Nákup v USA

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
JazzAllDay
Kontaktovat uživatele:

Nákup v USA

Příspěvek od JazzAllDay »

Zdravím, koruna sílí a tak nákup v zahraničí - konkrétně v USA se zdá být skvělou volbou. Koukal jsem např. na EBay a zesilovače zde vypadají opravdu slibně. Mám tedy dotaz - máte s nákupem elekroniky v USA zkušenost? Díval jsem se na na některé zadní panely zesíků a vypadá to, že tam mají jiné napětí (120V) je to tak? Jsou tam zádrhele tohoto typu?

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: Nákup v USA

Příspěvek od Rowing »

Samozřejmě, v USA je napětí 110V / 60Hz. Takže pokud nejde přímo na zesilovači přepnout napětí ze 110 V na 230 V (některé jej mají) tak se k němu musí pořídit trafo. To nákup v USA dost znevýhodňuje.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nákup v USA

Příspěvek od vadik »

Pripocti k tomu jeste drahou dopravu (za tezke veci jako je treba zesilovac, reprobedny atd.), clo a DPH (u levnejsich veci lze obejit, kdyz poslou jako darek), no a samozrejme to trafo (na CDP nebo tuner staci nejaky mene vykonny, u zesiku bude potreba si poridit nejaky vykonejsi a tudiz i drazsi). Pokud se to porad vyplati, proc ne...

S nakupem z USA zkusenosti mam vesmes pozitivni. Kupoval jsem tam hodinky - za polovicni cenu, nahradni reminky do tape decku - smesna cena za dopravu: 2.5 USD, za to neposlu balicek ani po CR :) Taky se vyplati nakupovat hadry, proste to co je lehke a neni na 110V :lol:

Odpovědět