se.
Po popisu zvukový změny, kterou slyšelo víc lidí najednou se nakonec dozvím, že to byla DAVOVÁ PSYCHÓZA !

Tak to je pecka !

Vysvětlení hodný technika se čtyřicetiletou praxí.

To se teda ten nejvyšší představitel racionálních členů fóra, předved v tom pravým světle.

To bych si Bunta přál, aby si byl v tý situaci osobně přítomnej a řek to všem do vočí.Že to co slyšeli, vlastně slyšet nemohli, protože...psát dál už je asi zbytečný...protože čtyřicet let praxe :D
...

A Kocmeisterovo vlákno určitě nejčtenější je.Ale to, co chtěl tímhle vláknem původně sdělit, je komplet zničený.A kvůli čemu ?
...

Kvůli nutkavý potřebě racionálních členů fóra všechno komentovat podle jejich vidění světa.I když je ti ostatní upozorněj na fakt, že pořád dokolečka omílaj to samý.
Už jsme to všichni opakovaně četli, všichni už známe názory těch stejnejch racionálních členů, ale je to pořád dokolečka.

Je to nekonečnej boj racionálů proti pocitářům.Zajímavý je, že racionálové se vždycky militantně vynořej v nějakým zajímavým vlákně pocitáře s tím, že jako přišli chránit pravdu.
Ale poměrně brzo se v jejich příspěvcích objeví špatně skrejvaná nenávist s osobníma útokama.
Samozřejmě se vždycky zvrhne a ta nenávist a osobní útoky jdou z obou stran.

A vlákno je pak vždycky rozbitý.

Nevšim sem si, že by to bylo naopak.Že by nějakej pocitář přišel prudit do racionálního vlákna.(vono teda...co by tam v tom děsně nudnym vláknu dělal, že ?)
Ale rozhodně tuhle možnost nevylučuju.Asi se to děje, ale myslím, že moc často to nebude.
kabelguru.cz

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

BVa píše:
26 čer 2020 15:44
Ak máš technické vzdelanie, tak to nechápem a je to smutné :(
Nápodobně. Udělat z techniky náboženství, je dvojnásob smutné. Jako zkušený technik jsem si vědom nedostatků technických metod. Proto jsem hrdý, že jsem zachoval zdravý rozum.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Klasika.. Slová " taká davová psychóza"(prirovnanie) vidíš , ale vlastné slová( v úvodzovkách)
Však skús sem dať nejaké "technicky logický vysvětlení toho jevu". :!: Toto je jediné "vysvetlenie" a argument čo máš - "jsme to zřetelně slyšeli"...

nevidíš, čiste náhodou..Samozrejme žiadne technické vysvetlenie nemáš.. Klasický "ignorant" faktov a nepohodlných otázok (a odpovedí..). Hulvátstvo, osobnú nenávisť s útokmi tu doteraz predvádzajú iba tí pocitári( nie všetci..). Pretože nemajú jediný argument, len pohádky..A to ich štve. *sunglases*
Antony, napíš prosím, v akom technickom obore pracuješ....A čomu veríš, ako hrdý a skúsený technik, ak nie technickým metódam? Virguli, vešteniu, alebo kartám??

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Antony, toto nechces vediet:
Nyquist Sampling Theory: A sampled waveforms contains ALL the information without any distortions, when the sampling rate exceeds twice the highest frequency contained by the sampled waveform.
...
It is important to realize that the end result yields a waveform where the values are correct, not just at sample times but at all times. You DO NOT need more dots. There is NO ADDITIONAL INFORMATION in higher sampling rates. As pointed out by the VERY FUNDUMENTAL Nyquist theory, we need to sample at above twice the audio bandwidth to contain ALL the information.
Zdroj: https://web.archive.org/web/20060614125 ... Theory.pdf

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Já vím, že je to marné, ale mě to prostě nedá. Taková snůška ignorance, demagogie a narcisismu.

Antony:
Je neuvěřitelné, jak dokážeš utéct od zcela jasně definovaného problému a otázek s ním spojenými až základním otázkám antické filozofie (je naše vnímání odrazem reality nebo je tato realita produktem našich smyslů?). A když přesto naprosto selžeš i v argumentaci o takových obecných principech (hloupý příměr s přímkou – úsečkou při neznalosti základních matematických pojmů, grafickým znázorňováním a vnímáním zrakem) uděláš to, co každý demagog – vše šmahem přejdeš, „zapomeneš“ a utečeš od toho pryč, abys nemusel přiznat omyl (viz. „Moje odpověď byla zcela dostatečná. Kdo ji nechce pochopit, jeho problém“). Typické.
P.S.2:
Moje P.S. reagovalo pouze na tvoje - mimo smysl tématu - tvrzení „Není nikdo, kdo by tvrdil, že umí změřit všechno, co člověk cítí čichem.“ A pokud píšeš, že moje reakce není pravdivá, tak si o tom nejdříve něco zjisti. Dnešní chromatografy dokáží ukázat už i jednotlivé molekuly v posuzovaném pachovém vzorku. To nedokáže ani psí čich, natož lidský.
P.S.3:
Když už jsme zabrousili to těch obecných otázek filozofie, pokroku a tmářství - neexistují špatné otázky. I otázka ptající se na nesmysl má být zodpovězena, aby tento nesmysl pomohla vyvrátit. To je pokrok. Každá zodpovězená otázka mu pomáhá. Neexistují ani špatné odpovědi, pokud to nejsou vědomé lži nebo manipulativní konstrukce.

Jinak zpět k tématu – mě to opravdu zajímá a snažím se k tomu přistupovat bez předsudků.
V podstatě je to jednoduchý úkol, skoro nehodný 21. století. Porovnat dva výstupní zvukové signály, a to sluchem i měřením. Věřte tomu, že pokud bude rozdíl sluchem v slepém testu jednoznačně rozpoznán (je tu skupina, která se hlásí k tomu, že rozdíl jasně slyší – šeďour a další) měření ho potvrdí a najde i příčinu.
Rád na uskutečnění takového testu finančně přispěji a zúčastním se ho.
Pojďme do toho. Zodpovíme tuto otázku a budeme zapsáni zlatým písmem v historii Hi-Fi. Celý tým, oba tábory.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

kluci, tohle nekonecne mudrovani nechcete presunou jinam ? preci jen kocmeister z toho obvykleho zapleveleni vlakna asi stastny neni

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Tohle:
Jinak zpět k tématu – mě to opravdu zajímá a snažím se k tomu přistupovat bez předsudků.
V podstatě je to jednoduchý úkol, skoro nehodný 21. století. Porovnat dva výstupní zvukové signály, a to sluchem i měřením. Věřte tomu, že pokud bude rozdíl sluchem v slepém testu jednoznačně rozpoznán (je tu skupina, která se hlásí k tomu, že rozdíl jasně slyší – šeďour a další) měření ho potvrdí a najde i příčinu.
Rád na uskutečnění takového testu finančně přispěji a zúčastním se ho.
Pojďme do toho. Zodpovíme tuto otázku a budeme zapsáni zlatým písmem v historii Hi-Fi. Celý tým, oba tábory.

i tohle:
kluci, tohle nekonecne mudrovani nechcete presunou jinam ? preci jen kocmeister z toho obvykleho zapleveleni vlakna asi stastny neni

Za oba *palec*

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Šeďour, já to tak tragicky se zničeným vláknem nevidím, však jestli Kocmeister chce, tak půl vlákna mazne a je to, ne? Kocmeister tímhle vláknem chtěl všem sdělit že mu to hraje jak z praku,... a tomu já věřím!!! To že nevěřím že to je "podložkama" a podobně je věc jiná a čistě můj názor, ten snad můžu ve veřejném fóru jako každej projevit. Ale nejde o mě, je mi to celkem u zad...., a to že diskuze občas klouže úplně jinam, holt už je nevýhodou netu. Naopak čtené a diskutované vlákno je samo o sobě reklamou,... a ano, se vším všudy. Máš tady oponenturu, ale co by to tady bylo bez ní? By ste se tady placali po zádech o tom jak kus kamene na stroji a železa pod ním nebo naopak zvedne zvuk o řády, za chvilku by to nikdo nečetl a fórum i jeho vlákno se stalo nudným a úplně zbytečným. Kolik uživatelů by to četlo? Jsem někde tady taky četl, že právě to vizionařske HEF fórum takhle dopadlo, nevím, nikdy jsem tam nebyl 🤨.... Takhle si každý může vybrat a zkusit, kdo chce aby mu to hrálo jako Kocmeisterovi pošle mu sz, kdo na tuhle verzi nevěří, usměje se a de dál. Máš pravdu, je to nekonečnej boj a jestli militantní, tak přinejmenším z obou stran.
Omlouvám se za *offtopic*

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

šeďour píše:
26 čer 2020 19:46
Nevšim sem si, že by to bylo naopak.Že by nějakej pocitář přišel prudit do racionálního vlákna.(vono teda...co by tam v tom děsně nudnym vláknu dělal, že ?)
Tak občas samozřejmě i pocitář reaguje v "racionánich" vláknech plné objektivních grafů skvěle měřícího CA Dacmagic+ s tím, že jsem ho tedy neměřil ale zvukově na ucho mi to přišlo jako jebka. Přeci jen mi to přijde fér krotit euforii a potenciální zájemce varovat, že kupovat něco na základě "objektivnych merani" může potom skončit velkým zklamáním pri poslechu hudby.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

zvukově na ucho mi to přišlo jako jebka.
Aké "ucho", taký pocit.. :oops: Bez "očí" by to "ucho" poznalo ......., rovnako ako pri podložkách, nožičkách, konektoroch.... ;) .

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

ac star a hluch vsadim se, ze vyborne merici dacmagic proti svemu dacu ve sve sestave vskutku rozeznam

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

PavelDosko
Ano, na ucho to rozeznáš během pár vteřin. Naštěstí se rozhodujeme sluchem bez ovlivnění grafy.
Měřiči slyší na ucho jen to, co viděli předtím na grafech. Pokud lidi jako BVa dostanou k poslechu nějaký hifi přístroj, tak se nebudou schopni k jeho zvuku vyjádřit dokud neuvidí grafy, bo neví co by měl vlastně slyšet.

Odpovědět