ahoj Aleši,
mám další zkušenost se 4 repro
půjčil jsem si od kamaráda obyč. regálovky Dali
http://www.audiovision.cz/Dali/76-Dali-IKON-2.html , umístil je po stranách místnosti a poslouchal.
nejprve byl poslech 1:
- hlavní stereo a postranní stereo, hlasitosti vyrovnané tak, aby pocitově vůči místu poslechu byly nastejno oba stereo páry
zvuk: neuvěřitelně narostl prostor, nahrávka jakoby získala o dimenzi navíc, ale lokalizace nástrojů byla horší a o "skutečnosti" se nedalo moc hovořit, přesto měl ten zvuk něco do sebe (upozorňuju, že jsem hodně náročný a jen tak něco se mi nelíbí, třeba jsem naprosto odsoudil BW800D+Classe dělenec)
konkrétně to bylo slyšet na klavíru. jeden čistý tón zněl jako by klavírista hrál dvojtón.
jelikož mám Lyngdorfa a dva koncáky, mohu si nastavit jakékoli hlasitosti i jakékoli zpoždění
takže poslech 2:
- bedny stále podle plánu v půlkruhu, postraně druhé stereo. změna je zpoždění postranních repro. změřil jsem metrem vzdálenost od poslechového místa a posunul je tedy nastejno
zvuk: ultradimenzionální nárůst není tak rapidní a posluchač se nevznáší v prostoru s poletujícími nástroji všude kolem sebe (vyprchalo halucinogenní opojení

)
ale přesto zůstává hudební nadhled, rozjasněné a vzdušné nástroje, rozvrstvení a rozšíření prostoru hlavně do šířky, ale také předozadní a hornodolní prostor je zlepšen.
jasným příkladem je cinknutí trianglu, kde jeho ostrý prvotón rozřízne prostor až k posluchačovo uším a dále doznívají snad i alikvótní tóny a všechny harmonické, který skutečný nástroj má. klavír je již v pořádku, jen někdo nezapomněl otevřít ozvučnici nástroje, jako je tomu při poslechu 1 sterea
běda pak, pokud si kamarád odveze druhý pár. stalo se tak včera
poslech mě nebaví
domluvil jsem
(pokud budeš chtít, píchni to na fórum s mým autogramem)
Bery