O audiofilství a podobných závislostech
Re: O audiofilství a podobných závislostech
No i mezi tzv. hifisty jsou bazaristé a v tomto foru mnoho, ale je to každého věc. Já po bazaristech nic kupovat nebudu, toť moje volba.
Za sebe jsem spokojen,každý obhájil to svoje a všichni jsou naživu,
Paráda je když výsledkem slepého testu je primárně nachytat zlatoušce-to je pak ta radost dvojnásobná,je o čem se bavit
heh-teoreticky samozřejmě,abych se někoho nedopatřením nedotkl
Paráda je když výsledkem slepého testu je primárně nachytat zlatoušce-to je pak ta radost dvojnásobná,je o čem se bavit
Já jsem někde uvedl, že vlastním a testuji "nějaký pořádný a drahý speciál" ? Myslím že ne, ale na rozdíl od jiných jsem ten svůj malý test alespoň provedl, ať už to je čínský firemní fake nebo ne. A taky jsem se nikde nedočetl odpověď na mou otázku , bohužel ani nabídku že má někdo zájem tento test provést a postavit například svůj kabel proti "Baumaxu". Promiň, ale tímto mě nepřesvědčíš.NA nám píše - Strejdin, moc pěkné kabely, i ten první, co by měl být jako ten nějaký pořádný a drahý speciál je jen čínký fake kabel metr za 15,-USD, a to samé ty koncovky po 5,-USD. Dobrý pokus.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Oldear : OK, tva volba, ja pres inzerat koupil zesilovac PMA PA4 ktery se uz nevyrabi a byl to muj nej hifi kup co jsem udelal
PavelDosko
To si ne úplně pochopil. Nemám nic proti bazarovému prodeji věcí, které již nejsou na trhu jako různé vintage a retro 20, 30 let staré.
Kritizoval jsem novodobé bazaristy, kteří bazar dělají z nových věcí, které si jako koupí a např. do 14 dnů bezdůvodně vrátí. A to se třeba opakuje několikrát za sebou. Prodejci až na vyjímky to dále prodávají jako nové zboží dále prvnímu zákazníkovi. Následně si to koupí člověk, který kupuje novou věc, ale je to v podstatě bazar, který prošel přes 2,3 předchozí zákazníky a nikdo neví co s tím kdo kutil. Kupuji pouze originál zabalené zboží výrobcem a většinou v Německu. Toť moje volba. Každý ať si kupuje, kde chce, třeba v sekáči. Toť zase jeho volba.
To si ne úplně pochopil. Nemám nic proti bazarovému prodeji věcí, které již nejsou na trhu jako různé vintage a retro 20, 30 let staré.
Kritizoval jsem novodobé bazaristy, kteří bazar dělají z nových věcí, které si jako koupí a např. do 14 dnů bezdůvodně vrátí. A to se třeba opakuje několikrát za sebou. Prodejci až na vyjímky to dále prodávají jako nové zboží dále prvnímu zákazníkovi. Následně si to koupí člověk, který kupuje novou věc, ale je to v podstatě bazar, který prošel přes 2,3 předchozí zákazníky a nikdo neví co s tím kdo kutil. Kupuji pouze originál zabalené zboží výrobcem a většinou v Německu. Toť moje volba. Každý ať si kupuje, kde chce, třeba v sekáči. Toť zase jeho volba.
Aj Nemci su obycajni ludia z masa a kosti a vyuzivaju pravo vratenia tovaru tak isto, ako ktokolvek iny u nas / u vas.
To zcela určitě, za jistých podmínek a popř. s poplatkem, ale dále se to zboží na rozdíl od nás neprodává za plnou cenu jako nové.
Diskuse byla na téma "kabely", k tomu bys Odare něco neměl? Vždy tady jen psychoanalyzuješ.
Už dost, jdu dodělat ty daně, sedím tu u toho už dva dny.
Dobrou chuť k "papů" a ať to hraje všem.
Diskuse byla na téma "kabely", k tomu bys Odare něco neměl? Vždy tady jen psychoanalyzuješ.
Už dost, jdu dodělat ty daně, sedím tu u toho už dva dny.
Dobrou chuť k "papů" a ať to hraje všem.
No, rád bych tomu věřil, ale upřímně nevím, zda to tak vždycky je. Když vezmu do úvahy, že v UK nebo USA je docela běžné, že zákazník vrátí zboží do prodejny a ne vždy je na první pohled poznat, že už bylo použité.....ale dále se to zboží na rozdíl od nás neprodává za plnou cenu jako nové.
Vrátíme-li se zpět k lokálním trhu. Jaké máte zkušenosti s nákupem v hifi studiích, případně e-shopech s elektronikou? Prodali Vám, nebo se aspoň snažili prodat, již použité zboží jako nové? Dáte někdo případně přednost koupi demo výrobku před novým, ne z důvodu ceny, ale proto, že už je vyzkoušený a nehrozí problém vady hned z výroby?
Já jsem poslední roky zákazníkem Naim studia (nyní Amarock studia) a musím říci, že Petr Svoboda velice dbá na to, abych si zakoupené zboží mohl sám vybalit z krabice tak, jak bylo doručeno do studia.
Ale už se mi také stalo to (edit: zboží od jiného prodejce!), že jsem prodával svůj systém na bazaru a v dobré víře jsem informoval zájemce o mně známém, avšak nesprávném, stáří zesilovače. Po ověření sériového čísla u výrobce jsem vypadal jako podvodník.
Oldear --> Diskusia o kabloch to povodne nebola ani nahodou, len ono sa to vzdy zvrhne k porovnavaniu si PENISOV
Ku kablom by som co to mal, ale na co - vsak tu su akceptovane len urcite vyhranene nazory "elity", tak sa radsej budeme riadit nimi, nie?
Vela stastia s danovym, to je vacsie dobrodruzstvo, ako prehadzovanie kablov
EDIT konferencier: vulgární slovo odare měním na méně hrubé.
Vela stastia s danovym, to je vacsie dobrodruzstvo, ako prehadzovanie kablov
EDIT konferencier: vulgární slovo odare měním na méně hrubé.
- konferencier
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Na žádost zakladatele vlákna bylo toto vlákno uzamčeno.
Odar EDITACE posledního příspěvku - vulgarismus. Zdrž se jich prosím propříště (i když je to výstižné tvrzení).
Odar EDITACE posledního příspěvku - vulgarismus. Zdrž se jich prosím propříště (i když je to výstižné tvrzení).
moderátor