Prodava se nejaky pasivni prvek, kterym by se snizila uroven vstuniho signalu ?
Napr. pri pouziti DACu nebo streameru s digitalni regulaci urovne se nabizi pustit to primo do koncoveho stupne, ale bylo by vyhodnejsi to srazit na nejakou rozumnou maximalni uroven hlasitosti (jednak regulace u takovych zarizeni je omezena a pri velkem stazeni uz to je na ukor kvality zvuku, jednak mne docela desi, ze bych tam nejakym omylem pustil signal naplno ...)
Snizeni urovne signalu
- enregistree
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snizeni urovne signalu
Rothwell In-Line Attenuator – hotovy vyrobek, myslim, ze ma snizeni signalu ~ 10dB.
diky, koukam, ale ze u nas asi k mani neni .. Navic bych si predstavoval o hodně vyšší útlum, abych se dostal na běžnou maximální hlasitost poslechu (nepřeháním to s hlasitostí).enregistree píše:Rothwell In-Line Attenuator – hotovy vyrobek, myslim, ze ma snizeni signalu ~ 10dB.
otazka je jestli cela tahle uvaha neni zcestna a neni pak stejne nebo lepsi to pustit normalne pres predzesilovac ?
BH69 : Nevím, jaký dat. zdroj používáš, ale pokud HTPC, tak o něco levnější než produkt v příspěvku výše by byla tato varianta http://shop.avid.com/store/product.do?p ... 5114435936 ..
Nejlepší ovšem je nechat si to udělat, což Tě vyjde na zlomek ceny oproti komerč. produktům...
Nejlepší ovšem je nechat si to udělat, což Tě vyjde na zlomek ceny oproti komerč. produktům...
Protože moje DCX2496 i po modifikacích dává na výstupu (pro vybuzení -1 dB) cca 2,3 V, mám následné zesilovače propojeny kabely s vloženým útlumovým článkem tak, aby na vstupech zesilovačů bylo max. 0,7 V (pro plné vybuzení).
Na eBay jsou k dostání útlumové cinch/xlr články až do -40 dB za vcelku solidní cenu, kvalitu neznám.
Na eBay jsou k dostání útlumové cinch/xlr články až do -40 dB za vcelku solidní cenu, kvalitu neznám.
nektere streamery umoznuji nastavit utlum a pak uz digitalni kontrola zvuku, jine nepotrebuji ani to a hrajou okbh69 píše:diky, koukam, ale ze u nas asi k mani neni .. Navic bych si predstavoval o hodně vyšší útlum, abych se dostal na běžnou maximální hlasitost poslechu (nepřeháním to s hlasitostí).enregistree píše:Rothwell In-Line Attenuator – hotovy vyrobek, myslim, ze ma snizeni signalu ~ 10dB.
otazka je jestli cela tahle uvaha neni zcestna a neni pak stejne nebo lepsi to pustit normalne pres predzesilovac ?
i bez attenuatoru a predzesilovace. Rothwelly jsem zkousel a bylo to s nima mnohem horsi nez bez nich ale zas nekteri jini
jsou s nima spokojeni.
díky, asi bude lepší nevymýšlet nestandardní řešení a pustit to normálně přes předzesilovač