Zemřel Ladislav Smoljak
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Zemřel Ladislav Smoljak
6.6.2010 v časných ranních hodinách zemřel ve věku 78 let Ladislav Smoljak.
Velká ztráta pro mne a celou kulturu v Česku. Na této smutné zprávě mne potěšila jen jedna věta, uvedena níže.
Cituji ze serveru Novinky CZ:
"Když byl Svěrák za svým kolegou před několika dny naposledy v nemocnici, Smoljak mu řekl, že v poslední době zažil dvě velké radosti - vítězství českého hokejového týmu na mistrovství světa v Německu a to, jak dopadly volby."
Velká ztráta pro mne a celou kulturu v Česku. Na této smutné zprávě mne potěšila jen jedna věta, uvedena níže.
Cituji ze serveru Novinky CZ:
"Když byl Svěrák za svým kolegou před několika dny naposledy v nemocnici, Smoljak mu řekl, že v poslední době zažil dvě velké radosti - vítězství českého hokejového týmu na mistrovství světa v Německu a to, jak dopadly volby."
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zemřel Ladislav Smoljak
Nezpomenutelna ikona Ceskeho humoru.... Rozesmal miliony lidi a stale bude.
Calvus uz tu byl?
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Česká televize dnes mimořádně zařadila do vysílání pořad "Úsměvy Ladislava Smoljaka".
Čt1 ve 21:20 hodin.
Čt1 ve 21:20 hodin.
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohoto pána je skutečně škoda, velká škoda..
Ani jsem netušil, že už mu je, resp. bylo, tolik let.. BTW, jako jeden z mála se otevřeně a bez servítků vyjadřoval k naší posametové "oligarchii".. Trochu mi tím připomněl K. Kryla a takových lidí (a s takovým vlivem) je dnes málo...
P.S. A kreatury typu K. Vaše http://zpravy.idnes.cz/soudce-karel-vas ... domaci_lpo a jemu podobných jsou zde stále....

P.S. A kreatury typu K. Vaše http://zpravy.idnes.cz/soudce-karel-vas ... domaci_lpo a jemu podobných jsou zde stále....

Jo jo, utíká to. Bude škoda, jestli Smoljakův-Svěrákův humor vymizí, zejména z filmu. Ani jsem nevěděl, že se nějak kriticky vyjadřoval k současnému režimu.
P.S. K. Kryla je taky věčná škoda, ten by "o práci" ani dnes nepřišel. Neuvěřitelně dobře remastrované je LP Tekuté písky.
P.S. K. Kryla je taky věčná škoda, ten by "o práci" ani dnes nepřišel. Neuvěřitelně dobře remastrované je LP Tekuté písky.
Vyjadřoval, i když jen rel. zřídka.. Ale když už, tak to stálo za to. Např. v souvislosti s "VPP" našich zákonodárců - cit.:"Většinu lidí v parlamentu označuji slovem smetí. To jsou lidi, kteří neprokázali vůbec žádnou schopnost. S plnou odpovědností prohlašuji, že politický sbor, který si odhlasuje doživotní imunitu, se chová jako zločinecký gang. Jak říká pan profesor Cepl, bývalý ústavní soudce, nejdůležitější v celém právním systém je klima ve společnosti, co mají lidi v hlavách, co považují za špatné a za dobré. A kdo je k tomu vychovává? Pan Langer, stínový ministr vnitra, pracuje jako koncipient za 80 tisíc. Bičem bych ho hnal z parlamentu. Kde na to vzal čas? Proč se tedy nechal zvolit? Média by to měla nechat vyštourat a postavit je aspoň před soud veřejnosti, když už to nelze řešit právně".petrL píše: Ani jsem nevěděl, že se nějak kriticky vyjadřoval k současnému režimu.
(Zdroj: MF DNES 21.7.2005)
V cimrmanovském divadle pro mě reprezentoval drsného Láďu. Jsou to už staří pánové, dá se to čekat. Snad přijde nějaká forma dorostu, když to bude třeba.
Nekrolog tohoto velkého umělce je zde
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Alesko, díky.
S chutí jsem si to přečetl, moc hezky to p. Svěrák napsal.
S chutí jsem si to přečetl, moc hezky to p. Svěrák napsal.
Říká se, že každý je nahraditelný . . . NENÍ !
Pana Smoljaka jsem měl tu čest poznat osobně . . . místo nicneříkajících plků viz.má předchozí věta!
Jsem moc smutný
Pana Smoljaka jsem měl tu čest poznat osobně . . . místo nicneříkajících plků viz.má předchozí věta!
Jsem moc smutný

lepší nekrolog jsem asi nečetAleska píše:Nekrolog tohoto velkého umělce je zde

Krásná vzpomínka na něj je i zde: Moje rozloučení...
Vyjímám tento krásný úryvek
Vyjímám tento krásný úryvek
A platí to i pro našeho krásného koníčka !...Postava Cimrmana, třeba jen podvědomě., představuje v myslích koumavějších lidí ironický pohled na archetyp Čecha, který se již dlouhá léta cítí zneuznaným géniem a zná recept na řešení všeho od bankovní krize, oteplení planety přes uspořádání Evropské unie. Takové lidi skoro všichni známe...