Měření vs. poslech

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
skypi
Kontaktovat uživatele:

Re: Měření vs. poslech

Příspěvek od skypi »

Říká ten, který zpochybňuje principielně jako neprůkazný i korektně provedený ABX slepý test...

A toto : "Měřiči slyší na ucho jen to, co viděli předtím na grafech. Pokud lidi jako BVa dostanou k poslechu nějaký hifi přístroj, tak se nebudou schopni k jeho zvuku vyjádřit dokud neuvidí grafy, bo neví co by měl vlastně slyšet." není nic jiného , než manipulativní demagogie.
Ty seš asi fakt takovej sebestřednej idiot, kterej si myslí, že uši má a poslouchá jen on...

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Je to fakt legrační. To, co nazývají měřiči "protiargumenty", jsou ve skutečnosti prázdné výroky ze tří oblastí. A - nijak nevyvrací moje důkazy, jen opakují svoje máme pravdu, protože máme pravdu. Ale pro ně to důkaz je, stačí jim to. B - výroky, které se netýkají tématu, ale opět to měřiči mylně vnímají jako prokázání své víry. C - jsou to jen podpásovky, placatá Země apod.

Nemá smysl, abych cokoli dodával. Všechna moje tvrzení jsou platná, ničím nevyvrácená. Vyvracet snůšky bludů nehodlám. Až se objeví něco k věci, ozvu se. Zatím prázdná sláma.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Antony, ovšem tvé srovnání možnosti měření veličin které jsou potřeba pro nahrávání, přenos a reprodukci hudby, tedy čistě "lidský" vynález, s možností předpovědi čistě přírodního ukazu jako je počasí, to je tedy bohužel nepříliš trefné.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Antony
Nie je to " legrační".. Je to smutné. Taký tvoj osobnostný technický temný stredovek v 21. storočí. A vrcholom ignorancie je od "technika" označit napr. Nyquistov teorém ako "snůšku bludú"... :roll:
Skutočne nemá zmysel, aby si niečo dodával..Pretože všetky tvoje tvrdenia sú ničím nepodložené, " zatím prázdná sláma".

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

BVa:
Typický výrok tmáře.
Lež číslo 1 - Podsunout mi, že jsem označil Nyquistův teorém za snůšku bludů. Nikoli. Bludy jsou to, co z něj Miero vyvozuje, tedy, že jej nechci číst.
Lež číslo 2 - "osobnostný technický temný stredovek v 21. storočí" tyto znaky splňuješ úplně přesně právě ty. Jsi bez jakékoli sebereflexe, neschopnosti kriticky nahlížet možnosti a hlavně výsledky měření a jejich důsledky pro realitu. Typické pro fanatického obhájce víry. Opakovaně zde prokázáno.

Ve skutečnosti je to tragikomické, co předvádíš. Já si z této tvé pózy vybral tu komickou část.. Jsem optimista.
Nevyvrátil jsi nic z toho, co jsem napsal. "Argumenty" typu "placatá Země" a "realita je to, co naměřím", nedokazují nic. Jen tu výše uvedenou tragikomedii.

Čím víc balíků prázdné slámy sem nanosíš, tím máš více pravdy? Skutečnost vskutku odpovídající měřičově tmářství. Ještě zapálit hranici.
Kdykoli provádíš kontrolní poslech komponentu, popíráš svoji teorii měření. Bez toho poslechu ses nikdy neobešel. Tedy jsi vždy tuto teorii popřel. Nejenom ty, ale všichni konstruktéři.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Strejdin
Další pseudoargument v řadě. Fakt nemá smysl reagovat. Naposledy:
Zvuk není lidský vynález. Je to fyzikální jev. Byl tu dávno před člověkem. Měření zvuku je lidský vynález.
dtto pro počasí.
Je to zcela srovnatelná problematika zvuk vs. počasí.
Opakuji poněkolikáté. Ať si měřiči vyjasní, proč měření fyzikálních parametrů nefunguje ve vztahu měření vs realita u počasí. Pak budou vědět, proč nefunguje u zvuku. Do té doby, sláma, sláma...

rimidalv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimidalv »

Strejdin píše:
27 čer 2020 08:02
Antony, ovšem tvé srovnání možnosti měření veličin které jsou potřeba pro nahrávání, přenos a reprodukci hudby, tedy čistě "lidský" vynález, s možností předpovědi čistě přírodního ukazu jako je počasí, to je tedy bohužel nepříliš trefné.
Na to, že se tady Antony ohání výrokovou logikou, má velký problém pochopit elementárnosti... o zvuku jako lidském vynálezu tady nepadlo ani slovo!

Jelikož ve VYBAVENÍ má komplet sestavu, která má "schopnost léčit", je jeho objektivita v této debatě více než příkladná..

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Jiri píše:
26 čer 2020 22:36
PavelDosko
Ano, na ucho to rozeznáš během pár vteřin. Naštěstí se rozhodujeme sluchem bez ovlivnění grafy.
Měřiči slyší na ucho jen to, co viděli předtím na grafech. Pokud lidi jako BVa dostanou k poslechu nějaký hifi přístroj, tak se nebudou schopni k jeho zvuku vyjádřit dokud neuvidí grafy, bo neví co by měl vlastně slyšet.
....nebo také opačně.
Pocitáři slyší změny, když vidí, co se měnilo. Slepý test je pro netečný.
Něco jako při striptýzu s šátkem přes oči.
Pokud tu babu nevidí nebo si na ni nesáhnou, tak k žádné "změně" nedojde... :oops:

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Antony píše:
27 čer 2020 08:33
Opakuji poněkolikáté. Ať si měřiči vyjasní, proč měření fyzikálních parametrů nefunguje ve vztahu měření vs realita u počasí. Pak budou vědět, proč nefunguje u zvuku. Do té doby, sláma, sláma...
Nemyslim si, ze to je porovnatelne.

Ak to zjednodusim, tak meranie zvuku je zaznam fyzikalnej veliciny (tlaku vzduchu). Ze to (nejako) funguje sa mozes presvedcit kedykolvek si pustis nejaku nahravku.

Ano, je to zaznam len na jednom konkretnom mieste. Ale preco tvrdis, ze to nefunguje?

Pride mi ze tu riesis nejaky uplne iny problem...

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

Ramones píše:
27 čer 2020 08:51
Jiri píše:
26 čer 2020 22:36
PavelDosko
Ano, na ucho to rozeznáš během pár vteřin. Naštěstí se rozhodujeme sluchem bez ovlivnění grafy.
Měřiči slyší na ucho jen to, co viděli předtím na grafech. Pokud lidi jako BVa dostanou k poslechu nějaký hifi přístroj, tak se nebudou schopni k jeho zvuku vyjádřit dokud neuvidí grafy, bo neví co by měl vlastně slyšet.
....nebo také opačně.
Pocitáři slyší změny, když vidí, co se měnilo. Slepý test je pro netečný.
Něco jako při striptýzu s šátkem přes oči.
Pokud tu babu nevidí nebo si na ni nesáhnou, tak k žádné "změně" nedojde... :oops:
ty vis co a jak a kde a kolikrat jsem zkousel nebo jen zas plkas do vetru ?

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

skypi píše:
26 čer 2020 23:48
Říká ten, který zpochybňuje principielně jako neprůkazný i korektně provedený ABX slepý test...
No mě by zajímalo, zda někdo s CA Dacmagic+ jako zdrojem je schopen v korektně provedeném ABX testu hodnotit rozdíly jinak než jen "nie je počuť". Potom samozřejmě levnější zesilovač jako třeba BVa ve srovnání s dražší konkurencí vychází jako výhodnější koupě bo zvukově jsou shodné.
Zajímavé by ale bylo ve stejné sestavě porovnávat i s levnějším zesilovačem než BVa. O takovém test reportu jsem tu nikdy nečetl.

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Antony píše:
27 čer 2020 08:33
Strejdin
Další pseudoargument v řadě. Fakt nemá smysl reagovat. Naposledy:
Zvuk není lidský vynález. Je to fyzikální jev. Byl tu dávno před člověkem. Měření zvuku je lidský vynález.
dtto pro počasí.
Ad. "měření" počasí vs. zvuk - jak to můžeš vůbec srovnávat ? - to myslíš opravdu vážně *headbang* Nechce se mi vůbec věřit, že něco takového může technik napsat a použít jako argument ? Jinak, jestli prší, v daném místě a čase Ti klidně "změřím" i já - chceš to v mm vodního sloupce nebo v litrech...

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Antony:
Jinak zpět k tématu – mě to opravdu zajímá a snažím se k tomu přistupovat bez předsudků.
V podstatě je to jednoduchý úkol, skoro nehodný 21. století. Porovnat dva výstupní zvukové signály, a to sluchem i měřením. Věřte tomu, že pokud bude rozdíl sluchem v slepém testu jednoznačně rozpoznán (je tu skupina, která se hlásí k tomu, že rozdíl jasně slyší – šeďour a další) měření ho potvrdí a najde i příčinu.
Rád na uskutečnění takového testu finančně přispěji a zúčastním se ho.
Pojďme do toho. Zodpovíme tuto otázku a budeme zapsáni zlatým písmem v historii Hi-Fi. Celý tým, oba tábory.

Kdo nechce, hledá důvody. Kdo chce, hledá způsoby.
Pojďme do toho.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Antony
Čo potvrdzujú tvoje "dôkazy" typu "priamka ohraničená dvoma bodmi" , "potrebný je nekonečný počet bodov", "dve rovaké priamky sú rozdielne." a podobné kraviny??. A stále reči že je málo "bodov", že uši ich rozoznajú "nekonečne veľa" a okamžite. Nyquist (použitý ako argument..) to vyvracia. Z tvojej strany ignorácia realistických argumentov. A potom takéto argumenty označíš ako bludy. A tvojej strany ako argument kolovrátok stále rovnakých nezmyslov.. Tak nekecaj. A pochváľ sa, v akom technickom obore si aktívny, nech viem, kde si mám dávať pozor.. ;)
Do té doby, sláma, sláma...
Skúsil si to konzumovať? :oops:

Jiri
Mna by zase zaujímalo, či niekto s tvojím "vybavením" by dokázal v korektnom slepom teste rozlíšiť ten CA DM+ od tvojho "vybavenia". Páska cez oči by fungovala presne rovnako, ako zaliatie uší voskom. Bolo by po "rozlíšení".Stavím kľudne 1000EUR, že ani náhodou.. Mudrovať si začal, keď PMA nameral nejaké mV rušení niekde v pásme vysoko nad 1MHz,čo "normálnym" prístrojom za DACom nijako nevadí.. Jednoducho to neprenesú.
Podstatné je to, ako to reprodukuje užitočný akustický signál. A ako to reálne funguje, si môžeš prečítať tu, aj detailné fakty (z viacerých zdrojov..) aj nejaký popis zvuku, všetko od PMA... Ty (aj Antony..) o tvojom "vybavení" nevieš nič, len že to hrá zase o "level" lepšie ako predchádzajúci model..Ale však samozrejme načo, ty fakty nepotrebuješ,však "ty to počuješ". A teraz daj tú o Karkulke :D ..

skypi
Ad. "měření" počasí vs. zvuk - jak to můžeš vůbec srovnávat ? - to myslíš opravdu vážně
Myslí to vážne , bohužiaľ..O to je to horšie. Pretože ani netuší počet vstupných parametrov v jednom a druhom prípade. Len slovná ekvilibristika.
Naposledy upravil(a) BVa dne 27 čer 2020 12:21, celkem upraveno 1 x.

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Jiri píše:
27 čer 2020 10:52
skypi píše:
26 čer 2020 23:48
No mě by zajímalo, zda někdo s CA Dacmagic+ jako zdrojem je schopen v korektně provedeném ABX testu hodnotit rozdíly jinak než jen "nie je počuť". Potom samozřejmě levnější zesilovač jako třeba BVa ve srovnání s dražší konkurencí vychází jako výhodnější koupě bo zvukově jsou shodné.
Zajímavé by ale bylo ve stejné sestavě porovnávat i s levnějším zesilovačem než BVa. O takovém test reportu jsem tu nikdy nečetl.
Tak si to vřele doporučuji vyzkoušet - prostě si ten slepák korektně udělej (resp. nechej technicky připravit-protože se to bez přípravy-měření-korektně udělat nedá), jestli se tedy chceš dozvědět, jak to reálně je... Tvůj zesilovač má být k rušení dle slov výrobce "takřka netečný" - tak vzhůru do toho... Ale pokud odmítáš připustit, že i "levný" zesilovač může mít vynikající konstrukční úroveň a parametry-a měřitelné, dokladovatelné (třeba ten od BVaudio, nebo od Benchmark) , ne jen napsané v prospektu, tak je mi jasné, že na to nikdy nedojde...

Odpovědět