Měření vs. poslech

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Miero
Kontaktovat uživatele:

Re: Měření vs. poslech

Příspěvek od Miero »

Chlapi, ak mi chcete naozaj pomoct, tak poradte kombinovanu chladnicku, ktora je ticha. Sice som vyberal tichu chladnicku, 37 dB(A) podla specifikacii vyrobcu, ale dopadlo to tak, ze ta chladnicka vydava horsie zvuky, nez umyvacka riadu s 39 dB(A).

A ako som zistil, tak vyrobca k tomu ma i peknu informacnu stranku, kde popisuje vsetky mozne zvuky ktore ten kram vyraba a u ktorych tvrdi "This sound is Normal.":
- https://www.lg.com/us/support/help-libr ... 0292153479

PS: chytrejsi sa urcite dovtipia odkial sa vzala ta pol hodina posluchu, co som spominal minule.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

no jesteze dokazes rozebrat parametry hifi pristroju ktere jsi ani nevidel ...

lednicku proste dej jinam, neni zac

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Jasně, parametry přístrojů " kvalifikovaně rozebírají" jen zdejší "odborníci" na okoposlech, těma se to tady jen hemží... 😁

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Jsem moc rád, že se ukázalo kde "kovářova kobyla chodí bosa". Tím všechny další rady a doporučení od Miera budou mít odpovídající váhu.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Miero:
Ty, takovy googlista a nevyberes spravne ani lednicku :D ?

Ale jo, lednice umi byt otravna. Resil.jsem v minulem bydleni, kde byla obyvakoposlechovkokuchyne cca 36 m2. Poridil jsem lednici Liebherr, klasika mrazak dole, lednice nahore, dva motory. Mela snad 36 dB. Nemeril jsem to, ale v reale byla o mnoho tissi nez mycka Siemens, ze dvou tri metru nebyla v normalnim provozu slyset. Jedine v noci, v uplnem tichu se dala poznat. Ale i hudba na urovni sepotu ji v poslechovem miste zamaskovala. Realny problem tedy nula. Dovezl jsem si z DE za asi 1300 Eur, u nas se nedala sehnat ani pres dovozce.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Miero:
Čo mám skúsenosť, tak nepozeraj na to čo udávajú výrobcovia, je to ako v hifi😁 Skutočné parametre si musíš zmerať sám.
Neznášam akýkoľvek cvrkot v domácnosti (od spotrebičov). Tiché spotrebiče robí AEG.
Ale pred tým ako kúpiš novú, skúsil by som podložiť chladničku nejakým lešteným kameňom + odhmotňovacie hroty alebo nejaké finite elemente podložky a hlavne napájanie by som nepodcenil, kábel + furutech koncovky a k tomu gigawat. 😁
Ja mám molitanové podložky v šuflíkoch aj na poličkách aby to nerezonovalo.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Njn, chladnicka ako komponent. Ticha Liebherr za 40 tis. Kc, to mozno nebude ani zostatkova cena tych EVO co mam.

fb_mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_mirek »

Pěkně jsme to vlákno Kocmeister zasvinili. A jelikož uz raději Kocmeister nepřidává fotky, dám tu jednu za něj.
Přílohy
IMG_20200701_233951.jpg

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

To mas doma takuto farebnu divocinu?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Miero píše:
01 črc 2020 23:23
Njn, chladnicka ako komponent. Ticha Liebherr za 40 tis. Kc, to mozno nebude ani zostatkova cena tych EVO co mam.
A co je na tom? Je to jednoduché. Je lednička problém, který vadí? U mě byla. Proto jsem našel řešení. A že mělo svou cenu? No to tak holt na světě chodí ;) .
Jinak i stávající ledniča se dá pomerně výrazně ztišit. Řešili jsme s kamarádem, nechtěl kupovat novou. Stálo to asi 1500 Kč na materiálu a půlden práce.

Jen nerozumím tomu, jak s pořízením ledničky, která splní nějaké požadavky, souvisí zůstatková cena beden :shock: .

Jinak hodnocení vkusu je čistě subjektivní záležitost. Jinému by se třeba nelíbil halabala nestyl a dráty trčící zpod televize.... Ale pak jsou tu objektivní a pro zvuk zásadní věci typu volba beden vs velikost místnosti, odstupy beden od sebe, stěn a posluchače, řešení frekvenční vyrovnanosti a dozvuku atd. A v tom jsou tyhle dvě poslechovky jako dětská plastová koloběžka vs Koenigsegg Regera.
Naposledy upravil(a) PítrsPraha dne 02 črc 2020 08:34, celkem upraveno 1 x.

fb_mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_mirek »

Miero Já nerozumím řeči tvého kmene.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Pitrs, OK, diky za nakopnutie - nieco s tym skusim spravit.

fb_mirek, odhliadnuc od farieb, tie akusticke upravy na mna i z fotky posobia, ze pozeru vsetky odrazy vyssich frekvencii. V tom mal tie EVO? To by nehralo dobre, u nich vykon mimo osu pada dolu uz od 5kHz.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Miero, opravdu si dej závazek a o akustice už nepiš. Z toho, co píšeš, je patrné, že tvé znalosti odpovídají tomu, jak je akusticky "vyřešená" tvá poslechovka. Z toho, co jsi ukázal a zatím o akustice, akustických úpravách a prvcích napsal, jasně plyne, že tvá kvalifikace je v tomhle jedna velká nula.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Pitrs, neviem ake su tvoje znalosti, ale IMO nemas nic, co by poprelo to, co som napisal... :-)

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

mas recht, jak se to neodrazi o papundeklovou skrinku a lednicku nemuze to fungovat

Odpovědět