Zkušenost s nákupem na Audionirvana.cz

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
MMM
Kontaktovat uživatele:

Zkušenost s nákupem na Audionirvana.cz

Příspěvek od MMM »

Chtěl bych zde uvést svoji zkušenost s nákupem na eshopu tohoto prodejce.

Na eshopu audionirvana.cz byly inzerovány dvě nabídky na prodej sady XLR Oyaide konektorů. Jedna na dva kusy a druhá na čtyři. V prosinci jsem si nejdříve objednal čtyři kusy. Zásilka dorazila, vše proběhlo bez problému. Potom jsem se rozhodl koupit ještě dva kusy. Udělal jsem na eshopu objednávku na dva kusy, ale ta bohužel nešla kvůli nějakým technickým problémům dokončit. Zavolal jsem tedy p. Helvichovi, že je tam nějaký technický problém a že je proto objednávám takto po telefonu a objednávku mu ještě pošlu mailem. Při tel. hovoru mně p. Helvich slíbil / potvrdil, že mně 2 ks konektorů prodá.

Následně mně ale p. Helvich poslal mail, že mně dva kusy momentálně neprodá, protože má poslední set 4 ks a ten musí nechat někomu, kdo si koupí všechny čtyři kusy. Pokud chci koupit dva kusy, tak musím počkat do února, až mu přijde další zboží.

Když jsem mu odpověděl, proč bych měl čekat dva měsíce, když inzeruje prodej sady 2 ks, která je na eshopu uvedena i je fyzicky skladem, mně jednou větou odepsal, že mně prodá pouze 4 ks.

Takže to v kostce shrnu - obchodník inzeruje prodej konkrétního zboží, u něj je uvedeno, že je k dispozici / skladem. K dispozici je i fyzicky, takže se nejedná o případ jaký vidíme u některých jiných eshopů, kde sice uvádí zboží skladem, ale fyzicky ho nemají a řeší to až s objednávkou.
Obchodník nejdříve dodání tohoto zboží potvrdí, následně vám ale sdělí, že i když ho má, tak vám ho teď neprodá, protože je pro něj obchodně zajímavější prodat někomu, kdo ještě ani v tuto chvíli "není" čtyři kusy, než vám dva a vy pokud chcete si počkejte dva měsíce. No a nakonec "třešnička na dortu" ... vám napíše, že vám prodá pouze čtyři kusy. Hotovo, vyřízeno.

Na základě této zkušenosti se nedivím, že někteří zdejší "obchodníci" mají takovou pověst, jakou mají a lidé si zboží raději koupí od zahraničních prodejců.

Odpovědět