Objevil Ameriku
Re: Objevil Ameriku
To ale testovali klasický nástroje na mládeži... A komprese u klasiky zas takový problém není a pro mládež už vůbec ne. Jediné cené zjištění toho výzkumu je, že i mládež vyhledávající pop ty emoce cítí a dokáže odlišit. Mládeži spíš než hraběcí rada kupujte CD pomůže víc osvěta, že lze muziku reprodukovat i líp než z počítače, mobilu nebo plastových rádií a duc-duc diskoték.
o tom bol pred mesiacom článok na SME-čku a úplne krásna diskusia sa z toho vyvinula (teda viac-menej krásna).
http://tech.sme.sk/diskusie/3049205/1/p ... astni.html
http://tech.sme.sk/diskusie/3049205/1/p ... astni.html
Dalsi nesmyslny pseudovedecky clanek ... Neresi ani bitrate, ani existenci loseless formatu, nehlede na to, ze hudba, kterou posloucha mladez je skoro vyhradne elektronicka a u te je to uplne fuk ...
no úplně bych tu "mládež" nepodceňoval, je tam rozptyl od bezduchosti po normální a dobrou hudbu, stejně jako u nás ve středním věku, nebo starších. Synovi je 12 a poslouchá kde co. Vkus se mu taky ještě formuje a občas překvapí. Snažím se mu i rozšiřovat hudební obzory a snad to bude mít pozitivní vliv. Nedávno mě dostal tím, jak teď hodnotí hudbu. Dřív to bral tak nějak podle toho, jak se mu to líbilo - líbí/nelíbí. Nedávno o jednom videu z youtube prohlásil, proč koukám/poslouchám videa s malým počtem "lajků" 
Myslím že je to hodně tom jaký vztah a co od hudby ten daný "konzument" čeká. Z části se na tom podílí i rodič (u mě konkrétně otec). Otec mě vždy velmi kladný vztah k muzice (není to teda žádný hudebník nebo skladatel) a byl to on kdo mě k poslechu a třeba i k vinylu vlastně přivedl. Díky němu jsem začal poslouchat třeba Brouky (díky jednoduchým textům jejich ranných skladeb když jsem se jako klučík učil angličtinu), Stouny, CCR... Pak jsem vydal dál, ale tak trochu zamrznul v době 60 a 70 let. Konzument který ale bere hudbu jen jako jakýsi backround, poslouchá na ulici iphona se špunty s něčím stáhnutým z netu neřeší to jestli je v flac, nebo mp3 v jakémkoli bitrate. A šťastný může být vice než já který hledá v hudbě jestli to tam je dobře nebo ne, jestli ten remaster hraje jinak než tamten, jestli má nebo nemá první lis, jestli má MFSL vydání, nedejbože když začne hledat nové bedny, zesák nebo gramec (co potom kabely, podložky pod kabely, nebo pušky na vinyly). Poslouchá komprimovanou muziku v iphonovi a může být daleko šťastnější než posluchač nekomprimované na nějaké lepší aparatuře.