A to, prosím pěkně, když jim budš (těm bednám) pouštět speciální zahořovací cedečko v ceně slušného CD přehrávače, tak to budou, teprve panečku, výsledky:-)
Aleska: ano, obchodní řeč = snůšky marketingových kydů, kterým v naprosté většině nerozumí ani sám jejich autor, natož prodejci, to je to, na co náš člověk čeká.Taky jsem tím prošel, pracijíc 13 let u zahraniční firmy a každoročně dostavající marketingové nalejvárny do palice.Až mi z toho bylo kolikrát blivno, z těch kydů, co do ás hustili. Ale byli to páni menedžeři, ti přeci masjí vždycky pravdu, ne?
Vsadím flašku 12 leté Tullamore Dew, že nikod z nás tady nepozná rozdíl ve zvuku proti sobě postavených nových a rok tarých (=zahořených) beden, vše ve stejných podmínkách. Za to dám skoro svůj krk.
Než totoiž někdo ty bedny přepojí a pustá hudbu, je sluchová pamet vyresetovaná:-)
Kdysi napsal Pavel Dudek krásný a hlavně pravdivý článek o zahoření komponentů. Nejvíce jsem se smál tomu, jak popisoval zahoření zesilovačů (jako oponentn mu stál onen mág František kraut, který dokonce tvrdil, že se mění struktura mědi v gáblu poté, co jím projde AC signál:-)

U reprobeden byl i PD ochoten do jisté malé míry připustit jisté téměř nepozorovatelné změny, dané změnou fyzikálnéch vlastností mechanických dílů reproduktorů, s tím se já osobně ztotožňuji.
Pro přesnost - jistě bude zvuk rozdíly u nové bedny X a tytéž bedny po 20 letech - závěsy basových měničů na sto sr*ček rozpadlé (někteří ze zdejšího fora by mohli vyprávět o bednách v "top stavu" a po otevření se zjistilo, že membrány na měničích jsou nejen rozpadlé, ale místy i vypadlé

, kondenzátory vyschlé, měděné káble kvality míchačkových zoxidované tak, že spoj je téměř nevodivý a další. Tak to lze považovat za tvrzení, že bude slyšet rozdíl ve zvuku. Vždy ale k horšímu v neprospěch starého veterána, pokud ovšem tento není náležitě opečováván a pravidelně servisován.
Stejně si myslím, že nejdůležiotější na věci je ale to, čemu je ochoten jedinec věřit a co ho uspokojuje.