Akustické rozsahy hudebních nástrojů

Linky na zajímavé HiFi časopisy, projekty v CZ i zahraničí
Odpovědět
Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: Akustické rozsahy hudebních nástrojů

Příspěvek od Rowing »

dadaft píše:správně - absolutně nedoporučuji. pro každý konkrétní poslechový prostor existují dvě tři milimetrově přesné ustavení, které navíc nejsou univerzální ...
Promiň, ale milimetrové ustavení je nesmysl. Posun reprobedny o několik milimetrů prostě nemůže mít vliv a při poslechu změnu nepoznáš ať jsi jakýkoliv netopýr :!:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

má to vliv - posunutí o dva centimetry je znát. ale hlavně i velmi jemné pootočení je okamžitě velmi hodně slyšet.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Rowing píše: Promiň, ale milimetrové ustavení je nesmysl. Posun reprobedny o několik milimetrů prostě nemůže mít vliv a při poslechu změnu nepoznáš ať jsi jakýkoliv netopýr :!:
Mě by zajímal systém milimetrového uchycení hlavy. K milimetrovému usazení beden patří milimerové uchycení hlavy :D

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Dadaft - a to jako posadíš návštěvu do nějakého křesla a přikurtuješ?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

proboha proč?
bedny jsou na milimetr - ale člověk je volný - hraje to (skoro) kdekoliv v poslechovce úplně stejně. o to šlo.

*hura*

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

:shock: :shock: :shock: Proboha,dadafte,chlape,já vím,že seš srandista a je s Tebou prdel,ale to je blbost,aby to v uzavřeném malém prostoru hrálo (skoro)všude stejně a dobře,jak píšeš.
Kluci přede mnou mlátí hřebík po hlavičce.Buďto chceš mít doma kvalitní kmitočtově vyváženou stereo reprodukci s hezky plastickým prostorem,lokalizací,ale to bude vždy jen v jednom víceméně ideálním poslechovém místě,nebo se doma snažíš o diskotékový sound,kde to skoro všude zní stejně,ale většinou blbě a je to opravdu pseudoreprodukce.Může se Ti to dokonce i zalíbit a nikdo Ti to nemůže vykecat,ale Ty pak nemůžeš mluvit o přesné lokalizaci,přesných zaostřených hlasech a kvalitním stereoprostoru v pravém slova smyslu při poslechu všude a nikde,protože se dopouštíš mystifikace. *taktone* *fnuk*

Doufám,že nám to vyjde a dáme kafe společně s Aleškou. ;)
Přes řeku do stínu stromů.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Re: naprosto šílené!

Příspěvek od Svensound »

*headbang* .........eště že nehulim Dadafte, to bych asi tvé uzávěry a pravdy zřejmě skousnul, mají opravdu síílu. Fyzikální a a akustické zákony u Tebe doma evidentně neplatí, což je jistě zajímavé,
Přesto obdivuji, co strávíš času experimentováním. Hlavně vydržať!! Nic ve zlém. *thumbs up*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

korys píše:Proboha,dadafte,chlape,já vím,že seš srandista a je s Tebou prdel,ale to je blbost,aby to v uzavřeném malém prostoru hrálo (skoro)všude stejně a dobře,jak píšeš.
Kluci přede mnou mlátí hřebík po hlavičce.Buďto chceš mít doma kvalitní kmitočtově vyváženou stereo reprodukci s hezky plastickým prostorem,lokalizací,ale to bude vždy jen v jednom víceméně ideálním poslechovém místě,nebo se doma snažíš o diskotékový sound,kde to skoro všude zní stejně,ale většinou blbě a je to opravdu pseudoreprodukce.Může se Ti to dokonce i zalíbit a nikdo Ti to nemůže vykecat,ale Ty pak nemůžeš mluvit o přesné lokalizaci,přesných zaostřených hlasech a kvalitním stereoprostoru v pravém slova smyslu při poslechu všude a nikde,protože se dopouštíš mystifikace.
tak to jsem postoupil - z pseudoprostoru už jsem to dotáhl na pseudoreprodukci! dva roky makám, abych získal diskotékový sound!! (což je pseudohudba, není-liž pravda? - ale spousta věcí je dnes tímhle stylem dělaná ne?) a jelikož jsem šťastným majitelem danceflooru, z legrace a nudy mystifikuju ubohé hifisty o lokalizaci a stereoprostoru. ale můžu si za to sám.
dadaft píše:bedny jsou na milimetr - ale člověk je volný - hraje to (skoro) kdekoliv v poslechovce úplně stejně. o to šlo.
samozřejmě. to je velmi ledabylá formulace. měl jsem na mysli, že když se pohybuju po poslechovce, tak Peter Gabriel stojí pořád na tom samém místě a já ho slyším pořád stejně dobře. třeba nejdřív z leva a potom z prava, když ho obejdu. ale na tom nesejde. mě tenhle rozhovor bude zajímat, až budou obě, ne jen jedna strana vědět, o čem je řeč.

vyjít to musí. moc se na to těším. dáme kafe, poslechneme ňáký disko... :lol:

svensound
v pohodě.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

korys píše::shock: :shock: :shock: Proboha,dadafte,chlape,já vím,že seš srandista a je s Tebou prdel,ale to je blbost,aby to v uzavřeném malém prostoru hrálo jak píšeš.....
......
Doufám,že nám to vyjde a dáme kafe společně s Aleškou. ;)
Jak říkám, je to umělec a básník, a proto jej musíš brát takového, jaký je. To jeho (skoro)všude stejně a dobře, musíš tedy brát s troškou nadsázky. Ale i bez ní (té nadsázky) mu to hraje dobře, takže je spokojený. Jeho cesta není cestou jiných, ale proto jej přece nebudeme hanět a zatracovat. Bez takových lidí jako Dadaft by nebylo vývoje, to nejhorší je prosazovat jednu jedinou "tu správnou" cestu. Každý si musí svoji cestu vyšlapat a Dadaft nikoho nenutí, aby jej následoval.

A navíc, není sám - je zde (a sám Merhaut to potvrdil) i jedna velice známá a věhlasná firma, která se snaží cestou "pseudoprostoru" jít a touto cestou jde. A je zde stále a z jejich pidireproduktorů se line zvuk někdy až k neuvěření, přesto že to k doopradovému Hi-Fi hóooooooooooodně chybí....Tak proč touto cestou se nesmí dát Dadaft ?

Období napadání a urážek na tomto fóru máme již (jak doufám) za sebou, takže držme Dadaftovi palce, ať mu to hraje, protože si přiznejme: Každý z nás (a to i ti co s ním nesouhlasí) jeho vlákna čte. To nejhorší, co by toto fórum mohlo potkat, by bylo, že nikdo vlákna tohoto fóra nečte a na náměty neodpovídá. Kam to spěje, mnozí z nás vědí...
PS: Kafe a cigáro u Dadafte bez tebe, to bys' mi snad ani neudělal...

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Už se těším,jak budem s Aleškou usrkávat kafe a Ty nám budeš názorně obcházet Petra Gabriela. *hura*
Přes řeku do stínu stromů.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

přesně tak. není nad názorné příklady. klidně můžem cvičně obejít i někoho jiného...

operafan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od operafan »

abychom se trochu vrátili k tematu...

dadaft na začátku uvádí " problematické oblasti"-500 a 4000 Hz..

problematické ?
třeba hlas dobrého operního zpěváka se vyznačuje tím, že tyto oblasti jsou zdůrazněny-vyšší formant dodává tzv. nosnost(tedy hlas je slyšet na dálku)a nižší plnost, mohutnost zvuku...

takže pro věrnou reprodukci je (v případě školeného hlasu) potřeba vyváženost těchto frekvenčních oblastí-rozhodně víc, než nějaké 50. harmonické..

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

uniká mi, cos tím chtěl říct...

Odpovědět