Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.
Re: Za tohle se plně a ze všemi důsledky podepisuji.
Že Česko klesá hodně hluboko a místo na západ pomalu ale jistě míří zpátky na východ, je zřejmé (a tím nemyslím tzv. hosp. krizi). Ale co jiného čekat od politických stran a zbohatlíků, kteří se dostali nahoru přes LTO apod.? Co Donutsi? Zvykli si na vysoký standart a teď se ho v panice snaží zajistit přímo ze státního rozpočtu. Heslem jejich úsilí je: kdo chvíli stál, už stojí opodál... Bude trvat minimálně než tahle generace vymře, než se možná něco začne zlepšovat. Nevíte někdo, jak dlouho trvalo v Austrálii, než se z kriminálnických rodokmenů stali slušní lidé? (Jenže ti byli potrestaní, což proces urychlilo.)
Ještě k tomu, že vlákno je mimo mísu. To sice je, a kdyby mělo zabírat místo hifi diskuzi, tak bych ho smazal. Ale politika se bohužel týká každého z nás, na rozdíl od pěstování stromů nebo cyklistiky. Jestliže to někdo nevidí, tak ho omlouvá pouze zamilovanost. Jinak je podle mě omezenec. Tím samozřejmě netvrdím, že kdo sem nepíše, je omezenec - aby to někdo zkratkovitě nedomýšlel příliš daleko.
Ještě k tomu, že vlákno je mimo mísu. To sice je, a kdyby mělo zabírat místo hifi diskuzi, tak bych ho smazal. Ale politika se bohužel týká každého z nás, na rozdíl od pěstování stromů nebo cyklistiky. Jestliže to někdo nevidí, tak ho omlouvá pouze zamilovanost. Jinak je podle mě omezenec. Tím samozřejmě netvrdím, že kdo sem nepíše, je omezenec - aby to někdo zkratkovitě nedomýšlel příliš daleko.
Amusia, Merhaute, Foxi, Donutsi....

Taky se Vám chce blejt, když koukáte na své vzory a jiné káráte za odlišný názor ?

Taky se Vám chce blejt, když koukáte na své vzory a jiné káráte za odlišný názor ?
Mily noaide, Paumer nikdy ve Vietnamu nestrilel. Pomerne snadno overitelny fakt. Michael Moore by mistnim levicovym demagogum mohl zavidet.Náš vzor je Paumer, jenž prožil nejšťastnější okamžiky svého života střílením do lidí ve Vietnamu - tam se mu splnil jeho celoživotní sen, zatímco jiní z toho měli trauma, slaboši.
Panika? Tu zatim predvadi pouze volici levice.Zvykli si na vysoký standart a teď se ho v panice snaží zajistit přímo ze státního rozpočtu
Sice strana, co jsem volil, není přímo levicová, ale k panice se hlásím. Ono při rozkradení důchodů a zdravotní daně jde opravdu o hodně. A po posledních podivných volbách to mohou ti zloději udělat zcela podle svých představ a přitom "demokraticky".Donuts píše:Panika? Tu zatim predvadi pouze volici levice.Zvykli si na vysoký standart a teď se ho v panice snaží zajistit přímo ze státního rozpočtu
http://kapal.blog.idnes.cz/c/149925/Jak ... ra-ja.htmlDonuts píše:Mily noaide, Paumer nikdy ve Vietnamu nestrilel.
Omlouvám se, nešlo o Vietnam, ale Koreu.
Jak jsem poznal Milana Paumera já
Před několika lety se Milan Paumer odvážil přijet na besedu do jámy lvové – do Čelákovic, kde stále žije sestra strážmistra Honzátka i jeho dvě děti. Všichni tři se přišli podívat do očí člověku, který byl u toho, když bratři Mašínové podřízli chloroformem omámeného otce dvou dětí.
Nemohu Milanu Paumerovi upřít odvahu. To, co se na něho valilo, bylo jak příval a bylo to pochopitelné, přišli totiž i žijící známí a kamarádi Honzátka, ale také dost lidí, kteří činy skupiny obhajovali. Pravda, všichni obhájci se narodili nejdříve kolem roku 1989.
Po velmi bouřlivé diskuzi, kterou jsem popsal v článku do Polabského TOKU, jsem seděl s Milanem Paumerem více než hodinu a povídal jsem si s ním. Chtěl jsem totiž publikovat i rozhovor. Ten rozhovor nakonec nevyšel, nenapsal jsem ho. A proč? Protože jsem na to, co mi Milan Paumer říkal, chtěl co nejdříve zapomenout, dělalo se mi z toho špatně. Pár příkladů. Na mou otázku, zdali se on a bratři Mašínové někdy cítili vinni, že Mašínův strýc, který jim na své jméno koupil motocykl a s ním pak vyráželi na své akce, dostal doživotí, odpověděl: „A proč bychom se měli cítit vinni? Byla to válka a on byl oběť, to se stává.“ Zeptal jsem se také proč se nepokusili spáchat atentát na nějakého představitele komunistické moci, odpověď zněla, že o tom ani neuvažovali. Jediné co chtěli, bylo získat zbraně, peníze, prostřílet se na západ a vstoupit do amerických jednotek Rangers. To se jim nakonec podařilo a všichni tři se, podle slov Paumera, dobrovolně přihlásili do války v Korei. V řeči jsem se dozvěděl, že se on i bratři Mašínové, kteří jako mladí chlapci dostali v roce 1945 vyznamenání od prezidenta Beneše za pomoc jejich otci při protifašistickém odboji, chtěli dostat do vznikající zvláštní jednotky Československé armády. Podle Milana Paumera ani jeden z nich neprošel testy a do jednotky se nedostali, a tak se rozhodli, že se prostřílí na západ. Paumer mi pak líčil, jak proběhlo přepadení transportu peněz. Pokladník jim peníze již vydal, ale ve voze jel náhodou nějaký milicionář, který chtěl krádeži peněz zabránit, tak ho jeden z Mašínů bodl nožem a zranil, nato probodl i pokladníka, který prý chtěl sáhnout po pistoli. Akce v Čelákovicích pak probíhala tak, že Mašíni vtrhli do služebny SNB, nic netušícího strážmistra omámili chloroformem, svázali do kozelce a šli si pro samopaly a munici. Když odcházeli, policajt se začal probouzet a sténat, a tak ho, svázaného a ještě omámeného, podřízli. Milan Paumer vyprávěl, že on měl za úkol hlídat venku před strážnicí, aby je někdo náhodou nevyrušil. Nesměli existovat svědci. Naštěstí je nikdo nevyrušil. Ptal jsem se, co by dělal, kdyby k němu přišlo malé děcko a začalo by si ho prohlížet, jak to děti u neznámých lidí dělají. „To by mělo smůlu,“ zněla lakonická odpověď. „Mám tomu rozumět tak, že byste třeba šestileté dítě zabil?“ Zněla má další otázka. „Mělo by prostě smůlu,“ opakoval svou prvotní odpověď.
Na závěr jsem se ho zeptal, kdy on a bratří Mašínové byli v životě nejšťastnější. Prý v době války v Korei, tam prý mohli zabíjet komunisty ve velkém a moc prý ho mrzelo, že nevypukla třetí světová válka západu s východem, aby mohli přijet s americkou armádou do Československa a tady si to vyřídit s bolševiky.
Po celou dobu mého povídání s Milanem Paumerem jsem se snažil najít v něm aspoň kousek lidství, soucitu, pocitu lásky. Nenašel. Na většinu otázek odpovídal, alespoň mně to tak připadalo, naučenými frázemi, jakmile z role vypadl, zaznívala slova o uctívání násilí, permanentní válce a velice často opakoval slova zabít, zabíjet. Milan Paumer pak vyprávěl další příběh. V době kdy jejich trojku naháněli v NDR vojáci a policisté po prozrazení na jednom malém nádraží, ležel s Paumerem Ctirad Mašín na kraji lesa ve škarpě, byla noc. V tom se na světlejším horizontu objevila postava vojáka. Byl od nich prý na dvě stě metrů. Voják tam jen tak postával a Ctirad prý řekl Paumerovi, aby se díval, jak umí střílet z pistole. A opravdu na jedinou ránu vojáka zastřelil. Paumer se přímo rozplýval Ctiradovým střeleckým uměním. Ten voják, byl shodou okolností velitel jednotky.
Pro všechny mladší diskutéry, kteří se do mne jistě pustí jen pár informací. Jsem ročník 1949, syn otce, který v roce 1950 dostal za protistátní činnost Jáchymov s visačkou MUKL, pro ty mladé, znamenalo to: Muž Určený K Likvidaci. Otec přežil, v pětapadesátém ho pustili, ale na následky uranu předčasně zemřel. Duch nenávisti ke komunistickému režimu jsme podědili s bratrem oba dva, byli činní v odporu proti režimu, okusili jsme si i komfort vyšetřovací vazby, bratr i vězení a já nesměl publikovat.
Takže mne nikdo nemůže nařknout s komunistického myšlení, ale i přesto, poté, co jsem hovořil osobně s Milanem Paumerem a poznal ho jako člověka hloupého, necitelného, s výrazným násilnickým aspektem a láskou k zabíjení, nemohu a nechci činy této skupiny schvalovat. Vrah, zůstane vždycky vrahem. A podříznout omámeného a do kozelce svázaného nepřítele i ve válce, by se podle ženevských konvencí z roku 1929 trestalo kulkou ve všech armádách. Nebo by se aspoň mělo. Stydím se za svého premiéra a všechny potentáty, kteří se snaží z vrahů udělat hrdiny. Je to můj názor a nehodlám od něho ustupovat.
Jak jsem rikal, Michael Moore by mohl zavidet. Paumer slouzil v americke armade v letech 54-59. A ted jedna kontrolni otazka, kdypak skoncila valka v Koreji?
Pravdepodobnost, ze byl zrovna u jedne z tech ojedinelych prestrelek na hranicich temer nulova.
Ze ten citovany blabol, je temer jiste z velke casti vymysleny, je jasne doufam vsem.

Ze ten citovany blabol, je temer jiste z velke casti vymysleny, je jasne doufam vsem.
Donutsi, zamysli se nad sebou. Jedna blbost za druhou. Musí to být asi blbý pocit takhle hloupě čelit lehce ověřitelným faktům.
idnes

idnes
ihnedVe Spojených státech pak nastoupili do armádních služeb, Paumer byl nasazen v Koreji. Když mu angažmá v armádě vypršelo, usadil se na Floridě, kde pracoval jako dělník v leteckých opravnách, taxikář a později majitel taxislužby.
Ústav pro studium totalitních režimů http://www.ustrcr.cz/cs/milan-paumerPaumer i Mašínovi z Německa odjeli do USA, kde vstoupili do armády. Paumer byl poté vyslán jako voják do Koreje. Po návratu se Paumer živil jako dělník a taxikář, nikdy se neoženil.
Milan Paumer si odsloužil v americké armádě celkem pět let, z toho devatenáct měsíců v Koreji.
Zkrátka, klasické Rádio Jerevan. Co jiného můžeme od leváků popletů čekat...

Ano, slouzil 19 mesicu v Koreji. Po valce. Jak rikas, snadno overitelny fakt.
Levicova inteligence. Jeste, ze nam tu necituje blaboly z Wikipedie.merhaut píše:Zkrátka, klasické Rádio Jerevan. Co jiného můžeme od leváků popletů čekat...

U těch leváků je nejkouzelnější ten jejich samozapalovací plamenometný jazyk a to, jak neomylně vždycky hrábnou do zásobníku levicových zvěrstev a podsunou je oponentům. Ani slovo o odpovědnosti jednotlivce za sebe sama, jen zbabělé schovávání se za "obyčejné lidi"... prostě klasika, rudá lúza digitálního věku. Takovej noaid, to by byl panečku svazák!
Paumer se stylizoval do role komunistobijce. nic jiného mu nezbylo. a nic to nemění na tom, že podříznutí omámeného a svázaného člověka je vražda.
odmítám z nějakých na hlavu postavených ideologických důvodů uctívat a oslavovat vrahy!
ale o to nejde.
doktor Hofhanzl evidentně zastupuje ty, kteří podle svého přesvědčení z lizu dostali míň, než by jim mělo náležet. proč ne. vadí mi jen, jaké svinstvo jsou tito lidé ochotni cestou za svými cíli obhajovat.
odmítám z nějakých na hlavu postavených ideologických důvodů uctívat a oslavovat vrahy!
ale o to nejde.
doktor Hofhanzl evidentně zastupuje ty, kteří podle svého přesvědčení z lizu dostali míň, než by jim mělo náležet. proč ne. vadí mi jen, jaké svinstvo jsou tito lidé ochotni cestou za svými cíli obhajovat.
Nojo...ozvali senoaid píše: Nechceme slyšet fakta, chceme snít v blahé spokojené nevědomosti. Přemýšlení necháme koňovi, má větší hlavu. Smažte to tu všechno, ať z toho nejsme nervózní. Zatlačíme toho skřítka, jež svědomím se zove, zpátky do hlubin nevědomí.
. . .
A mimochodem páni rockeři - rock je o něčem úplně jiném než o podlézavosti momentálnímu režimu. Vznikl jako odpor k západnímu establishmentu. To až pak se z toho stal velký byznis, jehož jsou i hifisti obětí.
. . .
Lidé s takovými názory jsou spíše brzdou jakéhokoli pokroku. Šedá zóna. Znal jsem kdysi hodně takových, co rockovali tak ve čtverce u piva. Vzdělání a přemýšlení u nich nebylo prioritou, na režimu je štvalo hlavně to, že nemohli na koncert Deep Purple a že trubky byly tak špinavé, že z toho piva pak na schodech zvraceli. Politika či jiná kultura než hardrock šla mimo ně, to už bylo hodně vysoko.

Nechceme slyšet fakta...? Vždyť jsou dobře známá - přes 240 popravených, další stovky(až tisíce)umučených ve vězení či zastřeleni na hranicích. Statisíce vězněny, statisíce vyhazovány z práce atd...atd...
Jestli se mohu při své ješitnost počítat mezi ty tvé "pány rockery"...pětkrát jsem si přečetl tvé "hodnocení" toho rockování ve při čtverce u piva jestli čtu dobře

Můžeš mi prosím tě připomenout, kde jsem se zmiňoval, že jsou tito pánové můj vzor?Aleska píše:Amusia, Merhaute, Foxi, Donutsi....
Ano, svým způsobem se politika týká každého z nás (proč bohužel?),však jsem se také 20 let aktivně angažoval(až letos kvůli své nemoci toho musel nechat). A tvá poznámka,že do HIFIfóra mohu psát vlastně cokoliv...když to nebude zabírat místo?!?!...Kde já to jen slyšel: Serte na něj, lidí je jak sraček.petrL píše:Ještě k tomu, že vlákno je mimo mísu. To sice je, a kdyby mělo zabírat místo hifi diskuzi, tak bych ho smazal. Ale politika se bohužel týká každého z nás, na rozdíl od pěstování stromů nebo cyklistiky. Jestliže to někdo nevidí, tak ho omlouvá pouze zamilovanost. Jinak je podle mě omezenec. Tím samozřejmě netvrdím, že kdo sem nepíše, je omezenec - aby to někdo zkratkovitě nedomýšlel příliš daleko.
Nějak mě již toto vlákno začíná silně nebavit, buďme si každý na tom svém břehu a užívejme si té SVÉ muziky (ne vždy tato možnost byla).
Bohužel je více než stoprocentní:Donuts píše:....... Pravdepodobnost, ze byl zrovna u jedne z tech ojedinelych prestrelek na hranicich temer nulova.......
Já vím, že se ti to nehodí, ale jde o jeho vlastní, autorizovaný rozhovor. Děláš přesně to, co tzv. levici vyčítáš = to co se ti nehodí je vymyšleno, lež či pomluva, jenom nepřipustit, že by to mohla být i pravda.Z armády jste pak odešli v roce ´59. Proč?
Vypršel ten kontrakt. Pomalu už začínal Vietnam. Před tím jsem byl na chvíli v Koreji po podepsání příměří. Do Vietnamu by se mi moc nechtělo.