pro1OOr

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: pro1OOr

Příspěvek od Aleska »

pasul píše:Aleska-Tak ty musíš být hodně pomatený.Závidět někomu tenhle tread že se nejvíc čte?Víc nesmyslů se na jednom místě na netu se těžko hledá.To máš pravdu.To může napsat jenom blázen a pomatenec,který ví prd.Tvrdit tady,že Philips a Grundig jsou nejlepší stroje a nikde nic lepšího neslyšel-to bych čekal u 15letého haranta.To co mám doma je nejlepší a kdo si myslí opak je blbec.Takový člověk neslyšel vůbec nic a nemá žádné zkušenosti.Svoje holoprdelnictví schovává za takové řečičky.Sorry,ale tohle ne.A ty s tím souhlasíš.Co dodat.Jen-klidně si tady onanujte nad svými řečičkami. *palec* :roll:
Na rozdíl od mnoha jsem jeho zvuk slyšel, a je to jako s tím čmelákem. Ten by také podle techniků typu "Merhaut" létat neměl a přesto létá.
A jen tak mimochodem: Jedině kdo zde onanuje je kolega Merhaut, klidně jej za to pochval, on tě bude citovat.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Aleska - měla by existovat určitá míra autocenzury, ne? Je ale fakt, že tam, kde si každý může napsat ptákoviny, musí čekat, že narazí. Nebo tobě přijde normální, že se o jedné takové ptákovině napsalo 100+1 příspěvek?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Mih píše:Aleska - měla by existovat určitá míra autocenzury, ne? Je ale fakt, že tam, kde si každý může napsat ptákoviny, musí čekat, že narazí. Nebo tobě přijde normální, že se o jedné takové ptákovině napsalo 100+1 příspěvek?
Mih , hudba je jen a jen o emocích. A jestliže při poslechu Dadaft ty emoce má, tak proč mu zakazovat, aby je popsal tak jak je slyší ? To se nezlob, ale je mi to milejší, než číst opsané statě samozvaného technika. Každý má autocenzuru v sobě zabudovanou, jeden více, druhý méně. Nejhorší je, že tu autocenzuru v sobě odpůrci Dadafta vůbec nemají a jim se to nevyčítá.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Téma pro100r v sekci Akustika přípomíná akorát osobní bojiště osob Aleska,Merhaunt,Dadaft.... Já jen nedokáži pochopit proč nenecháte dadafta na pokoji má svůj zvuk a líbí se mu to. A nepotřebuje k tomu odborníky štastný to člověk.. Ale to asi někomu nejde pod vous a ještě se mi nelíbí nacházet v tématu Akustika osobní souboje s vulgarismy. Ve volné diskuzi proč ne ale sem se to nehodí. Můj názor je také takový že se můžeme vzájemně tolerovat ať máme aparaturu od Philipse nebo třeba od lyngdrofa nebo Vincenta a ne se vzájemně napadat,nadávat si toho bylo na f-sportu dost a to byl důvod proč jsem odtamtud odešel.

rowing
Navrhuji aby bylo téma přesunuto do tématu volná diskuze a nechal bych v něm jen to co se skutenčně týká tématu Akustika. Zbytek se může nazvat "souboj merhaunta,dadafta a aleska" ale sem se to vážně nehodí.
Zdraví Michal

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

To Mike : Naprostý souhlas. Celou dobu nevolám také po něčem jiném, než po vzájemné toleranci. Bez ní toto fórum můžeme klidně zavřít.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

nechal bych v něm jen to co se skutenčně týká tématu Akustika

Mike: to bys dadaftovi preci neudelal, nezbylo by tu nic.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Tolerance je to, co tady schází...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

problém je v tom, že zde si někteří pod pojmem tolerance představují mlčení k nesmyslům typu 1+1=3

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

poslyš merhaute, omlouvám se. asi jsem to přehnal.
jenže ty jsi strašné hovado paličaté. snad ještě větší než já. zatneme dadaftovi tipec (docela by mě zajímalo, co to vlastně je ten tipec, ale hledat se mi to nechce), řekl sis. a zatínáš. a zatínáš. a zatínáš. jenže dadaft je jako ta fenka pitbula, co měl jeden známý. rvala se. furt. nic nepomáhalo. jednou už se tak nasral, že s ní zatočil a plnou silou mrsknul do zdi. mysleli jsme, že je po ní. to by zabilo chlapa. vyskočila, otřepala se a začla zběsile vrtět tím svým pahýlem. oči ji zářily štěstím. měla na to.
jo, taky na to mám. a mám to. naladil jsem prostor. ale najednou jsem nějaký utahaný. dám to tady asi celé k ledu. napadlo mě, že bych se dal na chov králíků. třeba. z těch šesti nebo kolika párů beden, co mám, bych jim nadělal kotce. každý by ve svém domečku na elegantním hifistojanu chroupal mrkev, a já bych si koupil radiobudík philips, a poslouchal bych při tom radiožurnál a ČRo 3... možná to sepíšu. že je jeden a jedna tři, to neřeš, tak to občas bývá, jinak bys tu nebyl - ty, ani já, ani nikdo další. a že bych snad poblázil nějaké nezkušené horké hlavy? pché. znaš hifisty, ne? pár jich to zkusí, nepude to hned ani za chvilku, tak usoudí, že jsem k...t a melu kokotiny. a tím to zhasne. nakoupí drahé bedny, co hrajou dobře i v tunelu, a nebudou řešit píčoviny, ale kabely a kuličky na hrotech pod rack. pokud do toho přesto někdo půjde, šel by i tak.
ale vážně. myslel jsem, že mi odrazuješ spoludiskutéry. jenže i kdybys ani neceknul, pořád to bude samomluva.
hlavně zdraví.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Dadafte-Co takhle praktická ukázka?Jsem teď momentálně v Paskově,což asi víš kde je a do deseti minut jsem kdekoli po Ostravě.Dojedu,poslechnu a hned ti k tomu něco řeknu.Bohužel ale nemám u sebe svoje CD.Malá komplikace.Ale něco se u tebe co znám určitě najde ne?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

pasul
čau, teď jsem se vzbudil. fungovat začnu nejdřív za hodinu. a stejně: zítra má dorazit Aleska. je to kámoš. chci, aby byl první. ale od neděle kdykoliv po obědě. dej vědět, až budeš poblíž. jsem v Zábřehu. rád tě poznám.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Není problém.Sám jsem zvědav na tvůj prostor a na tvé komponenty.A s mýma CD bude ortel znám po pár skladbách.A samozřejmě rád tě taky poznám.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ahoj Aleši,

mám další zkušenost se 4 repro
půjčil jsem si od kamaráda obyč. regálovky Dali http://www.audiovision.cz/Dali/76-Dali-IKON-2.html , umístil je po stranách místnosti a poslouchal.

nejprve byl poslech 1:
- hlavní stereo a postranní stereo, hlasitosti vyrovnané tak, aby pocitově vůči místu poslechu byly nastejno oba stereo páry
zvuk: neuvěřitelně narostl prostor, nahrávka jakoby získala o dimenzi navíc, ale lokalizace nástrojů byla horší a o "skutečnosti" se nedalo moc hovořit, přesto měl ten zvuk něco do sebe (upozorňuju, že jsem hodně náročný a jen tak něco se mi nelíbí, třeba jsem naprosto odsoudil BW800D+Classe dělenec)
konkrétně to bylo slyšet na klavíru. jeden čistý tón zněl jako by klavírista hrál dvojtón.

jelikož mám Lyngdorfa a dva koncáky, mohu si nastavit jakékoli hlasitosti i jakékoli zpoždění

takže poslech 2:
- bedny stále podle plánu v půlkruhu, postraně druhé stereo. změna je zpoždění postranních repro. změřil jsem metrem vzdálenost od poslechového místa a posunul je tedy nastejno
zvuk: ultradimenzionální nárůst není tak rapidní a posluchač se nevznáší v prostoru s poletujícími nástroji všude kolem sebe (vyprchalo halucinogenní opojení :))
ale přesto zůstává hudební nadhled, rozjasněné a vzdušné nástroje, rozvrstvení a rozšíření prostoru hlavně do šířky, ale také předozadní a hornodolní prostor je zlepšen.
jasným příkladem je cinknutí trianglu, kde jeho ostrý prvotón rozřízne prostor až k posluchačovo uším a dále doznívají snad i alikvótní tóny a všechny harmonické, který skutečný nástroj má. klavír je již v pořádku, jen někdo nezapomněl otevřít ozvučnici nástroje, jako je tomu při poslechu 1 sterea ;-)

běda pak, pokud si kamarád odveze druhý pár. stalo se tak včera

poslech mě nebaví

domluvil jsem
(pokud budeš chtít, píchni to na fórum s mým autogramem)

Bery

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Vydrž, zítra ti přijedou perfektně hrající FB825 a možná i něco navíc...
Když už cestovaly 926 km po ose, tak ten kousek do Ostravy vydrží...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

dadaft píše:poslyš merhaute, omlouvám se. asi jsem to přehnal.
jenže ty jsi strašné hovado paličaté. snad ještě větší než já. zatneme dadaftovi tipec (docela by mě zajímalo, co to vlastně je ten tipec, ale hledat se mi to nechce), řekl sis. a zatínáš. a zatínáš. a zatínáš. jenže dadaft je jako ta fenka pitbula, co měl jeden známý. rvala se. furt. nic nepomáhalo. jednou už se tak nasral, že s ní zatočil a plnou silou mrsknul do zdi. mysleli jsme, že je po ní. to by zabilo chlapa. vyskočila, otřepala se a začla zběsile vrtět tím svým pahýlem. oči ji zářily štěstím. měla na to.
nakonec ji musel nechat utratit. byla to bojovnice, která se do dnešních časů míru a hojnosti prostě nehodí. vzpomínám si, jak ji nesl v náručí od veterináře, a po tváři se mu koulely slzy jako hrachy. dodnes tvrdí, že to byl nejlepší pes jeho života, a častokrát sedává na zahradě na místě, kde ji zakopal, a povídá si s ní...

no, doufám, že mě podobný osud po Beryho intervenci nečeká. :D a taky doufám, že se aspoň na chvíli přesune zájem hifistů od kabelů a demagnetizátorů a podobných oblbováků ke skutečně podstatným věcem, které mají na reprodukci nedozírný vliv, což je akustika poslechového prostoru a s ní spojené problémy...
(navzdory tomu, že toto téma bylo pipisem bystře z okruhu Akustika vyřazeno)

mír našim duším

dadaft

Odpovědět