Měření vs. poslech

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Měření vs. poslech

Příspěvek od kychtax »

cca 10/10 lidí s kterými jsem mluvil jsme si potvrdili, že sroll na výstavách hraje jinak než jiné sestavy ..a vice versa. A vy tady chcete tvrdit, že by Jiri nepoznal rozdíl mezi jeho sestavou a sestavou s DACmagic+. To Vám trochu ujelo. Kdo byl na výstavě a slyšel, musí se tomu nyní od srdce zasmát/usmívat se/kroutit nevěřícně hlavou.. :D

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

A kde to je strejdine, dej prosím link, nečtu vše na foru. Máš foto? Rád si přečtu něčí testík/report.
Sedour - opět zajímavý post. *thumbs up*

BVa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BVa »

kychtax,
môžeš krútiť čím chceš, aj sa smiať.. Či by to poznal, (ak by to poznal) by sa ukázalo až by to poznal naslepo, sluchom, nielen rečami.
Počul som to, viackrát, a počul som aj rôzne názory, nielen to, čo sa tu prezentuje ( "s kterými jsem mluvil"),
napr. toto , alebo názor miestneho člena
A ešte k tomuto
Měl by jste si občas zajet poslechnout lepší sestavy. Na výstavy nebo k někomu.. zdá se že Vám chybí kontakt s hifi realitou.
Na takej výstave som bol viackrát, ako vystavovateľ. Po jednej výstave (cca pred 18-19 rokmi, v Prahe ), keď oproti mne bol iný vystavovateľ, s "lepšou" zostavou, asi 10x drahšou ako ja, som sa na výstavy vyprdol. Keď sa na chodbe ľudia, ktorí boli u nás aj u neho otvorene bavili, prečo mu to hrá tak naprd, keď je to 10x drahšie, tak mu zlyhali nervy a začali zákulisné a veľmi nepríjemné intrigy a podpásovky.. Toto je tá "hifi" realita.. ;)
BVaudio

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

kychtax píše:
27 čer 2020 15:57
A kde to je strejdine, dej prosím link, nečtu vše na foru. Máš foto? Rád si přečtu něčí testík/report.
Sedour - opět zajímavý post. *thumbs up*
Ále četl jsi to , i mi odpovídal, 😔 no, na to jakou máš zvukovou paměť. Hledat to nebudu, vždyť já to ani neumím 😁. Foto sem přiložím (upozornění, vše na foto je především aby to hezky vypadalo a samozřejmě taky hrálo) , test psát nebudu, není o čem.
Přílohy
DSC_0713.JPG

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

BVa
Věř, že za 20let se svět audia změnil opravdu hodně.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Strejdin píše:
27 čer 2020 15:49
[
Kecáš a nebo si nepamatuješ, kromě již jinde mnou psaného jsem přesně včera zapochyboval o svém rozumu, snesl z půdy pc kabel a měnil,.... no a? no a nic 🤨😁
A teď přijde na řadu zmínit vykopávky na kterých hraju, co?
Koukám, že máš samé fejkové kabely z Aliexpress za pár USD. Tak doufám, že sis podle toho nevytvořil všeobecný názor na originální kabeláž. *headbang*

BVa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BVa »

Jiri píše:
27 čer 2020 16:29
BVa
Věř, že za 20let se svět audia změnil opravdu hodně.
Nejde o "vieru". Ide o fakty. Ja som v tomto taký "neveriaci Tomáš". ;) Verím až tým faktom..
BVaudio

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

A je to tady 😁😂, představ si Jiri že udělal, a ty jsi bystrozraky všeználek.

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

kychtax píše:
27 čer 2020 15:53
cca 10/10 lidí s kterými jsem mluvil jsme si potvrdili, že sroll na výstavách hraje jinak než jiné sestavy ..a vice versa. A vy tady chcete tvrdit, že by Jiri nepoznal rozdíl mezi jeho sestavou a sestavou s DACmagic+. To Vám trochu ujelo. Kdo byl na výstavě a slyšel, musí se tomu nyní od srdce zasmát/usmívat se/kroutit nevěřícně hlavou.. :D
*headbang* to myslíš vážně... ? "Hodnotit" zvuk z produkce na výstavách?
A ad. DACMagic + - no, pokud korektní slepák, srovnané úrovně atd. , tak si škodolibě tipuju, že by to bylo překvapení.. 😁

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Jinak teda, abych teda "zapadl" s okoposlechem, tak zrovna minulý rok (letos jsme nebyli) Šroll s těma oválnejma většíma bednama v tom pidipokoji 👎.. O "galaxii' líp hrály kompaktní aktivní koax Genelec se subwooferem v nearfieldu... 😏

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

kychtax píše:
27 čer 2020 15:53
nerad to pisu, Honzo, ale v patek na vystave 2020 to hralo u Srolla pri mych asi 4 navstevach fakt nedobre

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Zamerne nepisu jestli sroll dobre nedobre. Pisi jinak. Jo?
Proc by nesel zvuk na vystavach hodnotit? Jde..ale lepe s urcitym odstupem. Cough se do toho taky vesele pousti. Nejaky zakladni zvuk sestavy, clovek si obrazek udela. Kdyz neni nekde prusvih. Nebo nekdy kdyz ten prusvih clovek odhadne, slysi a umi "odecist" od vysledku. Tak taky.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Ale kdyz jsem na vystave slysel diskuse nadsenych hifistu u nekterych pro me nemozne hrajicich sestav. Nedivim se pretlacovackam na forech. Nekteri lidi holt neslysi. Prip. maji radi nejaky urcity typicky atribut, vycuhujici a podle toho pak hodnoti zvuk, jim blizky..

Jak z toho ven. Chodit na koncerty, poslouchat zivou. Ukladat v pameti a dle toho ladit sestavu.

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

To Kychtax
No tak s Coughem - to ses střelil do vlastní nohy... Má rozsáhlé zkušenosti s živou hudbou i "technikáliemi" kolem a doma sestavu, která je reálný hi-tech, záměrně nepíšu "high-end" , protože to je dnes zcela zprofanovaný pojem... A sorry jako, asi ani netušíš, jaké rozlišení, zkreslení a výkonové parametry mají třeba špičkové drivery v jeho sestavě oproti tomu v těch tvých... I proto mi ty komentáře o zásadním vlivu "rozehrávání' WBT připadají opravdu úsměvné... 😏

Odpovědět