Měření vs. poslech
Re: Měření vs. poslech
Skypi. Psal jsi ze zvuk na vystavach se nehodnoti, na to jsem reagoval jo? Nic vic. Myslim si ze I zvuk sestavy z vystavy nejakou vypovidaci hodnotu pro posluchace ma.
Hmmm... A jakou teda ?
Jak ti to sedi s Tvou nebo jinou znamou sestavou napr. Treba kdyz slysis naprosto stejnou a Tobe naprosto znamou nahravku. Proto si lidi prece berou cdcka s sebou ..a nuti je vystavovatelum prehravat. To dela I ten Ivo, vytahne na navsteve nejake sve cd.
Chodit na koncerty,... A kolik koncertu jsi slyšel ze hráli kvalitneji než např u tebe doma?
Co to je za otazku, hihih..
To je náhodou otázka přímo na tělo! Kupříkladu, když jsem byl naposledy v karlínském Fóru na koncertu legend newyorského undergroundu (John Zorn aj.), tak ten amplifikovaný zvuk byl tak strašný, že jsem v polovině musel odejít. A toto nebyla ojedinělá zkušenost s živými koncerty (zdůrazňuji: amplifikovanými). Ti hoši za zvukovými pulty musí být nahluchlí!
Přesně, o kvalitním zvuku se dá bavit ještě tak u akustický hudby, nazvučený koncerty jsou v podstatě vždycky nesnesitelně přeřvaný a ve výsledku zvukově mizerný. Já už bych dneska třeba na rockový koncert nešel.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Děkuji kychtaxovi, že upozornil na mou praktickou zkušenost s kabely. Mám všechny původní vyměněné za vítěze testů a výhodná koupě, atd. A opravdu neslyším zlepšení. Ale vnímám zlepšení.
No, kabely jsou hezčí než původní, hlavně ten Wireworld je krásný.
Možná to má vliv, ale nejde to měřením poznat a sám se motám v kruhu, jestli je stejné lepší než stejné.
Tak krásné kabely zůstaly a nic s nimi dělat nebudu.
Stejně ta moje sestava je repro k PC
.
Možná bych dal podnět k zamyšlení majitelům Monitor Audio. Dotahovaní šroubu. Jak nejlépe je reproduktory dotáhnout. Třeba ta čtvrtina od kontaktu hlavy k zadní stěně není optimální.
No, kabely jsou hezčí než původní, hlavně ten Wireworld je krásný.
Možná to má vliv, ale nejde to měřením poznat a sám se motám v kruhu, jestli je stejné lepší než stejné.
Tak krásné kabely zůstaly a nic s nimi dělat nebudu.
Stejně ta moje sestava je repro k PC

Možná bych dal podnět k zamyšlení majitelům Monitor Audio. Dotahovaní šroubu. Jak nejlépe je reproduktory dotáhnout. Třeba ta čtvrtina od kontaktu hlavy k zadní stěně není optimální.
Nejlepší zvuk na světě je, když se smaží řízky!!!
To je stará známá pravda... Tak se trochu uvolněte bardi....
... Dobrou noc
To je stará známá pravda... Tak se trochu uvolněte bardi....

Je pěkný, jak si to přizpůsobuješ, aby se ti líp vysvětloval ten rozdíl, kterej jsme tam slyšeli.BVa píše: ↑27 čer 2020 14:03šeďourto už asi 10x urobil. A nožičky / nenožičky , ten signál za prístrojom sa nezmenil ani o...chlp. Očakávam argument, že prístroj nebol dostatočne kvalitný..racionální technik to dělat nebude, páč![]()
K tej výmene nožičiek , zmene zvuku ...Tipnem si, že to bolo nejaké demo, spojené s presvedčivým výkladom predajcu, hrala sa rôzna hudba a nikto sa nezaťažoval nejakým zrovnaním hlasitosti a podobnými detailmi . Však to každý počuje, nie??
Aj ja som počul o takej hromadnej spokojnosti na jednej výstave, kde sa prítomní rozplývali nad výborným priestorom.. Až kým tam neprišiel PD a po asi 3 sekundách im nepovedal, že majú prefázovaný jeden box...
A sám som zažil, keď som ešte vystavoval, ako jeden známy recenzent a "zlatoušec" si sadol , počúval a spokojne si podupával do rytmu a bol veľmi spokojný. Až kým sa nepostavil a nešiel sa pozrieť za prístroje na káble. A s výkrikom " to predsa nemôže takto hrať!" vybehol z miestnosti, keď zbadal CYSY 4x2,5, s ktorým som tam "provokoval". Tak je to s tým sluchom..![]()
Nevím, co myslíš tím "demo", ale pouštěli opakovaně nějakej džezík, kde hrál hlavní roli ženskej hlas.Zabarvení hlasu se posouvalo nahoru, nebo dolu.Byli to nuance, ale slyšet to bylo.Proto jsem psal o udivenejch pohledech lidí.
Na hlasitost ten člověk nesahal, na to jsem si dal pozor.
Ty jsi asi nepochopil, že to píšu jen jako příklad, ne jako fakt.Nebyl to korektní slepej test.Byl jsem na to, ale hrozně zvědavej.Já jsem k tomu přistupoval jako skeptik s určitým technickým vzděláním, takže jsem od toho nic nečekal.
Vadí mi, že zbytečně děláš z lidí blbce.Šmahem to odsoudíš, přizpůsobíš si fakta a popíšeš, jak to podle tebe bylo.Aniž bys byl přítomen.A pak, aby si svýmu tvrzení dodal váhu, napíšeš...to už jsem počul stokrát pred tým.
Víš, PD není sám, kdo poslechem pozná přefázovanou bednu.Pár let nazpět, jsem o tom psal na fóru po nějaký hifi výstavě.A když jsem na tuhle chybu upozornil vystavovatele, urazil se, se slovy...to neni možný.
Podobnejch chyb, jsem za ty léta, co se tomu věnuju, viděl spoustu a na spoustu z nich jsem taky upozornil.
A jsem rád, že sis pochválil svojí práci a bezvadnej zvuk.Úplně z toho čiší tvoje skromnost a nenucenost.Ještě by jsi měl zmínit jméno toho recenzenta, aby si tomu dodal větší váhu.
Ale děláš dobře, že se chválíš.Taky jsem letos na výstavě pochválil naše kabely.Opakovaně.A návštěvníci se u nich zastavovali, prohlíželi si je a fotili si je.
kabelguru.cz
Ještě bych se vrátil k tematu DAC Magic, který tady před spoustou popsanejch stran někde proběhlo.
Kdysi, před lety, jsem měl poměrně levnou sestavu, která sestávala z CD transportu/DACu/Dispre/Symasymu/2pásem od B.Sýkory.Ten transport a DAC byli značky Micromega.
Přišel ke mě na návštěvu tehdejší člen fóra Dinosaur jr a přinesl sebou DAC Magic.Poslouchali jsme hudbu na mojí sestavě, poslouchali z mých a donesených CD a pak jsme vyměnili můj DAC za ten jeho.
Překvapilo mě to, ale Magic měl lepší zvuk.Určitě jsem byl tenkrát zklamanej, protože jsem si myslel, že ten Micromega DUO DAC má opravdu dobrej zvuk, nebo jsem si dokonce možná myslel, že bude lepší.Jeho podání bylo teplejší, Magic hrál neutrálněji.
Změnil jsem po čase mírně preference, přestal jsem používat CD a začal jsem pouštět muziku z notebooku.K DACu Micromega jsem nejprve používal transport USB/koax.Ale pak jsem ještě vyměnil samotnej DAC, abych se zbavil převodu USB/koax, zkrátil cestu signálu, ale hlavně získal lepší zvuk.Micromegu nahradil ODAC, s přesnejším, neutrálnějším zvukem.
Ještě jednou pak došlo na krátký porovnání Magic, tentokrát už s ODACem.Na žádnej rozdíl ve zvuku si nevzpomínám, rozdíl cenovej, ale hovořil jasně ve prospěch ODACu.
Tolik moje zkušenost.
Kdysi, před lety, jsem měl poměrně levnou sestavu, která sestávala z CD transportu/DACu/Dispre/Symasymu/2pásem od B.Sýkory.Ten transport a DAC byli značky Micromega.
Přišel ke mě na návštěvu tehdejší člen fóra Dinosaur jr a přinesl sebou DAC Magic.Poslouchali jsme hudbu na mojí sestavě, poslouchali z mých a donesených CD a pak jsme vyměnili můj DAC za ten jeho.
Překvapilo mě to, ale Magic měl lepší zvuk.Určitě jsem byl tenkrát zklamanej, protože jsem si myslel, že ten Micromega DUO DAC má opravdu dobrej zvuk, nebo jsem si dokonce možná myslel, že bude lepší.Jeho podání bylo teplejší, Magic hrál neutrálněji.
Změnil jsem po čase mírně preference, přestal jsem používat CD a začal jsem pouštět muziku z notebooku.K DACu Micromega jsem nejprve používal transport USB/koax.Ale pak jsem ještě vyměnil samotnej DAC, abych se zbavil převodu USB/koax, zkrátil cestu signálu, ale hlavně získal lepší zvuk.Micromegu nahradil ODAC, s přesnejším, neutrálnějším zvukem.
Ještě jednou pak došlo na krátký porovnání Magic, tentokrát už s ODACem.Na žádnej rozdíl ve zvuku si nevzpomínám, rozdíl cenovej, ale hovořil jasně ve prospěch ODACu.
Tolik moje zkušenost.
kabelguru.cz
šeďour
demo - akcia predajcu/výrobcu tých nožičiek, s účelom demonštrovať ich funkciu, určite aj s výkladom, čo všetko to robí..Pár takých demo akcií som zažil, vtedy funguje všetko..
ad skúsenosť z recenzentom na výstave - bolo to pred cca 17-18 rokmi, takže ako nejaká pochvala je to teraz platné ako mŕtvemu kabát..Ukazuje to predpojatosť, s akou sa často zvuk hodnotí.
Prefázovaný box- iste poznať sa to dá jednoducho, z pocitu "je všade a nikde".. Lenže tí poslucháči "priestoru" to vtedy hodnotili ako prednosť.
CA DM+ ..úprimne je mi to jedno, čo si kto myslí. Som iba užívateľ, hrá to dobre, vyhovuje mi to, nikomu to nevnucujem. To je všetko. A nejaké rušenia v mV nad 1MHz (každý drát funguje aj ako anténa..) sú mi fuk, ak to neinterferuje do audiopásma, čo by ale bolo jasne poznať na meraní. Nehovorím, že neexistujú novšie, rovnako dobré alebo aj lepšie(parametrami) a z a nižšiu cenu. No a? Preto musím ten CA DM+ okamžite vyhodiť a "popluvať"? Existujú aj výrazne horšie a výrazne drahšie..
demo - akcia predajcu/výrobcu tých nožičiek, s účelom demonštrovať ich funkciu, určite aj s výkladom, čo všetko to robí..Pár takých demo akcií som zažil, vtedy funguje všetko..
ad skúsenosť z recenzentom na výstave - bolo to pred cca 17-18 rokmi, takže ako nejaká pochvala je to teraz platné ako mŕtvemu kabát..Ukazuje to predpojatosť, s akou sa často zvuk hodnotí.
Prefázovaný box- iste poznať sa to dá jednoducho, z pocitu "je všade a nikde".. Lenže tí poslucháči "priestoru" to vtedy hodnotili ako prednosť.
CA DM+ ..úprimne je mi to jedno, čo si kto myslí. Som iba užívateľ, hrá to dobre, vyhovuje mi to, nikomu to nevnucujem. To je všetko. A nejaké rušenia v mV nad 1MHz (každý drát funguje aj ako anténa..) sú mi fuk, ak to neinterferuje do audiopásma, čo by ale bolo jasne poznať na meraní. Nehovorím, že neexistujú novšie, rovnako dobré alebo aj lepšie(parametrami) a z a nižšiu cenu. No a? Preto musím ten CA DM+ okamžite vyhodiť a "popluvať"? Existujú aj výrazne horšie a výrazne drahšie..
Ne ne, nepsal jsem o DAC Magicu pro to, abych ho pohanil.Jen jsem si vzpoměl, že s ním mám krátkou zkušenost a, že když jsem ho poprvně slyšel, tak mě překvapil velmi dobrým zvukem.A proto mi zůstal v hlavě.Jen při tom pozdějším porovnání s ODACem, se už žádnej zvukovej posun nekonal, takže jsem ho pustil ze zřetele.
A jestli byl prodejce nožiček iluzionista, tak hodně dobrej.Mě se to líbilo a klidně půjdu na takovýhle předvádění znova.Domů si to nekoupím.Je to drahý a nemyslím, že bych to potřeboval.
A jestli byl prodejce nožiček iluzionista, tak hodně dobrej.Mě se to líbilo a klidně půjdu na takovýhle předvádění znova.Domů si to nekoupím.Je to drahý a nemyslím, že bych to potřeboval.
kabelguru.cz
Je k neuvereni kolik se tady toho popise o čínském suntu, jako je DAC Magicu plus.

https://www.audiosciencereview.com/foru ... s-dacs.10/
A už aj ich sa ceny pohybuju do 1000-3000€ a možno aj viac .
https://www.audiosciencereview.com/foru ... nce_Index/