Zemřel Ladislav Smoljak

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Zemřel Ladislav Smoljak

Příspěvek od Mark Levinson »

6.6.2010 v časných ranních hodinách zemřel ve věku 78 let Ladislav Smoljak.
Velká ztráta pro mne a celou kulturu v Česku. Na této smutné zprávě mne potěšila jen jedna věta, uvedena níže.
Cituji ze serveru Novinky CZ:
"Když byl Svěrák za svým kolegou před několika dny naposledy v nemocnici, Smoljak mu řekl, že v poslední době zažil dvě velké radosti - vítězství českého hokejového týmu na mistrovství světa v Německu a to, jak dopadly volby."

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Re: Zemřel Ladislav Smoljak

Příspěvek od davidhighend »

Nezpomenutelna ikona Ceskeho humoru.... Rozesmal miliony lidi a stale bude.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Calvus uz tu byl?

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Česká televize dnes mimořádně zařadila do vysílání pořad "Úsměvy Ladislava Smoljaka".
Čt1 ve 21:20 hodin.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

S tímto českým geniem si spojuju film Vrchní prchni. Pokaždé když vidím spolužáky a kamarády jak běží za ujíždějícím Abrahámem v autě po kolonádě, vždy mě zamrzí, že jsem na ten den nemohl sehnat černý oblek.....Obrázek
Teď bude rezesmívat ty nahoře.

sekal

Příspěvek od sekal »

Tak tohoto pána je skutečně škoda, velká škoda..*fnuk* Ani jsem netušil, že už mu je, resp. bylo, tolik let.. BTW, jako jeden z mála se otevřeně a bez servítků vyjadřoval k naší posametové "oligarchii".. Trochu mi tím připomněl K. Kryla a takových lidí (a s takovým vlivem) je dnes málo...

P.S. A kreatury typu K. Vaše http://zpravy.idnes.cz/soudce-karel-vas ... domaci_lpo a jemu podobných jsou zde stále....:x

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Jo jo, utíká to. Bude škoda, jestli Smoljakův-Svěrákův humor vymizí, zejména z filmu. Ani jsem nevěděl, že se nějak kriticky vyjadřoval k současnému režimu.

P.S. K. Kryla je taky věčná škoda, ten by "o práci" ani dnes nepřišel. Neuvěřitelně dobře remastrované je LP Tekuté písky.

sekal

Příspěvek od sekal »

petrL píše: Ani jsem nevěděl, že se nějak kriticky vyjadřoval k současnému režimu.
Vyjadřoval, i když jen rel. zřídka.. Ale když už, tak to stálo za to. Např. v souvislosti s "VPP" našich zákonodárců - cit.:"Většinu lidí v parlamentu označuji slovem smetí. To jsou lidi, kteří neprokázali vůbec žádnou schopnost. S plnou odpovědností prohlašuji, že politický sbor, který si odhlasuje doživotní imunitu, se chová jako zločinecký gang. Jak říká pan profesor Cepl, bývalý ústavní soudce, nejdůležitější v celém právním systém je klima ve společnosti, co mají lidi v hlavách, co považují za špatné a za dobré. A kdo je k tomu vychovává? Pan Langer, stínový ministr vnitra, pracuje jako koncipient za 80 tisíc. Bičem bych ho hnal z parlamentu. Kde na to vzal čas? Proč se tedy nechal zvolit? Média by to měla nechat vyštourat a postavit je aspoň před soud veřejnosti, když už to nelze řešit právně".

(Zdroj: MF DNES 21.7.2005)

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

V cimrmanovském divadle pro mě reprezentoval drsného Láďu. Jsou to už staří pánové, dá se to čekat. Snad přijde nějaká forma dorostu, když to bude třeba.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Nekrolog tohoto velkého umělce je zde

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Alesko, díky.
S chutí jsem si to přečetl, moc hezky to p. Svěrák napsal.

amusia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amusia »

Říká se, že každý je nahraditelný . . . NENÍ !
Pana Smoljaka jsem měl tu čest poznat osobně . . . místo nicneříkajících plků viz.má předchozí věta!
Jsem moc smutný :cry:

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Aleska píše:Nekrolog tohoto velkého umělce je zde
lepší nekrolog jsem asi nečet *fnuk*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Krásná vzpomínka na něj je i zde: Moje rozloučení...
Vyjímám tento krásný úryvek
...Postava Cimrmana, třeba jen podvědomě., představuje v myslích koumavějších lidí ironický pohled na archetyp Čecha, který se již dlouhá léta cítí zneuznaným géniem a zná recept na řešení všeho od bankovní krize, oteplení planety přes uspořádání Evropské unie. Takové lidi skoro všichni známe...
A platí to i pro našeho krásného koníčka !

Odpovědět