Prach na audiotechnice a změť kabelů za ní?
Prach na audiotechnice a změť kabelů za ní?
Ahoj. Stalo se, že jsem v rámci svých financí dořešil audio. Konečně. Za audiokomponenty se nemohu procházet, ale jen nahýbat přes, ohledně manipulace s kabely. Nastává odpudivá změť kabelů síťových, signálových, antenních, hdmi, usb, reprokabelů, wireless sluchátek a kdovíco ještě. Co s tím? A jak na prach, který usedá na naše milované komponenty a skrz chladící otvory proniká dovnitř?
Re: Prach na audiotechnice a změť kabelů za ní?
Jednou za čas vše odpojit, vyčistit a zas vrátit. Je to sice suchý řešení ale nic jinýho jsem zatím nevymyslel a to to takhle praktikuju třetí dekádu. 
- pepazdepa3
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já s prachem bojuji /marně/ už hodně dlouho. A jak teď méně a méně prší než by bylo potřeba, je i celková prašnost vyšší. Mám už delší dobu pračku vzduchu Kovoklima 145 P, ale ne všechno sama zvládne a výměnné filtry také nejsou z nejlevnějších...
http://www.zdrava-rodina.cz/zr/04_99/zr499_12.htm
http://www.zdrava-rodina.cz/zr/04_99/zr499_12.htm
Minimalne raz do tyzda na to urcenou prepranou a vlhkou mikro vlaknovou utierkou utieram vsetky komponenty (bedne suchou a menice stlacenym vzduchom a jemnym stetcom). Medzi kable malym rucnym vysavacom. Minimalne raz do roka mam komponenty vybrate a utieram aj pod nimi
Co s tím ? Já s prachem za audiem, ani se změtí kabelů nemám
Mas to pekne strejdine. 
Honzo
dík, je to výsledek mé cesty kolem kabelů. Pár jsem v začátcích testnul a došel k závěru že mě hlavně vizuálně "lépe hraje" mnou udělaná kabeláž na míru (v cm ne v db) než třeba nějaká valhalla smotaná a spolu s ostatním se válející v prachu za a pod audiem. Takhle se dívám při poslechu.
Strejdin -- hezký. Jestli se můžu zeptat, ty dva budíky po stranách zesáku, co to je?
.....
Stereo.
Hodiny.Budíky.Hodiny.
....... Symetria.
.........
Hodiny.Budíky.Hodiny.
....... Symetria.
.........
..a já myslel, že to je externí clock master k tomu CD přehrávači - jeden pro násobky 44100 a druhý pro násobky 48000.
Ale třeba to půjde
, ty mastery z toho udělat, přece jen to je CCCP, možná obsahují atomové
.
Ty délky kabelů přesně na míru, to je super.Máš to vymazlený. 
@Lemon: nepíše se, že má být síťový kabel alespoň 1,5M???
Tomáši, tomáš úplně jedno. Důležitý je jen dopravit elektriku z bodu A do bodu B.