Zahořování reprobeden
Re: Zahořování reprobeden
Pekny clanok k zahoreni sluchadiel (nechcel som zakladat novu temu) http://www.innerfidelity.com/content/me ... hone-break
Ideální by byl dvoujitý slepý pokus, který často užívá u testování účinků léku. Udelají se dva vzorky léků např. na vysoký tlak, jeden s účinnou látkou látkou druhý například jenom s cukrem. Oba vzorky vypdají identicky. Ani podávající lékař a ani pacient neví který preparát podává. A u části pacientů lék bez účinné latky tlak zníží. Vše se pak komplikovaně statisticky vyhodnocuje.
Marketing farma firem to přirozeně využívá, typicky preparáty na klouby, reklamy s celebritami.....
Myslím si, že v případě kabelů, které by byli potaženy krytem tak abychom něveděli, který model se jedná, možná bychom se dopracovali k zajímavým výsledkům. Psychika je mocná čarodějka. V testech bohužel nejsme nestraní, pokud porovnávame kabelkde je rozdíl několik tisíc korun, hned na začátku jsme zatíženi psychickou chybou. "Přece, když je to tak drahý, musí v tom něco být" V hifi se strašně moc subjektivního.
Nechci tím vyvolávat další flame a ani znižovat zkušenosti lidí na fóru. Jenom se zamyslet i nad tímto aspektem.
P.S. hodnotitelé vín dostávají vzorky ve stejných neoznačených lahvích.
Marketing farma firem to přirozeně využívá, typicky preparáty na klouby, reklamy s celebritami.....
Myslím si, že v případě kabelů, které by byli potaženy krytem tak abychom něveděli, který model se jedná, možná bychom se dopracovali k zajímavým výsledkům. Psychika je mocná čarodějka. V testech bohužel nejsme nestraní, pokud porovnávame kabelkde je rozdíl několik tisíc korun, hned na začátku jsme zatíženi psychickou chybou. "Přece, když je to tak drahý, musí v tom něco být" V hifi se strašně moc subjektivního.
Nechci tím vyvolávat další flame a ani znižovat zkušenosti lidí na fóru. Jenom se zamyslet i nad tímto aspektem.
P.S. hodnotitelé vín dostávají vzorky ve stejných neoznačených lahvích.
Mě překvapuje, jak lidi, co absolvovali jen školní kurzy fyziky a ještě toho půlku zapomněli, mohou tvrdit, že něco není možné. Uvědomte si, že vodič není homogenní materiál a určité změny v něm probíhají už stárnutím. Zrovna tak izolace není inertní materiál, možná si vzpomenete, že se skládá z polárních částic, které se v el. poli chovají různě - takže vliv provozu tady je a žádný proces na tomhle světě není (dokonale) vratný...
Nicméně moje hypotéza o rozehrávání kabelů je, že se o něco dál rozehrají především zase ty reproduktory. Zejména v případech, kdy na začátku se zvuk jeví ostrý nebo nějak nevyrovnaný.
Nicméně moje hypotéza o rozehrávání kabelů je, že se o něco dál rozehrají především zase ty reproduktory. Zejména v případech, kdy na začátku se zvuk jeví ostrý nebo nějak nevyrovnaný.
No a jsou ty změny k lepšímu nebo horšímu? Je zkreslení větší na začátku procesu nebo na konci? Ja nevím. Netvrdím, že to možné není.petrL píše:Mě překvapuje, jak lidi, co absolvovali jen školní kurzy fyziky a ještě toho půlku zapomněli, mohou tvrdit, že něco není možné. Uvědomte si, že vodič není homogenní materiál a určité změny v něm probíhají už stárnutím. Zrovna tak izolace není inertní materiál, možná si vzpomenete, že se skládá z polárních částic, které se v el. poli chovají různě - takže vliv provozu tady je a žádný proces na tomhle světě není (dokonale) vratný...
U člověka ty toto změny vedou k horšímu a je to nevratné

PetrL :
Ano, já a všichni následující, jež se prakticky dotazovali na totéž, jsem dle Tebe "nedouci", kteří neví, co je (a jak se projevuje) stárnutí materiálů u el. vodičů.. No, na tuto dosti arogantní reakci nelze reagovat jinak, než zkopírováním příspěvku Velkého Boba (ze Slovanetu), které pochází z threadu s primar. jiným tématem, nicméně "zahořování" kabelů je zde dostatečně rozebráno také :
Možná bych svoje příspěvkové motto měl formulovat trochu radikálněji...
(Zdroj : http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 866#116866)
Ano, já a všichni následující, jež se prakticky dotazovali na totéž, jsem dle Tebe "nedouci", kteří neví, co je (a jak se projevuje) stárnutí materiálů u el. vodičů.. No, na tuto dosti arogantní reakci nelze reagovat jinak, než zkopírováním příspěvku Velkého Boba (ze Slovanetu), které pochází z threadu s primar. jiným tématem, nicméně "zahořování" kabelů je zde dostatečně rozebráno také :
Ani ne tak hifi, jako někteří (potažmo mnozí) hifisté. Ale většina postižených to nemá ze sebe. Ona totiž blbost je nakažlivá. Nejkrásnějšími příklady z téhle kategorie jsou fenomeny typu rozehrávání kabelů, zejména pak změna zvuku při obrácení v jednom směru již rozehraného kabelu apod..velky bobo píše:opa píše:To, že takovou samozřejmost je potřeba deklarovat jako určitý názor či postoj, je velmi smutným dokladem toho, kam až se to hifi dostalo..velky bobo píše: A ještě - zásadně trvám na tom, že pokud existuje slyšitelný rozdíl, musí existovat i měřitelný rozdíl...
Možná bych svoje příspěvkové motto měl formulovat trochu radikálněji...
(Zdroj : http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 866#116866)
.....a ty jsi očkovanej ?Ona totiž blbost je nakažlivá
Ne a nijak mě to neznepokojuje.. Můj imunitní systém funguje spolehlivě...Mirek píše:.....a ty jsi očkovanej ?Ona totiž blbost je nakažlivá
P.S. A jak jsi na tom ty ?
Baví vás ty kraviny stále dokola? Se divím, že už vás to po takový době neomrzí.

Pokud už nemáte k tématu co smysluplného říci nebylo by vhodné, kdyby jste se přesunuli do jiné sekce a tam můžete bojovat dokud jeden nepadne? Jestli na princip zahořování nevěříte tak je to samozřejmě vaše věc, a váš názor je vítán. Ale pokud to přeroste do roviny, která se vymyká tématu a pozvolna přecházíme ke zdravotnictví( viz to očkování proti imunitě), tak je lepší si to vyříkat jinde nebo přes SZ. Vždy, když vidím, že je k nějakému tématu nový příspěvek tak se těším , že se něco dozvím a pak to otevřu a tam si to dva rozdávají v osobním souboji na půl stránky. No nevím. 

Ne, nebaví a už bych ani nereagoval, poněvadž vše je již jasné, ale následující nabubřelý výroksamoT píše:Baví vás ty kraviny stále dokola? Se divím, že už vás to po takový době neomrzí.
mě "trochu" nadzvihnul, a proto jsme kontroval.. Toť vše....petrL píše:Mě překvapuje, jak lidi, co absolvovali jen školní kurzy fyziky a ještě toho půlku zapomněli, mohou tvrdit, že něco není možné...