MFSL LP vs. CD

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: MFSL LP vs. CD

Příspěvek od MB »

Za posledne 3 dni to boli iba prispevky o ženskych potrebách, nových uzavretých bedniach pre dadafta a este o Petrofe a o tom ako sme schopny zavidiet niekomu peniaze...ale tvoj prispevok som asi prehliadol, to ma mrzí pretože to je fakt asi jediny kvalitny príspevok za posledný týžden...

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Zdeny : Uplne som v telefone prehliadol tvoj príspevok, skús porovnat nejake rovnaké vydania, tj, rovnake vydavatelstvo a rovnaký rok vydania. Myslím, že LP nikto neodsudzuje. Proste je to formát ako každý iný, ma svoje prednosti, ale aj chyby.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Zdeny píše:LP mi podá proti CD lepší prostor, daleko více detailů a zvuk je více barevný, řekl bych je tam slyšet daleko více různých "zvukomaleb", které prostě z CD nejdou.
LP má oproti CD jednu velkou výhodu, a to lepší rozlišení na výškách, jestli se to tak dá říct, nebo jinak - výšky nejsou tak poničené a se ztrátou detailu jako u CD.
<propaganda>A formáty ve vysokém rozlišení právě spojují výhody LP a CD a odstraňují nevýhody obou. *2thumbsup* </propaganda>

Tak se na to dívám já.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

MB píše:Zdeny : Uplne som v telefone prehliadol tvoj príspevok, skús porovnat nejake rovnaké vydania, tj, rovnake vydavatelstvo a rovnaký rok vydania. Myslím, že LP nikto neodsudzuje. Proste je to formát ako každý iný, ma svoje prednosti, ale aj chyby.
Právě, že to tak často vyznívá -LP je přežitek historie a proti dig. formátům nemá co nabídnout. Já to netvrdím, já naopak radši vyslechnu Planetárium z LP než z CD a řadu jiných věcí.
Myslím si, že dřívě, tak v 70. letech, se moc neprznilo tím, že nebylo tolik dostupných prznítek. Řada Cd z dnešní doby je nepříjemně ostrá, nadměrně hlasitá a zvuk nakřáplý.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Určitě jste si tam všimli termínu "custom-built cable" pro propojení tape-ADC ;)

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

ja som niekoľkokrát podobné porovnania absolvoval v Acone (posledné teraz medzi sviatkami) . No aj porovnanie CD od rôznych vydavateľov. Nie je to apriori tak, že to alebo to je lepšie. Aj keď meráky sú za CD. No pre ucho (napr. moje) je veľakrát tá LP akceptovateľnejšia. Verím, že z hľadiska technického má CD, SACD navrch, no niekomu chutí víno suché, niekomu sladké...

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Moc zajímavé. Nevíte někdo, kdo napsal ten článeček?

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Člen audio fóra:
“Když přišlo CD, zbavil jsem se všech svých kazet a gramofonových desek. S nástupem MP3 jsem se pak málem ustahoval k smrti. Teď se cítím jako naprostý idiot.”

MB a Noaid, díky!!!

Go analog!!!

Odpovědět