Měření vs. poslech
Re: Měření vs. poslech
Chlapi, ak mi chcete naozaj pomoct, tak poradte kombinovanu chladnicku, ktora je ticha. Sice som vyberal tichu chladnicku, 37 dB(A) podla specifikacii vyrobcu, ale dopadlo to tak, ze ta chladnicka vydava horsie zvuky, nez umyvacka riadu s 39 dB(A).
A ako som zistil, tak vyrobca k tomu ma i peknu informacnu stranku, kde popisuje vsetky mozne zvuky ktore ten kram vyraba a u ktorych tvrdi "This sound is Normal.":
- https://www.lg.com/us/support/help-libr ... 0292153479
PS: chytrejsi sa urcite dovtipia odkial sa vzala ta pol hodina posluchu, co som spominal minule.
A ako som zistil, tak vyrobca k tomu ma i peknu informacnu stranku, kde popisuje vsetky mozne zvuky ktore ten kram vyraba a u ktorych tvrdi "This sound is Normal.":
- https://www.lg.com/us/support/help-libr ... 0292153479
PS: chytrejsi sa urcite dovtipia odkial sa vzala ta pol hodina posluchu, co som spominal minule.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
no jesteze dokazes rozebrat parametry hifi pristroju ktere jsi ani nevidel ...
lednicku proste dej jinam, neni zac
lednicku proste dej jinam, neni zac
Jasně, parametry přístrojů " kvalifikovaně rozebírají" jen zdejší "odborníci" na okoposlech, těma se to tady jen hemží... 
Jsem moc rád, že se ukázalo kde "kovářova kobyla chodí bosa". Tím všechny další rady a doporučení od Miera budou mít odpovídající váhu.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Miero:
Ty, takovy googlista a nevyberes spravne ani lednicku
?
Ale jo, lednice umi byt otravna. Resil.jsem v minulem bydleni, kde byla obyvakoposlechovkokuchyne cca 36 m2. Poridil jsem lednici Liebherr, klasika mrazak dole, lednice nahore, dva motory. Mela snad 36 dB. Nemeril jsem to, ale v reale byla o mnoho tissi nez mycka Siemens, ze dvou tri metru nebyla v normalnim provozu slyset. Jedine v noci, v uplnem tichu se dala poznat. Ale i hudba na urovni sepotu ji v poslechovem miste zamaskovala. Realny problem tedy nula. Dovezl jsem si z DE za asi 1300 Eur, u nas se nedala sehnat ani pres dovozce.
Ty, takovy googlista a nevyberes spravne ani lednicku

Ale jo, lednice umi byt otravna. Resil.jsem v minulem bydleni, kde byla obyvakoposlechovkokuchyne cca 36 m2. Poridil jsem lednici Liebherr, klasika mrazak dole, lednice nahore, dva motory. Mela snad 36 dB. Nemeril jsem to, ale v reale byla o mnoho tissi nez mycka Siemens, ze dvou tri metru nebyla v normalnim provozu slyset. Jedine v noci, v uplnem tichu se dala poznat. Ale i hudba na urovni sepotu ji v poslechovem miste zamaskovala. Realny problem tedy nula. Dovezl jsem si z DE za asi 1300 Eur, u nas se nedala sehnat ani pres dovozce.
Miero:
Čo mám skúsenosť, tak nepozeraj na to čo udávajú výrobcovia, je to ako v hifi
Skutočné parametre si musíš zmerať sám.
Neznášam akýkoľvek cvrkot v domácnosti (od spotrebičov). Tiché spotrebiče robí AEG.
Ale pred tým ako kúpiš novú, skúsil by som podložiť chladničku nejakým lešteným kameňom + odhmotňovacie hroty alebo nejaké finite elemente podložky a hlavne napájanie by som nepodcenil, kábel + furutech koncovky a k tomu gigawat.
Ja mám molitanové podložky v šuflíkoch aj na poličkách aby to nerezonovalo.
Čo mám skúsenosť, tak nepozeraj na to čo udávajú výrobcovia, je to ako v hifi
Neznášam akýkoľvek cvrkot v domácnosti (od spotrebičov). Tiché spotrebiče robí AEG.
Ale pred tým ako kúpiš novú, skúsil by som podložiť chladničku nejakým lešteným kameňom + odhmotňovacie hroty alebo nejaké finite elemente podložky a hlavne napájanie by som nepodcenil, kábel + furutech koncovky a k tomu gigawat.
Ja mám molitanové podložky v šuflíkoch aj na poličkách aby to nerezonovalo.
Njn, chladnicka ako komponent. Ticha Liebherr za 40 tis. Kc, to mozno nebude ani zostatkova cena tych EVO co mam.
Pěkně jsme to vlákno Kocmeister zasvinili. A jelikož uz raději Kocmeister nepřidává fotky, dám tu jednu za něj.
To mas doma takuto farebnu divocinu?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
A co je na tom? Je to jednoduché. Je lednička problém, který vadí? U mě byla. Proto jsem našel řešení. A že mělo svou cenu? No to tak holt na světě chodí

Jinak i stávající ledniča se dá pomerně výrazně ztišit. Řešili jsme s kamarádem, nechtěl kupovat novou. Stálo to asi 1500 Kč na materiálu a půlden práce.
Jen nerozumím tomu, jak s pořízením ledničky, která splní nějaké požadavky, souvisí zůstatková cena beden

Jinak hodnocení vkusu je čistě subjektivní záležitost. Jinému by se třeba nelíbil halabala nestyl a dráty trčící zpod televize.... Ale pak jsou tu objektivní a pro zvuk zásadní věci typu volba beden vs velikost místnosti, odstupy beden od sebe, stěn a posluchače, řešení frekvenční vyrovnanosti a dozvuku atd. A v tom jsou tyhle dvě poslechovky jako dětská plastová koloběžka vs Koenigsegg Regera.
Naposledy upravil(a) PítrsPraha dne 02 črc 2020 08:34, celkem upraveno 1 x.
Miero Já nerozumím řeči tvého kmene.
Pitrs, OK, diky za nakopnutie - nieco s tym skusim spravit.
fb_mirek, odhliadnuc od farieb, tie akusticke upravy na mna i z fotky posobia, ze pozeru vsetky odrazy vyssich frekvencii. V tom mal tie EVO? To by nehralo dobre, u nich vykon mimo osu pada dolu uz od 5kHz.
fb_mirek, odhliadnuc od farieb, tie akusticke upravy na mna i z fotky posobia, ze pozeru vsetky odrazy vyssich frekvencii. V tom mal tie EVO? To by nehralo dobre, u nich vykon mimo osu pada dolu uz od 5kHz.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Miero, opravdu si dej závazek a o akustice už nepiš. Z toho, co píšeš, je patrné, že tvé znalosti odpovídají tomu, jak je akusticky "vyřešená" tvá poslechovka. Z toho, co jsi ukázal a zatím o akustice, akustických úpravách a prvcích napsal, jasně plyne, že tvá kvalifikace je v tomhle jedna velká nula.
Pitrs, neviem ake su tvoje znalosti, ale IMO nemas nic, co by poprelo to, co som napisal... 

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
mas recht, jak se to neodrazi o papundeklovou skrinku a lednicku nemuze to fungovat