O audiofilství a podobných závislostech

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Zamčeno
Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: O audiofilství a podobných závislostech

Příspěvek od Oldear »

No i mezi tzv. hifisty jsou bazaristé a v tomto foru mnoho, ale je to každého věc. Já po bazaristech nic kupovat nebudu, toť moje volba.

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

Za sebe jsem spokojen,každý obhájil to svoje a všichni jsou naživu,
Paráda je když výsledkem slepého testu je primárně nachytat zlatoušce-to je pak ta radost dvojnásobná,je o čem se bavit *thumbs up* heh-teoreticky samozřejmě,abych se někoho nedopatřením nedotkl

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

NA nám píše - Strejdin, moc pěkné kabely, i ten první, co by měl být jako ten nějaký pořádný a drahý speciál je jen čínký fake kabel metr za 15,-USD, a to samé ty koncovky po 5,-USD. Dobrý pokus.
Já jsem někde uvedl, že vlastním a testuji "nějaký pořádný a drahý speciál" ? Myslím že ne, ale na rozdíl od jiných jsem ten svůj malý test alespoň provedl, ať už to je čínský firemní fake nebo ne. A taky jsem se nikde nedočetl odpověď na mou otázku , bohužel ani nabídku že má někdo zájem tento test provést a postavit například svůj kabel proti "Baumaxu". Promiň, ale tímto mě nepřesvědčíš.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

Oldear : OK, tva volba, ja pres inzerat koupil zesilovac PMA PA4 ktery se uz nevyrabi a byl to muj nej hifi kup co jsem udelal

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

PavelDosko
To si ne úplně pochopil. Nemám nic proti bazarovému prodeji věcí, které již nejsou na trhu jako různé vintage a retro 20, 30 let staré.
Kritizoval jsem novodobé bazaristy, kteří bazar dělají z nových věcí, které si jako koupí a např. do 14 dnů bezdůvodně vrátí. A to se třeba opakuje několikrát za sebou. Prodejci až na vyjímky to dále prodávají jako nové zboží dále prvnímu zákazníkovi. Následně si to koupí člověk, který kupuje novou věc, ale je to v podstatě bazar, který prošel přes 2,3 předchozí zákazníky a nikdo neví co s tím kdo kutil. Kupuji pouze originál zabalené zboží výrobcem a většinou v Německu. Toť moje volba. Každý ať si kupuje, kde chce, třeba v sekáči. Toť zase jeho volba.

Odar

Příspěvek od Odar »

Aj Nemci su obycajni ludia z masa a kosti a vyuzivaju pravo vratenia tovaru tak isto, ako ktokolvek iny u nas / u vas.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

To zcela určitě, za jistých podmínek a popř. s poplatkem, ale dále se to zboží na rozdíl od nás neprodává za plnou cenu jako nové.

Diskuse byla na téma "kabely", k tomu bys Odare něco neměl? Vždy tady jen psychoanalyzuješ.

Už dost, jdu dodělat ty daně, sedím tu u toho už dva dny.

Dobrou chuť k "papů" a ať to hraje všem.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

..ale dále se to zboží na rozdíl od nás neprodává za plnou cenu jako nové.
No, rád bych tomu věřil, ale upřímně nevím, zda to tak vždycky je. Když vezmu do úvahy, že v UK nebo USA je docela běžné, že zákazník vrátí zboží do prodejny a ne vždy je na první pohled poznat, že už bylo použité...

Vrátíme-li se zpět k lokálním trhu. Jaké máte zkušenosti s nákupem v hifi studiích, případně e-shopech s elektronikou? Prodali Vám, nebo se aspoň snažili prodat, již použité zboží jako nové? Dáte někdo případně přednost koupi demo výrobku před novým, ne z důvodu ceny, ale proto, že už je vyzkoušený a nehrozí problém vady hned z výroby?

Já jsem poslední roky zákazníkem Naim studia (nyní Amarock studia) a musím říci, že Petr Svoboda velice dbá na to, abych si zakoupené zboží mohl sám vybalit z krabice tak, jak bylo doručeno do studia.
Ale už se mi také stalo to (edit: zboží od jiného prodejce!), že jsem prodával svůj systém na bazaru a v dobré víře jsem informoval zájemce o mně známém, avšak nesprávném, stáří zesilovače. Po ověření sériového čísla u výrobce jsem vypadal jako podvodník.

Odar

Příspěvek od Odar »

Oldear --> Diskusia o kabloch to povodne nebola ani nahodou, len ono sa to vzdy zvrhne k porovnavaniu si PENISOV :mrgreen: Ku kablom by som co to mal, ale na co - vsak tu su akceptovane len urcite vyhranene nazory "elity", tak sa radsej budeme riadit nimi, nie? *sunglases*

Vela stastia s danovym, to je vacsie dobrodruzstvo, ako prehadzovanie kablov *palec*

EDIT konferencier: vulgární slovo odare měním na méně hrubé.

konferencier
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od konferencier »

Na žádost zakladatele vlákna bylo toto vlákno uzamčeno.
Odar EDITACE posledního příspěvku - vulgarismus. Zdrž se jich prosím propříště (i když je to výstižné tvrzení).
moderátor

Zamčeno