časopis rock&pop

Linky na zajímavé HiFi časopisy, projekty v CZ i zahraničí
drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

časopis rock&pop

Příspěvek od drfish »

Časopis Rock Pop se znovu nachází na okraji propasti stejně jako kdysi http://www.muzikus.cz/publicistika/Tisk ... eden~2003/
Já ho odebírám už dva roky a poskytuje mi základní orientaci o tom, co nového vychází, jaké budou koncerty, rozhovory atd. Nedovedu si představit, jak bych se v muzice orientoval, nebýt těch recenzí, které tam vychází. Poskytuje mi to tu souhrnnou přetříděnou konkrétní informaci, kterou bych na netu hledal hodiny či dny, a na to nemám čas. Než jsem to začal číst, tak jsem se v muzice skoro nehnul z místa. To někomu vyhovuje, poslouchat furt to samé, já ale musím jít pořád do něčeho nového. Proč to píšu? Nerad bych o ten časák přišel, chlapci přišli s iniciativou, zlevnili o 30% předplatné, buď se povede získat předplatitele, nebo to bude rána z milosti. Koupil jsem ho kamarádovi k Vánocům. Mám ten časopis rád. Je to dobré čtení. Zkuste ho taky, byla by ho škoda...
P.S. Všem závistivcům...psáno z dobroty duše a ne jako reklama...tu fakt nemám zapotřebí *2thumbsup*
http://www.rockandpop.cz/

Paul
Kontaktovat uživatele:

Re: časopis rock&pop

Příspěvek od Paul »

drfish-já ho také odebírám,doporučil jsem ho pár kámošům a ti si ho objednali.Je na dost slušné úrovni a zy ty peníe není moc co řešit.Ale víc pro to udělat nemůžu... ;)

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Přispěji svou "troškou do mlýna" (bacha na trošku s velkým T :shock: ) . . . Předešlý příspěvek je skoro 10 měsíců starý, proto se toho mohlo dost změnit. Naštěstí se tak stalo jen k lepšímu. Šéfredaktorem je opět Vojta Lindaur (kterého znám už ze základky) a časopis jede pořád dál. Nebudu tvrdit, že vždy čtu vše od prvního do posledního písmenka *taktone* , to bych kecal a moc si fandil, ale jen chci poznamenat, že tento časopis patří k tomu, co mi dělá život příjemnějším. Odebírám ho asi 20 let, vydržel jsem i v dobách, kdy opravdu nebyl něco extra. Naštěstí ty doby jsou fuč ;) Jak napsal "drfish" . . . základní orientace, co nového vychází, koncerty, rozhovory, recenze, plno informací . . . atd . . .atd...Nevím, jestli to z mé strany byla pomoc dostatečná, ale vloni jsem vyslyšel "prosby" redakce o pomoc a zajistil dalšího předplatitele...tímto dárkem...
Obrázek

...a jak poznamenal Paul, víc dělat nemůžu. Snad ten dotyčný bude pokračovat dál . . .

Člověk, který se zaregistruje na tomto fóru, se jistě zajímá o HIFI . . .tím pádem se "zajímá" o muziku . . . a když chci poslouchat muziku ( určitě na fajn aparátu), měl bych se o ní zajímat i trochu více, než jen ušima. Pro mě jsou důležité i informace o tom kterém interpretovi, které mohu získávat právě (mimo jiné) pomocí tohoto časopisu. R&P v takové podobě, jaké vychází, je za tu cenu zadarmo. No řekněte . . . za cenu předplatného za jeden časopis, si nekoupím ani dvě plzničky. Tak co řešit, ne . . .? Je pravda, že někdy to sklouzne :lol: . . . když se tam třeba objeví recenze alba H.Vondráčkové (např.), ale co, vždyť mají v názvu POP....tak to prostě nečtu (jen škoda papíru, kde mohla být recenze na něco jiného :? ). Jsou to ale niance, které hravě rozdýchám ;) Byly také doby, kdy součástí časopisu byly plakáty (40x58cm), ale právě kvůli financím tato "služba" skončila. Stejně si myslím, že se najde málokdo, kdy by si tím zkrášloval poslechovku :? No, kdyby náhodou měl někdo zájem, za odvoz jsou vaše . . .viz. foto . . .
Obrázek
Kdyby jste měl někdo cestu přes Mělník, není problém... ;)

I když se samozřejmě najde nemálo záležitostí týkajících se toho, co zrovna já poslouchám, o kterých získám iformace jinde, než v tomto časopise (hlavně internet), chci věřit, že mě časopis R&P bude provázet ještě dlouhá léta a že v té žumpě, která nám je nabízena různými vydavatelstvími, se bude nacházet něco, za co nebudu litovat utratit nějaký ten zlaťáček.
Míru zdar a časopisu R&P zvlášť :)

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Kdysi jsem ho taky odebíral, ale úroveň šla tak strašně dolů, že jsem si řekl, že než o muzice v R&P číst, to ji budu radši poslouchat. Nevím, kolik je předplatně dnes, ale když jsem skončil s odběrem, byly za něj 2-3 CD. Ale když mě přesvědčí o své kvalitě ....

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

lidumil píše:Kdysi jsem ho taky odebíral, ale úroveň šla tak strašně dolů, že jsem si řekl, že než o muzice v R&P číst, to ji budu radši poslouchat. Nevím, kolik je předplatně dnes, ale když jsem skončil s odběrem, byly za něj 2-3 CD. Ale když mě přesvědčí o své kvalitě ....
Máš pravdu, jeden čas to stálo za hovno (v té době ho švára odhlásil) . . . ale vydržel jsem. Pořád jsem doufal . . .a doufal . . . ;) Nikdy, ani dnes, není všechno úplně podle mých představ. Nikdy nebudu spokojen absolutně, na 100% *taktone* Ale o tom to není. Já jsem ve výběru repertoáru zvláštní tvor, většinou jsem "nucen" poslouchat o samotě :) , proto kolikrát část obsahu časopisu jde jakoby mimo mě :shock: Ale zároveň jsem člověk velmi tolerantní a moc dobře si uvědomuji, že ten časopis není jen pro mě, že ;) . Jsem s ním prostě spokojen, vždy se těším na další číslo. V zimě, když jedeme na hory na lyžovačku, večer se schoulím do křesla a se sluchátkama na uších, popíjejíc grog, louskám jeden článek za druhým. Už se těším, až napadne sníh ;) Jo a v předplatném tě vyjde jedno číslo na neuvěřitelných 60.-Kč :o To je fakt částka, která hodně lidí odradí. Za to si koupíš 5 Blesků :twisted: *2thumbsup* :lol:
PS: A co to bylo za CD? Za takovou cenu? :?

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

PetrD - myslel asi roční předplatné... ;)
-mám to s tím časákem podobné,jako ty-není vše ok,ale pro mě zatím jediný solidní zdroj,co si rád počtu v klidu u skleničky dobrého vínka a u dobré muziky.
-kd\si jsem ho také odhlásil a před pár letyz ačal odebírat novu-částka 60 kč za mě měsíc je směšná...

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Až pojedu na Mělník, tak vyfotím moji poslechovku z mládí, byla plná plakátů, a i originálů ( kreslených mým kamarádem / bohužel už je v nebíčku ), ale když si tam sednu a vzpomínám, jak jsme přivezli z burzy z Prahy LP a hoblovali je až do noci a další víkend jeli vyměnit za jiné a nakoupit, vše se nahrávalo na kotoučák TESLA,to byla doba *sunglases* ( nyní už tam visí jen barevná hudba, boxy Tesla, ale jinak nic ), moji chlapci k tomu neměli vztah. Odebíral jsem vše co se týkalo hudby a sterea, ale to už se dávno rozdalo.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Paul . . .Tak to jo, za roční předplatné už nějaké cédo koupíš. Omlouvám se, že mě to hned nedocvaklo *headbang*

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Pytel píše:Až pojedu na Mělník, tak vyfotím moji poslechovku z mládí, byla plná plakátů, a i originálů ( kreslených mým kamarádem / bohužel už je v nebíčku ), ale když si tam sednu a vzpomínám, jak jsme přivezli z burzy z Prahy LP a hoblovali je až do noci a další víkend jeli vyměnit za jiné a nakoupit, vše se nahrávalo na kotoučák TESLA,to byla doba *sunglases* ( nyní už tam visí jen barevná hudba, boxy Tesla, ale jinak nic ), moji chlapci k tomu neměli vztah. Odebíral jsem vše co se týkalo hudby a sterea, ale to už se dávno rozdalo.
Já měl kdysi na "vejminku" takový "domácí bar", kde jsme se scházeli a pařili . . .no a všude byly plakáty ;) (tam kde nebyly, byla plata od vajec). Co bych tenkrát dal za ty poklady, které dnes nabízím za odvoz. Ale to už je off topic ;)

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

PetrD píše:Paul . . .Tak to jo, za roční předplatné už nějaké cédo koupíš. Omlouvám se, že mě to hned nedocvaklo *headbang*
Jj, roční ...

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

No já jsem vloni taky "naděloval" předplatné k Ježíšku, ale kámoš nevydržel a neprodloužil předplatné. ;) Z Rock Popu čtu hlavně recenze nových desek, koncertů, jaké koncerty budou v budoucnu a sem tam nějaký článek o kapelách co znám. Spíš si tím udržuju přehled. Už jsem díky RP objevil hodně kapel, které dnes považuju za nepostradatelné. Je fakt, že byly i doby, kdy se to moc číst nedalo. Ono se sice dneska všecko dá najít na netu, ale není nad to, když člověku občas něco někdo přinese na stříbrném podnose, je to bez práce a v klidu. :mrgreen: Proto jsem si letos předplatil i WHAT HI-FI....rád si prohlížím obrázkové časopisy... :lol:

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Sice tento casopis nie je az tak moj salek caje, ma dost velky zaber (a vacsinou aj) stylov, ktore ma nezaujimaju, ale obcas si ho kupim, ci uz kvoli clanku o oblubenej kapele, alebo nejakou recenziou koncertu apod. Ale priznam sa, ze je to mozno 2-3x do roka. Predplatitelom som akurat casopisu Spark, ktory svojho casu presiel takisto krizou, ale podarilo sa mu to ustat. Dnes v dobe internetu, vela ludi si casopisy nevazi, ved preco by platili za nieco, co si mozu precitat aj na internete, a zadarmo. Ale to je to iste ako ked niekomu staci stiahnut tracky z netu, ale niekto radsej kupi CD/LP.
Aby bol moj zoznam komplet, dost pravidelne kupujem este CS verziu Rock Hardu, i ked dost casto to nestoji velmi za to, ale chlapci sa snazia. A sem tam anglicky Metal Hammer, ked je na titulke Iron Maiden :mrgreen:

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Tak dnes som tento platok opat podporil, nalakal ma na recenziu koncertu Accept v Zline ktoreho som bol ucastnikom. Vsetko ok, len tu Lady Gagu si mohli odpustit :geek:

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

zdenoeddie píše: . . . . .Vsetko ok, len tu Lady Gagu si mohli odpustit :geek:
Máš pravdu, někdy jsem docela(nemile)překvapen, co se tam objeví *headbang*. Víš, nejdřív si jen tak pro sebe zamrmlám něco o tom, že ten časák není jen pro mě, že . . . ale pak si hned uvědomím, že tak bych se na to něměl koukat. No řekněte...koupí si tento časopis někdo, kdo žere Lady Gaga? Koupí si tento časopis někdo, koho bude zajímat recenze nového alba H.Vondráčkové, Gotta, Rotrové či Laufra? Já si R&P určitě nekupuji kvůli tomu, abych si četl o tom, jaký byl koncert Pet Shop Boys či R.Williamse. Ne, není to hanění, jen jsem někdy nucen něco s úšklebkem "přeskočit" :( . Ale pozitiva jsou samozřejmě ve zdrcující převaze, vždy rád čtu "recenze" na festivaly či koncerty, na kterých jsem byl (a tudíž mohu mé pocity porovnávat s pisatelem). V mém hledáčku je mraky muziky, o které se nikdy v tomto časopise nedočtu, ale to zas až tak neřeším, neb ten můj "záběr" jde hodně mimo establishment.
PS: Jestli jsem urazil nějakého čitatele Rock&Popu, který tam vyhledává i informace o mnou jmenovaných interpretech, omlouvám se ;)

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

No, to já jsem zase ten čtenář, kterej si o Lady Gaga nebo jiný popstar klidně počte. Ona je totiž ten neuchopitelnej fenomén dnešní doby- je ošklivá, není sexy, neumí dělat muziku a přesto JE sexy (pro mně ne), je krásná (pro mně ne) a dělá hudbu (kterou lidi kupují) :mrgreen: A to už mne zajímá, jak všem těm lidem ochcala nohy, když je vlastně zbytečná nudná a marná.... tyto články docela často čtu, protože jsou psaný ne jako tribut famozní zpěvačce, ale právě hledají důvody, proč zrovna tahle ženská desky prodává...jinak je ale úplně hrozná :lol:

Odpovědět