Pass Labs + Thiel CS 3.7

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: Pass Labs + Thiel CS 3.7

Příspěvek od pasul »

BVa píše:.....Ako sa podobajú tak aj podobne budú hrať,ale určite úplne inak ako dolné dva . Toto sa dá z meraní predvídať(odhadnúť) dosť presne,bez ohľadu na to, či tomu veríš alebo nie...
Ano odhadnout. Ovšem problém u tebe je, že ty to bereš jako fakt. A je jedno, jestli jde o THD u zesilovače, nebo inpulsní odezvu u reprosoustav. Myslíš si (pravděpodobněji jsi o tom na 100% přesvědčen), že pokud to v grafu má stejné hodnoty (průběhy), tak to také musí hrát stejně.

Definuj přesně toto - " (odhadnúť) dosť presne". Jseš měřič. A tudíž mytematicky by jsi to měl mít spočítáno, jak je to dost přesně. Zkus to třeba v %. 100% to nebude. To by jsi tam nedal slovíčko "dosť". Takže 70%, 80% nebo dokonce 90%. Pokud jsi si tím naprosto jistý a z tvých popisů to tak vyplývá, tak prosím napiš jaké reprosoustavy jsi testoval, než jsi došel k tomuto závěru. Výrobce? Model? Jak jsi eliminoval případné chyby při měření?

Ano. Já tomu nevěřím.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Boxer: to je celku zbytečná reakce.

Jak WA, tak JML Utopia mají pěkný mohutný zvuk. Nicméně ani jedna nevyniká v přesném bodovém vykreslení a v tranzientách. Thiel ano, ale nemá takovou "plnost".

Z měření skokové odezvy se dá na přesnost lokalizace a tranzient usuzovat, pokud graf umíme číst. Je v něm schovaná i amplitudová a fázová charakteristika, ale Fourierovu transformaci má v hlavě málokdo :D . Nicméně i ze zvlnění skokové odezvy v sestupné, exponenciálně doznívající části se dá číst. Je zbytečné to primitivně shazovat.
Pavel Macura Audio

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Wilson MAXX a JMLab Utopia zcela jistě nehrají nahovno. Ale můžou tak zahrát. Nezáleží jen na reprosoustavách. Takže nesouhlasím ani s tvrzením PMA, že tyto reprosoustavy nevynikají v tranzientách a v bodovém vykreslení. S určitou kombinací přístrojů z toho leze přesně takový zvuk. "Neplný". A tak přesně i opačně. Jsem si jistý a mám i ověřeno poslechem, že z Thiel 3.7 lze dostat "plný" zvuk.

Měřit 100 kusů reprosoustav na jednom místě a snažit se najít koleraci s poslechem je fajn. Ale jen pro dotyčného. Pro zbytek světa je to k ničemu.

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

pasul píše:Pro zbytek světa je to k ničemu
Presne ako píšeš, zvyšok sveta si na ten blbý zvuk nájde vhodný kábel, alebo poistky vyrábané na ISS.

boxer

Příspěvek od boxer »

Je zbytečné to primitivně shazovat.

No nevím jestli primitivně....ale...

mě už nebaví ty kecy od klávesnice,jak co hraje blbě a jak by to mělo být,když zbytek světa to slyší jinak (myslím hlavně odbornou veřejnost,aby bylo jasno).Nebo oni jsou fakt troubové a jenom zde někdo sežral Šalamounovo hovno?

Sám tvrdíš,že vše je nutno korelovat s poslechem a že měření toho či onoho není spásonosné samo o sobě. Vždy záleží na celé sestavě se vším všudy jako komplet. A to je to,co je důležité. Jednotlivý parametr ať je to čehokoliv je sám o sobě k hovnu.

VB je nějaká kapacita a když člověk pročítá ty jeho moudra (tím myslím opravdu moudra,a že je umí podat i blbovi aby pochopil),tak sám přiznává,že teorie je sice hezká,a to ještě mnohdy se neví jednotlivé působení toho k onomu, a praxe pak je někdy trochu jinak.

Tyto plky o tom jak to hraje,aniž by to kdy slyšel a ohánění se grafama,navíc když samotnýmu mu to hraje nahovno s nebo bez DM,mě už serou.

U tebe se mi to alespoň vždy líbilo ale..... ale co je mi do toho. Ať si poslouchá co chce. Naštěstí lidi mají svůj rozum a uši.

Ono kdyby to bylo podle DM tak jednoduché,jak nám furt všude snaží nakukat,tak by každý koupil jeden a tentýž výrobek a bylo by to.

Jenomže ,oni všichni ti lidi na těch světových hififórech věděli,ví a budou vědět,že to není zdaleka tak jednoduché,jak je nám zde grafováno.

Ale to se opakuji a do této polemiky se už nedám zatáhnout. Za to mi nestojí. Spokojenost s mým domácím zkreslením,posranýma digitálníma plackama bez výšek,LPčkama se šumem a praskotem je pro mne mnohem víc.
Protože ono ve výsledku poslouchám hudbu,která mě baví.
A ta je nahraná většinou na pikačku.Takže grafy se a tam,kvalita nahrávky se nezmění.
Naposledy upravil(a) boxer dne 06 říj 2010 21:07, celkem upraveno 1 x.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

pasul & boxer
Neviem čo vás štve, ak racionálny a pragmatický pohľad ,alebo že vám niekto berie ilúzie a hračky, je mi to ľúto , ale s tým nič nenarobím.
Pokiaľ ide o presnosť odhadu, tak objektívne vlastnosti sa dajú z meraní odhadnúť skoro na 100% , aj ako to bude subjektívne pôsobiť na mňa. Ale nepoznám vaše chute, takže je možné že u vás to bude presne naopak. Ak box má takú skokovú odozvu, ako tie dva posledné, tak nikdy a so žiadnym zosilňovačom neprenesie tranzient presne, takže nepodá ani priestor presne. Može hrať muhutne ,s pekným "priestorom", ľúbivo, ale od presnosti a vernosti to bude rozhodne ďalej, ako ten "suchý" zvuk THIELov. Že niekedy z toho (vplyvom iného "blbého" komponentu) lezie"neplný" zvuk, neznamená, že vtedy je presný. Jednoducho existujú objektívne, overiteľné, racionálne fakty, ktoré vaše subjektívne pocity nijako nezmenia. Ak toto neviete akceptovať zmieriť sa s tým, že niekedy preferujete "ľúbivosť " pred "nudnou pravdou" a trvdohlavo trváte na to, že čo sa vám páči je objektívne pravdivé, je to skutočne len váš problém. Reagoval som len na tvrdenie, že THIELY hrajú zle a že ich zvuku niečo chýba, poukázaním na to, čo môže byť príčinou takýchto pocitov. Je to naopak,pri zvuku, na ktorý ste zvyknutý a ktorý preferujete je niečo navyše, čo tam nepatrí, napr. blana na "kopáku" neštartuje na trikrát....
Pasul, netestoval a nemeral som ani jedny z uvedených boxov, nie som Atkinson :) , ale za 20 rokov , čo sa s tým zaoberám "naplno" som pár boxov urobil , s rôznymi reproduktormi, a viem (aj z merania aj so subjektívnych pocitov), čo urobí so zvukom zrovnanie meničov, aby sa dosiahlo časovo koherentné čelo impulzu. Je jedno, či sú to meniče za 500 alebo za 50000, vplyv(trend zmeny) je vždy rovnaký .A neviem o akých chybách merania hovoríš, ale nemeral som to "colštokom", ale zariadením na to určeným, či už to je kalibrovaný profi merací mikrofón, merací systém ATB, Neutrik A2 a v súčasnosti bežne dostupné voľné softy a kvalitné zvukovky.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

bubuxin píše:Presne ako píšeš, zvyšok sveta si na ten blbý zvuk nájde vhodný kábel, alebo poistky vyrábané na ISS.
Blbý zvuk = nesmysl. Blbý pro tebe neznamená blbý pro zbytek světa.

Kabel, pojistky - Čekal jsem, kdy to někdo vytáhne. Z 90% to leží v žaludku těm, kteří prodávají v hifi oboru po fórech různé krámy. Těch zbylých 10% jsou ti, co si od těchto lidí již něco koupili. Už si teď přesně nevzpomenu, co to bylo u tebe. Poslední dobou se toho vyrojilo nějak moc. Ztrácím přehled. Já osobně proti těmto výrobkům nic nemám. Ať si každý kupuje co chce. Je to každého věc.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

bubuxin píše:zvyšok sveta si na ten blbý zvuk nájde vhodný kábel, alebo poistky vyrábané na ISS.
Nieto nad vesmírne technológie ;)

Obrázek

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

pasul: tiež mi je úplne jedno kto a na čom počúva. S mojím príspevkom som narážal na to aké nepodstatné veci sa riešia. Od elektrárne ku mne vedú kilometre hliníkových vodičov a ja to zachránim poslednými 2,5m kábla alebo pozlátenou koncovkou? Riešia sa poistky v prístroji, ktorý jeho majiteľ počúva v kúpelni (myslím akusticky).....
pasul píše:prodávají v hifi oboru po fórech různé krámy
Áno, máš pravdu. Nikomu ho však nasilu nenúkam a o nikom netvrdím že je totálne hluchý keď nepočuje jeho prínos ktorý zlepší o tri triedy zvuk jeho aparátu.
Toto vlákno je však o kombinácii Pass Labs + Thiel CS 3.7, tak sa ospravedlňujem za OT.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Blbý zvuk = nesmysl. Blbý pro tebe neznamená blbý pro zbytek světa.
Že si na to prišiel... *2thumbsup*

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

BVa píše:....Že si na to prišiel...
Musí to tak být. Doufám. Někomu se toto: "nudná pravda,věrný, přesný a suchý" opravdu líbí. Zaplatí za to a doveze si toto domů. Druhá možnost je, že jsme opravdu stádo ovcí. Vy "pasáčci" nám přesně určujete, kde se budem pást a kterou trávu máme žrát. A to pevně doufám, že to tak není.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Celkom si to vystihol, až na tých "pasáčkov". Tých hľadaj inde, sú v marketingu firiem a v časopisoch, čo žijú z reklamy. A dosť im tie nezmysly baštíte..Je to smutné, ale je to fakt.Zvlášť u človeka, ktorý hovorí o sebe, že je technik. Niekedy stačí použiť vlastnú hlavu a spomenúť si na veci zo základnej a strednej školy.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

to BVa

Mám otázku, aby sme sa znovu seriózne vrátili k Thielom. Podľa dosiaľ uvedeného hrajú správne, kde je teda problém v subjektívnom nedostatku stredobasu 3.7 u lachima?
Myslím ten najpodstatnejší - ak je ho možné kvalifikovane odhadnúť. Nie je väčší problém akustika miestnosti než spomínaná skoková odozva?

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Trionfy som nepočul,akustiku u Lachima nepoznám (ale tá je rovnaká aj pre THIEL, aj pre Trionfy)..Niečo hovorí toto,, http://audio.com.pl/testy/xavian-trionfa:1 , viac som nenašiel.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Spresním otázku: Má skoková odozva priamy súvis s vyžarovaním stredobasu?

Odpovědět