pasul & boxer
Neviem čo vás štve, ak racionálny a pragmatický pohľad ,alebo že vám niekto berie ilúzie a hračky, je mi to ľúto , ale s tým nič nenarobím.
Pokiaľ ide o presnosť odhadu, tak objektívne vlastnosti sa dajú z meraní odhadnúť skoro na 100% , aj ako to bude subjektívne pôsobiť na mňa. Ale nepoznám vaše chute, takže je možné že u vás to bude presne naopak. Ak box má takú skokovú odozvu, ako tie dva posledné, tak
nikdy a so žiadnym zosilňovačom neprenesie tranzient presne, takže nepodá ani priestor presne. Može hrať muhutne ,s pekným "priestorom", ľúbivo, ale od presnosti a vernosti to bude rozhodne ďalej, ako ten "suchý" zvuk THIELov. Že niekedy z toho (vplyvom iného "blbého" komponentu) lezie"neplný" zvuk, neznamená, že vtedy je presný. Jednoducho existujú objektívne, overiteľné, racionálne fakty, ktoré vaše subjektívne pocity nijako nezmenia. Ak toto neviete akceptovať zmieriť sa s tým, že niekedy preferujete "ľúbivosť " pred "nudnou pravdou" a trvdohlavo trváte na to, že čo sa vám páči je objektívne pravdivé, je to skutočne len váš problém. Reagoval som len na tvrdenie, že THIELY hrajú zle a že ich zvuku niečo chýba, poukázaním na to, čo môže byť príčinou takýchto pocitov. Je to naopak,pri zvuku, na ktorý ste zvyknutý a ktorý preferujete je niečo navyše, čo tam nepatrí, napr. blana na "kopáku" neštartuje na trikrát....
Pasul, netestoval a nemeral som ani jedny z uvedených boxov, nie som Atkinson

, ale za 20 rokov , čo sa s tým zaoberám "naplno" som pár boxov urobil , s rôznymi reproduktormi, a viem (aj z merania aj so subjektívnych pocitov), čo urobí so zvukom zrovnanie meničov, aby sa dosiahlo časovo koherentné čelo impulzu. Je jedno, či sú to meniče za 500 alebo za 50000, vplyv(trend zmeny) je vždy rovnaký .A neviem o akých chybách merania hovoríš, ale nemeral som to "colštokom", ale zariadením na to určeným, či už to je kalibrovaný profi merací mikrofón, merací systém ATB, Neutrik A2 a v súčasnosti bežne dostupné voľné softy a kvalitné zvukovky.