"Zahořování" komponentnů je mýtus, se kterým v českých zemích snad před 20 ley po revoluci přišel Kraut. Od té doby je tímhle nesmyslem zamořená celá hifisitická populace voodooistů, kteří dokonce jsou ochotni položit hlavu na špalek i za to, že měděný kabel na eletriku se jim po 2 měsících zahoří a místo 230V půjde do zesáku 380:-)

A pak budou mít trumpety ten správný zlatistý lesk
Jsem ochoten tak 3% připustit u změny u basových reproduktorů, kdy přeci jen polymerní materiál závěsu může teoreticky po určité době pravidelného namáhání přirozeným signálem změnit svoji mechanickou poddajnost. Pak by to mohlo přinést neměřitelné změny v nuancích zvuku. Nicméně spoléhat, že za 400 hodin (to je pro mě asi 1 rok při průměrním poslechu 1-2Cd denně) bedny zlepší svůj přednes, je pro mě neslučitelný nesmysl a snaha výrobce/prodejce doblbnout kupujícío s vědomím, že mu prodává nehrajícíc shit, jehož vlastnosti nevylepší ani panesnká moč
Je to jak píše Hellboy - zvykneš si. I na dřevěný futrál se dá zvyknout, tak proč ne na špatně hrající bedny? Resp. ty si nezvykneš, protože ty nedostatky tě budou iritovat furt, ale jako skálopevný hifista si prostě nemlůžeš přiznat, že slyšíš kulový a že jsi koupil blbě. Tak se budeš ukájet tím, že se to "zahoří"

))
Zahořování je složitý psychointrovertní jev a nejhorší situace může nastat v případě lidí, kteří mají LMF, projevující se jistým neklidem a neschopností reálného úsudku. U těch pak více než u jiných platí heslo - zahořuj a bude to zahořeno:-)
Z mé vlastní praxe můžu jen říct, že ať jsem si koupil jakýkoliv komponent pro přehrávání hudby, tak všechny beze zbytku mě více méně vždy sr*ly a nezmenilo se to ani po hodině, týdnu či roce, stejně pak šly do prodeje, abych se zase trápil s dalším, který mě se*e neméně stejně. Nic se nikdy nezahořelo a pokud mě něco sr*lo, tak mě to sr*lo furt a v určitém stadiu, prodělajíc pomalu gatě, jsem si řekl, že radši budu už žít s aparátem, který mě se*e, ale nebudu si nic nalhávat. Dokonalý aparát stejně nikde na světtě není, snad jen housle Stradivari za nezaplatitelnou cenu,na které hraje pan Svěcený. Ty mají věrný zvuk. Jinak nic...Obrazně řečeno. Čili, smiř se s tím, že tvoje Kaktusy hrají teď, stejně jako za další půlrok, stejně naho*no a nic se už nezmění. Jen dojdeš poznání, že hrajou blbě, pokud pořád čekáš, že se něco zlepší...Je to tak se vším.Jen slivovice se do jisté míry věkem zlepšuje, ale nesmíš propást ten bod, kdy to i sní začíná jít s kopce dolů
Dobré tém, pobavilo mě při mé nemoci:-)