pro1OOr

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
merhaut

Re: pro1OOr

Příspěvek od merhaut »

Ve svém pro100ru si dělej co chceš, po tom nikomu nic není, tohle je ale veřejný diskusní prostor, jehož nedílnou součástí je oponentura. S tím se každý musí předem smířit, anebo raději nediskutovat.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

moje poslední reakce: s dobře odůvodněnou oponenturou nemám nejmenší problém. dokonce ji vyhlížím a radostně vítám. dobrá kritika je cesta k růstu.

mám problém s těmi, co mají ústa plná hoven a přitom nemají zkušenost s tím, o čem je řeč, ani snahu pochopit, proč vlastně pro1OOr vznikl.
ne že by se mě ta hovna nějak dotýkala, ale přece jenom kazí vzduch.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Poznámka:
1. zkušeností s ledasjakým typem ozvučení mám dost
2. proč pro100r vznikl vím, je to triviální: protože se ti líbí jak to hraje
3. vzduch zde bude čistší, když se netechnici nebudou pouštět do vysvětlování svých pocitů prostřednictvím jim neznámých exaktně daných fyzikálních zákonitostí ... jinými slovy, pokud zůstanou u metafor, citoslovců, veršíků, barvitých pocitů ... dojmů.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

líbí.
zůstanu u toho.
v noci se tak otevírá brána.

ale neživí mě to.
a konečně mám vše.

takže

KONEC REVOLUCE.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

dadaft

Přesně tak klid nenech se nasrat. Jsem rád že jsi došel do svého vytouženého konce. *palec* *jupi*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

mike

a nebo je stále na začátku?
:)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Technická poznámka k "dvoje dveře fakt dělají kurevský maras" (dadaft ve vláknu Noční poslech). Z tohoto výroku jasně vyplývá, že tzv. pro100r je doslova závislý na mnohočetných odrazech v místnosti, což se může někomu líbit, ale nelze to vydávat za kvalitativně "nadřazenou" cestu kvalitnímu stereo dvoukanálu. Je to jen něčí individuální volba, nic víc. Pocit velkého "prostoru" jak v zrcadlové síni. Žádná evoluce, revoluce, ani svatý grál.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

nejde to merhaute.
k...a na takových bednách už to prostě nejde.
dělal jsem na tom celou noc. myslel jsem, že na to mám.
ale nejde to.
bylo by to poznat...
máš výdrž merhaute. všechna čest.

pro1OOr je uzavřen Mike. chtěl jsem aspoň jedno jediné srozumitelné vysvětlení proč nemůže být. ani tady ani na Slovaknetu jsem žádné nedostal. už to chápeš?
jediný merhaut furt prudil, trošku Acon, ale ostatní to měli na háku. fórum o předávání zkušeností?
ne.
Aleska mi říkal, jak na tom si a co chystáš. (kolik stála ta "akusticky vyřešená" příčka? a kolik kabely?)
prosil jsem ho, ať tě zkusí přemluvit, ať s tím počkáš.
chtěl jsem to slyšet od tebe a tys to fakt řekl. víš, co ti znělo líp než tvoje? dva rozštípané celestiony s vybraným tlumením. jeden měl origo výškáč, druhý teslácký. a druhé bedny fb815 - basáky z tesly a středy neutěsněné tonsily. jestli tohle hrálo líp než tvoje, tak na co van del huly a paolovy speaker cable a akustické úpravy příček???
když jsem před dvěma lety začínal, tak jsem si říkal, že bych koupil sloupy. druhý den jsem je měl doma na zkoušku. pro mě za skvělých 40t. byl to šrot.)

já nevím. merhaut mi rozšlapal dvě vlákna. ale je to jednooký král mezi slepými.
včera mi bylo jasné, že je to v prdeli. nemám rád posměváčky. a taky dokážu napsat velmi přesvědčivý text o čemkoliv. opravdu velmi přesvědčivý, když chcu. musím se hlídat. včera bylo jasné, že už jsem mimo. seru na to. končím. merhaut mě dostal do vrtule.

a stejně jako mikemu tysonovi mi ani ten poslední pravý hák nevyšel, Mike.

ty bedny jsou moc dobré na pseudopro1OOr...

dávej bacha

čau

Dismembered
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dismembered »

Dadafte, jsi fajn kluk, mám tě rád. Ochotný pomoci neznámému. Když jsem poprosil o pomoc,
dostal jsem jí plný kamion. Děkuju.
Zlobíš se, že se ti k tématu nikdo moc nevyjadřuje, zkusím to napravit.
Za sebe k tvému pro100ru mohu napsat jediné - druhý pár stejných beden by se mi do místnosti
nevešel a ani bych na něj neměl (ještě těžší by asi bylo ho sehnat).
A taky si pořád říkám tu otázku - stereo hudba vzniká ke stereo poslechu, nevěřím, že to někdo
tvořil s tím, že "stereo bude fajn, ale quadro bude to nejlepší" - nikdy jsem o tom aspoň neslyšel.
Prostě nerozumím tomu, jakto, že dva páry postavené dle tvého pravidla, mají mít ten správný
pro100r, když s tím u vzniku nahrávky nikdo nepočítal?
Věřím, že ti to hraje hezky, a o to jde především - líbí se ti to. Nic víc nikoho nemusí zajímat.
Je fajn, že předáváš zkušenosti, třeba někdo dostane odvahu to také vyzkoušet a stejně tak se
mu to bude líbit - nic nenamítám.
Pohodovou neděli všem.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

"dávej bacha" - a to je zase co?

boxer

Příspěvek od boxer »

chtěl jsem aspoň jedno jediné srozumitelné vysvětlení proč nemůže být. ani tady ani na Slovaknetu jsem žádné nedostal

Víš Dadafte.Jsou dvě věci.Diskuze a hádání. Já,Mih a ještě pár se ti snažilo naznačit,že jsou fyzikální zákony,které fungují prostě fšude. Jediný Jarda M. má tolik trpělivosti,že se s tebou donekonečna dohadoval i za cenu "tvrdšího slovníku". Přiznám se ,že na to třeba já nemám čas ani náladu.Nicméně
taky dokážu napsat velmi přesvědčivý text o čemkoliv
když to vemeš vše zpětně,kolik nadšených a 100% rozhodnutí jsi udělal a zakrátko bylo vše jinak.
Již tomu dávno,co jsi odpověď dostal. Děláš si pomocí odrazů "levného" Bose a líbí (lo) se ti to. Dobře ti tak,ale bojovat s větrnými mlýny nemá mnohdy cenu.
Přeji ti,aby se ti líbila hudba a ať máš jakékoliv řešení doma,budiž ti přána spokojenost.Ale nepřesvědčuj svět o něčem,co neexistuje.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

boxer

hezky napsané.
snad se dadaft i na tebe nebude zlobit.
:)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

to, čemu nerozumíme, vždycky vypadá velmi složitě. je to opředeno spoustou otázek a zdá se, že odpověď bude taktéž velmi komplikovaná. (já mám pocit, že mnozí odborníci (nebo spíš "odborníci") na toto hřeší)
ovšem opak bývává pravdou.
když se podaří vyhmátnout jádro problému, tak odpověď vypadá prostě.

tady je dadaftova prostá odpověď na otázku, co je pro1OOr:

neúspěšný (a k neúspěchu předem odsouzený, jak tady mnozí věděli, jenom se nechtěli hádat, že...) pokus vytřískat z regálovek to, co můžou nabídnout jedině sloupy

tečka.

proč, na to je samozřejmě velice komplikovaná odpověď a já ji opravdu, opakuji opravdu nechci
znát.
merhaut píše:"dávej bacha" - a to je zase co?
ty nevíš, co je to dávat si bacha?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

A na co si dávat bacha? Snad ne na tebe? To bych si musel dávat bacha na každou muchu co letí kolem :-)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

no jasně, že na mě, ty chytrej. protože já jsem ta zlá psychopatická fetka a když si nedáš pozor, tak ti uřežu hlavu a budu ji nosit v igelitce po sídlišti...

jsi dost starý, abys věděl jak to chodí mezi hifisty.

Odpovědět