Časopis Audio-Video

Linky na zajímavé HiFi časopisy, projekty v CZ i zahraničí
Odpovědět
Seeker
Kontaktovat uživatele:

Časopis Audio-Video

Příspěvek od Seeker »

Myslím, že si vydavatelé našeho Audia-Videa spletli zemi - časopis kde tento měsíc znamená již minulý (nebo dokonce předminulý) by se spíš hodil do země, kde zítra znamená již včera.
Nechápu jak může být zase v červnu v prodeji dubnové (!) číslo, snad se do konce červnového měsíce ještě dočkáme zcela "čerstvého" květnového vydání :D . Nebo to zas vyřeší vydavatel, resp. majitel tak, že sem tam nějaký ten měsíc přeskočí nebo se uchýlí k již jednou provedenému šalamounskému eskamotérství, a to že vše "dožene" dvojčíslím (i tak s měsíčním zpožděním)? Komicky tak vyznívá ze strany vydavatele nabízená možnost předplatného :mrgreen: . Mám jednu radu - vydávat raději ročenku, i když číslo vyjde třeba až na Silvestra termín bude dodržen *hura* .

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Časopis Audio-Video

Příspěvek od drfish »

Zrovna já jsem předplatitel už dva roky nebo jak dlouho. Každý měsíc mi přijde v rozmezí dvou dní Rock Pop a Audio video. A teď se nám to nějak "rozhodilo". Podle mne jasná známka finančních potíží. Asi si budu muset objednat něco z Británie. :lol:

Seeker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seeker »

Heuréka!!! Vyhazujme čepice, nové květnové číslo v červnu je tady *bravo* !
Jinak taková malá glosa; nějak se mi zdá, že čím víc je naše země - a teď použiju velice slušné slovo "v recesi" a hudbymilovní lidé tak mají převážně i jiné starosti než neustále modifikovat svoje zvukové skříňky, tak v Audiu-Videu se to začíná čím dál víc běžně hemžit testy a články audiovizuální techniky v cenových řádech pěti nul. Já sice chápu, že prodejcům hifi klesají každým rokem tržby a na nejdražších mašinách jsou i největší marže - jistě mají tak tendenci recenzentům ochotně podstrkovat (krom jiného :twisted: ?) spíše ty drahé až nejdražší kousky, ale klasický masový čtenář by jistě uvítal spíše větší počet recenzí s "normální" cenou, vzhledem k dnešní době ještě akceptovanou a zaplatitelnou. Oslavné články na máslostroje za 200, 300 a více litrů (nebo je libo kabel za meloun?) jsou sice impozantní, ale jenom, jistě až na pár výjimek, pouze k přečtení. I proto se možná dostává časopis AV do patrně finančních problémů a jeho vydávání je tak čím dál víc chaotičtější - pokud jsem ochoten dát za něj tu už téměř stovku, tak tam chci mít 90% pořádných testů na zaplatitelné věci a jen 10% na "snovou pastvu pro voči". Ale ne vobráceně, ne vobráceně !!! jak křičel ten hasič v klasice Formanova filmu. Vždyť pro zazobané audiofily a bohaté snoby byl snad určen časák HighEnd (tuším čtvrtletník), ale v poslední době není ani ten nějak vidět.
Co se týče konkurenčního Sterea, tak tam mám zas někdy pocit, že by měl vydavatel uvažovat o změně názvu :cry: ....

mysakko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mysakko »

Souhlasím,časopis Stereo - Video prostě nechápu.Kupuji tento časopis už 15! let a v posledních letech je více než polovina časopisu o mobilech a počítačích *headbang* .....na to jsou přece jiné časopisy,nebo nemají co tisknout????

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Já tyhle časopisy a třeba ještě rock&pop už dávno opustil a takto ušetřené peníze věnuji na nákup hudebních konzerv a lístků na koncerty.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

mysakko píše:Souhlasím,časopis Stereo - Video prostě nechápu.Kupuji tento časopis už 15! let a v posledních letech je více než polovina časopisu o mobilech a počítačích *headbang* .....na to jsou přece jiné časopisy,nebo nemají co tisknout????
Veru nemaju. Lebo zapálených hifistov je čoraz menej. Pribuda Kolenovrtov a špekulantov čo nič nové nekupuju ale len mudruju,a ked aj niečo kupia ,a snažia sa ked kupiť-tak aby pri dalšom predaji ešte na tom zarobili.

Dalšia a podstatná skupina je- kšeftári z hifi, či už je to študent ktorí draží a skupuje po celom svete,alebo 30,40,50,60 ročný kšeftár,a aj organizované skupiny ludí a títo likviduju kupu nových vecí obchodníkom.

Internet a predaj cez e-schopy dostáva na kolená kamenne obchody.

Mladých hifi, higmenty nezaujímaju,chcu všetko okamžite,priestorovo čo najmenšie, čo najvačšiu kapacitu objem dát, rýchlo dostupné aby to bolo prenosné, a zvuk a obraz zadarmo.

A to vačšinou aj všetci čo trocha pričuchnu k počítačom a zistia tie nekonečné možnosti- " Zadarmo"

Všade je tendencia vyrobiť za pár šupov, dobre na tom zarobiť a hlavne rýchlo,nič neopravovať,ved uživatel to potom zahodí a kupi si dalšie. Rýchlo-obratkový kšeft kvitne a presadzuje sa všade.Vymývanie mozgov ,reklamou že novšie je lepšie funguje na cca 95%.(Moj laický odhad)
A ak človek dnes kupi aj niečo nové a pritom drahšie,aj tak neni nikde zaručené že sa to nepokazí,a zase preplatí to na servise.A kšeft ide dalej.

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Žijeme v konzumnej spoločnosti a v tej to tak proste funguje. Nie je to len v hifi ale vo všetkom.
Jimi chceš kvalitu tak musíš priplatiť. Nikto ťa nenúti kupovať lacné šunty. Si dospelý a rozumný človek tak si nenechávaj vymývať mozog a kupuj kvalitu Samozrejme ak na nu máš. Je to odraz doby - Ľudia chcú všetko a kvantita je pre nich viac ako kvalita.
Hifi je len jedná z z vecí tvojej potreby. Kupuješ všetko tak kvalitné ako hifi? - Potraviny, ošatenie, nábytok, ? pri kúpe topánok si vyberáš medzi značkami?Tak ako to robíš napr. pri interkonektoch a repro či sieťovej kabeláži? Skúšaš boty pred kúpou či ti dobre sedia a pohodlne sa v nich cítiš ako to robíš u kabeláže? Si ochotný dať za boty alebo ošatenie či potraviny také prachy ako za káble či sieťovú filtráciu?
Čo sa týka hore uvedených časopisov, tak si myslím že v dobe internetu, ktorý je dostupný v každej domácnosti je zbytočnosť kupovať tieto časopisy pretože na nete je potrebných informácii dosť,a prachy vyhodené za ne sa dajú využiť rozumnejšie

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

vlado222 píše: Čo sa týka hore uvedených časopisov, tak si myslím že v dobe internetu, ktorý je dostupný v každej domácnosti je zbytočnosť kupovať tieto časopisy pretože na nete je potrebných informácii dosť,a prachy vyhodené za ne sa dajú využiť rozumnejšie
To je myslím hřebíček na hlavičku, důvod, proč ty časopisy jdou do kopru. Nemají čtenáře a tak se snaží o co nejširší záběr (o všem a o ničem jako Stereo) nebo každý měsíc jinak (Audio) a kupuje je čím dál míň lidí, protože to otráví nakonec i ty pravověrné předplatitele. Na obou našich časopisech je vidět, že tam možná snaha je, ale opravdový zájem asi ne. Spousta těch věcí mne ani okrajově nezajímá (odbíral jsem Stereo i Audio, teď jen Audio), je vidět, že obor HIFI momentálně skomírá a v porovnání s divoce rozvíjejícím světem PC se v něm v podstatě nic neděje. Holt "nový výrobek, který je úplně stejný jako ten starý, jen hraje trochu jinak", to holt asi dnes není hlavní reklamní tahák... :lol:

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Zhruba do roku 2000 mám všechny naše časopisy, který se týkaly tematiky audio.Ohromě mě to tenkrát bavilo číst a i dneska se k tomu rád vracím.
Jenže, např Stereo/Video jsem pak přestal kupovat, protože převažující testy digitálních foťáků a multimediálních přehrávačů mě už jen obtěžovaly a nic mi nedávaly.Sem tam, jsem si ještě koupil jednou za rok pár čísel časopisu na hifivýstavě, ale jen se mi potvrdilo, že už není o co stát.Testy placatejch televizí, empétřipřehrávačů, foťáků.
Díky...nechci.
Audio-Video vycházelo pravidelně a mělo fakt zajímavej obsah.Jenže pak se obsah začal taky měnit, pravidelnost vycházení vzala za své a mě to štvalo tak, že jsem ho přestal kupovat.
Zkusil jsem slovenský Watt.Dobrý, ale už to taky nebylo ono.A Highend je jen pozlátko.Minimum informací, který by měly nějakou cenu.Kup a nepřemejšlej !

Problém byl taky v tom, že jsem hledal informace částečně jako z Amatérskýho rádia o stavbě a úpravách audiotechniky a částečně jako v již zmiňovanym Stereu/Videu o kvalitním zvuku.A takový periodikum tady nikdy nevycházelo.

Slušný informace jsem v nový době (rozuměj...doba informací z internetu) našel až na fórech, zabejvajících se tematy audio/video.Je tu směs poznatků od hifistů, bastlířů, ale i opravdových konstruktérů hifi techniky, plus spousta obrázků, kde se člověk může inspirovat.

A taky jsem tu našel nový přátele, který tohle téma taky baví, což při čtení časopisů nebylo dost dobře možný :lol:
kabelguru.cz

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Ono to je bohužel stejný i s jinýma tech. časopisama. Jak dopadlo 21. stoleti. kdyz začalo před deseti lety vycházet, bylo to o něčem jiném. Přestal jsem ho brát. staré dobré VTM... Ještě tak casopisy o autech ujdou . ostatní máme bohužel na netu nebo v učebnicích či odborné literatuře...

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Ten časopis už asi zanikl, bo mi před dvěma měsíci přestal chodit do schránky, ačkoli ho mám přdplacený. Anebo ho někdo z té schránky vyndavá, bo ho potřebuje víc než já :lol:
Podle zoufalých výzev uvnitř časopisu se konec blíží taky magazínu Rock Pop, což mne mrzí, jelikož ten je na velice slušné úrovni a má cenu ho kupovat... *fnuk*

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

Zdravím,před dvěma měsíci ? Poslední co jsem sehnal,bylo květnové číslo...které je v některých trafikách dosud...

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Ani se nedivím při tom všem, co tam publikovali, že si to kupce nenašlo.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Lehce jsem zapátral a skutečně poslední číslo mám květnové. Zaurgoval jsem tedy u vydavatele a bylo mi sděleno, že Audio Video už není vydáváno, takže oficiálně zmizel poslední časopis na našem trhu. Stereo Video o hifi již několik let není, pokud ještě vůbec vychází, tak už nám zbyl jen ten internet... ;)

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

No aspoň pošetríme naše lesy. :)

Odpovědět