Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
warezo
Kontaktovat uživatele:

Re: Voodoo hifi příslušenství - pohled na věc

Příspěvek od warezo »

merhaut píše:"Mě stačí a hraje podle mě nadstandartně" - a helík stojí v pozoru a salutuje svému vlajícímu standarTu. Dyť to říkám od začátku, ... na kvadrát.
Hellboy píše:Merhaute, když někdo píše standard s T, tak je to pořád menší průser, než když se chová jako socka vidlák od hnoje. Nebudu tady obtěžovat citacemi tvých výroků, ale plodíš tady podobné aroma jako kanál v kafilerce po dešti.
ajaj, to sa ale mýliš hellboy, treba si poriadne všimnúť čo napísal... citujem, neviem odkiaľ. opäť, nieže sa domňa začneš navážať, aj ja robím gramatické chyby, ale reagovť takto...
Častou chybou je zaměňování tvarů standard a standart. Tato dvě slova se liší v jednom písmenku, každý jim rozumí, ale z gramatického pohledu se jedná o fatální chybu.

Pokud mluvíte o něčem, co je běžné, normální, standardní, tak jediný správný tvar je standard s „d“. Standard se také často nahrazuje za slovo „norma“. Naopak, slovo standart v češtině nenaleznete. Existuje ale tvar standarta, který označuje vlajku prezidenta.
to si to vážne nikto nevšimol?

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

david píše:Ono ovsem o power kabelech dost velmi serioznich lidi nenaslo shodu...
... což je vlastně obrovská pochvala pro osazenstvo hifinázorů, neboť ani zde nedošlo ke shodě. :)

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Hellboy píše:to že ty máš subjektivní pocit, že power kábl hraje líp, než obyčejný kábl je prostě jen a jen pocit
O tom ty nic nevíš, jen teoretizuješ.
A o CD transportech bohužel taky nic nevíš, jinak bys nemohl trousit takové nesmysly. Tady to už je donebevolající. Myslel jsem, že jsi rozumnější.
*thumbs down*

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

zero píše:
david píše:Ono ovsem o power kabelech dost velmi serioznich lidi nenaslo shodu...
... což je vlastně obrovská pochvala pro osazenstvo hifinázorů, neboť ani zde nedošlo ke shodě. :)
Ano, zbyva pouze donest kanystr s benzinem a sirky ;)

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

noaid píše:
Hellboy píše:to že ty máš subjektivní pocit, že power kábl hraje líp, než obyčejný kábl je prostě jen a jen pocit
O tom ty nic nevíš, jen teoretizuješ.
A o CD transportech bohužel taky nic nevíš, jinak bys nemohl trousit takové nesmysly. Tady to už je donebevolající. Myslel jsem, že jsi rozumnější.
*thumbs down*
Nechtěl jsem tě nikterak urazit. Zrovna tebe vážně ne. Ale to, že mi někdo řekne, že něco slyší prostě nedokazuje nic. Tady to slyší všichni, ale nikdo se nenamáhá to jakkoli zkusit doložit, eventuelně se ve svém tvrzení odvolat na někoho kdo už důkaz podal. Mimo jiné proto, že ten důkaz nikdo zatím nepředložil, nebo alespoň já jsem takový žádný důkaz nikde neviděl a myslel jsem si, že tady budou lidé kteří mě budou schopní na nějaké důkazy odkázat.

O transportech toho vskutku moc nevím (to zas bude škodolibých citací), ale selský rozum mi říká, že načtení digitálních dat a jejich poslání někam v digitální podobě bude probíhat vždycky stejně. Logicky mě napadá zkusit připojit digitální transport k profesionální zvukovce, načíst data z různých zdrojů a pak je porovnat. Pokud se budou lišit, znamená to, že každý transport hraje jinak, pokud ne, tak hrají všechny transporty stejně. Když se nahrávka bude lišit, může to taky znamenat, že je možná něco špatně a transport se nechová jako transport. Mám ale pocit, že obyčejná CDROM mechanika, která musí načítat data 100% stejně tak jak jsou uložená, protože jinak by jaksi programy na CD uložené nefungovaly je v tomhle směru poměrně jasně vede.

Nebo počítač podle vás nějak rozlišuje jestli načítá z CD zvukovou, nebo datovou stopu? Jak to, že datovou stopu neovlivňuje jitter? Tohle fakt nevím a možná tam nějaký rozdíl je a rád si poslechnu jaký (zcela vážně).

Jirka83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

zero píše:*offtopic* Je hezký, že na Aleskovu fotku v plamenech jako první zareagoval Hasič. *thumbs up*
Tak to mě položilo úplně :D

Jinak, mě to prostě nedá, strašně se to podbízí:
Obrázek

Nechci se nikoho osobně dotknout ale ... *bravo*

mimoklepes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mimoklepes »

no ano. ja som si zas hned spomenul na toto:
Obrázek

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Toto je skutečně reprezentativní vlákno pro fórum HiFinazory. Nechápu, že vás ještě baví argumentovat a přít se s pekelným chlapcem, nechápu, co si od toho slibujete a hlavně nechápu potřebu přesvědčovat.
Pavel Macura Audio

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

A to jsme jen u síťových kabelů...
Co takové pojistky Furutech, to by bylo.
Ale už mlčím...
Zdraví je důležitější.

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Uz jsem jednou nabadal k tichu :!:
Tak psssst, nebo si pro vas prijde.
Obrázek

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

*offtopic* Warezo, jestli ještě můžu malou odbočku, než se to tady zamkne. Že jsi už dlouho nebyl v Čechách? By ses divil, kolik tady máme standarTů.
Třeba tady: http://eshop.genetic.cz/myska-mala-seda ... etail.html
nebo tady: http://www.rcmodels.cz/zbozi/rc-modely- ... andart-9kg
Píšete:
"Pokud mluvíte o něčem, co je běžné, normální, standardní, tak jediný správný tvar je standard s „d“. Standard se také často nahrazuje za slovo „norma“. Naopak, slovo standart v češtině nenaleznete."

Jo, a pak jsem ještě objevil jeden standartT na kraji Prahy. Nějaký Stanislav Koucký tam provozuje v jednom domě Galerii Art, prodává obrazy, sošky a tak. Nad obchodem má velkejma zlatejma písmenama název firmy STANDA ART. Jenomže nějaká mrcha mu před pár dny v noci urvala jedno A.
Takže teď už tam má Standart.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Pekelníku, kdybys věděl, jak moc se mýliš. Vše, co jsi napsal v odpovědi je úplně jinak. Dej si pauzu, za domácí úkol jdi něco studovat o dané problematice, pak si to nech předvést někým v reálu, abys měl osobní zkušenost jak se to projevuje, a pak se budeš za ty řeči, cos tu vedl, možná hodně stydět. Anebo možná ne, ne každý se tady stydí, někdo se jen otřepe a jede hned zase dál. To je ta horší varianta.
Ty nemáš fakt ani to nejmenší tušení o problematice digitálního zvuku. Právě jsi to dokázal.

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Hellboy

U me jedou poznali dva lidi rozdily mezi signalovymi kabely - jeden okolo 2 tisic, jeden okolo peti tisic. Vubec netusili, kterej kabel je kterej, poznali to hned. Jenom jsem to jednou prehodil, vic nebylo treba. Naloz si s tou informaci jak chces, zpochybnovat to psychoakustikou a vedeckyma pracema nemusis.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

noaid píše:Pekelníku, kdybys věděl, jak moc se mýliš. Vše, co jsi napsal v odpovědi je úplně jinak. Dej si pauzu, za domácí úkol jdi něco studovat o dané problematice, pak si to nech předvést někým v reálu, abys měl osobní zkušenost jak se to projevuje, a pak se budeš za ty řeči, cos tu vedl, možná hodně stydět. Anebo možná ne, ne každý se tady stydí, někdo se jen otřepe a jede hned zase dál. To je ta horší varianta.
Ty nemáš fakt ani to nejmenší tušení o problematice digitálního zvuku. Právě jsi to dokázal.
Ano, máš pravdu. A přiznávám chybu. Teď jsem si o jitteru něco přečetl a rozdíly tam asi opravdu budou. Mimo jiné jsem zjistil proč nejde srovnávat čtení dat a čtení audio stopy. Takže v tomto směru máš pravdu ty. Stačilo ovšem abys mi ty, nebo kdokoli jiný napsal, že standarD (spokojený Merhaute?) pro čtení dat je jiný než u Red Booku a i já bych pochopil, že to přirovnání je mimo a tím pádem i z něj vydedukované rozumy. Našel jsem test od chlapíka, který si dal tu práci a zkusil načítat zvukovou stopu z CD na různých CDROM mechanikách a (levném) CD transportu Kenwood a jeho závěr je docela zajímavý. Každý si to může přečíst tady - http://www.codebunny.org/audio/cdtransports.html

Jinak co se poznání rozdílu mezi kabely týče, tak rád bych si doma u sebe zkusil kabely porovnat, protože tady propojovací kabely dost odlišné kvality a konstrukce mám, ale jelikož bych je musel mezi poslechem přehazovat a nemohl bych tak slyšet případný rozdíl okamžitě, pokládám to za dost šarlatánskou metodu. Na rozdíl od většiny zdejších jsem přesvědčený, že nejsem schopen pamatovat si deset minut eventuelní drobnou nuanci mezi dvěma kabely. Mimo jiné proto, že když jsem instaloval kabely lepší, žádnou změnu jsem nezaregistroval.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Hellboy píše:Acon - ukaž tady jakýkoli prokazatelný výsledek ABX testu, nebo fyzikální důkaz, že power kábl má jakýkoli vliv na to jak hraje zesilovač, který zjevně nemáš a přestaň naprosto uboze strhávat debatu na to co jsem nebo nejsem zač, což nemá na fakt, že žádný důkaz funkčnosti power kabelů, kromě osobního neslepého naprosto neobjektivního testu prostě a jednoduše nemáš a stejně jako Merhaut ani žádné odborné znalosti, abys byl schopen princip na jakém je to možné vysvětlit. Jinak bys to sem už dávno dal. Což se nestalo.

.......
Nerozumiem. Ja som tu niekde spomínal, alebo dokonca obhajoval nejaké káble? :shock: Tak to mám asi amnéziu.
Hellboy píše:
dadaft píše:......

... Jo aha ty sis přečetl citaci od Acona, která je jak se zdá zcela záměrně zkrácená o první část. Aha. Tak to je za dva body Acone. Seš borec.
Takže to dávam neskrátené. Mne osobne z toho stále vyplýva Tvoje tvrdenie, že aj Jamo aj B&W hrajú rovnako:
A zajimalo by mě jak zni NEUVERITELNY, JASNY A PREKVAPIVY rozdil v power kabelu Pajuno. To by mě fakt zajímalo. Obzvlášť, když po každém poslechu musíš sestavu vypnout, přehodit kabel a pak začít poslouchat znova od začátku, takže tvůj mozek není naprosto schopen jakéhokoli objektivního srovnání. S tím se prostě smiř, protože tím se zabývá celý jeden vědní obor - psychoakustika. Podle tohoto popisu to zní, jako kdybych repráky Jamo z Datartu vyměnil za BW Matrix, protože to bude skutečně neuvěřitelný rozdíl. Jenže to se asi při výměně nestane. I kdyby tam nějaký rozdíl byl, což je stejně vědecky naprosto vyloučené, tak ten rozdíl bude v řádu desetin, nebo setin decibelů v pár frekvencích, takže bude prakticky neslyšitelný. Takže tebou použitá slova naprosto neodpovídají skutečnosti, což je klasický zádrhel u všech tunerů, společně s neochotou podstoupit skutečně prokazatelný test a naprostým nepochopením toho jak by takový test měl vypadat.
Vieš v čom je Tvoja chyba? Prišiel si sem a hneď v 1. príspevku si zo všetkých, ABSOLÚTNE ZO VŠETKÝCH začal robiť idiotov. A teraz sa náramne čuduješ, že sú všetci proti Tebe

Odpovědět