Měření vs. poslech

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Měření vs. poslech

Příspěvek od Antony »

Hmm, jak dojdou měřičům argumenty, začnou urážet. Je vidět, že je to stejné zlatotelecí sektářství, jako každá jiná skupina zaslepených fanatiků.
Poučné zjištění. Děkuji.

Ve volných chvílích si zjistěte, proč měření dílčích parametrů nefunguje u počasí. Do té doby jsou vaše slova jen prázdné mantry.

fb_mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_mirek »

Efekt motýlích křídel.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

To řekni hydrometeorologům. Jistě budou mít radost.

ZdenekJR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekJR »

"zlatotelecí sektářství", "prázdné mantry" - nevím kdo tady uráží..

ale vrtá mě hlavou jaké dílčí parametry nelze měřit u počasí (síla, směr větru, velikost srážek, sluneční svit atd.), opravdu mě to zajímá

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

U každého iný pocit pri počuvaní muziky. :D

https://eduworld.sk/cd/eliska-herinkova ... nuje-hudba

cit pre všetko " harmónia duše " http://www.ped.muni.cz/wmus/studium/dok ... ranova.htm

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

ZdenekJR píše:
16 čer 2020 20:37
"zlatotelecí sektářství", "prázdné mantry" - nevím kdo tady uráží..

ale vrtá mě hlavou jaké dílčí parametry nelze měřit u počasí (síla, směr větru, velikost srážek, sluneční svit atd.), opravdu mě to zajímá
A) Mé výroky přišly až po Aktech X a podobných. Nelíbí se ti vlastní medicína?
B) Naopak. Tvrdím, že dílčí parametry u počasí, stejně jako u zvuku, měřit lze. Současně tvrdím, že měření u počasí není v korelaci s realitou, opět stejně jako měření se zvukem. Pěkná ukázka neschopnosti pochopit smysl psaného textu. Typické pro mantristu.

Co tam máš dál?

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Antony dnes zúri a blabolí viac, než obvykle, smutné, ako ho to pohlcuje, možno, keď naberie trochu posluchových skúseností, bude pokornejší..

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

PítrsPraha píše:
16 čer 2020 19:29
Ramones píše:
16 čer 2020 18:56
Stačí apka v mobilu, třeba Spectroid a zapnout si při měření waterfall.
Měřit v místě poslechu.
Pomocí mikrofonu v telefonu, který má zkreslení jako prase (nehledě na následné zpracování signálu v mobilu) cokoliv "dokazovat" :shock: *headbang* *2thumbsup* ?

A jak by se v praxi ten případný rozdíl na tom plynoucím grafu poznal, když se signál (hudba) pořád mění a z toho grafického znázornění se tudíž nedá poznat, co je změna signálu způsobená plynoucí hudbou a co je změna signálu způsobená něčím jiným? To by mě tedy zajímalo :D .
....než si tady dobrovolně umlátíš hlavu, vyzkoušej si to sám.
Všude ze sebe děláš chytrolína ale skutek utek.
Pusť si mono růžový šum a ty změny mikrofón v mobilu v pohodě zachytí.
Kmitočtový rozsah od 20 do cca 23 000 Hz, to co CD dovolí.
Pokud by ti nestačil šum z YT, sežeň si testovací CD (Stereo-Video)
A ještě ti vysvětlím, jak to ve waterfallu poznat:
U této aplikace se mění homogenita ružové plochy, takže jakoukoliv změnu vidíš opticky a v reálném čase.
Doporučuji i pro ostatní, je to zajímavá zkušenost, jak malá změna polohy měřiče se ihned měřitelně projeví.
Mě to překvapilo také.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Vyzkoušel jsem a jen se shovívavě pousmál....

Proč ignoruješ drastické zkreslení a zoufale malé rozlišení vnesené mikrofonem a elektronikou mobilu? Nahraj si zvuk hudby v místě poslechu mobilem a pak alespoň průměrně kvalitním "diktafonem". Já mám Sony PCM D-100. Pochopíš, jakou "vypovídací hodnotu" má mobil...
Navíc, mono růžový šum poslouchá málokdo. Já poslouchám hudbu a ta v sobě má dramaticky víc nosných informací o zvuku než růžový šum. Mono růžový šum neřekne zhola nic o dynamice, rozlišení, celkovém posazení zvuku na škále muzikální-analytický, o stereo obraze, o hloubce prostoru, o separaci, tranzientech atd. atd. O reálných zvukových vlastnostech neřekne nic. Dvojnásobné nic, pokud se jako měřící zařízení použije mobil.

Proto brát záznam mono růžového šumu pořízený mobilem jako etalon či důkaz (ne)vlivu nějakých úprav v systému na zvuk, je úplná blbost.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Nesouhlasím s tebou a naopak si myslím, že blbosti, kryté slohovým cvičením, šíříš napříč fóry právě ty, který sám nejlépe ví, co a jak a má neustále nutkavou potřebu poučovat ostatní.
Pro ostatní je odkaz tady a každý, ať si to vyzkouší sám, bude-li chtít:
https://play.google.com/store/apps/deta ... trum&hl=cs

A ještě poznámka recorder od Sony máme k dispozici také (asi 10 let).
Tady shoda, nahrává skvěle, ale na ten waterfall stačí opravdu mobil.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

S čím a z jakých faktických důvodů nesouhlasíš? Co z toho, co jsem napsal, považuješ za blbost a z jakých konkrétních důvodů?

Napsal jsem ti konkrétní důvody, proč je tahle metoda doslova k ničemu pro posouzení kvality reprodukce hudby. Odpověď "nesouhlasím" či "to je blbost" je jen nekompetentní programová opozice bez obsahu, bez významu, bez relevance, bez argumentu.

Je dobře, že si umíš představit, jak obrovsky degraduje zvuk mikrofon a elektronika v mobilu i v porovnání s relativně jednoduchým záznamovým zařízením. Ano, na zobrazení waterfallu mono růžového šumu mobil stačí. O schopnosti systému reprodukovat hudbu to ale z důvodů uvedených v předchozím příspěvku neřekne vůbec nic.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Mobil opravdu jen na hrubou představu o módech místnosti apod. Na tohle to používám často třeba když jsem u někoho na návštěvě. Nenapadlo mě, že by to někdo bral vážně a do detailu zkoumal třeba waterfall :o Když to měření porovnám i s blbym Behringerem ECM8000 tak je tam nějaká vzdálená podoba, ale zjišťovat na tom co udělá byť i posun bedny o cenťák, to nevim co je větší šarlatánství jestli tohle nebo beton na zvukovce.
kabelguru.cz

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Troll mumu vylezl ze své nory, aby si zablábolil svoje lži a zbytečnosti. Zalez, a zopakuj si malou násobilku..

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Je tady někdo, kdo dokáže dát dohromady pár smysluplných vět, obsahujících alespoň náznak logické argumentace, a dokáže vysvětlit, proč spousta dílčích měření není schopno věrně popsat realitu v oblasti počasí? Zatím reagovali pouze neúspěšní absolventi pomocné školy, a podle toho to taky vypadalo.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Pre zaujimavost, fr.odozva mikrofonov v iphone:
Obrázek
Zdroj: https://signalessence.com/can-you-use-a ... ecordings/

Odpovědět