Zahořování reprobeden

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Zahořování reprobeden

Příspěvek od efičák »

Dva páry Bonbonus?
Do práce na stůl ?
To je milé. *thumbs up*

ObrázekObrázek

Já už 2 roky rozehrávám DIY bedny s Seas Excel Vintage a až nyní mi Dawsoo poradil fičurku, jak je posunout níž. :-)
Jsou to přesné monitory a tak sem přidal jeden 1 Ohmový odpor před výškáč, podobně jako Pipis na svých Visaton Concorde.
Jsou CD co fakt nedávám na monitorech...

Obrázek

Nejhorší bylo rozehrávat Shan Emotion 530.
Středový Focal byl nerozehratelný a mečel a mečel.

Obrázek

Pak sem ho odlepil, napojil na zesilovač bez filtru a 2 dny hrál jako na širokopásmo. Pak ten drsný charakter zmizel. Skoro...
Bez téhle zkratové operace bych ho asi nerozhýbal nikdy... :roll:
Strašná zkušenost za 70 talířů.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Mám rovnaký názor ako Dawsoo, resp. posluchovú skúsenosť *thumbs up*

Trymore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trymore »

2 mesiace vlastním Aurum Cantus Leisure 2SEMKII zapojené na zosilňovač Vincent SV 227.

Úplne prvé dojmy pri prvom spustení:
hrá to horšie ako repráčiky k PC za 30 €. Zapnem teda funkciu Loudness na zosilňovači: intergalaktický rozdiel, "deka" zmizla, zvuk neskutočne príjemný

Dojmy po dvoch mesiacoch každodenného používania (cca 5 hodín denne):
funkciu Loudness nepoužívam vôbec, zvuk je veľmi príjemný aj bez nej, ba priam naopak, pri zapnutom Loudness sú výšky príliš ostré, basy prehnané

Najvýraznejší rozdiel po miernom rozohratí vnímam v oblastí vyšších stredov/výšok. Z pôvodného permanentne zapnutého Loudness na zosilňovači sa teraz hudba počúva na permanentne vypnutom Loudness. Veľmi intenzívne vnímam, ako výškáč skresľuje pri aktívnom Loudness. Pri prvom spustení som nič také absolútne nevnímal.

Keby zahorovanie reprosústav bolo len o placebo efekte a o zvyku, nemal by som dôvod vypínať Loudness, keďže som si na neho zvykol. Ale reprosústavy zmenili svoj prejav, hudba získala detaily a stratilo sa vnímanie akýchsi stredov/výšok, všetko je to jeden ucelený prejav - ale to iba pri vypnutom Loudness.

A to som hifi začiatočník.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Mě to trvalo asi 60-80 hodin hraní, než se to ustálilo. Výšky už nejsou agresivní, střed nechrastí a bas je silnější. Celé to pak hraje vcelku slušně ;)

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

drfish píše:Mě to trvalo asi 60-80 hodin hraní, než se to ustálilo. Výšky už nejsou agresivní, střed nechrastí a bas je silnější. Celé to pak hraje vcelku slušně ;)
Sa v tom nejako strácam, tak máš ich zahorené alebo nie? Načo idete zahorovať aj s Prosperom?, myslím že po tom to už bude definitíva.
Keď som ja kupoval bedne, tak predavač mi o zahorovaní toľko rečnil, že po vybalení a zapojení som mal strach pustiť do nich zvuk :lol:
Aj podľa mňa sa zvuk hraním zmenil, ale to konkrétne rozpoznanie je u mňa podmienené návykom na zvuk. Myslím to tak, že pri zahorení(zabehaní) bedne je zmena priebežná, až sa zvuk ustáli a k zmenám dochádza minimálne.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

kite19 píše:Sa v tom nejako strácam, tak máš ich zahorené alebo nie? Načo idete zahorovať aj s Prosperom?, myslím že po tom to už bude definitíva.
Neztracis, pochopil jsi to spravne, my uz je nebudeme zahorovat, my je chceme rovnou upalit! Definitivne... :mrgreen:
kite19 píše:Keď som ja kupoval bedne, tak predavač mi o zahorovaní toľko rečnil, že po vybalení a zapojení som mal strach pustiť do nich zvuk :lol:
No pokud jsi kupoval ten 5.1 set z drfishova vlakna, tak se ti ani nedivim, do tech bych mel taky strach cokoli pustit.... :lol:

Odpovědět