Uz to chapu. Hifi je o hledani veci, ktere objektivne nejsou. Za kazdou cenu ;)Peer píše:*offtopic*
Neznám. Ale jak to podal, tak to tak vypadá...
Platit x Neplatit za poslechovou návštěvu hifistudií ???
Re: Platit x Neplatit za poslechovou návštěvu hifistudií ???
Už dlouho je vidět, že nechápeš nic.
Peer píše:Už dlouho je vidět, že nechápeš nic.

O předchozím výroku dalšího DIY konstruktéra se nemá cenu bavit. Stačí se podívat na jeho podpis.

platit nebo neplatit? - podle mě čistě obchodní rozhodnutí jednotlivých studií, které tady nemá smysl řešit. jsou z toho akorát nepříjemnosti.
za sebe - neplatit.
studia si musí uvědomit, že svým přístupem formují chování zákazníků - a neprezentovat hifi jako obyčejný pitomý byznys, ale jako hobby, u kterého je důležité setkávání a poslech, tj. utváření si vlastních zkušeností. protože lidi jsou lidi.
peníze už pak příjdou.
když to nebudou hifi studia najdou se jiní...
třeba: v Pardubicích teď Interiérové studio pořádá poslech špičkových anglických beden přímo v moderních interiérech, dokonce s možnosti zapůjčit bedny i domů.
člověk by čekal, že všichni hifisti z okruhu 100km zajásají a zážitky se jen pohrnou - - - a on se objeví jen jediný dotaz...
za sebe - neplatit.
studia si musí uvědomit, že svým přístupem formují chování zákazníků - a neprezentovat hifi jako obyčejný pitomý byznys, ale jako hobby, u kterého je důležité setkávání a poslech, tj. utváření si vlastních zkušeností. protože lidi jsou lidi.
peníze už pak příjdou.
když to nebudou hifi studia najdou se jiní...
třeba: v Pardubicích teď Interiérové studio pořádá poslech špičkových anglických beden přímo v moderních interiérech, dokonce s možnosti zapůjčit bedny i domů.
člověk by čekal, že všichni hifisti z okruhu 100km zajásají a zážitky se jen pohrnou - - - a on se objeví jen jediný dotaz...
protože lidi jsou lidi.
Přesto,že to řekl jako 1. mistr nad mistry J.W.,s tebou souhlasím.
Přesto,že to řekl jako 1. mistr nad mistry J.W.,s tebou souhlasím.
na peera nereaguji, ale pro tebe Robine - myslel jsem to tak, že mám tu možnost si přímo objednat něco co každej nemá toť vše. Obrátit něco tak, aby to vypadalo jako chvástání jde snadno a je to typická nectnost internetových diskuzí. Celé to bylo jenom o tom, že nemám potřebu něco kupovat. Koneckonců pokud by někdo vynaložil trochu úsilí určitě by mohl to samé jen ne každý má důvěru a klid koupit si něco vyrobeného tady doma. Moje snaha byla aby to vyznělo tak že nepovažuji DIY za jedinou cestu.
Hlavní sdělení bylo v odstavci B kde říkám NEPLATIL BYCH !
ale jinak si myslete co chcete je to fuk.
Hlavní sdělení bylo v odstavci B kde říkám NEPLATIL BYCH !
ale jinak si myslete co chcete je to fuk.
To rozhodne ne, to by bylo naprosto zbytecne vynalozene usili.pasul píše:Ale nechápu proč se tady tím chvástá a ze všech lidí co něco kupují za peníze dělá blbce.
Tomáši já psal že se mě to nějak nezdá. Ale v klidu to stačí jen vysvětlit a napsat, jak jsi to myslel. Opravdu to vyznělo přinejmenším zvláštně.
Myslíš asi přímo objednat nějaký přístroj a to asi přímo od výrobce a tudíž za cenu, ke které se obyčejný smrtelník nedostane. OK. Stačilo to naspat takhle a hned je to všem jasné.
Myslíš asi přímo objednat nějaký přístroj a to asi přímo od výrobce a tudíž za cenu, ke které se obyčejný smrtelník nedostane. OK. Stačilo to naspat takhle a hned je to všem jasné.

Pokud to někdo nedělá s cílem zkusit si to - tak mu doporučím raději "Machalíkovu cestu". Cestu kterou jdeš tady ty , Lachim a ještě několik málo lidí si nemůže dovolit každej .
doporučím raději "Machalíkovu cestu"
Myslíš jako se vysr..at na hifi,nechat to zahálet a jet si užívat do Jižní Ameriky?
To je hodně dobrá cesta.
. Je to hlavně o životě.
(Jinak mi je jasný jak´s to myslel.)
Myslíš jako se vysr..at na hifi,nechat to zahálet a jet si užívat do Jižní Ameriky?
To je hodně dobrá cesta.

(Jinak mi je jasný jak´s to myslel.)
Dlouho jsem se tak nebavil. Jeden to vystihl dobře, prý uvolňování ve společnosti. Hovno, lidi jsou prostě větší kurvy, tak je přece třeba pořádně přitvrdit. Oko za oko, zub za zub. Platit! Samozřejmě svůj názor si nechám pro sebe. 

Osobně si myslím a jsem pro, aby se za placení hi-fi studií platilo, aspoň malý poplatek. Vychytrálkové … to jsou hajzlíci, kteří nám jen a jen serou život. Ale zase na druhou stranu. Někdo příjde do hifi studia poprvé a neví, co přesně hledá, jaký zvuk je jeho cesta a ještě nikdy nic jiného neslyšel, než Creativ 2+1 odpočítače. Dohodne si schůzku a zajde do nejbližšího studia si poslechnou sestavu. Takový začátečník naspoří do prasátka min 50 000 a jde. Jenže na trhu je spousta beden, zesilovačů, značek a kabelů, takový začátečník se v tom vůbec nevyzná. Každé hifi studio preferuje jinou značku, nikdo nemá všechno. Když nějaké studio má Focal, JBL, nemá tř. Xavian. A co když mu nepadne ani jedna, ale jeho cesta je Revel. Jenže to mu studio XY nenabídne, protože to nemá a takový člověk ani neví, co vlastně hledá. Tak zajde do druhého a hledá. A už je považovaný za hajzlíka, protože si to v tom prvním nekoupil. A nikoho už tady asi nezajímá, že se mu to prostě nelíbilo, prostě zašel a nekoupil.
Nebudu psát dlouhou esej plnou smysluplných keců, ale rovnou k věci.
Za domluvenou návštěvu poslechnutí repro by se mělo platit, zda 100 kč/h je už na studiu. Ne za práci propojování kabelů, ale jako obrana proti internetovým dobytkům.
Tím studio vydělá něco. Né moc, ale něco, když každý bude platit za tuto návštěvu. Za ušetřenou částku může snížit celkovou cenu repra, takže namísto 48000 bude stát tř. jen 46000, což už se dostáváme např. na úroveň int. obchodů. Takže zákazník nebude mít tu motivaci si jít a koupit repro jinde, protože prostě cena bude přibližně stejná. Určitě vyšší, ale cca stejná.
Nejsem prodejcem, ale s tímto s prodejci opravdu soucítím, protože to co se děje je opravdu hnus a toto je asi jediná možnost. Na druhou stranu nejsem ani ekonom, abych mohl tvrdit, že za placenou návštěvu by studio mohl snížit cenu repra o 2000.
Každý začátečník, kdo to s hifi myslí opravdu vážně, tak 500kč/5hod ušetří na to si poslechnout repro ve studiu na vlastní uši mimo hluk v elektro prodejnách, i kdyby si to chtěl náhodou nakonec koupit přes ten internet, aby těch 50kč ušetřil. To už je na tom člověku, jakou variantu nákupu zvolí. Ale studio dostalo 500 za tuto návštěvu.
A kdo to nemyslí vážně, jen si jde do poslechovou poslechnou sestavu za 35k a nakonec zůstane se svými Creative ze SBlive, ať krásně platí hajzlík.
Zase ale na druhou stanu, mohli bychom se dostat do stavu, kdy se za sestavu do 50k bude platit 50/h, za sestavu do 100 stovka, … a to mi promiňte, to se tak nedá, je to už strašně neobjektivní. Slyšel jsem např. Focal 1027 Beryllium za 130 a uchvátili mne bedýnky JBL L830 za 15, kdybych měl neomezeně peněz, popravdě bych si koupil ty JBL, pro mne příjemnější zvuk. Ale i tak, i kdybych měl zaplatit za hodinu 150 a nakonec si odnesl L830, nesu si prostě domů něco, co mě bude následující léta dělat radost a na čem budu si poslouchat hudbu.
Toto téma opravdu asi není prdel, ale já jsem pro. Platit!!! Odradí si tím studio určitě spousty i byť potenciálních kupujících, ale celý obchod je otázkou priorit. Platít za návštěvu, určitě nepřijde tolik zákazníků. A když přijdou, asi jich nebude moc. Vyplatí se potom ten obchod provozovat? Nejsem prodejcem, to už je na vás.
Nejsem hajzlík co chodí do studia jen poslouchat, mám sestavu za 20k a neměnil bych ani za sestavu za 200k. Jsem spokojený a tak, i kdybych měnil, 800kč je za návštěvu oproti celkové nové sestavě prd.
Nebudu psát dlouhou esej plnou smysluplných keců, ale rovnou k věci.
Za domluvenou návštěvu poslechnutí repro by se mělo platit, zda 100 kč/h je už na studiu. Ne za práci propojování kabelů, ale jako obrana proti internetovým dobytkům.
Tím studio vydělá něco. Né moc, ale něco, když každý bude platit za tuto návštěvu. Za ušetřenou částku může snížit celkovou cenu repra, takže namísto 48000 bude stát tř. jen 46000, což už se dostáváme např. na úroveň int. obchodů. Takže zákazník nebude mít tu motivaci si jít a koupit repro jinde, protože prostě cena bude přibližně stejná. Určitě vyšší, ale cca stejná.
Nejsem prodejcem, ale s tímto s prodejci opravdu soucítím, protože to co se děje je opravdu hnus a toto je asi jediná možnost. Na druhou stranu nejsem ani ekonom, abych mohl tvrdit, že za placenou návštěvu by studio mohl snížit cenu repra o 2000.
Každý začátečník, kdo to s hifi myslí opravdu vážně, tak 500kč/5hod ušetří na to si poslechnout repro ve studiu na vlastní uši mimo hluk v elektro prodejnách, i kdyby si to chtěl náhodou nakonec koupit přes ten internet, aby těch 50kč ušetřil. To už je na tom člověku, jakou variantu nákupu zvolí. Ale studio dostalo 500 za tuto návštěvu.
A kdo to nemyslí vážně, jen si jde do poslechovou poslechnou sestavu za 35k a nakonec zůstane se svými Creative ze SBlive, ať krásně platí hajzlík.
Zase ale na druhou stanu, mohli bychom se dostat do stavu, kdy se za sestavu do 50k bude platit 50/h, za sestavu do 100 stovka, … a to mi promiňte, to se tak nedá, je to už strašně neobjektivní. Slyšel jsem např. Focal 1027 Beryllium za 130 a uchvátili mne bedýnky JBL L830 za 15, kdybych měl neomezeně peněz, popravdě bych si koupil ty JBL, pro mne příjemnější zvuk. Ale i tak, i kdybych měl zaplatit za hodinu 150 a nakonec si odnesl L830, nesu si prostě domů něco, co mě bude následující léta dělat radost a na čem budu si poslouchat hudbu.
Toto téma opravdu asi není prdel, ale já jsem pro. Platit!!! Odradí si tím studio určitě spousty i byť potenciálních kupujících, ale celý obchod je otázkou priorit. Platít za návštěvu, určitě nepřijde tolik zákazníků. A když přijdou, asi jich nebude moc. Vyplatí se potom ten obchod provozovat? Nejsem prodejcem, to už je na vás.
Nejsem hajzlík co chodí do studia jen poslouchat, mám sestavu za 20k a neměnil bych ani za sestavu za 200k. Jsem spokojený a tak, i kdybych měnil, 800kč je za návštěvu oproti celkové nové sestavě prd.
platba za posluch v "HiFi studiach" to je snad neaky zart.. to akoze by som si mal platit za posluch v tak akusticky a priestorovo nevyhovujucich podmienkach ake ma 99% tychto predajni..? Kolko takychto "studii" ma profi upravenu posluchovku dotiahnutu na 100%? Marza na tychto produktoch je tak vysoka ze bavit sa o neakej platbe za posluch je tu absolutne nezmyselna aj keby mali v predajniach natiahnuty cerveny koberec ku kazdej bedni osobitne spolu so sprievodcom a mazoretkami.. Ked je neaky predajca neuspesny rozpravkar a vela nepreda, to mu mam za jeho mizerny vykon este aj zaplatit aby neskrachoval?? Fenomen internetovych obchodov je tu uz asi v kazdej oblasti predaja, ale este som nepocul o nikom, kto by sa to snazil riesit poplatkami v predajniach.. myslim ze by to bolo skor kontraproduktivne.
Bohužel to žert není. Znám spousty svých známých, kteří se mi vysmívají, že utrácím tisíce za zesilovač, vychytávky a kolik času trávím akustikou. Tito lidi to nepochopí a já jim to nezazlívám. Jednoho krásného dne si řekli, že jim už pecky taky nestačí a tak mne již několikrát požádali o radu. Když jim ale bylo na prvním místě doporučené hifi studio a pár rad do začátku, nakonec jsem s nimi ani do hifi studia nezašel. Né že bych např. merhautovi nechtěl vydělat, ale vím, že i kdybych tam s nimi zašel, stejně by si nic nekoupili, jen by to byl marný čas a snaha z mé i Jardové strany. Tito lidí stejně skončí u bedniček k počítači za 400, každý má v životě prostě jiné priority. A ti, co si jdou jen poslechnout a nakonec koupí vedle by měli krásně platit za nekorektní chování. Protože jak jsem psal.
Každý začátečník, kdo to s hifi myslí opravdu vážně, tak 500kč ušetří na to si poslechnout kvalitní repro ve studiu na vlastní uši mimo hluk v elektro prodejnách, i kdyby si to chtěl náhodou nakonec koupit přes ten internet, aby těch 50kč ušetřil. To už je na tom člověku, jakou variantu nákupu zvolí. Ale studio dostalo 500 za tuto návštěvu.
A když nakonec koupím v tom studiu, dostanu slevu. Já na tom nic špatného nevidím. Co to je 500kč z celkové ceny hifi sestavy za 120 000. Nic!!! A jestli někdo chce šetřit, ať šetří na správné místě, NA HIFI A ŽENÁCH SE NIKDY NEŠETŘÍ!!!
A jestliže tyto peníze dát nechce, kupuje zajíce v pytli, to je každého cesta. Pěkně se nám to protříbilo, kdo je pro co. Jestliže prodejce zná dlouholetého kamaráda, tak je to o něčem jiném, než když k němu přijde nějaký pubertální pošuk, co jen přišel poslouchat, jak by to bylo fajn to mít doma, případně si poslechne a …
Každý začátečník, kdo to s hifi myslí opravdu vážně, tak 500kč ušetří na to si poslechnout kvalitní repro ve studiu na vlastní uši mimo hluk v elektro prodejnách, i kdyby si to chtěl náhodou nakonec koupit přes ten internet, aby těch 50kč ušetřil. To už je na tom člověku, jakou variantu nákupu zvolí. Ale studio dostalo 500 za tuto návštěvu.
A když nakonec koupím v tom studiu, dostanu slevu. Já na tom nic špatného nevidím. Co to je 500kč z celkové ceny hifi sestavy za 120 000. Nic!!! A jestli někdo chce šetřit, ať šetří na správné místě, NA HIFI A ŽENÁCH SE NIKDY NEŠETŘÍ!!!
A jestliže tyto peníze dát nechce, kupuje zajíce v pytli, to je každého cesta. Pěkně se nám to protříbilo, kdo je pro co. Jestliže prodejce zná dlouholetého kamaráda, tak je to o něčem jiném, než když k němu přijde nějaký pubertální pošuk, co jen přišel poslouchat, jak by to bylo fajn to mít doma, případně si poslechne a …
Přijít poslouchat a nekoupit, to třebas mně konkrétně vůbec nevadí. Naopak, teď v Recalu zavádíme od března pro hudební fanoušky pravidelné poslechové pořady, zadara. Úvodní bude na téma: zásadní LP roku 1970 - díl první.
Ale poslouchat, vybírat a když je hotovo, jít si koupit to vyposlouchané a vybrané na internet, to je zákaznická řepácká zhovadilost. Pár takových jsem už taky poznal, u mě mají napořád utrum.
Ale poslouchat, vybírat a když je hotovo, jít si koupit to vyposlouchané a vybrané na internet, to je zákaznická řepácká zhovadilost. Pár takových jsem už taky poznal, u mě mají napořád utrum.