Změna postoje poslechu hudby jako relax

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
štětináč
Kontaktovat uživatele:

Změna postoje poslechu hudby jako relax

Příspěvek od štětináč »

Ahoj. Už mi není padesát. Hudbu jako takovou jsem nikdy moc neřešil, spíš jsem se zajímal o audiotechniku vztaženou ke své osobě. A toho věčného hledání. Kupoval jsem průměrné komponenty i v akcích a slevách s tím, že na běžný poslech mi to stačí. Kombinoval jsem, učil se poslouchat a dělal začátečnické chyby. Dnes používám AI pro dovzdělání a docela nacházím odpovědi, s trochou tolerance. Kdybych měl tu odvahu, 80% audia nakoupené "za mlada" vyházím a začnu znovu s jednou sestavou. Znechucen jsem odešel od pásma DAB+ v dílně!, na FM mohu pouze Country a ČRO PLUS. CD přehrávač mi po opravě změnil zvuk do vyššího jasu a navazující zesik Yamaha už mne svou sterilností nebaví. Ale, překvapivě dobře mi vyhovuje poslech vybraných internetových stanic přes streamer, zatím na sluchátka. Do dílny se chystám použít starší mobil a stolní DAC převodník, přes repro. A snad nakonec Marantz CD 60, pokud bych z něho padl na prdel(ku). Už si nenechám trápit mozek mizernou hudbou. Je tady stáří.......

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Změna postoje poslechu hudby jako relax

Příspěvek od Jarda69 »

Stejně jako v televizi, tak radio akorat Dvojku.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna postoje poslechu hudby jako relax

Příspěvek od štětináč »

Koukám, že okurková sezona. Nevadí.
Tak možná konkrétně, jak byste volili: Mobil plus stolní DAC nebo rovnou Shanling M0 Pro ? Nakonec přehrávač lze použít i jako DAC, tak je to asi jasné.

Odpovědět