North Country
Její případ
http://www.csfd.cz/film/183241-jeji-pripad/
Režie:
Niki Caro
Hudba:
Gustavo Santaolalla
Hrají:
Charlize Theron, Frances McDormand, Sean Bean, Michelle Monaghan, Sissy Spacek, Woody Harrelson, Brad William Henke, Jeremy Renner, Richard Jenkins, Rusty Schwimmer, Chris Mulkey, Amber Heard, Xander Berkeley, Marcus Chait, Jillian Armenante, Corey Stoll, Tom Bower, Dennis E. Garber, Arron Shiver a Sissy Spacek
vynikající film. ano, takhle nějak se to mohlo stát.
tak jako se noaid spouštěl ke kořenům etnicity, i já se spouštěl ke kořenům - svého rodného města. opustil jsem práci v obleku, kancelář, služební auto, cesty po Evropě........... - jak znám ty pásové dopravníky, černý a lepkavý šmír kam se podíváš, dřinu až praští kosti.................
a pivní smrště, kdy se řešila jenom práce, proudy žhavé krve v žilách, noci naplněné vesmírem, mrazivou klenbu nekonečna nad žlutými kužely pouličních lamp,.......
nezažil jsem takový hnus, v ostravských fabrikách se jede na férovku, v dobrém i ve zlém, když na něco nemáš, jdeš z kola ven, nikdo na tebe makat nebude - ale dostaneš šanci.
ano, takhle nějak se to mohlo stát. prostě to překročilo únosnou mez a sestava zrovna nebyla dobrá. pod tlakem.
a ano. takhle nějak to mohlo dopadnout...............
vynikající casting a herecké výkony.