Nic z toho co jste napsal nebudu rozporovat (je to jen názor odlišný od mého názoru a zvláště u Vás jsem plně schopen jej respektovat, i když mohu nesouhlasit). Ale k poslední větě se vyjádřím. Na starých věcech se dá skvěle vydělat, jukněte na aukro. Sběratel, který má za poslední rok 2-4000 aukcí na účtu, není sběratel. Už to mimochodem došlo i finančákům a dost "prudí" (= dodaňují, i zpětně...). Některé z nich znám (myšleno prodejce, ne finančáky). A před cca 14 dny jsem tady zažil situaci kdy nepoučený nováček (padesátiletý) si zakoupil Nakamichi deck. Kdybych mezi jím a rodinou prodejce nestál, došlo i na rvačku možná.sostakovic píše:Zdravim, kdyz to shrnu, tak veci stare vice jak 10-15 let hrajou spatne. Pokud se to nekomu libi tak OK. Proc se klasika na vintage komponentech neda poslouchat? Byly ty pristroje v dobe vzniku zvukove neporovnatelne s dnesni technikou?
Odpovim si sam, nahravani a prehravani zvuku neproslo za poslednich 20 let bourlivym vyvojem. Dukazem jsou skvele nahravky z sedesatych ci sedmdesatych let. Kdyz to tenkrat umeli nahrat, jiste to umeli i prehrat. Cili, ze se klasika neda na starsich komponentech poslouchat neni pravda. Jen ty pristroje potrebujou drobny servis, cenove nic neprekonatelneho.
Pokud je nekdo ochoten ten servis poskytnout, ziska za zlomek ceny skvely zvuk. Kdo neni ochoten se tomu venovat, musi si sakra priplatit, nebo se spokojit se spotrebkou nic moc kvality.
Dnes je marketing na jine urovni nez drive ...
Jsem taky prodejce, tak mam pro podobna vyjadreni pochopenisberatelstvim nic nevydelam
Omlouvam se za chyby, datluju to na mobilu.
JŠ