Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Mike
Kontaktovat uživatele:

Re: Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Příspěvek od Mike »

Hell BOY zase plácá nesmysly o decibelech. Možná že mu z těch jeho VOLUME DOPRAVA a hlasitosti cca 125 dB již vytekl mozek.
Jako každý správný metalista ukazuje paroháče na všechny strany a epilepticky třese hlavou = "házení řepou"

Bohužel i já jsem byl svědkem tohoto testu POWER kabelu rozdíl byl značný ale zaručeně bych cítil větší rozdíl kdyby mě s ním mlátil přes záda.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Dotaz. Je prosím sprosté slovo ONANIE?
Jestli nikoliv, tak je tohle vlákno pěkná ONANIE. / rozuměj....... SAMOHANA /

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

Hellboy keď si myslíš, že zvuk kábla je daný len parametrami ktoré môžeme zmerať ako napr. kapacita, indukčnosť, vodivosť, rýchlosť šírenia signálu ... sa veľmi mýliš, veľmi dôležitá je čistota daného materiálu, napr. nie je meď ako meď, na špičkových medených kábloch sa používa monokryštalická PCOCC meď, dosť kvalitná je OFC meď a bežne sa používa TPC. PCOCC je hodne drahá , keď to poviem jednoducho ma len jeden jediný kryštál, ktorý je vytvorený po celej dĺžke vodiča, bežná meď je tvorená množstvom kryštálov, kde každý ma svoje hranice, ktoré brania toku elektrónov a pôsobia ako odpor k toku elektrického prúdu, čo tiež má vplyv na výsledný zvuk. Ďalej kábel môže byť kombinovaný ďalšími materiálmi ako striebro , prípadne zlato , ktoré tiež majú vplyv na zvuk . Dôležitá je tiež konštrukcia, geometria kábla, tienenie, použité dielektrikum, ochrana proti RF vyžarovaní, fázové skreslení, rozptyl, skin efekt atď...., rovnako sú dôležité použité konektory, vo vyšších modeloch sa používajú napr. rhodiované atď. t.j. výroba kábla je hotová veda a keď si myslíš, že klasická dvojlinka za pár korún bude hrať rovnako ako hociktorý sofistikovaný špičkový kábel tak sa veľmi mýliš a nevieš vôbec nič, samozrejme dôležité sú aj použité komponenty, na ktorých dané káble budeme používať...............

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Ani jsem netusil, jak vymlete hlavy tady muzou existovat. *headbang* Takze plny souhlas s Pasulem. Doporucuji vsem, v tomto tematu UZ ANI SLOVO :!:

Rado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado »

Hellboyi, nechtěl bys přeci jen využít vřelého pozvání Pasula a přijít se přesvědčit "na vlastní uši", spíš než tu slovíčkařit a nechávat se přesvědčit technickými znalostmi, kterým asi stejně z pozice "zastánce názoru" neuvěříš?
Málokdo Ti tu na fóru bude tvé "dogma" dokazovat, nebo Tě přesvědčovat o opaku, když tu většina s vlastními poslechovými zkušenostmi ví, že většina věcí, co tu píšeš je blbost...
Běž si poslechnout své domněnky na reálné hi-fi aparatuře a sám uslyšíš, a nebo taky ne....Až si tento topic budeš za nějaký čas číst, budeš se tomu sám smát :D

boxer

Příspěvek od boxer »

Tak jako 1 + 1 = 2

No já nevím. Podle toho co tady čtu, to může být i 1,98 nebo 2,04.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

To si vyřiď s Merhautem Pasule. Nemám tušení kdo jsi, ale mám téměř jistotu, že tvoje hodnocení mého zesilovače byl výkřik do tmy podložený tak maximálně tím, že jsi za zesilovače utratil hodně peněz aniž bys o tom věděl cokoli hlubšího, nebo nedej bože chápal to co sis o tom někde přečetl, nebo zaslechl v krámě. Narozdíl třeba od tohoto člověka, který staré věci sbírá http://www.adrian-kingston.com/SEA5.htm můžeš si tam třeba prohlédnout nezávislé výsledky měření, které si Technics nechal udělat aby podpořil svoje tvrzení o parametrech svého výrobku.

Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Audio »

No,zrovna ty dělené zesilovače,myslím,že byly slušné. ;)

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

lubos píše:Hellboy keď si myslíš, že zvuk kábla je daný len parametrami ktoré môžeme zmerať ako napr. kapacita, indukčnosť, vodivosť, rýchlosť šírenia signálu ... sa veľmi mýliš, veľmi dôležitá je čistota daného materiálu, napr. nie je meď ako meď, na špičkových medených kábloch sa používa monokryštalická PCOCC meď, dosť kvalitná je OFC meď a bežne sa používa TPC. PCOCC je hodne drahá , keď to poviem jednoducho ma len jeden jediný kryštál, ktorý je vytvorený po celej dĺžke vodiča, bežná meď je tvorená množstvom kryštálov, kde každý ma svoje hranice, ktoré brania toku elektrónov a pôsobia ako odpor k toku elektrického prúdu, čo tiež má vplyv na výsledný zvuk. Ďalej kábel môže byť kombinovaný ďalšími materiálmi ako striebro , prípadne zlato , ktoré tiež majú vplyv na zvuk . Dôležitá je tiež konštrukcia, geometria kábla, tienenie, použité dielektrikum, ochrana proti RF vyžarovaní, fázové skreslení, rozptyl, skin efekt atď...., rovnako sú dôležité použité konektory, vo vyšších modeloch sa používajú napr. rhodiované atď. t.j. výroba kábla je hotová veda a keď si myslíš, že klasická dvojlinka za pár korún bude hrať rovnako ako hociktorý sofistikovaný špičkový kábel tak sa veľmi mýliš a nevieš vôbec nič, samozrejme dôležité sú aj použité komponenty, na ktorých dané káble budeme používať...............
Pokud jsi přesvědčený, že to co tady tvrdíš se dá dokázat, tak to dokaž odkazem na jakoukoli studii, měření, nebo ABX test, který by to potvrzoval. Až do té doby tyhle moudra, které sis přečetl v reklamním letáku budou jenom SPROSTÁ LEŽ, protože nikdo tyhle věci dokázat neumí. A pokud si představuješ, že ve dvacátém prvním století, kdy se létá do vesmíru a staví částicové urychlovače dnešní věda nedokáže pochopit jak funguje obyčejný kabel, tak je mi tě opravdu líto.

A Pipis. Pokud je Pasul přesvědčený, že k poslechu mp3 na svojí sestavě potřebuje můj zesilovač, tak se toho účastnit rozhodně nemíním.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

pokud změní tak stejně nepřizná, tak je to myslím celý k ho...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Pajuna píše:Prima odpoved na zaklade zkusenosti zni - nedavno jsem poslouchal 3 ruzne power cables z ruznych cenovych hladin a vysledky byly neuveritelne, prekvapive a jasne.
víš Pajuno, já mám kvalitní stíněný kabel vedený už od jističe k zásuvce a navíc jsou mé přístroje (kromě koncáku) dost imunní vůči rušení ze sítě - takže proti tvé zkušenosti klidně můžu postavit svou - power kabely nemají žádný výrazný vliv na reprodukci. 8-)

existuje prostě mnoho nechci říkat lepších, ale srovnatelných způsobů řešení problému.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Jestli mám zájem si u někoho něco poslechnout, tak Pasul to teda rozhodně není. Jeho elaboráty o rozdílech v zesilovačích a careballech mě přesvědčili, že toho mnoho společného nemáme.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ale pokud bych měl říct, jestli je zvuk na stíněném power kabelu lepší než na hliníku, co jsem měl ve zdi před tím, tak musím říct ano.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Hellboy píše:..... jako kdybych repráky Jamo z Datartu vyměnil za BW Matrix, protože to bude skutečně neuvěřitelný rozdíl. Jenže to se asi při výměně nestane. I kdyby tam nějaký rozdíl byl, což je stejně vědecky naprosto vyloučené, tak ten rozdíl bude v řádu desetin, nebo setin decibelů v pár frekvencích, takže bude prakticky neslyšitelný. .....
Týmto je prakticky vysvetlené všetko. Ako som v jednom príspevku spomenul kamarátku,podľa ktorej ich kuchynské rádio hrá úplne rovnako ako ktorákoľvek z mojich zostáv. Si šťastný človek. Pre Teba hrá všetko rovnako, takže môžeš svoje peniaze investovať do iných záujmov, kde rozdiel investície bude poznať.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Merhaute, když někdo píše standard s T, tak je to pořád menší průser, než když se chová jako socka vidlák od hnoje. Nebudu tady obtěžovat citacemi tvých výroků, ale plodíš tady podobné aroma jako kanál v kafilerce po dešti.

Odpovědět