Ceny jsou v cenících vždy uváděny za kus, ne za pár! Quadral v té době uváděl ceny stejně... Navíc v ceníkách je vždy cena doporučená od výrobce. Počítat umíš- 2x 2700 rovná se 5400... To je náhoda, že v testu se uvádí přesně dvojnásobná cena jakou mají v ceníku, vid?
Německy dát větu dohromady taky umíš, určitě je na tebe tvoje paní učitelka pyšná.
Chápu že máš neskonalou chut mi to "nandat", ale dále s tebou nehodlám ztrácet čas. Promarníš tady hodiny kafráním o něčem co si v životě neslyšel ani neuslyšíš. Typickej internetovej hifista
Dobre.. a co si udelat test kdo ma starsi masinu cca r.1975-90 s masinkou cca 2005-2011 ?
byla by to sranda kdyz ta stara vecicka da nafrak ty novy co se tyce hudby
verim ze i jo.
(je jedno jaka vec at gramce ci lampace.. jen problem by byl opet rychle prekabelovavat)
Cituji : A už jsem se zde dvakrát naprosto jasně ptal, co tedy by mi kdo doporučil v ceně do 150 000 namísto mých starých křumplů za 40 000, aby to mělo srovnatelné parametry a hrálo to. Otázku zatím všichni naprosto ignorují.
Na to je jednoduché vysvětlení - ty jsi si na fóru úspěšně vybudoval pověst obecního kverulanta, takže nikdo nemá chuť se s tebou dohadovat, že to stejně není lepší. A za druhé
asi tady nikdo neslyšel tvé tebou tolik ceněné přístroje, tak pochopitelně nemůže vědět, co hraje líp. Jo a mimochodem jsem měl před lety období Technicsu a nepamatuji, že by se konal nějaký zázračný zvuk, proto jsem šel dál. Jo, jo psychoakustika o ochrana vlastního ega nadělá věci.
To období Technicsu znamená - koupil jsem si v Tuzexu takovej ten plastovej kazeťák a integráč z nejnižší řady a teď to chci srovnávat s druhým nejvyšším modelem z úplně jiné doby? Něco jako před lety sem měl stodvácu a řeknu ti, ten Superb, to je ale křumpl
Není to zázrak, je to zesilovač, který má mnohem lepší parametry než 99% dnešní produkce do 100 tisíc. I kdyby došlo k degradaci stářím třeba u THD desetkrát, tak pořád bude nižší než u dnešních zesilovačů protože 0.002 x 10 = 0.02 a kdo to dneska má soudruzi Přeměřen profesionálem podel servisního manuálu a všechny hodnoty jsou stále tak jak mají být.
Hellboy píše:A už jsem se zde dvakrát naprosto jasně ptal, co tedy by mi kdo doporučil v ceně do 150 000 namísto mých starých křumplů za 40 000, aby to mělo srovnatelné parametry a hrálo to. Otázku zatím všichni naprosto ignorují.
.........
Není to zázrak, je to zesilovač, který má mnohem lepší parametry než 99% dnešní produkce do 100 tisíc. I kdyby došlo k degradaci stářím třeba u THD desetkrát, tak pořád bude nižší než u dnešních zesilovačů protože 0.002 x 10 = 0.02 a kdo to dneska má soudruzi Přeměřen profesionálem podel servisního manuálu a všechny hodnoty jsou stále tak jak mají být.
[/quote]
Mám tři body:
1) Dobrý den, já Vás neignoroval, jen jsem psal: " Jste-li spokojen s tím co máte, naprosto to respektuji a nevidím nejmenší důvod Vás nějak vychovávat, předělávat, školit... Byť na zvuk té sestavy mohu mít svůj názor." A to platilo včera jako i dnes, a bude to platit i zítra a pozítří. Pokud byste si ale chtěl tu věc s něčím novým a dobrým u nás porovnat, můžete, nebráním se tomu.
Totéž platí pro Alesku, který chtěl nejdříve srovnat "ideální zesilovač", pak "můj TOP" a pak z něj (po mé definici žádaných parametrů, které mimochodem ani páně Macurův konec tak zcela nesplňuje) vylezlo, že chce "něco do 100W". Můžeme začít někde u ROTEL RA-05 a pak jít třeba k CAMBRIDGE AUDIO AZUR-840. Ale chlapi, PROČ, když jste spokojení a vyhovuje vám to?
2) Já psal o degradaci materiálů obecně, ale hlavně u reprosoustav. A u beden se dají naměřit změny (značné zhoršení) parametrů leckdy už po 7-10 letech.
3) Bohužel se domnívám, že toto vlákno zmizí. Je to však natolik podnětná debata, že jsem si udělal zálohu.
Dnes můj truhlář odvezl k předýhování BW DM-4. Jak jsem slíbil včera, budu se z průbehu opravy posílat fotky a komentář.
Přeji Vám příjemný den a mnoho poslechových zážitků při poslechu hudby na Vaší sestavě,
Šimko Josef
Vážení, podobně postižení přátelé a ti ostatní.
předesílám, že jsem, alespoň doufám dlouhodobý klient a kamarád pana J.Šimko, zdůrazňuji, že s ním nijak neobchoduji ani si nemíním "přihřívat jeho polívčičku", jak velmi vtipně podotkl jeden z předřečníků. Též bych chtěl sdělit, že já jsem ten mezi kterým a oním prodejcem decku Nakamichi stál Šimko jako pevná skála! Pouze musím upřesnit, že nejsem 50. aje 45.letý, to mě kolega šimko nasral skoro stejně jako když mi řekl, že neslyším!!! A pak nejsem "nepoučený" ale místy "nepoučitelný"-to je rozdíl!!! inkriminovaný výrobek prostě nesplňoval slíbený tech.stav, prodejce reagoval tak, že by to každému připadalo jako lež, ve finále jsem se s ním bohužel setkal před studiem ESO, s pánem jsme si to vyříkali, vrátil peníze a v podstatě to skončilo celkem kladně. Bohužel přijel i se svou, zřejmě družkou, musím říct, že jsem dlouho mezi bílými lidmi neviděl nikoho tak hysterického a agresivního, v momentě když chtěla vystupovat z auta a prát se, začal jsem se bát, že se budu muset bránit. z toho v podstatě vyplývá, že staré přístroje a nedej bože levné stojí maximálně za to aby stály na polici a zdobily! Ano, je to můj subjektivní názor a nikomu ho nehrnu, jsem též ovlivněn J.Šimkem ale je to 15.let ovlivňování, vysvětlování a hlavně poslouchání. Jsem člověk, který není moc tvárný, mám svou hlavu ale v podstatě vše, co mi Šimko ""vnutil"", vždy bylo přínosem a vždy aparatura hrála lépe a lépe. O poslechové místnosti asi nemá cenu mluvit, tu máme všichni z 99% na prd. Sladění komponentů atd, atd, už je jiná věc, to už bylo popsáno mnohokrát! O toleranci to krásně napsal, teď nevím kdo, prostě o kousek výše, načež ho úžasně sejmul opět demokrat Vintage, k tomu se dá těžko něco dodávat. Rád si počtu názory jiných, vyberu z toho, co se mi hodí ale takovou v podstatě nenávist a hádání se za každou cenu nechápu???!!! Jen doufám, že to z Neratovic není ten co si myslím, jmenovat se mi nechce. No a k muzice asi celkem krátce, jde o to ujasnit si jaký zvuk upřednostňuji, co hlavně budu poslouchat za žánr a hlavně kolik na to mám. Já po celoživotních zkušenostech, výměnách strojků, prodělávání na nich atd, atd. se přikláním k věcem novým/zánovním po kontrole/, pokud to jde od známého nebo příčetného doporučitele. Staré aparátky, některé určitě v době vzniku dělaly radost, krásně-na svou dobu hrály ale vývoj jde opravdu dopředu, i když třeba hraju na Revox 99 MKIII a myslím, že to opravdu hraje, ovšem co bude až něco odejde...Závěrem, jak už i tady bylo řečeno, vlastníte z jakýchkoliv důvodů staré stroje, hrajete na ně a jste spokojení-tak je to asi sakra v pořádku a tak to má byt!!! Ale proboha, proč nedáte prostor i těm ostatním, proč tady řešíte srovnávání, grafy, výkony, tisícinové zkreslení, vždyť to vy mimózy nikdy neuslyšíte, tak se radujte z muziky a přestaňte se hádat. Bordelu, hádek a válek je na světě a na Nově dost a dost!!! Tím se dostávám k tomu, že mimo kvalitního zvuku chci především světový mír. Howgh!!! A OFF TOPIČ!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vincent-234, S3, 6perspex + ZYX 50, Teac-8030, Dynaudio 220, Revox 99 MK III.
rpilar píše:Vážení, podobně postižení přátelé......inkriminovaný výrobek prostě nesplňoval slíbený tech.stav, prodejce reagoval tak, že by .........
"Inkriminovaný výrobek" plně technicky odpovídal svému věku, prodejce "jásátka" vrátil v plné výši. HAPPY END se konal. Nechci zlobit, ale nebyl tak trochu problém v nerealistických očekáváních ?
Josef Šimko: Proč se ptám? Protože se vás nesnažím provokovat, ani chytat za slovo i když mě to leckdo nebude věřit, ale prostě jsem zvědavý jestli existuje něco co mi uniklo, nebo ne. Já dokážu uznat omyl, pokud má druhá strana rozumné argumenty. Uznávám taky, že takhle na dálku je podobná debata poněkud na prd. Ale teď koukám, že vy jste z Prahy! To bych se u vás někdy mohl stavit Klidně bych mohl přinýst i ten svůj křumpl zesilovací
Hellboy píše:Josef Šimko: Proč se ptám? Protože se vás nesnažím provokovat, ani chytat za slovo i když mě to leckdo nebude věřit, ale prostě jsem zvědavý jestli existuje něco co mi uniklo, nebo ne. Já dokážu uznat omyl, pokud má druhá strana rozumné argumenty. Uznávám taky, že takhle na dálku je podobná debata poněkud na prd. Ale teď koukám, že vy jste z Prahy! To bych se u vás někdy mohl stavit Klidně bych mohl přinýst i ten svůj křumpl zesilovací
Tak se stavte, jste srdečně zván... Posedíme, něco poslechnem... Zesík vemte. Určitě.
Berme to s nadhledem. Přirovnání "vintage" k autům sedí. Včera mě navštívil na poslech milý pán z matičky Rusi a rád by, abych mu postavil MM preamp. Má to podmínku - musí v něm být jím vybrané lampy a kondenzátory papír/olej. Prostě někteří mají vinatage rádi nade vše (i kdyby to byl Morgan)
se zalibenosti znacky - to je jako iphone... ikdyby to nic neumelo je iphone super... pritom htc mu da na frak vzdycky video
trochu na zasmani aby se lidi uklidnili s dohadovanim...
Nechci nikomu nic brat kdejakou znacku aj... je to na kazdem... ja vybiram veci co neco zvedou, znacka je to posledni.
k tematu Hellboy nechci nijak moc resit, ale rozdil ve zkresleni je to posledni co bych u hifarny hledal.... pac jeden zesik 80W muze mit 0.003% zkresleni a bude hrat mizerneji nez lampac 30W s 1% zkreslenim, pac lepe ladi uchu... nebo jiny zesik 200W treba o zkresleni 0.02% prekona ten lampac... tam bych to nehledal ani ve vykonu... proste to je jako s bednou.. musi ukazat jak to hraje - jak zabarvi hudbu, detaily, prostor, presnost, teple, jemne ci ostre atd... je problem neco najit starsiho ci noveho... je treba hledat co bude nam ladit a budeme na to mit...
vykon neresim pac hraji pro sebe a ne pro koncert... tazke na normalni hlasitsti ty bedny to utahne... je jasny ale ze norm. zesik o 15W sloupy neutahne takze vykon zase s rozumem tez vybirat... ale sestava nemusi byt jen na sloupech regalovky a 2x SW je tez dobra volba
Jeden parametr sám o sobě neřekne vůbec nic. Právě sedmdesátá léta (tedy "vintage") byla v komerčních tranzistorových zesilovačích asi vůbec to nejhorší, co kdy zvukově existovalo. Byla to doba "THD wars", kdy se všichni předháněli v co nejnižším THD měřeném na 1kHz, a na poměrně vysokém výkonu. Přitom zesilovače té doby měly téměř vesměs nízkou rychlost přeběhu a tudíž velmi vysoké tranzientní intermodulační zkreslení i intermodulační zkreslení na vysokých kmitočtech (tvorba produktů zkreslení ve středním, pro ucho citlivém pásmu). K tomu trpěly přechodovým zkreslením (nic horšího zvukově není). Z té doby pochází i termín "tranzistorový zvuk". Ohánět se jedním parametrem, navíc bez definice podmínek měření, to opravdu není úplně ono
PMA :
Jaký názor máte na uvádění tech . specifikací HiFi komponentů dle normy DIN pane Macuro, (a to navíc ještě v r. 1993) ? Co si mám např. odvodit z údaje "Übertragungsbereich (DIN) 22 Hz - 25 kHz" (viz http://www.revoxsammler.ch/Revox-Prospe ... 0MKIII.pdf) ? Má to vůbec nějakou vypovídací hodnotu ?
Podle mě parametry, bez toho, že by je doprovázel poslech, a nejlépe léta vlastních zkušeností s drobnými změnami, jsou při orientaci pro výběr komponentu bezcenné, pokud se opravdu nejedná o totální průšvih ..