Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Příspěvek od Hellboy »

Acon - ukaž tady jakýkoli prokazatelný výsledek ABX testu, nebo fyzikální důkaz, že power kábl má jakýkoli vliv na to jak hraje zesilovač, který zjevně nemáš a přestaň naprosto uboze strhávat debatu na to co jsem nebo nejsem zač, což nemá na fakt, že žádný důkaz funkčnosti power kabelů, kromě osobního neslepého naprosto neobjektivního testu prostě a jednoduše nemáš a stejně jako Merhaut ani žádné odborné znalosti, abys byl schopen princip na jakém je to možné vysvětlit. Jinak bys to sem už dávno dal. Což se nestalo.

To že jste schopní tři dny tady "ztrácet čas" plácáním nesmyslů, ale za celou dobu nejste schopní dát sem ani jeden odkaz na cokoli co by potvrzovalo vaše pseudovědecké teorie svědčí o lecčems, ale o tom, že máte pravdu rozhodně ne.
Naposledy upravil(a) Hellboy dne 16 úno 2010 15:06, celkem upraveno 1 x.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Hellboyi, teď už vážně šílíš. já chápu, že někteří z posluchačů třeba preferují pořádný hrb na basech a nemá valného smyslu je přesvědčovat, že to s věrnou reprodukcí nemá moc společného, ale říkat, že v bednách není rozdíl? co rezonance skříně? co kvalita návrhu bassreflexu? atd.

amusia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amusia »

Když sem Hellboy 14.2. v 00:17 písnul svůj první příspěvek, říkal jem si: " Tý brďo, do týdne je tu stovka "názorů" a bude se hledat nějaké vhodné pole, které poslouží jako "bitevní". Dva dny a už se to blíží dvěma stovkám...chlapi, kdy posloucháte HUDBU :? Já bych doporučil na pičoviny nereagovat (ty vyšumí sami - vlastní zkušennost).
Mně samotnému trvalo nějakou dobu, než jsem našel ty správné hračky, které mi slouží k tomu nejpodstatnějšímu...poslechu muziky. Když jsem hledal "rozdíly", vždy to muselo být na muzice, kterou znám do posledního tónu. Když tam má teď zacvrlikat mellotronek přesně tak, jak má, jak ho znám a mám naposluchaný...a ono velké nic, je něco v nepořádku - nedávný případ u kamaráda, který si myslel, jak bezva mu to hraje. Použil mezi CDP a zasik kablíky, které mu přišly ve výbavě k DVDplayeru (takové ty dvě tkaničky, červená/bílá :roll: ) a reprokáblíky ani nebudu komentovat.. Zkusil jsem u něj ty moje a...ale nic, Hellboy mě odkáže na psychoakustiku. Není problém udělat u toho kámoše "zkoušku" ;) NESKUTEČNÝ rozdíl.
Já vzhledem k mým zkušennostem a definitivnímu "vyladění" TOHO, na čem hraju...již neexperimentuji a jen vyhledávám co nejkvalitnější zdroje muziky...a to jsou např. koncerty.
Napsal jsem svůj smělý postřeh a tím se k tomuto tématu více nevyjadřuji, je to tady již únavné. :?

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

dadaft píše:Hellboyi, teď už vážně šílíš. já chápu, že někteří z posluchačů třeba preferují pořádný hrb na basech a nemá valného smyslu je přesvědčovat, že to s věrnou reprodukcí nemá moc společného, ale říkat, že v bednách není rozdíl? co rezonance skříně? co kvalita návrhu bassreflexu? atd.
:?: :?: :?: Kde sem řekl, že v bednách není rozdíl? To sme se asi nepochopily. Pokud myslíš Jamo vs Matrix, tak to jsem naopak myslel, že tam bude na rozdíl od power káblu rozdíl naprosto zásadní.

... Jo aha ty sis přečetl citaci od Acona, která je jak se zdá zcela záměrně zkrácená o první část. Aha. Tak to je za dva body Acone. Seš borec. Takže originál byl mýšlen tak, že Pajuna popisuje rozdíl mezi kabely stejně, jako kdybych vyměnil nekvalitní repráky za kvalitni, kde bude rozdíl zásadní. TO SE ALE U POWER KÁBLŮ NESTANE. mezi nimi nebude zásadní rozdíl, nebude mezi nimi totiž žádný rozdíl. Tečka.
Naposledy upravil(a) Hellboy dne 16 úno 2010 15:21, celkem upraveno 1 x.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Hellboyi, nejsi hloupý, máš nějaký teoretický background. Bohužel ale ignoruješ některé argumenty. Obávám se cíleně. A to i na upozornění. A máš pocit, že to co víš, je veškeré vědění.
Svým způsobem tě chápu, taky jsem si kdysi říkal, co je to za pakárnu, jak může metr kabelu od zásuvky do zesilovače nějak ovlivnit zvuk. Vždyť za ním je trafo, usměrňovače, stabilizátory, filtry s hromadou kondenzátorů. Od čeho tam jsou když ne od toho, aby to napájení umravnily. Naprosto jsem to rozumem nechápal. To musí být nějaké woodoo.

No a když jsem to zkusil, tak jsem nestačil koukat. Jak to funguje? Mohu jen tušit, přestože z elektroniky znám i víc než jen Ohmův zákon. Asi trochu jako kvalitní filtr. Ale funguje. Jestli je na to někde vědecká studie? Nevím, a nezajímá mne to. Já to mám kvůli poslechu hudby a ten se mi zlepšil. To je pro mne důležité, protože mi to přináší větší radost. A není to žádná psychoakustika, tomu se snažím bránit. Byla to dobrá investice, i když pro někoho podivná.

A digitální transport je taky trochu složitější problém než jen nuly a jedničky. Věř tomu. Už to tady bylo popsáno nespočetněkrát, byl jsi na to i upozorněn, ale ty jsi to nějak ignoroval. A já osobně mám doma transportu (zdrojů spdif) celkem 5 (nepočítám odlišnosti připojení optika-koax), a každý hraje jinak. Není se co divit, každý je jiné kvality. Ne ceny, s tou to kupodivu nemá nic společného, ten druhý nejlevnější je kupodivu nejlepší.

A už jednou jsem ti řekl, že u MFSL nejde o zlato, ale o remaster. Buď nevíš, co to je, nebo to záměrně ignoruješ. Tak ten nesmysl se zlatem nepoužívej jako argument.

Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Audio »

Teď mi to připomíná trochu toto:anketní otázka zní:
Mám CD přehrávač např. v ceně 20-30000,-celkem slušný a ten samý od téže firmy,ale celý ze zlata!Který bude hrát lépe????Samozřejmě za stejných podmínek.

boxer

Příspěvek od boxer »

Který bude hrát lépe????

Ten puštěný.

Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Audio »

boxer píše:Který bude hrát lépe????

Ten puštěný.
:lol: :lol: :lol: :lol:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ještě moje poslední poznámka k tématu: pro to, co mnozí nazývají psychoakustikou, je správné slovo marketing. psychoakustika je vědecká disciplína, která se např. zabývá vlivem intenzity na ladění a pod.

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

Hellboy píše:
lubos píše:Hellboy keď si myslíš, že zvuk kábla je daný len parametrami ktoré môžeme zmerať ako napr. kapacita, indukčnosť, vodivosť, rýchlosť šírenia signálu ... sa veľmi mýliš, veľmi dôležitá je čistota daného materiálu, napr. nie je meď ako meď, na špičkových medených kábloch sa používa monokryštalická PCOCC meď, dosť kvalitná je OFC meď a bežne sa používa TPC. PCOCC je hodne drahá , keď to poviem jednoducho ma len jeden jediný kryštál, ktorý je vytvorený po celej dĺžke vodiča, bežná meď je tvorená množstvom kryštálov, kde každý ma svoje hranice, ktoré brania toku elektrónov a pôsobia ako odpor k toku elektrického prúdu, čo tiež má vplyv na výsledný zvuk. Ďalej kábel môže byť kombinovaný ďalšími materiálmi ako striebro , prípadne zlato , ktoré tiež majú vplyv na zvuk . Dôležitá je tiež konštrukcia, geometria kábla, tienenie, použité dielektrikum, ochrana proti RF vyžarovaní, fázové skreslení, rozptyl, skin efekt atď...., rovnako sú dôležité použité konektory, vo vyšších modeloch sa používajú napr. rhodiované atď. t.j. výroba kábla je hotová veda a keď si myslíš, že klasická dvojlinka za pár korún bude hrať rovnako ako hociktorý sofistikovaný špičkový kábel tak sa veľmi mýliš a nevieš vôbec nič, samozrejme dôležité sú aj použité komponenty, na ktorých dané káble budeme používať...............
Pokud jsi přesvědčený, že to co tady tvrdíš se dá dokázat, tak to dokaž odkazem na jakoukoli studii, měření, nebo ABX test, který by to potvrzoval. Až do té doby tyhle moudra, které sis přečetl v reklamním letáku budou jenom SPROSTÁ LEŽ, protože nikdo tyhle věci dokázat neumí. A pokud si představuješ, že ve dvacátém prvním století, kdy se létá do vesmíru a staví částicové urychlovače dnešní věda nedokáže pochopit jak funguje obyčejný kabel, tak je mi tě opravdu líto.

A Pipis. Pokud je Pasul přesvědčený, že k poslechu mp3 na svojí sestavě potřebuje můj zesilovač, tak se toho účastnit rozhodně nemíním.
Chlape ja nemám čas a ani chuť ti niečo dokazovať, ale máš jedinú šancu navštíviť Pasula a zistiť to na vlastné oči, lepšie uši ako dokážu káble zmeniť zvuk a v prípade návštevy sa priprav na veľký šok.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Noaid - neignoruju fakta, to že ty máš subjektivní pocit, že power kábl hraje líp, než obyčejný kábl je prostě jen a jen pocit. Takových pocitů jsem měl v životě taky spoustu a když jsem pak zkusil zavřít oči anebo exaktně svůj pocit změřit, tak jsem zjistil, že jsem si to jen vsugeroval. A to že neexistuijí prakticky žádné ABX testy které by cokoli z toho co se tady tvrdí jen svědčí o tom, že to jsou pocity a nic víc. To se mezi dojmology nenajde ani jeden zvědavec, který by měl potřebu si svůj pocit ověřovat?

Jinak rozdíl mezi digitálním transportem jsem tady už upřesnil. Protože podle mě CD přehrávač, který obsahuje nějáký DSP procesor a upsampluje signál, nebo s ním provádí něco dalšího, aby zněl líp než konkurence není žádný transport. Transport načte a pošle dál. Samozřejmě vím o jitteru, ale mám pocit, že to je v dnešní době pro výrobce jen stébélko, za které se můžou chytat aby zdůvodnili, proč je jejich transport tak strašně lepší než cokoli jiného.

Za sebe musím říct, že jednou jsem byl skutečně překvapený, když jsem vyměnil optický digitální zvukový výstup z jedné (mizerné) zvukovky za digitální HDMI výstup z jiné zvukovky a čistě subjektivně jsem pozoroval změnu ve zvuku k lepšímu. V danou chvíli mi to bylo fuk, protože stará zvukovka šla stejně pryč, ale ten POCIT jsem skutečně měl. Rozdíl mezi digitálním výstupem XONARU ST a digitálním výstupem na té druhé kartě co jde přes HDMI ovšem nepozoruju prakticky žádný, protože obě karty jsou už poměrně kvalitní a doba navíc poněkud postoupila.

A je mi zcela jasné, že MSFL je zremasterované, což může být taky jediný důvod proč hraje líp. Proč ale potom k tomu ta berlička, že je to na pozlaceném nosiči a woodoo cancy, že zlato pomáhá k lepšímu načtení dat? Předtím to byl tuším zase hliník. Jestli někdo potřebuje k tomu, aby slyšel rozdíl v remasterované nahrávce ještě zlaté cd v mechanice je to prostě a jednoduše snobák. Ale je jasné, že zremasterovaná nahrávka na zlatém nosiči bude pro většinu troubů mnohem atraktivnější než jen zremasterovaná nahrávka. Jen bych čekal, že tohle bude zabírat v telešopingu Horsta Fuchse a ne v komunitě hifi, kde bych spíš hádal, že lidé vydělávající a utrácející statisíce za komponenty nejsou tak stupidní, že na něco podobného slyší. Ale kupodivu je to tak.

Ono vůbec celé ty woodoo hovadiny velice nápadně připomínají Horstovi výrobky z TV shopu. V reklamě to všechno zní tak krásně a dává to naprosto jasný smysl, jenže ve skutečnosti pak člobvěk zjistí, že aby měl u kabelu vliv skin efekt, musel by mít průměr asi půl metru a délku dva kilometry, jinak má skin efekt vliv tak možná na frekvence v řádu MEGA Herz což neuslyší opravdu ani Merhaut s Pasulem ani Mark Levinson.
Naposledy upravil(a) Hellboy dne 16 úno 2010 15:53, celkem upraveno 2 x.

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Hola hola,
vzbuďte někdo PMA a poproste ho, jestli by tady mohl ještě jednou zopakovat to, co napsal v nedávné minulosti v jiným vlákně o vlivu power kabelů.
Myslím, že právě teď by se to hodilo. Na ohýnek je třeba přikládat, jinak vyhasne. :mrgreen:

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Ono ovsem o power kabelech dost velmi serioznich lidi nenaslo shodu...

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Prostě a jednoduše mám poměrně intenzivní pocit, že tady je hodně lidí, kteří tvrdí o svém sluchu takové veci, jako kdyby třeba ve sportu někdo tvrdil, že nepotřebuje pořádné stopky aby změřil za kolik někdo zaběhne stovku, že mu stačí počítat si v hlavě jednadvacet dvaadvacet a koukat se jak se u toho sprinter tváří a bude chopen říct jeho čas na setiny sekundy. Tady všichni sborem tvrdí, že jejich uši jsou lepší než profesionální mikrofony a měřáky, takže je vlastně k ničemu nepotřebují a že zvuk nejde změřit. To by se asi hoši z AES co se tomu roky vědecky věnují divili jak to tady u nás všichni vědí líp.

Mimochodem, kdyby tady byl někdo vybavený potřebným zařízením ochotný změřit to u mě doma, byl bych docela rád. A klidně to sem pak hodím.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Prostý, jednoduchý a intenzivní - nejenom pocit.

Odpovědět