Zahořování reprobeden

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sloupové repro okolo 30kkč

Příspěvek od Hellboy »

No já bych na rozehrávání moc nedal :) Spíš si na ně buď zvykneš/vsugeruješ si, že se ti to takhle líbí, nebo ne, pokud ti teď něco nesedí. Já takhle čekal až se mi rozehrají Monitory a když jsem zjistil, že lepší už to fakt nebude, tak jsem je prodal :) A vlastně sedí, nebo nesedí? Mě se Cantusy docela líbí, tak jsem zvědav jak jsi spokojený.

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Tak ja mam na to teda celkom opacny nazor. Dva krat ma nerozohrane reproduktory dokazali po rozohrati veeelmi milo prekvapit. A nechapal som ako sa zvuk moze drasticky menit.

Mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek »

To co píše Hellboy je klasický příklad absolutní neznalosti věci, samozřejmě zvuk nových beden se postupně mění - zlepšuje, souvisí to z rozhýbáním závěsu basáku, ale i dalšími faktory. Stejně jako nejsou blbost různé zahořovací CD - vše se velmi urychlí. Tak ať to hraje !

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

To co napsal Hellboy *headbang* !!! Asi to trochu špatně podal.Já osobně bych dal přednost rozehraným bednám.Ono to čekání na rozehrání trvá několik desítek hodin a pak se může stát že si člověk vsugeruje i to co tam není a nebude.

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

No ja teda neviem, ale ja osobne pochybujem, ze by som si zvykol na zly zvuk. Proste ak s niecim nie som spokojny, tak ziadne vsugerovanie z mojej strany, ze sa mi to bude pacit proste neni mozne ;) Samozrejme dlhy zahorovaci proces ide riadne na nervy. Viz ja a AC V2M. Asi po cca 3,5 mesiacoch sa dostavuje uspokojenie, ale stale tam nie je 100% spokojnost.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Takže mi tady chcete tvrdit, že si koupím bedny a oni jako za dva dny začnou hrát o 50% líp, než když je poprvý pustím? To asi těžko že ano? Tak o kolik to bude lepší? O 10%, o 5%? A jak vlastně poznám, že se změnil zvuk a nikoli moje vnímání toho zvuku. Tyoický příklad si můžete dát u obrazu televize. Někdo ji má nastavenou tak, že má nehorázně přepálený barvy a kontrast, protože je to hezký. Když k tomu přijde člověk co to má doma zkalibrovaný podle příruček, tak ho z toho budou bolet oči. Když na to bude dva dny koukat a pak přijde zpátky domů, bude se mu zdát, že má černobílou televizi a jakej je to hnus. To samý platí o zvuku a ještě navíc se to nedá změřit. Čistá psychoakustika.

Četl jsem pár článků o zahořování. V jednom si dokonce dali tu práci a obeslali desítky výrobců s dotazem zda se mají jejich výrobky zahořovat nebo ne. Výsledek byl, že půlka řekla že jo a druhá půlka že je to blbost. Ta první půlka pak dost významně mlžila v tom jak dlouho a proč. Někomu stačila hodina, jiný říkal měsíc.

Je jasný, že nějaká změna časem nastane, ale z vlastní zkušenosti ji považuju za naprosto nepodstatnou a větší spokojenost s novým reprákem spíš za to, že si na jeho zvuk zvyknu, než cokoli jiného.

Já bych si prostě repráky s představou, že po týdnu budou hrát o 100% líp rozhodně nekupoval. Prostě tak nějak jak hrajou budou hrát furt.

Nepředpokládám, že tím "emo ušaře" přesvědčím, ale pro "logiky" to je asi jasná věc.

Horal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horal »

S tím zahořením beden je to takové dost lechtivé téma.Mám AC M103 a rozhodně to není tak,že se podle nějakých tabulek a procent změní zvuk.Kdyby se mi nelíbil zvuk beden při poslechu při výběru beden a čekal jen co pak udělá zahoření
určitě bych se nedočkal ničeho. Jde jen o to ,že se jemně zvuk někam posune a naštěstí k lepšímu *thumbs up* . Zvuk se ustálil asi po 400 hodinách a ještě se určitě časem malinko změní,ale to už jsou hodně malé niance.
Rozhodně koupí Kaktusů tu kolega Marek 24 nešlápl vedle a přeji mu hodně pěkného poslechu *2thumbsup*

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

To Hellboy -Ty jsi vlastně HIFI Anarchista *taktone* .Ale vše v dobrém.Buď jsi permanetně denně nasranej nebo si děláš legraci.Kurnik už taky něco pochval. *2thumbsup*

sekal

Příspěvek od sekal »

Horal píše:...Rozhodně koupí Kaktusů tu kolega Marek 24 nešlápl vedle...
Ještě aby šlápl, když musel přitlačit cca 20 kolíků, tedy téměř dvojnásobek původně plánované investice..:mrgreen: V této souvislosti bych doporučoval zvážit korekci (doplnění) názvu vlákna, poněvadž ten stávající již neodpovídá skutečnosti...:)

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

DRVOŠTĚP píše:To Hellboy -Ty jsi vlastně HIFI Anarchista *taktone* .Ale vše v dobrém.Buď jsi permanetně denně nasranej nebo si děláš legraci.Kurnik už taky něco pochval. *2thumbsup*
Nejsem nasranej, jsem veselý člověk :) Jen mám pocit, že podobné teorie a radikální tvrzení vedou k naprosto nenalnitelným očekáváním a blbnou lidem hlavu. Netvrdím, že se zvuk nezmění vůbec, ale že normální člověk, pokud by mu to někdo podobně nenalil do hlavy, si toho nejspíš ani nevšimne. Když jsem si koupil nové bedny, čekal jsem po podobných radách tu hroznou ZMĚNU a nestalo se prakticky nic.

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Hellboy, tvoje tvrdenia su radikalne a sorry mozno mas za sebou kopec skusenosti, ale to co pises o zahorovani ci rozohravani bedni je amaterčina prveho stupna a take ameterske vypisky, sorry radšej uz ani neprezentuj. Znizuješ tym svoje skusenosti, lebo podla tvojho prispevku mam pocit, ze vlastne ani ziadne nemas :idea: Neber to v zlom, ale ides proti tristrtine sveta ktory posun v rozohravani zaznamenal :idea:

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

"Zahořování" komponentnů je mýtus, se kterým v českých zemích snad před 20 ley po revoluci přišel Kraut. Od té doby je tímhle nesmyslem zamořená celá hifisitická populace voodooistů, kteří dokonce jsou ochotni položit hlavu na špalek i za to, že měděný kabel na eletriku se jim po 2 měsících zahoří a místo 230V půjde do zesáku 380:-) :-) :-)A pak budou mít trumpety ten správný zlatistý lesk :-)

Jsem ochoten tak 3% připustit u změny u basových reproduktorů, kdy přeci jen polymerní materiál závěsu může teoreticky po určité době pravidelného namáhání přirozeným signálem změnit svoji mechanickou poddajnost. Pak by to mohlo přinést neměřitelné změny v nuancích zvuku. Nicméně spoléhat, že za 400 hodin (to je pro mě asi 1 rok při průměrním poslechu 1-2Cd denně) bedny zlepší svůj přednes, je pro mě neslučitelný nesmysl a snaha výrobce/prodejce doblbnout kupujícío s vědomím, že mu prodává nehrajícíc shit, jehož vlastnosti nevylepší ani panesnká moč :-)

Je to jak píše Hellboy - zvykneš si. I na dřevěný futrál se dá zvyknout, tak proč ne na špatně hrající bedny? Resp. ty si nezvykneš, protože ty nedostatky tě budou iritovat furt, ale jako skálopevný hifista si prostě nemlůžeš přiznat, že slyšíš kulový a že jsi koupil blbě. Tak se budeš ukájet tím, že se to "zahoří" :-)))

Zahořování je složitý psychointrovertní jev a nejhorší situace může nastat v případě lidí, kteří mají LMF, projevující se jistým neklidem a neschopností reálného úsudku. U těch pak více než u jiných platí heslo - zahořuj a bude to zahořeno:-)

Z mé vlastní praxe můžu jen říct, že ať jsem si koupil jakýkoliv komponent pro přehrávání hudby, tak všechny beze zbytku mě více méně vždy sr*ly a nezmenilo se to ani po hodině, týdnu či roce, stejně pak šly do prodeje, abych se zase trápil s dalším, který mě se*e neméně stejně. Nic se nikdy nezahořelo a pokud mě něco sr*lo, tak mě to sr*lo furt a v určitém stadiu, prodělajíc pomalu gatě, jsem si řekl, že radši budu už žít s aparátem, který mě se*e, ale nebudu si nic nalhávat. Dokonalý aparát stejně nikde na světtě není, snad jen housle Stradivari za nezaplatitelnou cenu,na které hraje pan Svěcený. Ty mají věrný zvuk. Jinak nic...Obrazně řečeno. Čili, smiř se s tím, že tvoje Kaktusy hrají teď, stejně jako za další půlrok, stejně naho*no a nic se už nezmění. Jen dojdeš poznání, že hrajou blbě, pokud pořád čekáš, že se něco zlepší...Je to tak se vším.Jen slivovice se do jisté míry věkem zlepšuje, ale nesmíš propást ten bod, kdy to i sní začíná jít s kopce dolů :-)

Dobré tém, pobavilo mě při mé nemoci:-)

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Tak ja neviem chlapci, ale od Vas by som uz asi ziadnu radu nebral *thumbs up*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

palinoch píše:Tak ja neviem chlapci, ale od Vas by som uz asi ziadnu radu nebral *thumbs up*
Přidám jeden citát z knížky Dicka Francise: 10-LB Penalty,
z nádherného překladu paní Moserové-Davidové (Odeon, Za trest), 1997:
Jenže lidi většinou věří jenom tomu, čemu věřit chtějí, a když jim to bereš, když jim začneš vykládat něco jiného, řeknou, že vyhledáváš konflikty, zbaví se tě a už nikdy nepustí k veslu, i kdyby se vzápetí ukázalo, že to, cos říkal, je svatá pravda.
Jak pravdivé a jak výstižné :!:

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Aleska ak ten citat bol miereny na mna, tak je pravdivy, ale do akej mieri sedi na mna, to si netrufam posudit. Ja mam so zahorovanim vlastne skusenosti, ktore nekoresponduju s vasimi. To je tak asi vsetko, kazdy sme na inej strane barikady a ten citat sa moze svojim sposobom hodit kludne aj na tvoj nazor *thumbs up* . Nic nie je jednoznacne. Je jeden krasny vyrok: Sokrates: Viem, že nič neviem

Odpovědět