pro1OOr
Re: pro1OOr
zdá se, že víš, jak mi to hraje. mohl bys to prosím tě popsat?
Všetko toto a dataftove postavenie nie je nič iné, len "Z núdze cnosť" a to som Cnosť urazil
Je to možno východisko z nejakej situácie, kedy sa to poslucháčovi jednoducho páči
Normálne to ale rozhodne nie je a od reality, resp. priblíženie sa k realite, je to na hony vzdialené. Ako cesta k dokonalému stereu je to bočná, tentoraz úplne slepá ulica. Ale z môjho pohľadu to nevnímam nijako zle, len je sú to pokusy, ktoré realizovali hifisti, ktorých baví experimentácia
Niektorí si uvedomujú, že je to smer mimo a je im to jedno, niektorí žijú v nevedomosti a sú presvedčení, že s TÝM vybabrali. Podstatné je, tak ako vo všetkom, že experimentátor je s výsledkom spokojný 

dadaft píše:zdá se, že víš, jak mi to hraje. mohl bys to prosím tě popsat?
jako na jarmarku?merhaut píše:jak na jarmarku ...
merhaute, ty máš výsadní vlastnost blbců rozvinutou v nebývalé síle: podceňování těch, o kterých si myslíš, že jsou níž než ty...
připadá ti normální, že tady už rok o něčem mluvím, připravuju to, těším se na to, přemýšlím o tom - a výsledek bude jarmark? - nejsem ty.
ale taky si mohl napsat jako v bordelu, že? takže si nestěžuju. jsem v klidu.
nedovedeš si představit, jak to hraje. je tam pro tebe příliš mnoho neznámých. někdo, kdo byl celou tu dobu, kdy jsem si s tím hrál, mimo, nemá šanci si to představit. jen merhaut vševědoucí ví: jarmark.
a kdyby aspoň neprovokoval. zatímco jiní mlčí a pilně korespondují, merhaut se neptá, ale ví.
sám sis navařil, sám si sníš kolotočáři...
Dadaft - Kdyby jsi měl alespoň všechny repro stejné, kdyby jsi mohl regulovat u jednotlivých repro hlasitost (místo šoupání a natáčení), těch kdyby je hodně.
A proč jsi vůbec nešel do monitorů na blízský poslech? Než tohle, raději kvalitní sluchátkový zesilovač a sluchátka...

zatímco jiní mlčí
ono je taky neco takoveho zbytecne komentovat
Acon píše:.... Normálne to ale rozhodne nie je a od reality, resp. priblíženie sa k realite, je to na hony vzdialené. Ako cesta k dokonalému stereu je to bočná, tentoraz úplne slepá ulica....
Mih píše:Dadaft - Kdyby jsi měl alespoň všechny repro stejné, kdyby jsi mohl regulovat u jednotlivých repro hlasitost (místo šoupání a natáčení), těch kdyby je hodně.A proč jsi vůbec nešel do monitorů na blízský poslech? Než tohle, raději kvalitní sluchátkový zesilovač a sluchátka...
To Acon, Mih : Odmyslete si básnickou "nadsázku" a zjistíte, že Dadaft jde stejnou cestou jako my všichni ostatní: Cestou k dokonalému zvuku. Pouze s jedním rozdílem - my všichni se špatnou akustikou místnosti bojujeme a to ať již basovými pastmi, difuzéry, zavěšenými podhledy, velkoplošnými kobercemi atd., Dadaft se snaží jít na tento problém z "druhé strany", prostě špatnou akustiku (a hlavně odrazy) využít.Donuts píše:zatímco jiní mlčí
Co firma Bose ? Ta využívá ve svém využití "pseudoprostoru" (jak to výstižně napsal přítel Merhaut) odrazy již dávno a odsuzuje ji někdo ? Naopak její výrobky odjakživa patří mezi High-End a ten, kdo je má doma je odjakživa IN !
Přiblížení k realitě ? Acone, to je možné jedině přímou návštěvou koncertu. Jakékoliv CD, LP (a cokoliv) má od reality hodně daleko. Mnohdy ty zpěváci a skupiny (které zbožňujeme) jsou v reálu pro nás neposlouchatelní, prostě hnus, půltón sem, půltón tam, o okamžicích kdy zpěvák zpívá něco jiného, než skupina hraje raději pomlčím... Pak se nemůžeme divit, že celá řada zpěváků a skupin při veřejném vystoupení používají (mnohdy hromadně) playbek.
To Donuts : Připadá mi to jako vášnivé diskuze o NC. To se taky na našem bývalém fóru a Slovanetu vytvořily dvě skupiny:
a) Co je nikdy neslyšeli a tvrdí, že nestojí za nic
b) Ti co je slyšeli a tvrdí, že hrají neobyčejně dobře na svoji cenovou relaci
Nevím, do které skupiny se v případě Dadafta sám zařadíš:
a) Neslyšel jsem Dadaftovy 4 bedny, ale tvrdím že mu to nemůže hrát
b) Slyšel jsem, ale nestojí to za nic
c) Slyšel jsem a hraje mu to
Já je slyšel v zárodku a zařazuji se do c) a šel bych toutéž cestou, kdybych měl možnost.
Přeji pěkný den a zvuk.
Kolika zesilovači to Dadafte krmíš ?
Hovno jsem taky v životě nežral ... to je jenom technická poznámka k argumentu typu slyšel neslyšel ...
P.S. Díky tam-i-tam vyzařujícím Bose 901 jsme včera celoplošně rovnoměrně skvěle ozvučili zlínské zámecké nádvoří 25x20 metrů při poslechovce Jiřího Černého - Hudba kalifornských hippies. Zvuk nádherně plul celým prostorem, tak jak to má u takových společenských akcí být - zněl odevšad, bez náhlých výkyvů a proměn ... pro domácí soustředěné a "ukazovátkové" poslouchání takřka nepoužitelné, pro hromadné akce a domácí párty skvělá volba. A navíc je Bose vs dadaprz 100 a jedna.
P.S. Díky tam-i-tam vyzařujícím Bose 901 jsme včera celoplošně rovnoměrně skvěle ozvučili zlínské zámecké nádvoří 25x20 metrů při poslechovce Jiřího Černého - Hudba kalifornských hippies. Zvuk nádherně plul celým prostorem, tak jak to má u takových společenských akcí být - zněl odevšad, bez náhlých výkyvů a proměn ... pro domácí soustředěné a "ukazovátkové" poslouchání takřka nepoužitelné, pro hromadné akce a domácí párty skvělá volba. A navíc je Bose vs dadaprz 100 a jedna.
Renown
dvěma V7000 - ale já nemám žádné bedny s pořádným basákem, takže musím u vnějšího páru dost tlačit na pilu - úplně potichu se nechytá, pak poměrně úzká oblast dobrý, a dál už je vycinkaný... budu muset něco vymyslet.
teď jsem strávil několik hodin poslechem beden v kupní ceně 50-60t renomované značky. železo nebylo úplně ideální, ale o nějakém srovnání nemá cenu vést diskusi. tyhle bedny vůbec neznějí špatně, patetické bloky synťáků jsou hustě efektní. ovšem z pohledu mé sestavy hezky zabalený snesitelný hluk - žádné basy, středy ani výšky. žádný drajv. měkká teploučká hrouda zvuku. rozlišení 0. žádný parametr ke srovnání...
pro merhauty: tohle říkám zcela vážně.
dvěma V7000 - ale já nemám žádné bedny s pořádným basákem, takže musím u vnějšího páru dost tlačit na pilu - úplně potichu se nechytá, pak poměrně úzká oblast dobrý, a dál už je vycinkaný... budu muset něco vymyslet.
teď jsem strávil několik hodin poslechem beden v kupní ceně 50-60t renomované značky. železo nebylo úplně ideální, ale o nějakém srovnání nemá cenu vést diskusi. tyhle bedny vůbec neznějí špatně, patetické bloky synťáků jsou hustě efektní. ovšem z pohledu mé sestavy hezky zabalený snesitelný hluk - žádné basy, středy ani výšky. žádný drajv. měkká teploučká hrouda zvuku. rozlišení 0. žádný parametr ke srovnání...
pro merhauty: tohle říkám zcela vážně.
Renown
navíc note commona měly proti celestionům jiný typ výhybky (hádám), prostě v souhře stály úplně jinde, a já si nechal udělat stůl pod plotr, a teď se mi tam tlačí bedna. dokážu to do jisté míry kompenzovat, ale ideální to není. ještě nedávno bych ten stůl rozštípal a hodil z okna. pokročil jsem. chvíli se předtím zamyslím...
ježíši merhaute, ty sis usmyslil, že víš o čem je řeč, ale nevíš.
jaký bose? jaký jarmark? co to je? proč by měla existovat podobnost mezi něčím tobě neznámým a těmi věcmi? s čím srovnáváš?
ale vlastně - proč ne?: hugo boss tajně navštívil wall street.
taky to zní zajímavě.
určitě na tom něco bude.
asi pro jistotu prodám nějaké akcie a vrazím ty mergle do lignitu. hugo na place, průvan v cirkusu, říkávala moje moudrá babička...
navíc note commona měly proti celestionům jiný typ výhybky (hádám), prostě v souhře stály úplně jinde, a já si nechal udělat stůl pod plotr, a teď se mi tam tlačí bedna. dokážu to do jisté míry kompenzovat, ale ideální to není. ještě nedávno bych ten stůl rozštípal a hodil z okna. pokročil jsem. chvíli se předtím zamyslím...

ježíši merhaute, ty sis usmyslil, že víš o čem je řeč, ale nevíš.
trousíš moudra o ... ??? o čem vlastně?merhaut píše:... pro domácí soustředěné a "ukazovátkové" poslouchání takřka nepoužitelné, pro hromadné akce a domácí párty skvělá volba.
jaký bose? jaký jarmark? co to je? proč by měla existovat podobnost mezi něčím tobě neznámým a těmi věcmi? s čím srovnáváš?
ale vlastně - proč ne?: hugo boss tajně navštívil wall street.
taky to zní zajímavě.
určitě na tom něco bude.
asi pro jistotu prodám nějaké akcie a vrazím ty mergle do lignitu. hugo na place, průvan v cirkusu, říkávala moje moudrá babička...
Pokud jsi skutečně přesvědčen, že tudy vede cesta, proč máš dva páry různých beden ? Proč ne dva identické páry ? Když hraješ pouze na jeden z těch zesilovačů, tak to hraje nějak a když zapneš ten druhý, tak to má zase odlišný charakter a Ty mixuješ tyhle dva odlišné zvuky dohromady. To je nelogické. Logické by to bylo, pokud by jeden pár beden přenášel jiné kmitočtové pásmo než ten druhý, což je případ subwooferu resp subwooferů.
Aleska - s tím Bose a zařazením do High-endu to myslíš vážně? No to snad ani v legraci. Aniž bych nějak Merhautovi "podkuřoval" má naprostou pravdu co se týče této zn. Léta jsem zvukařil a na Bose 901 s jejich EQ mělo v kavárně nebo na terase málo co, nebo spíš nic (mimochodem vyrábí se s různými upgrade od r. 1968). Opravdu vynikající bedny na zvučení ale domů to ne. Ani jejich předražené sestavy DK s kmitoč. dírami mezi SW a satelity, to už nemá s věrností nic společného.
Dadaft - neodpověděl jsi mi na to proč nemáš jeden pár pro poslech nablízsko - monitory. Lepší 2 bedny pořádné než 4 a každou druhou jinou.
Dadaft - neodpověděl jsi mi na to proč nemáš jeden pár pro poslech nablízsko - monitory. Lepší 2 bedny pořádné než 4 a každou druhou jinou.
Renown
Mih
na čtyři bedny jeden V7000 nemá - ať už je zapojím paralelně nebo do série, je to břečka. a do můstku (jestli to vůbec s integráči jde) nevím jak.
na čtyři stejné bedny jsem se těšil jako dítě - říkal jsem si, to bude ono! a když jsem je měl, zjistil jsem (kór na jednom zesáku), že je prostě nejsem schopen vzájemně ustavit. prostě nešlo poznat, co patří k čemu.
musí to být dvojpásma a trojpásma, nevím proč. a dva zesíky jsou lepší. líp se s nimi dělá. můžu si každou bednu zvýraznit nebo potlačit a poznám, co je příčina, co důsledek a co průser.
že mají odlišný charakter? vždyť v bednách je přece normálně kalotový výškač, papírový střeďák a kevlarový basák - to není mix? já prostě nechápu kanál jako reprobednu, ale jako systém reproduktorů. jejich umístění k sobě navzájem a k hranicím poslechového prostoru je cesta ke stereu. pak je tady další moje bláznivá teze o rozdílu ve způsobu vnímání "rychlých" a "dlouhých" odrazů člověkem a o jejich podvědomém vyhodnocení a vztazích a teorie o provázanosti basů a výšek.
ale já neaplikuji teorii v praxi! jsem praktik. spíš se snažím nějak vysvětlit si to, co je. za laskavé pomoci zkušenějších.
pro jednu konkrétní hlasitost 1 zesilovače existuje pouze jedna odpovídající hlasiotost 2 zesilovače. to vím. proč ne. žádné mixování se nekoná. jde o čistě didaktickou pomůcku.
a proč nemám jeden pár pro poslech na blízko místo dvou párů???
teď hrálo Summer and Light & Mr. Blue Sky od E.L.O. a já se smál na celé kolo. byla to čirá rozkoš a nepopsatelná nádhera. hraje samotný pro1OOr.
v životě jsem neslyšel dvě bedny, které by takhle nádherně dokázaly hrát, jako moje 2 páry dohromady za 7t.
funguje to. jsem z toho víc vypleštěný než kdokoliv jiný.
já nevím. ale jestli je tohle klam a mam, tak sbohem krutý světe. tohle selským koumákem neokecám.
přinesl jsem i toma pettyho a heartbreakers - into the great wide open
dlouho jsem to neslyšel, ale mám to naposlouchané. jdu na to.
Mih
na čtyři bedny jeden V7000 nemá - ať už je zapojím paralelně nebo do série, je to břečka. a do můstku (jestli to vůbec s integráči jde) nevím jak.
na čtyři stejné bedny jsem se těšil jako dítě - říkal jsem si, to bude ono! a když jsem je měl, zjistil jsem (kór na jednom zesáku), že je prostě nejsem schopen vzájemně ustavit. prostě nešlo poznat, co patří k čemu.
musí to být dvojpásma a trojpásma, nevím proč. a dva zesíky jsou lepší. líp se s nimi dělá. můžu si každou bednu zvýraznit nebo potlačit a poznám, co je příčina, co důsledek a co průser.
že mají odlišný charakter? vždyť v bednách je přece normálně kalotový výškač, papírový střeďák a kevlarový basák - to není mix? já prostě nechápu kanál jako reprobednu, ale jako systém reproduktorů. jejich umístění k sobě navzájem a k hranicím poslechového prostoru je cesta ke stereu. pak je tady další moje bláznivá teze o rozdílu ve způsobu vnímání "rychlých" a "dlouhých" odrazů člověkem a o jejich podvědomém vyhodnocení a vztazích a teorie o provázanosti basů a výšek.
ale já neaplikuji teorii v praxi! jsem praktik. spíš se snažím nějak vysvětlit si to, co je. za laskavé pomoci zkušenějších.
pro jednu konkrétní hlasitost 1 zesilovače existuje pouze jedna odpovídající hlasiotost 2 zesilovače. to vím. proč ne. žádné mixování se nekoná. jde o čistě didaktickou pomůcku.
a proč nemám jeden pár pro poslech na blízko místo dvou párů???
teď hrálo Summer and Light & Mr. Blue Sky od E.L.O. a já se smál na celé kolo. byla to čirá rozkoš a nepopsatelná nádhera. hraje samotný pro1OOr.
v životě jsem neslyšel dvě bedny, které by takhle nádherně dokázaly hrát, jako moje 2 páry dohromady za 7t.
funguje to. jsem z toho víc vypleštěný než kdokoliv jiný.
já nevím. ale jestli je tohle klam a mam, tak sbohem krutý světe. tohle selským koumákem neokecám.
přinesl jsem i toma pettyho a heartbreakers - into the great wide open
dlouho jsem to neslyšel, ale mám to naposlouchané. jdu na to.